Du är inte värdig…där sken klassföraktet igenom Reinfeldt!


SD bisarra ideologiNär Sverigedemokraterna tog plats i riksdagen 2010 – en mardrömslik händelse i sig – trodde jag ändå att detta parti skulle möta samma öde som dess föregångare i politiska sammanhang – Ny Demokrati – en parentes på den politiska taburetten – jag var naiv. Ny Demokrati tog dock död på sig själva och en av grundarna till denna obskyra verksamhet sitter idag och tjänar pengar på de som han då ville slänga ut ur landet. Vilken tur för Bert Karlsson att han inte lyckades med sina politiska ambitioner för då skulle han inte tjäna en massa pengar på att idag tillhandahålla inkvartering till alla de flyktingar som idag kommer till oss. Vända kappan efter vinden ges ett tydligt ansikte åt vissa. Efter Ny Demokratis självdöd trodde man att dessa träskmänniskor kunde hållas på en avgränsad yta där de fick bröla ut sitt hat mot alla som inte var ”hederliga, pålitliga och oantastliga svenskar” och ondgöra sig över hur de kommer hit och ”överbefolkar” vårt land med sin kultur rakt in i hjärtat på vårt svenska gedigna folkhem. Under 16 år levde de lite i skymundan – heilande, skränande och brölande –  ibland fångade de medias intresse under beteckningen ”Bevara Sverige Svenskt”. Under  åren som gick bytte man ut beteckningen BSS mot Sverigedemokraterna med samma brölmaskiner som tidigare men med ett i avsikt att förbättra sitt dåliga anseende skapa tillräcklig kraft att – på demokratisk väg – ta sig in i det svenska parlamentet. Ett parti sprunget ur nazism och rasism där hatet frodas mot allt som inte är svenskt. En partiledning som gör allt för att släta ut rasistiska verbala uttryck på sociala medier – och kallar det ”nollvision” en nollvision som förefaller vara till för de med mindre betydelse för partiet än vad man har i ledningen. En partiledare som själv – i artiklar och intervjuer – anser att det största hotet någonsin efter judarna på 30 och 40-talet – är muslimerna. Och trots detta så växer detta parti. Växer med magnituden på alla kränkningar och rasistiska uttalanden. Visst är det märkligt. När jag läste Lars Lindströms krönika publicerad på Expressen blev jag uppriktigt förbannad – förbannad på alla de som har mage att lägga sin röst på ett parti vars historia kan sammanfattas som en förlängning av nazismen.  Men man ska förstås inte låta sig luras. Åkesson lägger sin retorik och sina förslag på en nivå där han hoppas maximera sitt inflytande. Trodde han att ett grövre språk och grövre förslag skulle tolereras –  skulle han utnyttja det utrymmet utan tvekan. Nu är det bara hans fotsoldater som gör vad Åkesson inte kan.

utsugning av utsattaDet verbala skändligheterna står istället Reinfeldt för. ”Du är inte värdig att leda landet” säger Reinfeldt till Stefan Löfvén i debatten. Just där skiner Moderatledarens egentliga åsikt igenom. Inte kan en enkel arbetare, svetsare – särskilt inte en bördig från Ådalstrakterna – jämföras med en civilekonom från självaste Stockholm. En man som inte vet vad arbete är bortsett från någon lite tid som väktare i ungdomsåren. Förövrigt vuxit upp bland den politiska eliten via MUF och in i riksdagen. Vad vet en sådan – eller förövrigt någon så kallad politisk broiler – vad verklighet är? Men – just som man trodde att botten var nådd kom nästa påhopp. Socialdemokraternas arbetsmarknadspolitiska förslag kunde liknas vid DDR-regimens på sin tid. Vad får en som Reinfeldt – som gärna vill se sig som en ansvarsfull statsman – att använda sådana liknelser och uttryck? Jag är inte psykolog och kan följaktligen inte ställa psykologiska diagnoser. Men sådana uttryck som Reinfeldt svänger sig med är inget ovanligt bland Moderater som har ett genetiskt utvecklat hat mot allt vad Socialdemokratin står för. Det var så Allians för Sverige bildades. Maud Olofsson, Reinfeldt och till viss del även Göran Hägglund och Björklund förenades i sin gemensamma avsky för solidaritet och socialism överhuvudtaget. I alla tider har främst Moderaterna envist framställt socialism likvärdig med kommunism alldeles oavsett den i vårt samhälle har varit demokratisk. Vanligtvis brukar Reinfeldt vara för smart för att låta tanken sippra ur truten – men så hände det – klassföraktet sken igenom med en tydlighet som ingen kunde missförstå. Inte en gång inte två gånger utan många gånger har Reinfeldt visat sitt förakt mot de svaga i samhället – främst genom de politiska åtgärder man genomfört. För de som inte minns vill jag upprepa hur de borgerliga ledamöterna stod upp i riksdagsbänkarna och applåderade de nya förändringarna som klubbades igenom i riksdagen. Idag vet vi hur resultatet blev av den förändringen. 87,000 utförsäkrade, 9000 utförsäkrade för andra gången. av landets samtliga kommuner redovisar 260 kommuner ökade socialbidragskostnader som en följd av försämrade socialförsäkringssystem. De som ansöker om ekonomiskt bistånd är andelen arbetslösa 46%, andelen ohälsa är 13% varav sociala skäl utgjordes av 11%.

89-000-000-000-skäl-att-döda-ditt-intresseOpinionsläget ser illa ut för han som anser sig själv vara den mest värdiga att leda landet. Att uttrycka sig med ”du är inte värdig” – är det ovärdigaste en politiker kan uttrycka sig för att beskriva sina motståndare. Det innebär att Reinfeldt anser att majoriteten av svenska väljare inte är värdiga att rösta om de inte röstar på Alliansen. Att klamra sig fast vid makten visar på en maktfullkomlig desperation. Att dessa skändligheter också uttrycker brist på relevant och saklig argumentation när han blir pressad i sakfrågor borde vara högvilt för en psykolog att analysera karlns mentala tillstånd. När man i akt ock mening säger att man skall ”hämnas” oppositionen för att de lyckades förhindra en höjning av den statliga brytpunkten till en ytterligare kostnad om 3 miljarder med påföljden att underskottet i de offentliga finanserna begränsades till ett minus om 87 miljarder från att ha övertagit ett överskott om 65 miljarder 2006.. En mängd Moderater uttryckte sin frustration över denna nesliga förlust i kammaren. En – inte helt okänd moderatkvinna tillika riksdagsledamot – ansåg dessutom att hennes 60,000 kronor av skattebetalarnas pengar för det orättvisa jobbet att företräda sina väljare knappast kan betraktas som en hög inkomst och radade upp en mängd kostnader för att påvisa hennes dåliga inkomst. ”Den enda vägens politik” myntade en annan moderat politiker som åker jorden runt och skämmer ut Sverige på löpande band. En moderat som trasslat in sig i vidlyftiga affärer som förefaller tveksamma ur internationell såväl som nationell lagstiftning. Han är inte ensam. En mängd moderater ser inga problem med att tillmötesgå marknadsfundamentalisterna och i vissa fall själva tjäna storkovan på affärer där våra skattepengar är inblandade.

0-kr-kvar-i-plånbokenHur länge till skall vi acceptera en moderatledd minoritetsregering som fortsättningsvis kan komma att regera med hjälp av Sverigedemokraterna? Hur länge till skall vi låta oss luras av Alliansens siffertrixande? Hur länge till skall vi låta oss ledas av en till synes mentalt störd statsminister som inte drar sig för att nedvärdera och skymfa sina motståndare på ett vedervärdigt vidrigt sätt? En statsminister som skymfar halva befolkningen, nedvärderar allt fackligt arbete, raderar ut hela industrin till förmån för tjänstesektorn företrädesvis restaurangnäringen. En statsminister som förlorat – om han någonsin haft – empati för alla de arbetslösa och sjuka i landet. En regering som gjort allt för att skuldbelägga och stigmatisera en stor andel av befolkningen inte minst ungdomar som klassas som arbetsovilliga och en ungdomsarbetslöshet som är en synvilla. Vill man fortsättningsvis ha en sådan utveckling då skall man givetvis rösta på Moderaterna och på köpet får man ett parti som talar sig varm för familjerna genom att motarbeta familjerna, ett parti som brinner för fallande resultat i skolan, ett parti som inte vet resultaten av sina egna föreslagna åtgärder – och inte minst – med stöd från ett främlingsfientligt, rasistisk, kvinnofientlig och homofobiskt parti. Eller vill vi ha en regering som tillvaratar medborgarnas intressen? För mig är inte valet svårt – jag behöver inga valkompasser för att förstå vad jag vill ha istället. Det är bara att titta bakåt de senaste 8 åren. Om gud – för den religiöse – är oss nådig får vi en ny majoritetsregering nästa söndag.

Annonser
Lämna en kommentar

2 kommentarer

 1. Hans B

   /  8 september, 2014

  Hej! Nu vet vi hur Reinfeldt och moderater egentligen tänker om arbetare och samtidigt kallar sig ”arbetarpartiet”!Det är en klingande falsk statsminister när han talar om att öppna våra hjärtan,men han borde för länge sen ha öppnat sitt hjärta för våra arbetslösa,utförsäkrade,sjuka,gamla och barn! När öppnade Täby sitt hjärta för våra invandrare? Mvh. Hans B

  Gilla

  Svara
  • Hej Hans!

   Nej nu har vi fått det bekräftat om inte förr. Karln är inget annat än en lakej för de rika i samhället. Utförsäkrade, sjuka, gamla och barnen är inget som han bryr sig i – allt handlar om att föda och göda företag, riskkapitalister och skattefuskare. Ordet arbetslöshet nänns han inte ta i munnen en gång.

   MVH//Björn

   Gilla

   Svara

Välkommen att kommentera.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: