Etniska svenskar som arbetar, etniska svenskar som är bidragstärande och så invandrare.


Etniska svenskarReinfeldt har förstått att han och Alliansen knappast kommer att vinna något val på jobbfrågan längre. Med drygt 400.000 arbetslösa, 34.000 i det hårt kritiserade arbetsmarknadsåtgärden Fas3 – eller sysselsättningsfasen, 70.000 utförsäkrade och en allt större andel av befolkningen som tvingas söka försörjningsstöd i kommunerna. Ökade klassklyftor som ett resultat av regeringens misslyckade åtgärder då gäller det att flytta fokus från alla dessa misslyckanden. Att Moderaterna inte tagit intryck av Sverigedemokraternas uppgångar i opinionsmätningarna är nog en slutsats jag inte skulle vilja säga är allt för avlägset. Det har under den senaste tiden gjorts synnerligen tveksamma uttalanden om invandringen. Men egentligen började det mycket tidigare med Reinfeldts uttalande om att arbetslinjen varit lyckad för ”etniska svenskar”. Kritiken mot detta uttalande lät inte vänta på sig. Bortförklaringarna haglade från moderata företrädare som ville mena att Reinfeldt ville peka på en grupp i samhället som den direkta orsaken till våra höga  arbetslöshetssiffror – någon ”massarbetslöshet” hade vi således inte enligt Reinfeldt. I ett annat uttalande ville Reinfeldt göra klart att någon ökad andel som söker ekonomisk försörjningsstöd har vi inte och skall vi tala om ökad andel av försörjningsstöd så får det bli en särskild diskussion för han visste vad detta kunde bero på. Uttalandet var underförstått att det är invandringen som står för den ökande andel som söker försörjningsstöd.

SDREVA – Rättssäkert och effektivt verkställighetsarbete – är ett projekt som fått mycket kritik för att det ytterst handlar om rasprofilering i jakten på papperslösa flyktingar i tunnelbanan bland annat. Man kan närmast jämföra projektet med de Sydafrikanska passlagarna under apartheidtiden där afrikanska medborgare tvingades bära passen med sig i händelse de av myndigheterna fann skäl att kontrollera medborgarnas legitimitet. Beatrice Ask – moderat justitieminister och den som är ytterst ansvarig för Reva-projektet – försvarade åtgärderna och fick – inte helt oväntat – stöd av Sverigedemokraterna. Reinfeldt står och berömmer sig själv på det ekonomiska stormötet i Davos där han berättar hur han skall lösa den signifikativa ungdomsarbetslösheten med fler låglönejobb får så här i efterhand – då förhandlingarna spruckit – bli en pinsam erfarenhet för Reinfeldt själv och regeringen i synnerhet. Kort därefter började fokus ändras i moderaternas images (35)strategi genom Tobias Billströms – moderat invandringsminister – tveksamma uttalande om ”volymer och flöden” där asyl och anhöriginvandringen skulle minskas. Att tala om människor i termer av volymer och flöden visar hur man ser på människor och kritiken lät inte heller nu vänta på sig. Sverigedemokraterna välkomnade dock uttalandet men var också purkna på moderaterna som hade det – enligt Sverigedemokraterna – låga omdömet att stjäla deras profilfråga vilket inte hindrade Sverigedemokraternas partisekreterare Björn Söder att önska Billström välkommen  till partiet.  Moderaternas partisekreterare Kent Persson genmälde genom att berömma rasisterna i Sverigedemokraterna för att de ”pekat på problemen” och med det lät sig Sverigedemokraterna nöja.

Det senaste uttalandet av den moderata invandringsministern passerade all anständighetsgräns.  I en intervju i Dagens Nyheter talade han om skillnaden mellan människor som är blonda och blåögda, och de som inte är det. Blonda och blåögda tillskrivs vissa egenskaper – de är trevliga, goda. Detta i motsats till dem som ”inte alls är blonda och blåögda” 

”Ibland har vi bilden av att personen som är gömd bor hos en trevlig blond svensk dam i 50-60-årsåldern som vill hjälpa till. Men det är ju inte så. De allra flesta bor hos sina landsmän som inte alls är blonda och blåögda”

Uttalandet kan inte misstolkas som felcitat – det var ett medvetet val Billström gjorde som också det hyllades av Sverigedemokraterna som ville mena att Billström egentligen tillhörde fel parti och istället skulle vara Sverigedemokrat. Nu har Billström – efter mycket hård kritik – tvingats be om ursäkt för sitt rasistiska uttalande. Frågan är om han egentligen ber om ursäkt för att han menar det eller om han bara vill tillmötesgå kritikerna?

Alliansens valplattform 2010Det är för mycket ”vi och dom” inom Moderaterna. Vi som arbetar och dom som lever på bidrag. Grupper ställs mot varandra – invandrare mot svenskar. Det skall löna sig att arbeta – underförstått de som inte arbetar är en tärande andel som välfärden inte har råd med. Att moderaterna är duktiga på det här med ”vi och dom” – rent av mästerliga – har visat sig i det mesta de gjort. Det mest tydliga torde vara deras jobbskatteavdrag som riktat sig endast till de som har ett arbete därigenom skiljde man svenska folket åt i två grupper. Precis som Sverigedemokraterna gjort – fast där handlar det om invandrare kontra svenskar. Är det Moderaternas nästa steg att inrätta Sverige i 3 grupper? Etniska svenskar som arbetar, etniska svenskar som är bidragstärande och så invandrare som den tredje gruppen!

Annonser
Lämna en kommentar

2 kommentarer

  1. Bengt Blomberg

     /  19 mars, 2013

    Tycker att du har en insikt som fler borde upptäcka. Det är uppfriskande att höra och se dig. Jag har tidningen DA Dagens arbetes ifmetalltidningen, Tack och god fortsättning!

    Gilla

    Svara

Välkommen att kommentera.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: