Ointresse från regeringen avseende Volvo ”särintresse” kallas det.


603326_486475818043943_326036891_nNågot som glädjer mig – mitt i den varselvåg som drabbat och drabbar vårt land – är Volvos proklamerade storsatsning på totalt ca 75 miljarder varav ca hälften kommer Sverige till del. Volvos ledning var glada att kunna presentera sina planer och bjöd i anledning därav in våra främsta riksdagsledamöter för en information om de förestående planerna. Annie Lööf – som svensk näringslivsminister – var ju självskriven att delta i detta informationsmöte varför hon lika självklart fick en inbjudan.  Volvo – en av våra absolut största industrier som verkat i landet både i med- som motgång under decennier. Volvo ett internationellt välkänt industriföretag som indikerar säkerhet och kvalitet i sin fordonsproduktion – således en bärande och synnerligen viktig del av Sverige som industrination. När en av vårt lands viktigaste industrier – som i dagsläget har ett ”humankapital” – usch för det ordet egentligen – om ca 14.500 anställda i Sverige kallar till möte om de satsningar man har för avsikt att genomföra inom de närmaste åren – då uteblir regeringsledamöterna!!!!!!! Annie Lööf gratulerade via Aftonbladet – Stefan Löfvén (S)  antog genast inbjudan och insåg med en självklarhet att ett sådant event får man som företrädare inte missa. Det handlar om jobb – jobb som skapas, jobb som kan bibehållas – då uteblir näringslivets främsta regeringsrepresentant. Så agerar en likgiltig och okunnig regeringsrepresentant – en regering som hellre satsar på sänkt restaurangmoms åt en restaurang vars chefer säljer arbetstillstånd för hundratusentalskronor  istället.

564726_10151170492607417_319251538_nEn moderatledd minoritetsregering vars ledare ständigt trumpetar ”arbetslinje” en arbetslinje som skär igenom allt från utrikespolitik såväl som inrikes dito. En ledare som hävdar – av ännu en outgrundad anledning – vara det enda och det moderna ”arbetarpartiet”. Ett arbetarparti med ytterligare 3 ”hangarounds” som motvilligt alternativt välvilligt ställer upp på alla de galenskaper moderaterna hittar på vad avser denna arbetslinje. Nyss fick jag kännedom om att arbetarpartiet lyckats över förväntan – deras egen förväntan –  med att låsa in hela 33.000 arbetslösa i det som tidigare kallades Fas3 men ändrades till sysselsättningsfasen för att – enligt Hillevi Engström (M) arbetsmarknadsminister – bättre beskriva den (p)ysselsättning man förmår – via hemliga anordnare – erbjuda de arbetslösa. En ständigt växande depå av gratis arbetskraft.  Med den takt som inflödet sker i denna Fas3 kammare kommer det 2014 att sluta med – minst, sannolikt fler än – 47.000 arbetslösa som göms och döms i högerns slavkammare. Varselvågen kommenterade Hillevi Engström med  – det föga överaskande – svaret ”Vi avvaktar”. Det är i det sammanhanget en skam utan like att därvid kalla sig ett modernt arbetarparti – vad är modernt i deras åtgärder? Och hur kan man tillåta sig att smutskasta definitionen ”arbetarparti” på ett sådant makabert sätt som framför allt moderaterna gör genom sina arbetsmarknadspolitiska åtgärder – var inte det arbetande folket värda mer än så?

Arbetslös fas3Detta arbetarparti med dess arbetslinje försöker underlätta skapandet av arbetstillfällen genom att tillförsäkra politikeradeln och miljonärernas – sedan decennier borttagna – privilegier. Man utvecklar RUT-avdragsmöjligheterna att omfatta avdrag för bartenders, läxhjälp för priviligerade, avdrag för barnkalas, putsa matsilver – ja möjligheterna är obegränsade – precis som RUT-avdragets upphovskvinna uttryckte det då det var dags att införa detsamma. Är det också möjligt att göra avdrag för att husfruns ”lille Fido” skall få sin rättmätiga lilla rast för att göra sina behov? Nåja – detta är väl egentligen bara en faktureringsteknisk bisak för de företag som tillhandahåller RUT-tjänster. Vad är RUT-avdragen i jämförelse med Volvo och dess miljardsatsningar i Sverige?

En ”arbetarledd” minoritetsregering som hellre satsar 2 tredjedelar av Skämtteckning63budgetutrymmet – ursäkta halva egentligen då man lånar upp pengar – för att sänka en bolagsskatt som också det ingår i arbetslinjen!!! En bolagsskatt som redan idag är en synnerligen konkurrenskraftig sådan efter diverse avdrag som de stora företagen tillika bankerna är i åtnjutande av. Hade jag varit bankdirektör skulle jag fallit på knäna och ”prisa denna regering” för deras givmildhet ”äntligen”. Resterna slängs ut till andra behövande såsom skolan bland annat och inte att förglömma pensionärerna som ju får hela 50 kronor brutto i  månaden i tillskott på sina sedan tidigare ”arma” pensioner. Pensionärerna prisar knappast regeringens generösa tillskott.

306154_375550112491860_254329161280623_979855_851788230_nEn arbetarregering – jag tror bestämt att moderaterna torde vara helt ensamma i sin uppfattning att vara emot en höjning av taket – som klämt åt A-kassan genom dels att höja avgifterna så pass mycket att det för en normal löntagare inte längre är möjligt att vara med i denna försäkring längre – en försäkring som moderaterna omdefinierat till ett bidrag. Fackförbunden tar sitt samhälls- och humanistiska ansvar ock erbjuder tilläggsförsäkringar så att de som drabbas åtminstone kan överleva temporärt. Denna regering har inga som helst planer på att höja taket i A-kassan trots att facken gemensamt med oppositionen och andra inblandande aktörer anser att det är ovärdigt ett väl utvecklat välfärdsland – som Sverige ännu räknas som – att endast 1 av 10 får 80% av den högsta ersättningen. Nu – så här i varseltider blir det ju så mycket effektivare den arbetslinje som moderaterna bedriver.

skämtteckning22Det finns egentligen hur mycket som helst att ösa ur den moderatledda regeringens oförmåga att klara landets arbetsmarknads- tillika socialförsäkringspolitik att man skulle kunna drunkna i eländet. Moderaterna själva anser att man för en politik som gagnar väljarna – det gör man genom ett siffertrixande som det knappast finns make till. Det ena huvudlösa argumentet efter det andra avlöser varandra samtidigt som arbetslösheten ökar, samtidigt som ungdomsarbetslösheten stagnerat på en redan hög nivå, utförsäkringarna ökar, Fas3 ökar, anordnarbidragen ökar. barnfattigdomen ökar, hemlösheten ökar, socialbidragsberoendet ökar. Finns det överhuvudtaget något som inte ökar? Jo skatterna – fast det är en sanning med modifikation för även de ökar.

Socialdemokraterna – som det största oppositionspartiet – var är ni? Vi behöver er nu inte imorgon. Det är dags att bedriva kraftfull opposition. Jag förstår att Stefan Löfvén inte ensam kan bedriva opposition – men det finns väl fler i partiet. Fler försöker i partiet – men det räcker inte. Knappt två år kvar till valet och högern är redan ute och försöker tuta i medborgarna lögner om deras så kallade arbetslinje. Det är dags att bemöta lögnerna och falsarierna. Jag vill se en opposition på bredast möjliga front – gör som Stefan Löfvén – visa i ord och handling att jobben är det viktigaste vi har för att nå framgång. Det duger inte med en regering som verkar för avdrag och bidrag till icke behövande, det duger inte med en regering – där varselvågen drabbar oss som en tsunamivåg över landet – genom att avvakta. 2014 behöver vi en handlingskraftig regering och då duger det inte att bedriva tyst och avvaktande opposition och därmed  låter högerkrafterna i ensamt majestät slå blå dunster i medborgarna. Målet är öppet det är bara att rulla in bollen i målet.

Annonser
Följande inlägg
Lämna en kommentar

4 kommentarer

 1. Jag tror att sakernas tillstånd är värre än vad vi vill tro. Att Annie Rand-Thatcher-Lööf inte närvarar vid Volvos satsning är helt enligt vad Borg och Landsfaderns plan på det riktiga klassamhället. Arbetslösheten måste upp så mycket att folket är beredda att utföra de tjänster som överklassen vill ha typ dörröppnare, bilvaktare, handväskhållare, bärare, skoputsare mm mm

  Gilla

  Svara
  • Hej Putte!
   Tack för din kommentar.

   Ja att Annie Lööf beundrar denne Ayn Rand och ser henne som sin förebild gemensamt med både Reagan och hans Margareth Thatcher. Just nu tycks man köra ”brända jordens taktik” knappr 2 år före valet skall nyliberalismen genomföras kosta vad det kosta vill.

   MVH
   Björn Alvebrand / SAP Solna
   .

   Gilla

   Svara
 2. Anita

   /  5 december, 2012

  Avdrag. Bidrag. Bidrag. Avdrag. Är detta de enda ord som behövs i debatten numera? Orkar inte folk läsa längre ord…..? 😉

  Gilla

  Svara
  • Ja Anita det tycks vara det som folk klarar av numer – och det tycks vara det enda som regeringen är ”duktig” på. Avdrags- och bidragspartiets intressen eller särintressen äro outgrundliga. Idag avgörs läxhjälpen via RUT – sannolikt en seger med hjälp av SD som tapetserat tidningarnas förstasidor nu under ett antal veckor. Tröttsamt!!!

   Gilla

   Svara

Välkommen att kommentera.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: