Ett moderat mattesnille!


Vill här påminna om hur mattesnillen resonerar när dem skall kritisera oppositionen. Citerar moderaternas nye partisekreterare. ” I sin ekonomiska vårmotion höjer Socialdemokraterna skatten på att anställa unga med 16 miljarder kronor. Detta i en tid då arbetslösheten bland just unga är hög och den ekonomiska situationen är fortsatt osäker. Socialdemokraterna vill höja trösklarna in på arbetsmarknaden för landets unga när det tvärtom är sänkta trösklar som behövs. Beräkningar visar att upp emot 14000 jobb hotas av den socialdemokratiska straffskatten på unga.”

Tja det är ju förbehållet Kent Persson att göra sina egna beräkningar naturligtvis men bekräftar min tidigare tes att Kent Persson nog inte är särskild utvecklad på det mattematiska området.

Låt oss börja med att konstatera att än så länge har ingen lyckats bekräfta att sänkningen av arbetsgivaravgiften för unga skapat ens ett enda jobb, men låt oss också bara för sakens skull anta att moderaterna har rätt. I så fall, om reformen lyckats skapa 14 000 jobb för 16 miljarder per år, så betyder det att varje enskilt jobb kostar 1,1 miljoner kronor per år. Det är dyrt. Visst!

Hur dyrt? Ja om staten istället skulle bestämma sig för att anställa alla dessa
14 000 ungdomar och ge dem en lön på 100 kr i timmen, så skulle det kosta mindre än 4 miljarder per år. Det är en fjärdedel så mycket.
När en reform som har som syfte att skapa jobb har ett högre pris per skapat jobb än att direkt anställa bör man nog ifrågasätta huruvida reformen verkligen varit så lyckad.

För övrigt har jag efterlyst hos Kent Persson hur han kommit fram till dessa fantastiska siffror men ännu inte fått erforderligt svar. Måhända Kent Persson kommer göra som sin företrädare! En pudel! I sinom tid! Eller helt enkelt som brukligt är, tiga ihjäl frågan!!!!!

Annonser
Lämna en kommentar

Välkommen att kommentera.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: