Mänsklighetens parti.


Moderaternas idéprogram saknar inga ambitioner, att bearbeta vår historia tycks vara mer angeläget för moderater än att ta tag i ungdomsarbetslösheten, arbetslösheten tillika bostadssituationen framförallt för våra ungdomar.

Glappet mellan ord och handling är enormt. Låt oss gå igenom några exempel:

”Moderaterna ska alltid vara sin tids bästa miljöparti” och ”Hela samhällsbygget måste genomsyras av insikten att vi bara har en planet”.

Visst är det en bra ambition! Darra månne nu Miljöpartiet.
Att Naturvårdsföreningen, som gått igenom samtliga partiers miljöprogram helt dömer ut moderaternas som det i särklass sämsta partiet har uppenbarligen undgått fru Arkelsten. Nåja det kan ju vara en ambition att vara bäst i att vara sämst också, vi låter Arkelsten formulera en bra lögn att vidareförmedla till de okunniga väljarna.

”Moderaterna strävar efter en värld utan fattigdom och  Sverige ska alltid vara en tydlig internationell röst för de mänskliga rättigheterna”.

Alltid???????

Även när Moderaterna ser till att sänka biståndet, sälja vapen till diktaturer, när moderata utrikesministern Carl Bildt inte ens tidigare under den då påbörjade arabiska våren, vågade ta ställning mot Libyens diktator, eller en utrikesminister som ingår i en förundersökning för folkrättsbrott? Listan kan göras obehagligt lång. Men låt oss återvända till hemmaplan och fundera lite hur det går med barnfattigdomen Reinfeldt? Har du inte överlåtit till Ulf Kristensson att först nu 3 år efter att det uppmärksammades att fattigdomen ökar i Sverige enligt Rädda Barnens årliga verksamhetsrapport. Reinfeldt ????????? Hallåååååå är du vaken!!!

”För Moderaterna är strävan mot full sysselsättning det främsta sättet att förbättra samhället…….. skapa sammanhållning och minska klyftorna”.

OECD rapporten säger att av 22 länder där mätningen genomförts ökar de ekonomiska klyftorna något i 21 av dessa länder men i Sverige ökar dem rejält. Statistiska Centralbyrån visar också på att de ekonomiska klyftorna ökar rejält i Sverige. Men men……. det fins bot på sådant enligt moderat sätt att trixa med statistik, nämligen att ta bort den tiondel av de allra fattigaste och de allra rikaste och se vi har inga klassklyftor alls i Sverige. Att vi inte kom på det!

”Vi är ett parti för hela Sverige och alla människor…….  det är ett löfte om att alltid företräda allmänintresset framför särintresset”.

Notera det där om särintresse, det är särskilt intressant nämligen för moderaterna är ett parti som blir sponsrat med många miljoner av hemliga särintressen. Är det en slump att medelinkomsten för ledamöterna i partistyrelsen för allmänintressets  Moderater är 88 000 kronor i månaden, eller att 3 av 4 miljonärer i Sverige röstar på Moderaterna? Vet egentligen moderaterna vad särintresse är?  Javisst vet dem, industrin är ett särintresse det har vi fått veta!  Var det inte Reinfeldt som uttryckte sig så begåvat  ”Jag företräder mina väljare!”   De som inte lade sin röst på moderaterna är dessa då ett särintresse?

”De som säger nej till tillväxt förnekar hungriga mat, sjuka från att botas och miljöproblem från att lösas. Tillväxtens fiender är också motståndare till tanken på att ge så många människor som möjligt chansen att få ut så mycket som möjligt av sina liv”

Moderaternas politik är ofta oroväckande motsägelsefull i dagspolitiken, men när Sveriges regerings ledande parti inte ens förmår tänka till mer än så här när man beslutar om grunden för sin politik, då är det läge att bli riktigt orolig för Sverige.

Annonser
Lämna en kommentar

Välkommen att kommentera.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: