Vita kränkta rasister!


KörkortenDet är oförståeligt – skrämmande – att man anser sig behöva skapa politiska partier för att degenerera grupper i samhället. Att det behöver skapas politiska partier för att hävda den egna kulturen och i samma andetag avvisa alla andra kulturer som man finner inte går hand i hand med den egna. Ett sådant parti är Sverigedemokraterna. Alldeles oavsett vilken images man försöker slå i svenska folket så har partiet dragit till sig en kader av rasister och homofober som understundom visar på ett påtagligt sätt vad Sverigedemokraterna egentligen är för ett parti. Man befinner sig i en drömvärld där sanning och imaginära påståenden blir till ett politisk manifest – för visst är det så Sverigedemokrater att det man drömmer om under natten blir en sanning under dagen och som för att bekräfta den sanningen så uttrycker man sina ståndpunkter på sociala medier där antal gillanden blir den bekräftelse man eftersöker. En sådan politiker för SD är Ann-Katrin Löfwenhamn – en av många – som verkligen bekräftar bilden av Sverigedemokraterna som ett rasistisk parti. En politiker som dessutom inte tar sig tid att efterforska fakta utan använder sig av sina drömmar som bekräftelse på att hon måste ha rätt i sina påståenden. Denna gång var det några somaliska kvinnor – med fel hudfärg och etnicitet – som fick klä skott för en rad – oftast utställda av SD sympatisörer – felaktiga påståenden om hur staten bekostar körkorten för den gruppen. Att ställa grupper mot varandra är inget nytt vad avser Sverigedemokraternas kamp för ett Sverige fritt från vissa människor.

images (35)Precis som alla andra antidemokratiska rörelser genom århundradena — som varit kommunister, nazister, fascister och olika konservativa, totalitära militärdiktatorer — vill SD försöka exkludera vissa grupper från demokratin och pratar mycket om vilka som är de ”äkta” medborgarna i nationen. Det där med att definiera vilka som ska exkluderas pratar fascistiska rörelser mycket om. Om kommunister brukar vilja exkludera ”klassfiender” och ”kontrarevolutionärer” så har fascistiska rörelser en förkärlek till att vilja exkludera människor som inte passar in inom ramarna för den mytiska folkhemsnationen och folkgemenskapen med sina i arv och blod grundade värderingar. Flera sverigedemokratiska politiker runt om i landet har upprepade gånger uttryckt sig nedsättande mot kvinnor, homosexuella, romer och funktionshindrade. Därutöver har man sin kärnfråga där man ihärdigt sprider myter om invandring i syfte att piska upp en rasistisk stämning i samhället. Ibland handlar det om fördomar, ibland rena faktafel och ibland avancerade rasistiska konspirationsteorier om en påstådd islamisering. Oavsett vilket samhällsproblem det handlar om så påstår SD och deras anhängare att orsaken till alla problem är den så kallade ”massinvandringen”. Lyssna på Jimmie Åkesson när han talar! Vokabulär som ”extrem, ytterligheter, oroande, sjuklövern, skandallös, invandrarkramare, mångkulturalister, svenskfientlig, landsförrädare eller oikofob” är ständigt återkommande val av ord för att svartmåla samhället och dess funktioner på grund av – det numer etablerade ordet – massinvandringens fel. Oikofobi är motsatsen till xenofobi och innebär en nedvärdering av den egna nationen och dess kultur. Mona Sahlin är – enligt Sverigedemokraterna – utnämnd till Sveriges främsta oikofob.  Arbetsmarknadsåtgärden ”instegsjobb” – som är till för att få in nyanlända på arbetsmarknaden – anser SD vara etnisk diskriminering. Etnisk diskriminering är det juridiska begreppet för rasdiskriminering – men liksom begreppet rasism år 2010 inte förutsätter ”raser” gör inte heller etnisk diskriminering det. Sverigedemokraterna anser sig således inte själva vara rasister – men de anser sig kunna bli utsatta för etnisk diskriminering – vanligen kallar de det dock denna rasism för svenskfientlighet.

JimmieÅkesson1SD ser inte människor som lika – de har lämnar de rasbiologiska tonerna – som var grunden för organisationen Bevara Sverige Svenskt (BSS) varur SD bildades – men spelar idag på lika falska kulturrasistiska tongångar. De kan inte hävda någon kulturell svenskhet eftersom ingen sådan finns – Sverige är och har alltid har varit en mångkulturellt mix byggd på yttre influenser. SD är ett politiskt parti som enbart spelar på urgamla nationalistiska tankegångar och serverar idéerna via myter, fördomar, sagor och en total oförmåga att se orsak och verkan. SD har inga svar på några av våra stora samhällsproblem och inga lösningar. Det de skulle klara av att skapa blir ett nationalistiskt litet blågult reservat byggt på en falsk nationell självbild – en stagnerande civilisation där främlingar automatiskt blir exkluderade och där segregation, arbetslöshet, med mera skulle nå oanade höjder. SD har inga svar eller lösningar på de stora problemen, arbetslöshet, bostadsbristen, miljö-/klimatmålen. Vården av vår åldrande befolkning skulle bli allt annat än värdig eftersom vi behöver vår invandrade vårdpersonal, bland annat de invandrade läkarna som idag består av ca 31 procent.

kokt-nazistMen det är inte bara Sverigedemokraterna som fått luft under vingarna. Nynazistiska organisationer där främst Svenskarnas parti fått en allt mer framträdande roll i massmedierna. Dess politiska manifest borde oroa fler människor. De ser inte att det är arbetslösheten, otryggheten och de växande klyftorna som får fler att vända samhället ryggen. De tror att den här utvecklingen har kommit av sig självt. Högerpartierna som styr EU har hanterat den ekonomiska krisen med besparingar och privatiseringar väldigt illa. Hade EU letts av vänstern hade vi sannolikt haft en helt annan utveckling. Nu har blåhögern sett till att brunhögern fått plats i parlamenten och allt är enligt brunhögern invandrarnas fel. Med sitt fulla stöd av den svenska demokratin, åsiktsfriheten och dess numer nyliberala Sverige samt massmedia är den svenska nazismen på frammarsch – missförstå mig inte åsiktsfriheten är och skall vara grundlagsskyddad även trots att dessa rörelser använder åsiktsfriheten för att torgföra sina vedervärdigheter. De tar på sig kavaj och kostym för att kräva sina demokratiska rättigheter och kliva in i demokratin – det som skett vad avser Sverigedemokraterna. Konceptet är ganska enkelt. Först börjar den smygande, ständigt växande naziströrelsen i samhället och i massmedia, avväpna och isolera all befintlig ifrågasättande röst, genom att stämpla den som ”vänsterextremism” – det går hem hos framförallt nyliberala debattörer som får en allt mer framträdande roll i medierna. Numera används ordet ”vänsterextremism” i de svenska medierna nästan lika ofta som ”Saddam Hussein” användes i världsmedia under Husseins sista period. Hur kunde det ske? Att vi på bara några år ser hur heilande nynazister marscherar på våra gator och provocerar alla andra som jämför dessa ultranationalistiska och nynazistiska organisationer med 30-talets nazipöbel som slutade med att de blev orsaken till Europas ödeläggelse. Vi är där återigen fast i en något annorlunda tappning – med kavaj och slips som ersatt uniformerna.

Nazister och SDJag läser med förskräckelse hur dessa organisationer nu etablerar tillståndsansökningar runt om i landet för att – i yttrande- och åsiktsfrihetens namn – uttrycka sina vedervärdigheter på gator och torg. Det senaste är att man använder arbetarnas dag 1:a maj som ett sätt att nå uppmärksamhet – ett annat sätt är politikerveckan i Almedalen på Gotland. En vecka som utvecklats till ett mer eller mindre kommersiellt jippo mest till för – mellan de etablerade politikernas tal till medborgarna – allehanda lobbyverksamheter indoktrinera de politiker som närvarar – allt sedan Olof Palme valde att tala i Almedalen på ett lastbilsflak istället för att vistas på Harpsund under sin semester – ett ställe han i grunden avskydde. Vem kunde då ana att – drygt 30 år efter hans bortgång – nynazister skulle få tillstånd att spy ur sig sina vedervärdigheter i bjärt kontrast mot vad Palme stod för. En skam – inte bara för Sverige utan hela Europa. I media talar man oftast om vad är värst! Vänster- eller högerextremism. Jag vill nog mena att en stor del av vänsterextremismen inte skulle vara så aktiva som de är idag om inte högerextremismen fick breda ut sig. Dessa två extremorganisationer är varandras motpoler och hatobjekt och triggar varandra till våld och skadegörelse – ibland med dödlig utgång. Nu skall en av dessa organisationer tala i Almedalen – förhoppningsvis under kraftigt ackompanjemang av kyrkklockorna i Visby. Nazism är lyckligtvis något de flesta ogillar. Än så länge. Men vi kan inte förneka att samhället rör sig mot en obehaglig utveckling. Och även om situationen kan tyckas vara nästan komisk i sin absurditet för de av oss som aldrig tvingats uppleva förföljelse – så är det blodigt allvar. Men för att kunna motarbeta nazismen och fascismen så måste vi också förstå den. Och vi måste förstå varför människor – framför allt unga män – fortfarande lockas till denna motbjudande, kunskapsfientliga ideologi. Fascism gynnas nämligen av människors utsatthet. Den utsattheten har blåhögern ett ansvar för. Vi har ett styvt jobb framför oss att belysa vår närhistoria för att hjälpa vår samtid att göra förnuftigare val. Mänskligare val. Fredligare val.

 

Annonser
Lämna en kommentar

8 kommentarer

 1. Janne

   /  15 februari, 2016

  Hej Björn

  När man läser din text, kan man nästan få för sig att du anser att DU vet bäst och det DU tycker är det enda rätta.
  Att din tolkning av historien är den enda riktiga och att de som inte håller med dig har fel.
  Men så är det förstås inte, eller hur? inte har du något emot att allas åsikter har lika mycket värde, och att den värdegrund du anser dig ha och propagerar för, inbegriper att även dina meningsmotståndares åsikter måste anses som lika mycket värda som dina egna.
  Eller hur? visst måste det vara så Björn?

  Personligen tycker jag att alla partier som röstats in i riksdagen med svenska folkets stöd har EXAKT lika stor rätt att inte smutskastas av missnöjda antagonister som känner att sin egen politik är lite för svag.
  idag kan vi se att SD bedöms vara, och kanske är, Sveriges största parti.
  För mig betyder det att en majoritet av oss Svenskar tycker, tolkar och uppfattar att deras politik är bra.

  Oavsett vad du och jag anser om det.

  Frågor på detta Björn?

  Janne

  Gilla

  Svara
  • Hej Janne!

   Jag tolkar inte historien och gör jag det i något sammanhang så kommer det att framgå av texten.
   Att andra därutöver har andra preferenser och ser en annan utveckling eller ett annat skeende har jag – för att göra det väldigt tydligt – inget emot alls, alla åsikter är välkomna.
   Men varken din eller min åsikt behöver spegla verkligheten och som jag skrev skall det framgå med all önskvärd tydlighet.

   Din personliga åsikt – vad avser partier som på demokratisk väg – röstats in i vårt parlament skall självklart beaktas utifrån det demokratiska spelregler som finns angivna i våra konstitutionella lagar – den åsikten delas alldeles säkert av en majoritet av väljarna så även min.

   Jag förstår – mot bakgrund av min text – att du tycker att Sverigedemokraternas idéer skall beaktas utifrån ett antal opinionsundersökningar som påvisar ett ökat stöd för dem.
   Jag utgår inte från opinionsundersökningar som av och till har ett tvivelaktigt beräkningssätt och oavsett vad faller stödet för just SD i enlighet med de senaste undersökningarna.
   Vad man än anser om dessa ständiga opinionsundersökningar så betraktar jag dessa mer som trender – det är alltid valresultatet som gäller och det är – för att tydliggöra det 12.7 procent – vilket gav dem 40 mandat i Riksdagen.

   Att du betraktar mig som ”missnöjd antagonist” tar jag lätt på – det tvivelaktiga spel som sker i Riksdagen utförd av SD riksdagsledamöter delar jag med de flesta partier som är invalda på betydligt större mandat än vad SD är.
   Och jag räknar mig som rätt kunnig – efter åratal som sakkunnig i olika regeringar – och mina bedömningar utgår därför inte efter några åsikter.

   Vad avser ”smutskastning” så tycker jag – min åsikt som naturligtvis inte delas av SD sympatisörer – att den klarar Sverigedemokraterna alldeles utmärkt själva både på riks- såväl som på kommun och sekundärkommun nivå.
   Jag är villig att hjälpa dig med upplysning – verklighetsbaserad sådan – om intresse finns.

   Tack för din kommentar!

   MVH//Björn

   Gilla

   Svara
   • Janne

     /  1 mars, 2016

    Hej Björn
    (bra smeksam start va? )
    Jag ser fram emot att du svarar på de frågor och påståenden jag skrev,.
    inte att du som med historien, tolkar.

    Annars är det du skriver rätt fint, du skulle bli en bra politiker och inte sticka ut en endaste millimeter.
    Mycket bra undanglidning av dig, helt i enlighet med ett riktigt politikerproffs.
    thumbs up!!

    janne

    Gilla

   • Hej igen Janne!

    Jag tyckte jag var tydlig nog när jag besvarade din – i inledningen angivna frågan – såvitt jag nu tolkat det rätt – vad avser att det jag skriver är rätt samt att det jag tycker skall vara rätt.
    För ett förtydligande så blir svaret nej.
    Mina åsikter behöver inte vara varken rätt eller fel – det avgörs av olika ideologiska preferenser.
    De gånger jag har rätt kan det styrkas med verklighet och det torde gälla för de allra flesta.

    Vad avser åsikter anser jag att alla har rätt att uttrycka sin åsikt – tydligare än så kan jag knappast bli.
    Att andra har andra åsikter tycker jag tvärtom är bra – det öppnar för dels inspirerande dialog dels möjligheter att omvärdera sina egna åsikter – jag är således inte fast i någon ideologisk krampaktig åsikt utan snarare öppen för en bra dialog.

    Jag hoppas att jag nu var ännu mer tydlig och i övrigt hänvisar jag till mitt föregående svar.

    MVH//Björn

    PS/ Var inte orolig avseende ”smeksam start” vad du nu egentligen menar med det – jag ser gärna en bra dialog i respektfull anda /DS.

    Gilla

 2. Anton J

   /  1 juli, 2014

  Partiet (S) som instiftade rasbiologiska institutet, som tillsatte öppet antisemitiska och rasistiska ministrar som Arthur Engberg, som underlättade Nazitysklands krigföring genom att tillåta Hitler att transportera trupper genom Sverige, som förslog för den tyska naziregeringen att de borde stämpla ett ”J” i de tyska judarnas pass så att Sverige lättare kunde identifiera dem och skicka tillbaka dem till Tyskland (Ett tips som Hitler tog fasta på) och som fram till 1975 tvångssteriliserade tiotusentals svenskar i rashygieniskt syfte…
  Dubbelmoral?

  Gilla

  Svara
  • Nej Anton det är inte dubbelmoral. För det första var det inte S som instiftade rasbiologiska institutet utan en samlad majoritet där även högerpartierna ingick som beslutade att instifta ett rasbiologiskt institut. Detta var – vid tiden – inget kontroversiellt alls – både England och Finland var långt före Sverige i det avseendet. Dessutom tycks du ha oerhört svårt att tolka den tidens uppkomst av de händelser som med dagens insikt knappast kan tolkas som särskilt angenämt. Du behöver läsa på din historia lite mer än de kunskaper som du beskriver här. Under andra världskriget hade vi en så kallad samlingsregering ledd av Socialdemokrater. Arthur Engberg var riksdagsledamot i andra kammaren fram till 1940 därefter innehade han inga ministerposter utan den senaste var ecklesiastikminister fram till 1939. Så vilken betydelse han hade utifrån dina bisarra påståenden har jag svårt att förstå – men vill du veta ordentligt vad som föregick de beslut som slutligen togs av Per Albin Hansson avseende de tyska trupptransporterna genom Sverige föreslår jag att du fördjupar dig i någon historiebok – om inte kan jag hjälpa dig.
   Jag förstår i vilka träskmarker du tassar omkring i men du har en förvriden syn på historien.

   MVH//Björn

   Gilla

   Svara
 3. Hans B

   /  29 juni, 2014

  Hej!Massungdomarbetslösheten skapar missnöje och får många att tyvärr rösta på dessa avskyvärda partier.SvP läste jag om i ETC om hur dom förföljde Mona Sahlin i Almedalen ifjol och kallade henne landsförrädare!Jag läste ett PM från Arbetsförmedlingen 2006-05-12.Arbetsmarknadsläget i Maj 2006.Lägsta ungdomsarbetslösheten på 4 år. Finns att hitta på webben. Då var det endast 29000 ungdommar arbetslösa.Mvh Hans B

  Gilla

  Svara

Välkommen att kommentera.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: