Stefan Löfvén talar framtid – då talar Reinfeldt om hot och dystra framtidsutsikter.


SD och MNär Stefan Löfvén talar om framtid talar Reinfeldt om hot och dystra framtidsutsikter om Socialdemokraterna vinner valet. Ett val han gör allt för att vrida till sin egen fördel och om den strategin misslyckas då minsann skall han göra allt för att förstöra alla möjligheter för en annan regering än den han själv kan komma att leda efter valet. Detta beteende kan ofta tillskrivas barn i sandlådan. Får inte jag då skall minsann inte du heller. Men att vuxna tillämpar barns regler så som de ser sin verklighet är beklämmande för att inte säga rent ut sagt förvånansvärt hur en del valda företrädare stannat i sin växt. Man befinner sig fortfarande på en två-årings förstånd. Har man kommit upp i en medelålder med en två-årings förstånd då räknas man som förståndshandikappad och bör omhändertas – inte minst för att skydda sig själv. Reinfeldt – 50 år i år – således en vuxen man i sina bästa år planerar nu hämndaktioner mot en eventuell rödgrön regering. Bakgrunden är Alliansens förslag att höja brytpunkten för statlig skatt – ett förslag som gynnar höginkomsttagarna – samt det femte jobbskatteavdraget – som jag uteslutande kommer att kalla skattesänkningar från och med nu – som också gynnar de med höga inkomster – där Moderaterna åkte på ett halvt bakslag. Brytpunkten godkändes inte och föll således i en omröstning då Sverigedemokraterna röstade nej – men röstade ja till den femte skattesänkningen för löntagarna. Reinfeldt har den ytterst ödmjuka inställningen att han verkligen inte önskat en sådan situation – men att hämnden kommer att bli ljuv. Man har beslutat sig för att stoppa alla förslag som inte kan accepteras av Reinfeldts nyliberala regering om man förlorar valet  som en hämnd. Bland flera av de förslag som Socialdemokraterna vill genomföra är ett om att ta bort den bortre gränsen för sjukförsäkringen samt vårt löftet om traineeplatser till 25 000 arbetslösa inom äldreomsorgen och vården och 800 miljoner kronor i ökade anslag till arbetsmarknadsutbildning de förslag man kommer att rösta emot. Och möjligheten att sätta sina hämndplaner i verket är goda om ingen av blocken får majoritet. Sverigedemokraternas roll i det sammanhanget synes vara klar. Har man tidigare röstat för Alliansen i samtliga avgörande frågor som haft till syfte att försämra socialförsäkringssystemen samt samtliga arbetsrättsliga frågor där huvudsyftet varit att försämra fackens inflytande på arbetsmarknaden – torde det inte vara så svårt att förstå att Reinfeldt är villig att – antingen med stöd av – eller etablerat samarbete med Sverigedemokraterna genomföra dessa hämndaktioner. Reinfeldt kallar det att ta ansvar för Sverige – ett ansvar som innehåller hämndaktioner i riksdagen.

Alliansen2Att Sverigedemokraterna fått luft under vingarna av Reinfeldts sommartal där han ställde flyktingfrågan mot sociala reformer var ett steg i den riktning som Reinfeldt vill fortsätta en ytterligare mandatperiod med erforderligt stöd av Sverigedemokraterna. Kristdemokraternas ungdomsförbund följer i det spåret där man på DN debatt säger att man nu behöver diskutera en gräns för flyktingmottagningen. Ett ytterligare utspel som stärker Sverigedemokraterna och sannolikt hälsas utspelet välkommet i Reinfeldts strategi att fortsätta regera med hjälp av Sverigedemokraterna. Från Kristdemokraternas ledning har man inte sagt något – vilket kan tydas som att man gjort en rejäl kursändring – trots massiv kritik både internt såväl som externt. Jag håller med Stefan Löfvén att Alliansen vill fortsätta regera med stöd av Sverigedemokraterna – det har man indirekt gett uttryck för när man säger sig vilja blockera en eventuell Socialdemokratisk ledd regering – detta är möjligt endast med stöd av SD. Och det syns som att SD är Reinfeldts sista hopp i regeringsfrågan. Ingen av Allianspartierna har tagit avstånd från möjligheten att regera vidare med stöd av SD. Redan 2009 uttryckte Göran Hägglund – efter  det  att P1 kaliber gjort en serie avslöjanden om partiet – följande i tidningen Dagen citerat;

Sen är det ju så att om svenska folket i ett val väljer in politiska partier och vi får en situation där vi har svårt att ordna en regering, alltså Sverige måste regeras, jag vill aldrig ha ett organiserat samarbete med partiet, men, vi måste se till att vi har en regering. Därför går det aldrig att säga att man aldrig någonsin kommer att finnas i samma parlament som SD, då finns det en möjlighet för en Alliansregering att fortsätta och regera och SD har då möjlighet att antingen fälla den sittande regeringen, alliansregeringen, eller att stötta en s-regering och då… Så att det går inte att utesluta om vi hamnar i en svår situation.

Gšran HŠgglundKDU:s utspel faller väl in inom den ramen – särskilt som Göran Hägglund ännu inte tagit avstånd från deras artikel i DN. Det är endast tack vare SD som Reinfeldt har kunnat regera de senaste fyra åren. Med Jimmie Åkessons hjälp kan det nu bli fyra år till. SD:s slogan inför årets val är ”förändring på riktigt”. Men i själva verket är en röst på SD alltså en röst mot förändring och för en fortsatt alliansregering – där SD gemensamt med Alliansen stoppat socialdemokratiska förslag om bättre a-kassa och sjukförsäkring, begränsning av otrygga visstidsanställningar och förbättrad arbetsmiljö. Och med SD:s stöd har de privata vinstintressena tillåtits fortsätta att breda ut sig i skola, vård och omsorg. Det finns många skäl för Sveriges löntagare att hålla Sverigedemokraterna borta från all politisk makt. De vill ställa oss mot varandra och påstår att en svensk löntagare har mer gemensamt med svenska direktörer än med sina arbetskamrater med rötter i andra länder. En uppfattning som delas av Allianspartierna – om än inte direkt så indirekt. Bevisen för det är många – bevis som man genom allehanda siffertrixande försöker spela bort. Det är något ruttet över moderaterna – en rutten ynkedom som delas jämt med SD och KD. När får vi höra Björklund och Annie Lööf ta ett direkt avstånd från dessa – till synes – planerade konstellationer? Eller är man tyst med avsikt att få möjlighet att regera vidare gemensamt?

SAP-Ros_RGBLO och Socialdemokraterna är överens om att Sverige behöver en ny politik. För mig är valet enkelt. Om man vill ha förändring – med Stefan Löfven som statsminister – röstar man på Socialdemokraterna den 14 september. Det är dags att svetsa samman Sverige! Själv har jag gjort min plikt för landets bästa genom att nyttja min demokratiska rätt. Utöver det kommer jag fortsätta kampanja för Socialdemokraterna i både riks- och kommunalval såväl som i landstingsvalet ända fram till valdagen för en rödgrön valseger i MAJORITET.

 

Och nu ytterligare mycket viktig samhällsinformation. Gör som många andra – delta genom din närvaro och visa ditt stöd för VÄLFÄRDSMANIFESTATIONENS dag på Sergels torg. Musik och tal kommer att hållas och vi hoppas på en värme och solidaritetskänsla spridas genom ett högt deltagande. Alla är mycket välkomna!

VM 2014

Välfärdsmanifestationen står på er sida som är sjuka, utförsäkrade, FAS3:are, anhöriga m.m. om du inte accepterar att 86 000 – sjuka – en del svårt sjuka – är utförsäkrade, hemlösa utan boende – där även barn är inblandande i vräkningar idag – att det måste finnas plats för alla som vill utbilda sig – att vi måste få fler händer i den offentliga sektorn etc. Vi kräverdärför en förändring av politiken – en förändring mot Ett mer medmänskligt Sverige där viBRYR OSS OM våra medmänniskor – ett solidariskt samhälle!! Om du liksom vi bryr oss om dessa grupper kom och visa ditt stöd.

Att detta också är roten till att uppkomsten av rasismen och främlingsfientligheten ökar i vårt samhälle – bli med oss och visa att du är mot rasism och främlingsfientlighet och istället för en ökad acceptans för alla oavsett etniskt ursprung.

Vi vet att det är demonstration mot RASISM samma dag -men VI verkar mot densamma genom att angripa orsakerna till den. VI kräver att alla ska få plats i samhället där det måste finnas jobb, ekonomisk trygghet vid sjukdom och olycksfall som inte bereder väg till fattigdom och utanförskap etc.

Vår uppmaning är därför:

Slut upp med oss för att bekämpa orättvisorna i samhället – slut upp med oss för att visa att alla människor är lika mycket värda – slut upp med oss om du ogillar orättvisor, främlingsfientlighet och rasism i samhället.

Kom och visa ditt stöd lördagen den 30 augusti, kl. 12 på Sergels Torg, Stockholm.

ALLA ÄR VÄLKOMNA

 

Annonser
Lämna en kommentar

2 kommentarer

 1. Hans B

   /  29 augusti, 2014

  Hej! Har Rainfeldt överhuvet taget träffat vanligt folk sjuka,gamla,funktionsnedsatta,utförsäkrade,vi vet ju att
  han inte har träffat arbetslösa!Har han bara sett solsidan!
  Synd att jag har för långt till manifestationen men hoppas
  en stor uppslutning.
  Ha en trevlig helg.
  Hälsn.Hans B

  Gilla

  Svara
  • Hej Hans!

   Sannolikt inte eller så går hans fotsoldater i förväg och sonderar vem eller vilka som kan tänkas hålla med honom i det mesta – vem vet?

   Önskar också dig en trevlig helg

   MVH//Björn

   Gilla

   Svara

Välkommen att kommentera.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: