”Vi vill bygga Sverige” – ett satanisk lurendrejeri av gigantiska mått!


Reinfeldt psykfallettReinfeldt dundrar – med en psykotisk blick – när han nästan i falsett skriker – ”Ni kan inte stoppa mig. Vi kommer att kämpa för arbetslinjen tills vi dör”. Nu har vi fått det bekräftat. Någon – eller några – skall dö för arbetslinjen. Att många redan dött för denna sataniska arbetsmarknadsåtgärd – ja inte fysiskt men väl psykiskt – kan väl knappast ha undgått varken Reinfeldt eller hans hantlangare på departementet för arbetsmarknadsfrågor.  De döende människorna talar om saknad livskvalité, förlorat hopp och förlorad fri tid. De levande moderata politikerna i Sverige som ropar jobb istället för bidrag för vi ska arbeta och arbeta och arbeta och arb……………………..Jag funderar över vad alla de som befinner sig i Fas3 – denna så förhatliga definition på en arbetsmarknadspolitisk åtgärd som Alliansen inte ville förknippas med och därför helt enkelt bytte namn till sysselsättningsfasen – om Fredrik Reinfeldt kommer att ångra sig när han ligger på hemmet med en japansk Carema-robot vid sin sida – en arbetslinjens oöverträffade förträfflighet? Reinfeldt – det är bråttom – 3 dagar kvar att kämpa in i döden. Nej då jag vill inte att du skall dö. Jag vill att du skall se på när Stefan Löfvén öppnar lägren där alla de som fastnat i åtgärden – förlorat sina hopp och sin livskvalitet – strömmar ut med en – till skillnad mot den psykotiska blick du själv anlade i ett förtvivlat försök att vinna tillbaka de väljare som nu svikit dig – en blick av hopp – äntligen slut på dessa fasansfulla, idiotiska och grymma spel med människor som bara vill fylla sina liv med arbete och egen försörjning.

Alliansen 2Ditt eftermäle kommer att innehålla en hel del att förklara. Det kan knappast ha undgått varken dig eller dina alliansbröder och systrar att nära 36.000 varav cirka 3.500 befinner sig i Fas3 utan ersättning. Alla får aktivitetsstöd i fas 1 och 2 – men bara de som har haft a-kassa får ersättning i Fas3. De andra får ansöka om socialbidrag – men det är långt ifrån någon självklar rättighet. Många får avslag. Detta djävulska har du och dina lakejer hittat på. Kanske tror Moderaterna egentligen – att denna djävulska åtgärd  inte var den bättre vägen för varje enskild individ och för samhället. Men eftersom de har försvarat Fas3 i debatt efter debatt har helt enkelt prestigen blivit för stor. I den senaste debatten i SVT:s Agenda sa Fredrik Reinfeldt – indignerat och som enda försvar – att det finns inget som heter Fas3. Nej vi vet att ni bytte namn på det till ”Sysselsättningsfasen” men – som gammal sjöman brukar jag uttrycka mig enligt följande för att beskriva förändringar som inte är några förändringar – ”same shit same ship”. Den egna prestigen förbjuder Moderaterna att inse den insikt som stora delar av befolkningen redan insett. Så talar ett parti vars enda samhällsvision är att behålla makten – ända in i döden. Reinfeldt försöker överbevisa svenska folket att 300.000 fått arbete. När han eldar på sina partikamrater med – ”känner ni hur arbetskraften lyfter” applåderar hans undersåtar högt och ljudligt och man bara väntar på ett förvirrat utbrott av tungomålstalande med de mest hängivna som svimmar av glädje framför hans fötter. Halleluja bröder och systrar – vi har gjort det. Under tiden tickar utförsäkringsklockan – tick tack tick tack – och antalet ökar stadigt både i Fas3 och utförsäkringarna med jämn fart – utförsäkringarna nu nära 90.000 varav 9.000 gör sina andra volta. Känner ni? A r b e t s k r a f t e n  l y f t e r Sverige!!!! Och som för att exemplifiera hur arbetskraften lyfter Sverige tar Reinfeldt själv ett glädjeskutt uppåt.

960Men vi har representanter som protesterar. Jonas Sjöstedt (V) är en – vår egen Stefan Löfvén (S) tillika Reinfeldts utmanare om statsministerposten – protesterar liksom de allra flesta – inte minst alla de som sitter fast i smeten och rundgången – mot dessa arbetsmarknadsåtgärder blandad med en massa siffertrixande för att förvilla väljarna. Reinfeldt anser att Stefan Löfven passerade en gräns när han ifrågasatte om regeringens politik verkligen givit de 300 000 jobb som Reinfeldt räknade upp och som fick Löfven att tala om siffertrixande. Vilket fick Reinfeldts blodtryck att rusa i höjden – som så många gånger tidigare när man ifrågasätter moderaternas siffertrixande med repliken ” Här är en man som vägrar erkänna att fler har fått jobb” och undrade hur det kunde vara så att Löfven inte sett en enda av dem gå till jobbet varpå han vecklade ut en flera meter lång lista på vad Alliansen vill göra nästa mandatperiod. Att Reinfeldt är en broiler som försöker mäta sig med verklighetens män står klart och tydligt. Inte bara klassföraktet lyser igenom – avundsjukan av att aldrig haft ett riktigt arbete som leder ett parti man vill kallar ett ”arbetarparti” tycks vara frustrerande för Reinfeldt – och blodtrycket ökar. Det är ju alldeles förfärligt att det finns andra – inte minst en vanlig svetsare – som bättre förstår vad arbetslöshet är och som har både idéer och ambitioner att förändra och ge människor hopp om något bättre än vad siffertrixande moderater kan hitta på. Reinfeldt vill ju påstå – aningen försynt – att han aldrig stött på någon arbetslös – utöver det vägrar han ta ordet ”arbetslöshet” i det hål där skändligheterna och klassföraktet strömmar ut i en aldrig sinande ström när andra inte håller med honom.  När han får medhåll – då blir det ”gull i gull” i debatterna istället.

soffliggarnaDet är idag tre dagar kvar till dagen då de flesta går till valurnorna. Det är min förhoppning att även de som normalt ”skiter” i att använda sin rösträtt – också inser allvaret i det vägval vi står inför. Vinner Alliansen med hjälp av – det rasistiska homofobiska och ambivalenta partiet Sverigedemokraterna – ännu en mandatperiod – då kommer Alliansens ömkansvärda politik att fortsätta dränera landet på dess tillgångar. En systematisk förflyttning från de som inget har till de som mycket har. Vi kommer få leva ytterligare 4 år med en statsminister som drillat sina lakejer i hur man bäst förvillar medborgarna i akt och mening att kunna genomföra detta gigantiska systemskifte som uteslutande endast gynnar Mc Donald, Max restauranger och övriga restauranger – arbetsgivare och högavlönade medborgare – inte att förglömma alla de riskkapitalbolag där moderater gynnar sig själva. Vi kan glömma att våra barn får en bra start i livet med bostäder och likvärdiga förutsättningar i skolan och neddragningar av lärosäten. Vi kan glömma järnvägen – som en gång kallades hela folkets järnväg – som ett miljövänligt transportalternativ. Sjöfarten har jag bråkat om tidigare – den svenska handelsflottan går mot sin undergång med denna alliansregering. Jag svartmålar! Ja enligt moderaterna gör jag det – men det är detta som blir en verklighet om vi inte mobiliserar också alla de soffliggare som inte ids att lyfta på arslet för att lägga sin röst i valurnan – med en för mig märklig motivering – allt blir ändå detsamma ingen skillnad. Dessa röstskolkare behöver inte rösta – det är fritt att rösta – men man skall då inte heller klaga sedan.

 

 

 

 

Annonser
Lämna en kommentar

4 kommentarer

 1. Visst har människor dött fysiskt pga arbetslinjen. Bland alla de svårt sjuka som Reinfeldts regering utförsäkrat från FK i försök att tvinga dem arbeta trots svår sjukdom. Flera har avlidit då hjärtproblem tillstött som orsakat deras död. Men hundratals utförsäkrade har tagit sina liv som resultat av just utförsäkringen och arbetslinjen. De var för sjuka för att klara att arbeta och kunde inte försörja sig efter utförsäkringen. De tvingades lämna hus och hem och såg slutligen ingen annan lösning på sin livssituation än att ta sitt liv. De första 2 åren var det ca 300 utförsäkrade som tog livet av sig. Från det tredje året slutade FK släppa ut siffror på självmord pga utförsäkring.

  Gilla

  Svara
  • Hej morsanssvammel!

   Tack för din kommentar!

   Det du beskriver har med all säkerhet inträffat – märkligt vore det annars.
   Men det svåra är att bevisa kopplingarna även om man kan relatera att situationen varit direkt avgörande. Det finns svaga såväl som starka människor på alla nivåer i samhället. När livssituationen drastiskt förändras förlorar man fotfästet och i allt för många fall tar man ett beslut att avsluta sina liv. Jag skulle gärna vilja ha en utredning som kopplar människors direkta livssituation mot beslutet att avsluta sina liv i dessa utförsäkringsärenden – men den möjligheten har man sopat under mattan och mot den bakgrunden måste man ha haft en aning om att fallen kunde blivit besvärande för regeringen varför man beslöt att ingen statistik skulle föras på Försäkringskassan efter att individen blivit utförsäkrad.
   Det har genomgående varit en sanslös cynism som fått styra besluten i det förändrade socialförsäkringssystemet – ofta också mot alla remissvar som tagits in.

   MVH//Björn

   Gilla

   Svara
 2. Hans B

   /  11 september, 2014

  Hej! Jag läser just nu i ETC.om centerpartiets svek mot landsbygden som gjort att stödet har minskat med 1,1 miljarder/år. Den nylibiraliseringsvåg vi hittills sett kommer att bli en tsunami om alliansen vinner valet. Vad som borde belysas från oss är att om alla dessa miljarder i skattsänkningar som företagen fått gått till direkta ”investeringar” istället, så har vi kanske haft minst 600 tusen nya jobb!Nu valspurtar vi!!!
  Hälsn.Hans B

  Gilla

  Svara
  • Hej Hans!

   Din kommentar är direkt lysande för att påvisa den sneda fördelningspolitik som fått råda under de 8 år högern haft makten. Det blir extra cyniskt när man hör hur Centern vurmar för landsbygd och småföretagarna samtidigt som reformutrymmet minskas på grund av de otaliga skattesänkningarna man genomfört. Det är ett direkt lurendrejeri av en magnitud som är nära nog ofattbar. Blockpolitiken hindrar överenskommelser över blockgränserna vilket missgynnar de små partierna. Som ett exempel kan nämnas att den tredje pappamånaden finns ambitioner hos Folkpartiet att införa samt att de skulle kunna få en majoritet för ett sådant beslut då Socialdemokraterna har ett liknande förslag. Men i Alliansens valmanifest är detta uteslutet och Folkpartiet har därmed ingen möjlighet att driva frågan eftersom man nu anslutit sig till valmanifestet och frågan hamnar inte på riksdagens bord. Inte heller S kan driva frågan då det genom Alliansens valmanifest med stor sannolikhet inte skulle få majoritet för det. Blockpolitiken hämmar en politisk utveckling av landet och gynnar i allt väsentligt bara Moderaterna som i allt väsentligt är emot alla förslag som innebär reformer som missgynnar den rika överklassen. Jag hoppas innerligt att Stefan lyckas bryta och smula sönder blockpolitiken för den hämmar – inte bara småpartiernas möjligheter att driva individuella sakpolitiska frågor och möjligheten att få stöd över blocken. Det märkliga är att svenska folket är emot blockpolitiken men ända väljer halva befolkningen att lägga sin röst på Alliansen.

   Nu valspurtar vi Hans! Vi måste vinna det här valet och det ser hoppfullt ut i kommunalvalet för min egen kommun men vi måste också vinna riksdagsvalet.

   MVH//Björn

   Gilla

   Svara

Välkommen att kommentera.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: