Kent Persson igen…………..?????


Ett närmast fullskaligt krig har utbrutit mellan Allianspartierna. Den som främst anklagas är naturligtvis Moderaterna som ju sedan tidigare utvecklat sin förmåga att sno av andra och presentera som sina egna förslag. Klart att man blir förbannad när någon snor något från en och därefter säger att man själv kommit på det. Men så ser inte Reinfeldt på ”stöldvågen” han ser det som ett genuint samarbete och visar på hur ”vi tycker lika”.

Göran Hägglund (KD) gick i taket då han fick höra att Kent Persson partisekreterare (M) lanserade en ny myndighet som skulle ha till uppgift att skälla ut, eventuellt stänga ner, vårdföretag som inte behandlar våra gamla som kan anses vara anständigt. Själv förvånades jag över varför man behöver etablera en ny myndighet när vi ju har Socialstyrelsen som till viss del redan utför sådana inspektioner. Varför inte ge dem utökat mandat med erforderligt utökat anslag för att genomföra den åtgärden? Nåja får väl anta att argumenten för en ny myndighet har fullödiga skäl. Till saken hör, något som Kent Persson ”missat”, är att KD utarbetat just ett sådant förslag sedan en tid tillbaka som Persson ”plankat” rakt av ock presenterar som ett Moderat förslag. Man är så långt fram i den processen så man söker en generaldirektör och ansökningarna har uppenbarligen trillat in till ock med.  Jag trodde man samarbetade inom Alliansen,var inte samarbete själva grundbulten? Ock Göran Hägglund är ju socialminister dessutom, kanske Persson missat det också? Hägglund skrev ironiskt på Twitter följande; ”själv funderar jag på att presentera en idé som jag kallar jobbskatteavdrag…”. Fyndigt!!!

Anders W Jonsson (C) andre vice partiledare samt gruppledare i riksdagen upprörs också över tilltaget och undrar  nu vad Kent Persson egentligen menar. Följande skriver han på sin blogg;

”Det märkliga är att när partisekreteraren på Brännpunkt ska precisera vad han menar med att ”gå vidare ett steg till” så handlar det inte om att ytterligare utvidga tillsynsområdet utan motsatsen. Han skriver istället att äldreomsorgen ska få en alldeles egen tillsynsmyndighet. Han vill tydligen skilja tillsyn av sjukvård från tillsyn av äldreomsorg.”

Anders W Jonsson fortsätter:

”Det innebär att vi är tillbaka där vi började i tillsynsfrågan. Länsstyrelsen hade tillsyn över äldreomsorgen och Socialstyrelsen tillsyn över sjukvård. Det innebar att tillsynen över vård och omsorg för de äldsta och sjukaste var delad på två myndigheter. Något som alla var överens om var förödande för resultatet.”

Det vore naturligtvis bra om moderaterna redovisar vad dem står i frågan, eller tror dom att det är moderaterna som är alliansen?

Enligt statsminister Fredrik Reinfeldt är det ett helt naturligt att Moderaterna ”snor” av andra särskilt något som regeringen delvis redan bestämt ska genomföras.

För mig är detta fullständigt normalt och vanligt allianssamarbete. Vi är väl medvetna om att förslag är på väg fram som regeringen står bakom inom det ansvarsområde som Kristdemokraterna har ansvar för och som vi uppskattar deras arbete kring väldigt mycket. Men det är också en vilja från Moderaterna, som för andra allianspartier, att få ställa frågor kring hur nästa steg kan se ut”, säger Reinfeldt till TT.

Kent Persson, lyckas med det ingen annan lyckats med. Att så split ock oreda med sina uttalanden. Samtidigt som han hyllar moderaterna. Har faktiskt tagit mig tid att läsa igenom Kent Perssons blogg  och allt för ofta uppgår stora delar av bloggen till att rikta kritiska uttalanden mot oppositionen, detta utan att tala om sin egen politik. Påfallande många är också kritiska till hur Kent uttrycker sig och menar att han mer uppträder som ett sänke för sitt eget parti. Flertalet av kommentarer tycks också komma från oppositionen men också från alliansväljare.  Hans framtoning och kritiska hållning mot oppositionen, utan att på en enda rad redovisa vad moderaterna själva vill förefaller ändå för mig som Kent Persson tycks ha någon form av ”morbid hatkärlek” till Socialdemokrater. Hans ständiga fråga om hur Socialdemokraterna skall kunna bilda regering återkommer i nästan vart eviga inlägg han lyckas pränta ner, för att på nästa rad berömma moderaterna och Alliansen som det enda dugliga regeringsalternativet. Vem vill Kent Persson övertyga? Sig själv?

Först tycker Kent Persson sedan tycker alla andra i regeringen. Men Kent Persson har fått möjlighet att ”pudla” så här förklarade han sig i TT;

”Vår moderata arbetsgrupp tittar på att ta ett steg till och inrätta en välfärdsinspektion som ska hantera äldreomsorgsfrågor på samma sätt som vi har för skolan i dag”

TT: Men den nya myndigheten ska ju bland annat ha den uppgiften.

”Hur man genomför det får man titta på i ett längre perspektiv. Vi tycker att det är viktigt att ha en egen inspektion”.

Man får hoppas att Reinfeldt är klok och behåller Kent ”Bagdad Bob” Persson, åtminstone fram till valet 2014.


Lämna en kommentar

Välkommen att kommentera.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: