Grymt utvisningsbeslut av den 2-åriga Haddile!


Något som berör mig – och givetvis många andra, är den utvisningshotade Haddile. En 2 årig flicka som är fransk medborgare. Nu har Migrationsverket beslutat att lilla Haddile skall utvisas från tryggheten, sin fosterfamilj, familjens egna barn som räknar Haddile som sin syster. Verkets rättslige expert Magnus Rosenberg är den som uttalar sig om beslutet.

Inom EU är praxis att en återförening av mor och barn är av högsta prioritet och det görs bäst i deras hemland, säger han

Haddiles biologiska mamma kommer ursprungligen från Algeriet och kom till Sverige för att söka skydd mot hedersvåld. Haddile föddes i Sverige på ett sjukhus i Lund- Tre veckor efter hennes tillkomst försvann mamman och lämnade således Haddile åt sitt eget öde. För ett år sedan vände sig mamman – enligt obekräftade uppgifter – till den den Algeriska ambassaden i Sverige med förfrågan om de kunde hjälpa henne finna sin dotter.  Hon har därefter aldrig hört av sig igen – ingen vet var hon befinner sig eller ens om hon är i livet. Utvisningsbeslutet är självklart överklagat av Haddiles fosterföräldrar som gett uttryck för att dom vill adoptera  flickan.

Haddile lämnades efter 4 månader med en man, som inte var hennes far, misshandlades svårt och hon fördes akut till sjukhus. Mannen anhölls -misstänkt för misshandeln men blev friad.  Hon hade svåra blödningar i hjärnan och i ögonen som gjorde att hon inte kunde se. Hon var dessutom undernärd. Efter sjukhusvistelsen sökte Socialförvaltningen efter en fosterfamilj där hon allt sedan dess stannat.

Hos den utsedda fosterfamiljen har lilla Haddile fått trygghet, massvis med kärlek  och syskon. På alla de bilder och filmklipp som distribuerats genom olika medier syns flickan vara som vilken normal tjej som helst – trots hennes traumatiska upplevelser i början av hennes korta liv. Hon är glad, pigga ögon och ler ständigt – hon känner sig trygg.

Nu har således Migrationsverket beslutat att lilla Haddile skall utvisas från den trygghet hon har från sin familj sina syskon och sin mamma – ja hon kallar sin fostermamma för sin mamma.

Man frågar sig hur tänker Migrationsverket? Hennes biologiska mamma har på ett tydligt sätt visat att hon inte är intresserad av Haddile, hade hon varit det hade hon naturligtvis fortsatt sina kontakter med den Algeriska ambassaden vilket hon således inte gjort – man är inte ens säker på att det var hennes biologiska mamma som ringde till ambassaden för ca ett år sedan. Migrationsverket anser att detta fall inte är deras ansvar utan Frankrikes.  Hur kan man med vett och vilja rycka ifrån flickan den trygghet hon funnit i sin familj – att försätta henne i en ny traumatisk upplevelse och en oviss framtid på ett barnhem i Frankrike. hur är det ställt med handläggarnas empatiska förmåga? Eller bortser man helt från den eventuella förmågan till förmån för  regelverket? Fullständigt obegripligt!!! Nu hoppas jag innerligt att Migrationsdomstolen river upp detta beslut och låter lilla Haddile stanna i Sverige hos den trygghet hon funnit hos sin familj,sina syskon, mamma och pappa. Allt annat vore fel.

Vill du visa din sympati med flickan då gör du det genom att skriva på den namnlista som drygt 7000 redan skrivit på här. Visa att man kan inte acceptera en sådan omänsklig handling mot ett litet barn

DET FINNS BARA EN RÄTTVISA I DETTA FALL – UPPHÄV UTVISNINGSBESLUTET – LÅT LILLA HADDILE STANNA DÄR HON ÄR. VISA FÖR EN GÅNGS SKULL EMPATI FÖRE REGELVERKET. EN UPPMANING TILL POLITIKERNA GÖR BARNKONVENTIONEN TILL EN LAG – OCH GÖR DET NU!!!

Fakta: Barnkonventionen i utvisningsärenden

Migrationsverket ska i sina beslut ta hänsyn till barnets bästa. I utlänningslagen finns en så kallad portalparagraf om barnets bästa, den lyder: ”I fall som rör ett barn skall särskilt beaktas vad hänsynen till barnets hälsa och utveckling samt barnets bästa i övrigt kräver.”

”Det är inte alltid bäst för barnet att stanna i Sverige, utan ibland kan det bästa vara att återförenas med föräldrarna i hemlandet eller i ett annat land”, resonerar Migrationsverket.

Källa: Migrationsverket (TT)

 

Annonser
Lämna en kommentar

1 kommentar

  1. Stoppa deportationen av Hadille! | Min luktar oxo fisk!

Välkommen att kommentera.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: