Det är Socialdemokraternas fel att Alliansen inte lyckas vitalisera sin egen politik!!!


Verklighetens politikerMan slutar aldrig förbluffas av den moderata retoriken, förvisso inte heller Annie Lööfs insiktslösa resonemang för glesbygden som Stefan Löfvén nu vill ta över med i stort samma förslag – dock med ytterligare satsningar i budgeten – då plötsligt visar det sig att hennes egen glesbygdspolitik är rena bluffen. Numer har jag helt förlorat tron på allt som sipprar ut från Centern och dess partiledare och låter henne själv fortsätta förminska sitt eget parti med de floskler som understundom kommer i tryck. Man behöver inte hjälpa henne på traven – för det behövs ingen opposition – hon är sin egen opposition. Kent Persson – moderaternas så kallade valstrateg – anser att skattesänkarpolitiken inte kommer att bli en valfråga – det skall istället handla om hushållens ökade intäkter just genom alla dessa riktade jobbskatteavdrag.  Vad Kent Persson undviker att tala om är alla de hushåll som fått väsentligt ökade kostnader just på grund av skattesänkarpolitiken. Kommer Kent Persson att undvika arbetslösheten? Tala tyst om sjuka sjukförsäkringen? Att han med stor sannolikhet kommer att hävda att Alliansen sänkt skatterna för pensionärerna rejält och som ingen regering dessförinnan gjort vet vi. Vi vet också att detta inte är sant. Socialdemokraterna ökade det ekonomiska utrymmet för pensionärerna genom högre grundavdrag under sina regeringsperioder – fast det glömmer vi bort – i alla fall om man heter Kent Persson. Att sänka skatter är för moderater en lustfylld orgasm som skänker lycka om det så är på bekostnad av vitala strukturer i samhället. I Stockholm sänker Sten Nordin moderat finansborgarråd – från årsskiftet – skatten med 15 öre och såg till att bidragen för de elever som lider av neuropsykiatriska störningar som asperger syndrom, ADHD och autism  och som bäst behöver samhällets hjälp får se sig i himlen efter hjälpen – en hjälp som var tänkt att göra livssituationen – och en trygg undervisningsmiljö – lite bättre för alla dessa handikappade barn. Sten Nordin konkurrerar nu istället med den moderatledda kommunen Solna – den kommun jag själv sedan länge är bosatt i – och är nu god tvåa i det racet. Solna har den lägsta kommunalskatten av samtliga 290 kommuner i landet vilket understryks var och varannan gång på allehanda medier – inte minst i lokalpressen. Nu närmar sig Sten Nordin Solna stads moderater i en gemensam bejublad och lustfylld skattesänkarorgasm i den liga som bara moderater behärskar.

Att Solna stad har landets lägsta kommunalskatt har ett pris. Inom staden har skolorna förfallit – renhållningen under all kritik, parker och grönområden som närmast ser ut som veritabla sophögar. Minskade anslag till kultur till förfång för framförallt barnen i kommunen, och en trafikbild som närmast kan betraktas som kaosartad – men skatten är låg. Det lustigaste av allt är att den moderatledda Alliansen i staden uttrycker en önskan om att det finns en opposition som seriöst granskar majoritetens beslut och samtidigt tycker att oppositionen lägger för mycket krut på att detaljgranska majoritetens beslut!!!!!!  Att kommunpolitik allt som oftast handlar om detaljer tycks ha undgått denna majoritet. Inte helt oväntat pågår samma förödande blockpolitisering i Solna som riket i övrigt. Man kräver att oppositionen samlar sig runt en gemensam politik för att – som kommunalrådet Ekengren säger – vitalisera Alliansens politik. Även i Solna – och säkert i många fler moderata kommuner – strävar man efter blockpolitik som en nyliberal lösning alá USA. Att man inte lyckas vitalisera sin egen politik är således Socialdemokraternas fel – även i Solna. Undrar om Kent Persson – den allestädes övergripande valstrategen för moderaterna – haft sitt finger med i den uppfattningen – den skiljer sig knappast åt för riket i övrigt.

fattigaDet vitala i den moderata politiken är skattesänkningar. 15 miljarder i riktade skattesänkningar till löntagarna, dessutom med lånade pengar – och fortfarande är det de med de högsta inkomsterna som också får de största skattesänkningarna – det vet alla utom Anders Borg och klanen runt honom. Och en storsatsning på skolan med ”hela” 600 miljoner för år 2014 – det blir ca 2 miljoner per kommun det – en storsatsning som är en droppe i havet egentligen, och framförallt mot bakgrund av hiskeliga 15 miljarder. Viktigare är jobbskatteavdraget som bara moderater numer och fortfarande tror skall ge en minskad arbetslöshet. Hela den finanspolitiska inriktningen går ut på att minska klassklyftor genom att öka dom. Försök få ihop den mattematiken den som kan. Att klyftorna i Sverige ökat i en rasande takt med hela 5,4% från 2006 och att arbetslösheten ökat med ca 3% försvarar man med att sysselsättningen ökat med 200 000 – trots att befolkningsökningen är nära dubbelt så hög som andelen sysselsatta under perioden 2006 – 2013. I själva verket har inte Alliansen någon politik varken för minskade klyftor eller minskad arbetslöshet. Vad man har är ett femte jobbskatteavdrag som kommer att leda till ännu större skillnader, och förmodligen fler verklighetsfrämmande politiska åtgärder som kungörs i extas av den numer – och av moderaterna införda – skedmatning av budgeterade förslag så att varje detalj i budgetförslagen skall sjunka in hos väljarna som – Reinfeldt betraktar som ”sovhjärnorna” – en storsatsning av dignitet innan nästa skedmatade storsatsning delges sovhjärnorna.

VM år 2013Alla ni som har möjlighet – anslut er till årets Välfärdsmanifestation som går av stapeln den 21 september med början klockan 12:00 på Sergels torg i Stockholm. Många talare – både politiker såväl som drabbade av Alliansens slakt på socialförsäkringarna och de absurda arbetsmarknadspolitiska åtgärder man genomfört kommer att berätta sin historia. Och alla ni som inte kan komma av olika anledningar – var inte ledsna – här finns det en namninsamling kallad Välfärdsmanifestationens budkavle där du med ditt namn kan visa ditt stöd för manifestationens värderingar.  Allt stöd är mycket varmt välkommet.

Annonser
Lämna en kommentar

Välkommen att kommentera.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: