Almedalen – Jimmie Åkesson och Sverigedemokraternas dag.


SD reklam

Nu talar vi nollrasism, järnrör och Avpixlat  – den senare som ett sanningsorgan för rasisterna – och genast förstår vi vilket parti det är som åsyftas. Det är deras dag i Almedalen idag – hur illa det än låter så inser vi det faktum att ett neonazistiskt parti äntrar en scen som en av våra största politiker någonsin stått på i modern tid. En politiker som stod upp för allt det som Sverigedemokraterna inte gör. Nämligen alla människors lika rätt och värde oavsett etniskt ursprung oavsett hudfärg. I Sverigedemokraternas värld är det avgörande för hur du ser ut och varifrån du kommer och om du har förmåga att anpassa dig till ett – i enlighet med partiet – kulturellt Sverige där man inte ens vet vad som är svensk kultur. Är du färgad är du per automatik en snyltare och bidragstagare som endast kommit till vårt land för att ta del av vår välfärd. Ett parti som utmålar alla muslimer som samhällsfarliga terrorister – som försöker i argumenten skrämmas med islam – en religion med vars inriktning Sverige kommer att gå under en dag. Även om man i den högsta partiledningen har tonat ner ropen ”Bevara Sverige Svenskt” samt bytt ut uniformerna mot slips och kostym – så finns det partimedlemmar och kommunalpolitiker som väl lever upp till definitionen rasister vilket ihärdigt förnekas av partiledningen samt talar om en nollvision inom partiet som dessvärre används individuellt beroende på huruvida den enskilda medlemmen har eller inte har betydelse för partiet- det tomma stolarnas parti måhända ha en avgörande roll vad avser visionen. Exemplen är otaliga och förmedlas snart sagt dagligdags. Ett parti som anser att invandrarna är grunden till alla förekommande samhällsproblem. De skall idag stå på scenen för att sprida sitt budskap – de mörka molnen drar in över Gotland idag och jag tänker inte på vädret. Att partiet existerar är illa nog – vad som är än mer illa är att partiet håller på att normaliseras främst genom medias försorg.

Skämtteckning54I Sverigedemokraternas principprogram diskuterar man synen på människan. De flesta moderna partier har antagit en humanistisk människosyn. Humanismen utgår från att människan är god i grunden. Den betonar den enskilda individens värde och en tro att människan vill utveckla och bilda sig. SD har dock en annan människosyn. Partiets människosyn utgår från att människor och folkgrupper skall delas in i olika fack vilket de menar är en mer realistisk människosyn. Det är anmärkningsvärt och stötande att SD uppvisar denna syn på människan då den representerar en syn som försvann för decennier sedan – men man gör det utan ett uns av fysiologisk skam vilket i sig – och mot bakgrund av vad humanism är – är sensationellt. Att det skulle finnas en ”nedärvd essens” – ett uttryck för rasideologi omskrivet och uppmjukat med ord som nedärvd essens – som gör att folkgrupper skiljer sig åt har ingen förankring i dagens kunskap om genetik eller psykologi. Miljön formar oss och vårt jag utvecklas och vi har alla möjlighet att bli konstruktiva, sociala individer. Med SD:s resonemang borde adopterade barn vara i grunden eller i ”essensen” olika sina adoptivföräldrar och alltså ha helt andra förutsättningar att leva i ett svenskt samhälle. Partiets människosyn representerar en modern form av rastänkande – polerat och fritt från de negativt laddade orden – men fortfarande med samma innebörd. Sverigedemokraterna är en förolämpning mot Sverige och dess invånare och en oförskämdhet mot de traditioner och värderingar som format vårt land – en  varböld på samhällskroppen som tillåtits växa och för detta kan vi i stor utsträckning tacka Alliansen.

sd ideologiSverigedemokraterna är inget annat än ett populistiskt parti – ett högborgerligt stödparti – som spelar på människors misstro mot de etablerade partiernas förmåga att uppfylla varje människas individuella behov. Jag är övertygad om att Åkessons tal under kvällen kommer att innehålla pensioner – en stor grupp som har betydelse för samtliga partier. Här kommer man naturligtvis ställa löften om rejäla förbättringar – dessvärre baserade på en rejäl minskning av invandringen – vilket ytterligare bevisar hur orealistisk deras ekonomiska politik är där allt budgetarbete utgår från en minskad invandring. Att presentera löften genom spekulativa ofinansierade förbättringar för pensionärerna är hutlöst – att därutöver ställa pensionärerna mot invandrarna är bara vad man kan förvänta sig av ett parti som Sverigedemokraterna. Inte helt otänkbart lär social turism, kriminella tiggare och skattepengar som går till invandrare i stället för pensioner komma på tapeten med förslag att utvisa dessa. Den fria rörligheten skapar social turism enligt Åkesson som inte oväntat är kritisk till vårt medlemskap i EU. Att det inte finns några tecken på att tiggeriet – som förövrigt inte är koncentrerat till Sverige enbart – är en av kriminella organisationer organiserat tiggeri vidhåller således Sverigedemokraterna.

Det finns i sanning en hel del att säga om detta parti men tyvärr skulle de bli en artikelserie som skulle ta musten ur mig varför jag begränsar mig till att recensera kvällens förmodade floskelparad med sympatisörer som närmast kan betraktas som jubelidioter närmast scenen i Almedalen. Utan Alliansen hade detta parti inte haft en chans att spy ur sig sina obehagliga åsikter – dessa hade stannat hos individen utan annan reaktion än att måtte den individen få någon form av psykologisk hjälp. Läste något verkligen klokt idag på Facebook. De flesta av våra partier känner en stolthet över sitt ursprung och sitt historiska engagemang över tid – nåja – några mindre angenäma politiska förslag har väl kunnat passera utan åtgärd. Men stoltheten över att ha engagerat sig för en samhällsförbättring totalt sett gör att man ändå känner en stolthet över sitt parti och dess historia. Rebecka Barjosef – lärare, författare och Socialdemokrat – uttrycker sig på ett utmärkt sätt enligt följande citerat;

Mina vänner! Jag tänker så här om Sverigedemokrater som har kopplingar till
olika nazistiska grupper. Varför förnekar de sina rötter? De vet ju vilken
ideologi som partiet vilar på. De vet sin ideologis och partis historia. Varför
förneka sitt partis förflutna? Är man inte stolt över den? Varför går man med i
ett parti som förnekar sin historia? Jag menar, jag är socialdemokrat. Jag kan
mitt partis historia och är stolt över den. Jag förstår inte för alla partier
vilar på en ideologisk plattform. Inget parti poppar upp från ingenstans. Om nu
Sverigedemokrater är så ”stolta över sina rötter och vill bevara det gamla” så
borde de vara stolta över sina nazistiska rötter. De har ju valt att
representera Sverigedemokraterna. De borde vara stolta precis som jag är stolt
över att jag är socialdemokrat och att jag älskar socialdemokratin. De borde
vara stolta över att deras föregångare har mördat 6 miljoner judar, 1 miljon
assyrier och armenier och alla andra som fallit offer för den nazistiska,
fascistiska och rasistiska ideologin. Men jag förstår dem. Det är svårt att
vara stolt över något så ofantligt vidrigt och omänskligt. Sverigedemokraterna
är de som förnekar sig själva. De skjuter sig själva i foten. På något sätt.
Rebecka Barjosef

Det är svårt att vara stolt över de vidrigheter som nazismen förorsakat mänskligheten – därför förnekar man all beröring med rasism och säger sig inte vara rasister.

sd lögnerSom väntat går man emot alla tillgängliga fakta avseende tiggeriet och man vill dessutom hävda att deras kampanj varit väldigt lyckad – buropen överöste applåderna. Sverigedemokraterna skall dessutom utrota alla krig och all fattigdom världen över för att därefter ta hand om arbetslösheten. – stora ord för en liten pojk. Sverige behöver en humant inriktad flyktingpolitik och den har vi ju förstått skall åtgärdas i deras egna hemländer. Nu kritiserar han den svenska flyktingpolitiken – att Sverige tar emot fler flyktingar än många andra länder gör mig stolt men Sverigedemokrater rasande. Åkesson uppehåller sig mycket om den ansvarslösa invandringspolitiken – så som han påstår. Nu skyller han arbetslösheten på invandringen vilket inte var helt oväntat. Pensionärerna kom naturligtvis på tapeten och att skatten är orättvis håller nog de flesta med om men att skatterna skall minskas genom att vägra ta emot flyktingar är kanske inte den bästa idén – ställ grupper mot varandra är signifikativt för SD. Det är dessutom skamlöst att vilja genomföra detta när man själva röstade för denna skatteklyfta. Jimmie Åkesson skanderar endast Sverigedemokraterna kan genomföra den rätta politiken den politik som Sverigedemokraterna anser är den rätta. Jag betackar mig. Talet var ett enda långt dravlande, intetsägande och en manifestation över invandring och dess skuld till allt som inte är bra. Han påstod dessutom att Sverigedemokraterna är ett medmänskligt parti. Det var snarare ett försvarstal för att decimera dess egen rasistiska framtoning. En alltigenom lögnaktig retorik. Måtte folk vakna upp och inse vad slags parti detta är.

 

 

 

 

 

 

Annonser
Lämna en kommentar

14 kommentarer

 1. Mikael

   /  3 juli, 2014

  Du tycker det är klokt, som Rebecka Barjosef säger, att man ska vara stolt över nazistisk historia? Är det klokt att vara stolt över?

  ”att Sverige tar emot fler flyktingar än många andra länder gör mig stolt”
  Men hur flyktingar HJÄLPER Sverige, Alvebrand? Det är DET som räknas.

  ”ställ grupper mot varandra är signifikativt för SD”
  Det är signifikativt för politiska prioriteringar. Är du politiker?

  Gilla

  Svara
  • Mikael!

   Ja du ser inte ironin i hennes citat. Och ja jag känner stolthet av att vi kan erbjuda en fristat för flyktingar och att de kan få en möjlighet att skapa sig en ny framtid i trygghet. Och flyktingar kommer att hjälpa vårt land så som många redan gör.

   MBH//Björn

   Gilla

   Svara
   • Mikael

     /  3 juli, 2014

    Om Sverigedemokraterna INTE är stolta över en historia med nazistiska influenser, utan vill göra sig av med det och tar avstånd från det, så tyder det väl på SUNT FÖRNUFT och en VÄLVILJA? Vad är det för smaklös idioti att föreslå att någon ska vara stolt över nazism? Och sen avslutar hon med ”på något sätt”, precis som om hon själv inte tror på hennes eget svammel.

    Det är inte flyktingarna som hjälper oss. Det är vi som hjälper dem, (ja jag sa vi, dem) genom att låta dem få komma hit, bli en del av oss, och ta del av vårt trygga samhälle. Jag säger det alltid, och har sagt det många gånger till bekanta. Det är en sak att människor hjälper varandra, att vi hjälper flyktingar och flyktingar bidrar till vårt land etc, men kom inte med en partisk bild av att svenskar behöver flyktingar i första hand när det är precis tvärtom. Flyktingar flyr. Svenskar är trygga hemma. Svensken är personen som i första hand har något att erbjuda här. Det kanske kan göra oss stolta som svenskar, att flyktingar vill komma hit. Men vi borde vara mer stolta över hur pass många flyktingar vi faktiskt hjälper. Flyktingarna söker ju inte i första hand efter en bekväm fristad, utan bara en fristad.

    Sen att ställa grupper mot varandra, ja de andra partierna sänker ju inte skatten för pensionärer. Om SD är invandrarfientliga för att de inte vill ge särskilda bidrag till invandrare, är inte då alla andra pensionärsfientliga?

    ”Måtte folk vakna upp och inse vad slags parti detta är.”
    Det är precis vad som sker men inte riktigt på det sättet du menar.
    Jag reagerar mest på att du tycker citatet med Barjosef är ”klokt”. Det är inte klokt.

    Gilla

   • Jo det är ett klokt citat.

    Gilla

  • Mikael

    /  4 juli, 2014

   Skärpning.

   Gilla

   Svara
   • Mikael du fattar inte ironin i det hon skrev – tar du åt dig personligen eller?

    MVH//Björn

    Gilla

   • Mikael

     /  4 juli, 2014

    Förklara ironin då. Säg istället att det hon sa var ”roligt” istället för ”klokt”. Är hon stolt över Socialdemokratisk historia, inräknat alla misstag såsom tvångssterilisering av samer och långvarigt samarbete med kommunister. Det finns saker att vara stolt över, och saker att skämmas över. Allt förnuft säger att man föredrar att vi har partier i riksdagen som inte vill befatta sig med vare sig kommunism eller nazism. Så uppmuntra det inte! Punkt. Det finns inga ursäkter.

    Gilla

 2. Hans B

   /  2 juli, 2014

  Håll tillgodo! Hälsn Hans B

  Gilla

  Svara
 3. Hans B

   /  2 juli, 2014

  Miljöpartiet har språkrören och SD har järnrören Åkesson o co! HälsnHans B

  Gilla

  Svara
  • Hej Hans!

   Det var en snittsig rubrik på min nästa artikel och tar mig friheten att sno den av dig. Hoppas du inget har emot det.

   MVH//Björn

   Gilla

   Svara
   • Mikael

     /  4 juli, 2014

    Men järnrör är, återigen, inget som har att göra med sakpolitiska frågor eller valmanifest. Järnrören är en skandal, en engångsföreteelse.

    Gilla

   • Vad vet du om det är en engångsföreteelse? Hitintills ja men framdeles vet vi inget om. Jag vet inte vad det är du försöker övertyga mig om. Att dina sympatier för ett främlingsfientligt parti i själva verket är de goda och alla andra är de onda? Tänk vad lättstötta en del är.

    MVH//Björn

    Gilla

   • Mikael

     /  4 juli, 2014

    Tja det här vet jag; järnrörsskandalen hände när SD inte hade SÄPO. De fanns inte i riksdagen då. Har man livvakter med sig på gatan när en drogpåverkad muckar gräl behövs inga järnrör. Och de användes ju aldrig. Nu är SD ett riksdagsparti och har SÄPO med sig. Med den logiken vet vi att järnrörsskandalen inte händer igen. Och egentligen låg själva skandalen i att Almqvist förolämpade två personer med grovt språk. Försök kom över det och gå vidare i livet. Det finns politiker i andra delar av världen som gör mycket värre saker.

    Gilla

Välkommen att kommentera.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: