Överge blockpolitiken och ta det ansvar som medborgarna vill!


Nazister och SDInledningsvis vill jag bara förklara min ståndpunkt – hur gärna man än vill från allehanda politiker, bloggare och andra som deltar i diskussionerna på sociala medier att minimera Sverigedemokraternas fascistiska ideologi till att vara ”endast” främlingsfientlig. Jag anser detta parti vara neofascistiskt och har vi inte förmågan att se det då är vi illa ute – att vara främlingsfientlig ingår dessutom i fascism. Skärskåda definitionen och man finner mer samband än motsatser. Det finns således ingen som helst anledning för mig – eller för den delen alla andra – som uttryckt samma åsikt att ändra den ståndpunkten. Man skall benämna saker och ting vid dess rätta namn. Punkt slut således!

Jag tar mig friheten att citera Jonas Sjöstedt och Ulla Andersson Vänsterpartiet från den artikel de skrev i Aftonbladet den 7 december enligt följande:

Antingen bygger vi ett land där vi kan lita på att välfärden fungerar, att jobben kommer, att rasisterna inte får inflytande och att ekonomin blir bättre, eller så river vi ned det som återstår av välfärden, jobben och solidariteten. Vi väljer att se varandra som medmänniskor – eller som motmänniskor.

reinfeldthandenDet hade inte kunnat sägas bättre än så. När jag läser intervjun i den danska Politiken där Reinfeldt – efter två månaders tystnad – ger sig in i flyktingdebatten igen genom att rekommendera alla att flyga över Sverige för att där finna stora tomma arealer som skulle kunna fyllas med fler invandrare så börjar man fundera över vilken slags bubbla den karln lever i. Att flyga över vårt land är säkert en skön upplevelse där vårt land bjuder på många skönhetsupplevelser. Men skrapar man inte på den upplevelsen missar man också rätt mycket! Allt det som Reinfeldt och hans Allians ställde till med under de 8 år de fick möjligheten att regera landet. Alla de arbetslösa – 400,000 till antalet – som glömdes bort och istället talade om att 340,000 fått arbete trots att siffran 400,000 är konstant. 340,000 fler sysselsatta kallades det samtidigt som befolkningen växte med nära det dubbla mot den siffran. En skapad bostadskris som nu håller ett järngrepp om Sverige och det finns inga planer på att den kommer att släppa – alla drabbas. Samtidigt som kravet på 15 procent i kontantinsats har gjort det svårare för de utan en förmögenhet – särskilt gäller det ungdomar – att köpa en bostadsrätt. Alt fler hyresrätter ombildas till bostadsrätter. Och de hyresrätter som faktiskt byggs blir allt dyrare. Kvar finns den svekfulla andra- och tredjehandsmarknaden där svartkontrakt och ockerhyror regerar. Bostadskrisen löser man genom att utreda den sa Alliansen. Allt fler har fått det sämre ekonomiskt. De som fått det allra sämst under de senaste åren är de familjer där föräldrarna inte lyckats få ett arbete. Detta är inte förvånande i ljuset av alliansregeringens arbetslinje – då det rent krasst ska löna sig att arbeta framför att inte arbeta – inte minst pensionärerna har fått veta att de – efter många år plötsligt blev avtackade genom att betala ännu mer i skatt än när de arbetade.
Men fattigdomen ökar också bland de som jobbar. Internationellt kallas 0-kr-kvar-i-plånbokenfenomenet ”working poor” – arbetande fattigdom på svenska – arbete som innebär att ständigt vara anträffbar för att förhoppningsvis få ihop några timmar den här veckan också med samma förhoppning att kunna betala räkningarna även denna månad. Barn som far illa i det sammanhanget. En äldrevård som går på knäna. Liksom de flesta andra politiska områden präglas dagens diskussion av myter – i många fall av rena lögner. En av de mest populära är att det är det plötsligt ökande antalet gamla som ligger bakom dagens ”vårdkris”. Verkligheten är i stället att äldreomsorgen har rånats på resurser under en följd av år – resurser som delats ut i jobbskatteavdrag och skatteflykt. Ett hjälpbehov i form av minskad andel som arbetar inom vården och en brist som övervältrats på anhöriga istället. Tack för alla invandrare som på något sätt upprätthåller ställningarna. En skola i fritt fall där mångfald är ledordet för dagen när det gäller den svenska skolan och utbildningspolitiken. Men mångfald är inte lösningen, det är svensk skolas största problem. Det finns en mångfald i kvalitet, kvantitet och resultat som saknades förr. Det finns helt enkelt inte en bra svensk skola längre. Alla barn får inte en bra utbildning. Vi har fått en skola där de med sämre resultat misslyckas i allt högre grad men där de bästa eleverna också är sämre än tidigare. En fallfärdig skola som även drabbar våra invandrare i lika eller större grad.

images (5)Nej Reinfeldt det löser inget att flyga över Sverige. Där ser man bara det vackra – man ser inget av de du skapade under dina år som statsminister. Det är du och Maud Olofsson som skapade blockpolitiken som just nu visar sitt fula tryne. Landet står inför stora utmaningar som kräver politisk handlingskraft och gemensamt ansvarstagande. Men blockpolitiken står i vägen genom att skapa låsningar i frågor som är centrala för att nå en samsyn och långsiktighet i centrala frågor. Om blocköverskridande samarbete ska kunna inledas måste inte bara socialdemokraterna tänka om. Folkpartiet måste gå i en betydligt mer socialliberal riktning än den som gällt under Jan Björklunds ledarskap. Centern måste gå tillbaka till sina rötter som folkrörelseparti och gå ifrån den marknadsliberala politik som rått under de två senaste partiledarna. Och kristdemokraterna – om de nu vill ha ett berättigande inom svensk politik – måste blicka söderut och lära av de kristdemokratiska partierna i övriga Europa som på många håll samarbetar med socialdemokraterna. Sverige behöver mer av samarbete än låsta positioner och pajkastning partierna emellan. I synnerhet gäller det när vi har ett extremt högerparti – fascistiskt – som låtit meddela att de skall fälla varje budget som inte faller dom i smaken. Varje budget skall röstas ned om man inte tillmötesgår fascisterna. Mätningar visar att medborgarna är trötta på den cementerade blockpolitik vi nu upplevt i åtta år. Regeringskrisen handlar endast om flykting- och invandrarpolitiken – men i den krisen drabbas alla de kategorier och sakpolitiska områden som Reinfeldt och hans Allians förstört under de 8 år de varit i regeringsställning. SD hävdar att 13 procent av väljarna måste få genomslag för partiets krav att asylinvandringen minskas med 90 procent – tills vidare skulle det säger de – räcka med nivån som gällde före 2006. Klarar inte Björklund, Lööf, Hägglund och Anna Kinberg Batra att förstå vad som sägs ja då är det dags för deras medlemmar och väljare att byta ut dom mot de som bättre förstår. Vi alla måste inse vad det är vi har emot oss.

 

 

 

Annonser
Lämna en kommentar

2 kommentarer

 1. Hans Bodin

   /  9 december, 2014

  Hej! Här uppe i Västernorrland har vi stora tomma ytor och ödehus efter 8 år med alliansen.Mer än 1200 statliga jobb har försvunnit söderut och dom flesta till ett redan överbefolkat Stockholm och med KD:s försäljning av Vin o Sprit plus ett Centerparti som glömt landsbygden och ägnat sig åt dåliga affärer och något av dom där påstådda 340000 nya jobben har inte ens sett röken av här så Reinfeldt är väl medveten vad han har ställt till med!
  Mvh!Hans B

  Gilla

  Svara
  • Hej Hans!

   Finns det hjärterum finns det stjärterum!!
   Efter två månaders total tystnad tvingades den förre statsministern ge sig in i flyktingfrågan med den alldeles häpnadsväckande upptäckten när han flög över vårt vackra land att det egentligen finns hur mycket plats som helst – ju! Varför bråka?

   När en politiker som uppnått det mest hedervärda uppdrag någon kan få uttrycker sig så (o)intelligent att flyktingfrågan kan enkelt avgöras med öppna landskap – då förstår jag att nivån är låg – väldigt låg.

   Varför höll han inte tyst egentligen? När man just lyckats få förträngningsreflexerna att fungera dyker guben ur lådan och river upp alla jämmerliga påminnelser om vad den karln åstadkommit under de 8 år han lyckades riva ner det mesta i landet. Hans efterträdare blir nog till att övervaka ordentligt framdeles.

   MVH//Björn

   Gilla

   Svara

Välkommen att kommentera.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: