Göran Hägglund du borde ”tagga” ner själv.


633d82c6Göran Hägglund (KD) ger sig in i debatten och ber Stefan Löfvén att ”tagga” ner. Han anser det vara ett demokratiskt problem att Socialdemokraterna vill debattera med den partiledare tillika statsminister för den allians där Hägglund ingår som en ”bricka” i det arroganta och teknokratiska spel han själv deltar i. Centern är orolig och irriterad över att Annie Lööf  inte medges tillfälle att få debattera med Stefan Löfvén.  Det smått otroliga infinner sig när Hägglund beskriver det som ett demokratisk problem att Löfvén inte vill debattera med honom.  Men anser tydligen inte att det är ett lika stort demokratiskt problem när Reinfeldt vägrar och ställer krav och ett erkännande av Stefan Löfvén att alliansen är det enda regeringsalternativet innan han överhuvudtaget kan komma att debattera med honom. Huvudlöst och arrogant agerande – men så tycker inte  Göran Hägglund som säger;

Människor ska kunna se alternativ och avgöra vad som är bäst för Sverige. Som partiföreträdare har man en skyldighet att bidra till det demokratiska samhället. Men S verkar mest vilja visa upp Löfven i sammanhang där han oemotsagd får leverera budskap och inte får mothugg, säger han.

Skämtteckning50Under två års tid har 4 uppblåsta figurer inom alliansen enträget och flitigt frågat vad Socialdemokraterna tycker och tänker. Man har beklagat sig över varför Löfvén är så tyst -berättigat kanske – oberättigat då samtliga av dessa alliansföreträdare torde vara väl medvetna om att Löfvén behövt den tid som förflutit att sätta sig in i sakfrågorna på ett sätt han tidigare – som ordförande för IF Metall – inte behövt göra. Dessutom tolkar jag Hägglunds och de övriga alliansföreträdarna och deras partier som odemokratiska då de borde vara väl bekanta med att inom den socialdemokratiska rörelsen är det partimedlemmarna som avgör vilka frågor som skall drivas. Detta bestäms i demokratisk ordning på den kongress som går av stapeln under den första veckan i april i år. Inom KD går det kanske inte till så.  Att då kräva av Löfvén var socialdemokraterna står i frågor som exempelvis vinster i välfärden är inget annat än ett slag under bältet och ett försök att minimera betydelsen av ett demokratiskt parti, att därutöver kräva av Socialdemokraterna att presentera ett regeringsalternativ nära nog 2 år före valet – ett val där Hägglund såväl som varje röstberättigad medborgare har en röst och att det är väljarna som avgör hur ett regeringsalternativ skall se ut. Att Göran Hägglund förespråkar blockpolitik är kanske inte så konstigt mot bakgrund av de krampaktiga överlevnadsryckningar han eget parti lever under. Utan moderaterna är KD inget och det förefaller som tämligen naturligt för honom att agera fotsoldat för Reinfeldt.

544764_346096708770534_254329161280623_910131_468163402_nAnnie Lööf tycker dessutom att det är ”konstigt” att Stefan Löfvén är så kritisk till Centerpartiets näringslivspolitik!!!! Och stämmer upp i samma klagosång som sina allianskolleger. Vill man diskutera sakfrågor då gör man det med de facktalespersoner som var och en specialiserat sig på de olika sakfrågorna. Det förstår varken Göran Hägglund eller Annie Lööf uppenbarligen inte. Både Hägglund och Lööf innehar ministerposter för var sitt departement då debatterar man med opositionens talespersoner – vilket också sker. Ylva Johansson har vid ett flertal tillfällen debatterat med ministern för arbetsmarknadsdepartementet Hillevi Engström. Ibrahim Baylan har vid ett flertal tillfällen debatterat skolfrågor med den minister som svarar för utbildningsfrågor nämligen Jan Björklund (FP). Margareta Andersson – ekonomisk politisk talesperson för Socialdemokraterna –  har vid flertalet tillfällen debatterat finanspolitik med Anders Borg. Vad Göran Hägglund och Annie Lööf förväntar sig det vet nog inte fan själv.

Stefan Löfvén är statsministerkandidat i en eventuell regering som tillträder efter valet 2014. Det faller sig naturligt att en statsministerkandidat debatterar med en annan statsministerkandidat. Det har mig veterligen inte inträffat att Reinfeldt debatterat med Ylva Johansson i några TV debatter om arbetsmarknadspolitiska frågor inte heller har det inträffat att Ibrahim Baylan debatterat med Reinfeldt vad avser alliansens skolpolitik för att nämna några exempel. Kort sagt förstår jag inte Göran Hägglunds eller Annie Lööfs kritik. Frågan är om de ens förstår vad de själva säger och gör.

Tuppkammarna växer på dom bägge och utspelen liknar mer en lek i sandlådan än ett vuxet ansvarstagande. Både Göran Hägglund och Annie Lööf får nog finna sig i att de är ministrar för var sitt departement och inte statsministrar. Det är Reinfeldt som har det yttersta ansvaret för regeringens departement – något Hägglund missat! Det är på sin plats att använda sig av samma vokabulär som han själv ger uttryckt för. Tagga ner Hägglund – du är ute på hal is.

Annonser
Lämna en kommentar

Välkommen att kommentera.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: