Riksdagen har blivit en lekstuga för oansvariga blåbär.


sd-i-riksdagenStefan Löfvén har under mer än ett års tid deklarerat att han är samarbetsvillig över blockgränserna – främst riktad mot Folkpartiet och Centerpartiet. Han byggde sina uttalanden på möjligheten att det parlamentariska läget kunde bli just så svårt som det sedan blev. Varken Folkpartiet eller Centern har visat sig eller är villiga att ta den utsträckta handen för att i akt och mening rädda landet från politisk kaos ett kaos som närmast kan jämföras med det hokus pokus som brukar vara rådande i Italien. Medvetet går man in för att skapa något som kan betecknas som Polsk Riksdag. En lek för att visa makt istället för ansvar för landet. Det handlar inte om att rädda Socialdemokratin det handlar om att ta ansvar för landet.

Idag har vi att förvänta oss kulmen på denna lekstuga som främst Sverigedemokraterna stått för. Intill dess har man hållit landet i ett gastkramande grepp och syftet är naturligtvis att visa vilken stark vågmästarposition man lyckades erövra i valet. Ansvar lyser mer av frånvaro än någonsin tidigare i svensk politisk historia. Det finns en praxis. Den praxisen bryter man nu i Riksdagen och det är du och jag – jämte alla arbetslösa, pensionärer, barn, skolan, sjuka, gamla i äldrevården – som får bära förlusten.

Vad är det som Sverigedemokraterna röstar emot vad avser sin egen politik?

 • Stärkt a-kassa så att fler får ut 80 % och förlängd tid för deltidsanställda
 • Avskaffa Lex Laval
 • Krafttag mot den obalanserade konkurrensen inom åkerinäringen
 • Ta bort skattegapet för pensionärerna
 • Stärka garantipensionärernas ekonomi
 • Många fler anställda inom vård och äldrevård
 • Ja till heltid för alla inom offentlig sektor
 • Höjt bostadsbidrag för barnfamiljer
 • Ökat stöd till företagshälsovården
 • Utökade resurser till Arbetsmiljöverket
 • Höja lärarnas befogenheter och yrkesstatus

Mycket mer finns att skriva om alla de populistiska politiska åtgärder som man i valrörelsen argumenterade för – men som man nu är beredd att rösta emot genom att bifalla Alliansens budget. Alliansen har inget av de ovan uppräknade förslagen till politiska åtgärder. Var och en kan säkert själv avgöra vilket spel som pågår idag.

Alliansen och SDSamtliga pensionärsorganisationer har nu rest sig i förbannelse över detta fulspel som direkt kommer att drabba dom. Men det är inte bara pensionärerna som drabbas. 400.000 arbetslösa kan knappast förvänta sig en bättre arbetsmarknadspolitik än den skamlösa politik som Alliansen stått för under deras 8 år vid makten. De tre fackliga centralorganisationerna och de fyra pensionärsorganisationerna har alla varnat för konsekvenserna för löntagarnas trygghet och pensionärernas ekonomiska villkor om budgetarbetet strandar på onsdag. Man drar in Sverige i en blåbrun sörja som kan bromsa tillväxten i landet. Allianspartierna har de facto också ett ansvar. Man har valt att avgå om det i valet fick ett svagare stöd i parlamentet än den dåvarande oppositionen. Så långt fullföljde man sitt löfte. Trots det har de utifrån en kraftigt försvagad position valt att skramla med vapnen. Skrammel som endast gynnar Sverigedemokraterna.

KörkortenÄr Allianspartierna beredd att överta ledningen av landet? Är man redo att bilda regering med Sverigedemokraterna. Utifrån opinionsmätningarna skulle det alternativet onekligen skapa en majoritet och rent praktiskt genomförbart. Men är det en sådan regering väljarna sagt ja till i valet?  Att sätta sig i Sverigedemokraternas knä. Ett parti som som till yttermera visso har byggt sitt väljarunderlag på rasistiska och homofobiska åsikter. Ett parti som ingen vill samarbeta med på grund av sina ställningstaganden vad avser – inte bara invandringen – utan också dess fientliga åsikter vad avser arbetsmarknaden och sin inställning till arbetarnas rättigheter och skyldigheter. Ett parti som vill att arbetsgivare ska få större möjlighet att fritt välja vem de ska sparka vid neddragningar. I stället för dagens två undantag från turordningsreglerna vill de ha hela fem undantag. Om det gick igenom skulle det vara ett slag mot de anställdas ställning. Det blir då viktigare att man håller sig väl med chefen för att få behålla sitt jobb om det blir neddragningar. Färre vågar säga ifrån och höja sin röst mot en arbetsgivare som godtyckligt själv får välja vem som ska gå. Passligt för Moderaterna naturligtvis och i valda stycken också Centerpartiet.

Under eftermiddagen – om vi har tur – får vi veta om Sverigedemokraterna gemensamt med Allianspartierna väljer att släpa landet in i den blåbruna skitsörja som främst Sverigedemokraterna står för. I eftermiddag får vi ett resultat. Ett resultat som kan visa sig bli ödesdigert för vårt land. Högern har inga andra ambitioner än att försätta landet i kris. Det ansvar man sa sig ta försvann som en uppblåst påse utan innehåll.

Annonser
Lämna en kommentar

4 kommentarer

 1. roger gyllensten

   /  14 december, 2014

  Jag är aktiv sverigedemokrat på lokalplanet och jag har kommit till insikt om att det krävs en hel del utrensning i SD bland riksdagspolitikerna. Människoförakt och islamofobi hör inte hemma i något parti och definitivt inte inom sverigedemokraterna. Jag ser det som vår uppgift bland sansade sverigedemokrater att rensa ut alla dessa element som använder SD som en plattform för att förstöra demokratin i vårt land. Det är en helt ovärdig människosyn som dessa element för till torgs. Sverigedemokraterna skall stå för förnuft och medmänsklighet. Inte för människoförakt och hat. Jag förväntar mig att ledningen för Sverigedemokraterna tar krafttag mot dessa infantila dårar som sänker vårt parti. En sådan riksdagsman som Kent Ekeroth och hans gelikar bör snarast entledigas från sina uppgifter i partiet. Man talar om att Sverige håller på att slitas isär. Ja med sådana fårskallar vid rodret så går det verkligen åt helvete. Det är inte sådana som vi gräsrötter har lagt vår röst på. Sverigedemokraternas huvudsakliga och enda uppdrag är att få Sverige mänskligare och att skillnader i människosyn utjämnas. Att det inte skall finnas människor som kan sko sig på andras elände och att inkomstklyftorna minskas mellan invånarna.
  Alla människors lika värde bör vara en grundpelare. I den andan kommer jag att verka och är det så att partiet inte godtar detta så får dom väl sparka ut mig. Vad gäller invandring/flyktingar bör partiet verka för att detta skall skötas på det för dessa grupper bästa sätt. Sverige behöver invandrare för som Europas mest glesbefolkade land behövs verkligen invandrare för att fylla ut de stora tomrum som har uppstått. Vår nation kan inte fortleva om vi lever i ett glesbygdssamhälle.
  Vad gäller flyktingar bör vår strävan vara att ge dom den hjälp som är effektivast. Jag tror inte det finns människor som skulle vilja lämna sina hemländer om det kan undvikas och att tvingas iväg till ett uland som Sverige är säkert inte deras första prioritet. Finns det möjlighet att ge humanhjälp i eller intill deras invanda miljö bör vi stödja detta. Om dom inte har någon annan möjlighet än att fly sitt land och komma till oss bör vi göra vad som står i vår makt att göra det så friktionsfritt som möjligt.
  Omhändertagandet bör skötas och administreras av staten och inte vara en födkrok för ”kapitalister” som rustar upp gamla kåkar och mot allt förnuft lägger över administration och ex skolverksamhet på enskilda kommuner med eller mot deras förmåga. Det bör vara ett grundläggande krav att invandrarverket ges den uppgiften och inte att lägga ut det på entreprenörer för privata och orimliga vinster.

  Gilla

  Svara
  • Hej Roger!

   Och tack för ditt inlägg.

   Det du torgför i ditt inlägg kan jag med råge instämma i. Vi behöver kanske inte vara överens om hur den sakpolitiska frågan skall lösas men det grundläggande åsikter du skriver om håller jag med dig i. Det är till och med så att jag finner det glädjande – om än lite överraskad – att det finns de med förnuft som också aktivt arbetar inom ditt parti. Det lär bli en grannlaga uppgift för dig att svänga ditt parti i den riktning du anger och jag kan bara önska dig lycka till.

   Men något jag förundras över är vad i Sverigedemokraterna lockar dig att aktivt engagera dig i partiet? Jag finner dina synpunkter och åsikter mycket sunda och som tvärt emot ditt partis åsikter normalt borde föranleda en rejäl konfrontation. Ofta är det nog så att gräsrötter ibland inte alltid går jämsides med sitt eget parti. Så är det för mig och jag anar detsamma för dig. Själv skulle jag med omedelbare verkan lämna Socialdemokraterna om dess grundvärderingar förändrades – så som du själv skriver ”Alla människors lika värde bör vara en grundpelare” så också för mig.

   Jag är ändå glad över ditt inlägg och visar att det – trots allt – finns sunt förnuft och sunda åsikter i ett parti som dessvärre tycks göra allt för att verka i en helt annan riktning.

   MVH//Björn

   Gilla

   Svara
 2. Hans Bodin

   /  2 december, 2014

  Nazzegrisarna gör mej spyfärdig!!!
  Mvh.Hans B

  Gilla

  Svara

Välkommen att kommentera.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: