Att vara självkritisk är inget för en ”äkta” moderat!


Läste just en artikel i SVD  författad av Anna Kinberg Batra (M) ordförande i Riksdages finansutskott samt Hillevi Engström (M) arbetsmarknadsminister, bägge klappar sig själva på axeln och påtalar hur duktiga man varit på alla plan. Man är inga blyga ”violer” när man brer på tjockt med självgodhetens ”blåbruna sörja” över landets alla arbetslösa, sjuka och numer också de ”icke etniska” invandrarna.

Artikeln utgår som vanligt om hur moderaterna hyllar sin egen arbetsmarknadspolitik och sågar varje ett annat förslag, förslag som oftast syftar på att förbättra den huvudlösa arbetsmarknadspolitik som främst Hillevi Engström är huvudansvarig för.

Man väljer att skriva i termer ”hårt slag” mot Sveriges kommuner och landsting genom att fördubbla arbetsgivaravgiften trots att densamme inte på ett påvisbart sätt gett en enda ungdom anställning. Man utesluter samtidigt att arbetsgivaravgiften gäller samtliga ungdomar upp till en ålder av 26 år vare sig de redan är anställda eller ej. Mot bakgrund av att den sänkta arbetsgivaravgiften inte varit lyckosam för att sänka ungdomsarbetslösheten vidhåller dessa två ”insiktlösa” moderater att det kommer att bli ett ”hårt slag” mot ungdomsarbetslösheten, kommuner och landsting.  Jag har i skrivande stund inga som helst förhoppningar om att någon enda en i det ”moderata lägret” någonsin kan komma till insikt om den huvudlösa arbetsmarknadspolitik som cementerar arbetslösheten istället för att öppna dörrar för långtidsarbetslösa och ungdomar. Man talar dock om den sämre utvecklingen på arbetsmarknaden så det är till att motsäga sig själva i samma andetag som man hyllar varandra!!!!! Hur det nu går ihop!!!

Arbetslösheten har bitit sig fast och är enligt SCB (Arbetskraftsundersökningar) i  april 2012  7,8%.  Det motsvarar totalt 390.000 arbetslösa.  153.000 ungdomar står utan arbete detta mostsvarar 25,1%. Långtidsarbetslösheten motsvarar 32.6%. Mot den statistiken förefaller Anna Kinberg Batra och Hillevi Engströms hyllningar vara aningen magstarka.

Fredrik Reinfeldt i agenda 20/5 2012 erkänner massarbetslösheten efter påtryckningar. Vad utanförskapet betyder vet ingen, varken Reinfeldt eller någon annan i det moderata samkvämet har någonsin delgett någon innehållet i utanförskapet. Måhända mobboffer, kriminella, invandrare, sjuka med flera ingår det vet vi inte. Kanske dags att erkänna att massarbetslöshet faktiskt är massarbetslöshet och inget annat. Ock att nästa steg blir att erkänna massarbetslösheten var lägre 2006 än 2012

Företag som tjänar miljoner på arbetslösa är uppenbarligen bättre än att arbetslösa tjänar in en lön från företagen med justa anställningsvillkor. Dessa företag har inget som helst krav på sig att ordna jobb åt alla de som man villigt tar emot. Däremot har dem krav på oss skattebetalare att håva in pengar för varje arbetslös man tagit emot.  Arbetsförmedlingen statistik över hur många som blir hjälpta ut i arbetslivet (med lön hos en annan arbetsgivare) tack vare dessa företags insatser, är hemligstämplad. Av vilken anledning frågar man sig! Är det rättvist att ett vinstdrivande företag som har som affärsidé att i princip endast använda sig av gratis arbetskraft och att ha statliga bidrag (skattepengar) som största inkomstkälla?  Är det rättvist att arbetslösa skickas ut på arbetsplatser och blir tvungna att utföra arbetsuppgifter åt ett vinstdrivande företag utan att bli avlönade av företaget i fråga? Ja tycker Hillevi och andra moderater samstämmigt.  Dem har lärt sig, lika samstämmigt, hur man bemöter oanständig kritik mot deras arbetsmarknadspolitik.

Annonser
Lämna en kommentar

Välkommen att kommentera.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: