Desperation föder ogenomtänkta politiska förslag.


Välfärdens-kärnaBo Lundgren föreslår en Socialdemokratisk allians med Moderaterna!!!!! Det bakomliggande syftet är naturligtvis att utestänga Sverigedemokraterna i händelse av att de ånyo kan komma att bli vågmästare under en mandatperiod. Om ett sådant scenario skulle bli verklighet kan vi förvänta oss helt andra parlamentariska situationer då Sverigedemokraterna är helt frustrerade över att inte få gehör för sin invandringskritiska politik. Inte minst har detta kommit i ljuset de senaste dagarna där Åkesson ville göra avkall på sin huvudfråga med syfte att komma överens i andra frågor med någon av partierna. Huvudlöst och osannolikt, vilket det allmänna omdömet givit vid handen. Någon sådan överenskommelse med Sverigedemokraterna är – och blir – inte aktuell överhuvudtaget – har samtliga partiföreträdare deklarerat. Vi kan därför förvänta os en ökad konflikt i riksdagen där Sverigedemokraterna med en större sannolikhet skulle kunna fälla en sittande regering i sin vågmästarroll. Samtidigt har vi ett Vänsterparti som klart deklarerat att de inte sätter sig i en regering med någon av de borgerliga företrädarna – det är att inte ta ansvar för Sverige. Socialdemokraterna har öppet sagt att de vill se samarbete över partigränserna i frågor som behöver långsiktiga beslut. Sådana är energipolitiken, skolan, näringslivsfrågorna och även invandringspolitiken behöver ingå i en sådan långsiktig uppgörelse.

Marknadsideologisk-nekrosSverige hade en sådan koalition som Bo Lundgren svamlar om under krigsåren – fast då kallades den en samlingsregering och föranleddes av en omgivning  i krig. Samtliga dåvarande politiska partier utom Vänsterpartiet Kommunisterna ingick i denna samlingsregering. Vi har inget världskrig idag Bo Lundgren!  Vi kan komma att få en besvärlig parlamentarisk situation efter valet 2014 som det finns två olika lösningar på – Bo Lundgrens förslag är det tredje. Jag föredrar den Socialdemokratiska lösningen – samarbete i viktiga frågor över partigränserna. Folkpartiet har i många frågor närmat sig Socialdemokraterna i flera för medborgarna viktiga frågor – även om belackarna vill tro det motsatta. Även Moderaterna har antagit flertalet av de Socialdemokratiska förslagen samt gjort dessa till sina egna. Här tror belackarna att Socialdemokrater och moderater närmat sig ideologiskt och ser Socialdemokrater som ett parti som väl skulle kunna vara Moderater. Man har föga politisk kunskap när man inte ser de ideologiska skillnaderna mellan Moderater och Socialdemokrater. En allians mellan dessa två partier är av det skälet omöjlig om man inte – var och en på sin kant – lägger flera av de ideologiska frågorna åt sidan – och vad är anledningen att vidta sådana åtgärder idag eller överhuvudtaget ens efter valet?

politikJag har inte för avsikt att måla upp några parlamentariska scenarion som kan bli följden av valet 2014. Vart och ett av dom skulle bara bli en hypotes idag. Men en sak är fullständigt klar redan idag och har stått klar allt sedan 2006. Sverige behöver en stark regering som kan ta ansvar. Den alliansregering vi dragits med under drygt 7 år har tagit ansvar för en del av befolkningen och lämnat resten på undantag. Fler av marginalpartierna i den ansvarslösa koalitionen kommer till insikt – inte minst på grund av de fallande opinionssiffrorna där två av partierna lever på marginalen med stor risk att falla ur riksdagen – man upplever en närmast desperation där framförallt KD och C . En följd av Moderaternas iver att implementera blockpolitiken. Vänsterpartiet måste börja ta ansvar som politisk parti. Man måste lämna sin revolutionära och i många fall dogmatiska inställning och istället inrikta sig på att förhandla om de viktiga frågorna. Det duger inte att dogmatiskt motsätta sig allt samarbete om det finns politiska lösningar över blockgränserna som gagnar väljarna. Ansvarslöst!

ballongBo Lundgrens förslag andas bara desperation över sitt eget parti och dess existens. Utgår man från hans egen tid som partiledare kan jag förstå honom. Han var ett sänke för Moderaterna under de 4 år han lyckades klamra sig fast och inte oväntat fick han därefter en reträttpost som bara anstår misslyckade politiker. Bo Lundgrens allians eller koalition med Socialdemokrater ser jag som uteslutet – inte minst av ideologiska skäl – men också av 7 års demolering av den välfärd svenska folket gav Socialdemokrater i samarbete med Vänsterpartiet att bygga under en mycket lång period. Man bjuder knappast in vargen till familjemiddagen. Åkesson och hans utspel är ett ytterligare misslyckande där bara den rasistpöbel som följer i hans och hans partis spår beklagar sig på Avpixlats kommentarsträsk med en vokabulär som skulle kunna få den mest renrasiga Nazist att rodna. Att Jimmie Åkesson och hans ”nolltoleransgäng” inte tar avstånd från en av deras omhuldade I träskmarkernamegafoner på nätet säger en hel del om Sverigedemokraterna. Vad man skall ha i åtanke är att SD har idag en väljarandel som består av cirka 340000 väljare motsvarande 5,7% eller 20 mandat i riksdagen. Många av dess väljare kommer från arbetarklassen och många har tagit klivet från moderaterna och intagit en ledande ställning i partiet. Det är således ingen större skillnad vad avser Moderaterna och dess ambition att styra arbetarklassen även inom Sverigedemokraterna. Att många LO medlemmar valt att lägga sin röst på Sverigedemokraterna är en direkt följd av det missnöje som Alliansregeringen utvecklat genom sina politiska åtgärder – knappast missnöje med invandringen. Och den rasistpöbel som följer i spåren av detta parti är med stor sannolikhet en minoritet men som via diverse hatsajter och kommentarsfält i medierna framstår som en majoritet. Med en förändrad välfärdspolitik och en arbetsmarknadspolitik värd namnet har Sverigedemokraternas livslängd reducerats för att så småningom inte ha något av substantiellt värde kvar.

Annonser
Lämna en kommentar

4 kommentarer

 1. Hans B

   /  21 november, 2013

  Visste du att Reinfeldt fick EU att sänka Svenska avgiften med 500miljoner,men samtidigt så sänktes bidraget till Svenska landsbygden med lika mycket.Annie Lööf försökte få tillbaka pengarna men fick bara 129 miljoner resten tog Borg hand om.Det är sånt här dom kallar blockpolitik! Det är märkligt att centern finner sig i detta och även Fp som håller på förlora skolfrågan till moderaterna.Mvh.Hans B

  Gilla

  Svara
  • Hej Hans!

   Jo det är mig väl bekant och som om detta inte var nog finns fler debakler som redovisats som en positiv nyhet här hemma – tänker på bankernas bonusskärpning som blev till en rekommenderad höjning istället. Reinfeldt klappa sig på bröstet och ljög hela svenska folket rakt i ögonen.
   Att FP och C håller sig på mattan idag är sannolikt beroende på att makten lyser i horisonten även nästa mandatperiod. Förlorar dom valet lär vi se hur alla dessa sprickor som sipprat ut redan nu tätats med något mjukgörande för att brista efter valförlusten och det är ingen högoddsare när jag vill hävda en allianssplittring 2015.

   MVH//Björn

   Gilla

   Svara
 2. Hans B

   /  20 november, 2013

  Rickard i från Rickomberga(Bo L.)har nog lite humor!Jag har alltid uppfattat honom lika tråkig som en fiollåda!Men har han förankrat det här med Måns? Sen har vi det här med att sitta och tjura på sin vänsterkant!Vi har varit med om det förrut med en dagtingande Torbjörn Fälldin och även Olov Johansson men båda fick ge sig för demokratins skull men det är väl så att dom flesta politiker vill väl ha en käpphäst att rida på!!!Ha det!Hans B.

  Gilla

  Svara
  • Hej Hans!

   Själv är jag inte förvånad egentligen – men tycker det är lite pinsamt förslag komna från just det parti som står längst bort från Socialdemokraterna. Att det var just Bo Lundgren som kom på den – för honom briljanta iden – visar bara återigen vilket sänke han är och var för sitt parti – han lyckades ju sänka Moderaterna på 4 år från ca 22 till 24% till 15% och det skall han ha heder av förvisso – av alla andra än sitt eget parti då. Det har ju varit tämligen tyst om honom sedan han lämnade partiledarposten – så nu vill han uppenbarligen bli något av ett dragplåster och det lär väl gynna alla andra utom hans eget parti – tror nog Reinfeldt önskade han höll truten ärligt sagt.

   MVH//Björn

   Gilla

   Svara

Välkommen att kommentera.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: