Moderat strategi föll inte väljarna på läppen!


Den ansvarsfulla Alliansen

Svenska väljare börjar inse att det är en ohållbar politisk strategi att, med moderat vokabulär ”reducera, knoppa av” hela den välfärd som byggts upp i generationer, där moderaternas knähundar villigt och okritiskt håller Reinfeldt i rockskörten.

En skola som har allt i övrigt att önska utan Björklunds kaserngårds- och kadaverdiciplin.

Centerns sänkningar av ungdomslönerna med en partiledare som har en lön per månad som ungdomar skulle vara glada att få under ett år.

Kristdemokraternas trams och flams om underlivsfrågor, med en skrämmande syn på olika sexuella läggningar.

Borgs dribblande med både vokabulär och statistik. Arbetslöshet som växer, långtidsarbetslöshet som ökat med drygt 140% under denna regering.

MODERATERNA 

En moderat partiledare/statsminister som utropat sig själv till Erlanders efterträdare och Sveriges nye landsfader. En partiledare/statsminister som sagt sig försvara välfärdens kärna. Där särskilt ordet kärna i hans retorik betonas, en tolkningsfråga, stor eller liten kärna! En partiledare/statsminister som värvar och värvar medarbetare men aldrig riktigt lyckas. En partiledare/statsminister som talar om ansvar samtidigt som arbetslösheten växer, ungdomsarbetslösheten stagnerat och som inledningsvis var en synvilla. En partiledare/statsminister som ansåg att Rädda Barnens årliga statistik om en ökad barnfattigdom var en vänsterpopulistisk propaganda. En partiledare/statsminister som ansåg att OECD:s siffror om snabbast ökade klasskillnader kan tillskrivas Sverige bara är att ta bort den tiondel av alla fattiga och rika så har vi inga klasskillnader. En partiledare/statsminister som talar om utanförskap utan att i egentlig mening veta vad utanförskap innehåller. En partiledare som i varje tal han kejserligt håller till nationen poängterar att moderaterna är det enda parti som tar ansvar för ekonomin och samtidigt utropar sitt parti till det enda riktiga arbetarpartiet. En partledare/statsminister som tycker att de sociala försäkringarna som av moderater definieras som bidrag inte nödvändigtvis bör vara statens ansvar utan kan läggas ut på föräldrar, syskon, vänner, grannar och finns inte dessa till hands så finns det olika organisationer som kan hjälpa till!

Anders Borg/finansminister som gärna gör jämförelser mellan sin egen defensiva ekonomiska politik och den grekiska och spanska näst intill konkursdrabbade ekonomier, glömmer hans frände i Italien och dess också näst intill konkursdrabbade ekonomi. Som inte vill göra jämförelser med den tyska, belgiska, holländska eller den norska ekonomiska politiken som alla visar på en i förhållandet till Sverige minskad arbetslöshet. En finansminister som hellre talar om oppositionens regeringsalternativ  2 1/2 år före valet än ekonomin och då särskilt mot bakgrund av den splittring vi ser mellan allianspartierna. En finansminister som anser att kombinationen av socialbidrag, bostadsbidrag och etableringsbidrag gör att drivkraften för unga och invandrare att gå in på arbetsmarknaden är alldeles för svag.Naturligtvis ansluter sig finansministern till sin chefs ständiga mantra att vi tar ansvar för Sverige.

Hillevi Engström/arbetsmarknadsminister som tar alla tillfällen i akt att påtala Sverige är på rätt väg. 200.000 nya jobb har vi skapat säger hon men glömmer givetvis att befolkningsökningen med moderat terminologi reducerat dessa nya jobb med mer än hälften, Sverige är på rätt väg!! En arbetsmarknadsminister som på eget bevåg omdefinierat begreppet utanförskap till utanförställda?  En arbetsmarknadsminister som anser att man får aldrig glömma bort att man har privatiserat kostnader för arbetslöshet och sjukdom och lagt ut det på enskilda individer som inte kan komma in i försäkringarna. Ingen begriper något.

Carl Bildt/utrikesminister tillika teflonminister som står under utredning för folkrättsbrott. En utrikesminister som anser sig ha en ”en historisk uppgift” enligt honom själv. Bildt är också en betrodd medlem i den s k Trilaterala kommissionen (googla på ”The Trilateral Commission”) – en samling av nordamerikanska, europeiska och östasiatiska toppar inom politik och finansvärlden.  Detta mäktiga gäng med sina uttalat feodala ambitioner är också nära lierat med det nordamerikanska projektet för politisk, militär och finansiell dominans som heter Council on Foreign Relations, ofta förkortat CFRhar också varit insyltad i ”Rådet för Iraks befrielse” en annan amerikansk elitsammanslutning med syfte att underlägga sig jordens viktigast råvarukällor för att kunna behålla den anglosaxiska kulturens materiella och militära försprång framför andra folk och nationer i en värld där konkurrensen och kampen om energi och råvaror blir alltmer påtaglig.  En utrikesminister som anser det viktigt att exportera vapen till diktaturer för det gynnar demokratin!!!

Annonser
Följande inlägg
Lämna en kommentar

Välkommen att kommentera.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: