Sverigedemokraternas lögner!


SD röstar mot sig självSverigedemokraternas ledare påstod den 19 augusti 2014 i en artikel i Aftonbladet att ”Vi har i dag en situation med massinvandring av sällan skådat slag. En politik som kostar enorma summor pengar” Men är det massinvandring vi har? Ställd i relation till det totala invånarantalet i Sverige kan man knappast med bästa vilja tala om massinvandring. Är det en okontrollerad ”massinvandring” så som SD gärna brukar påstå? Nej okontrollerad är den definitivt inte – invandring som sker är noga dokumenterad i bland annat Statistiska Centralbyråns statistik som är öppen för alla medborgare samt hos Migrationsverket. Det är mot den bakgrunden ganska vågat av SD:s politiker att så uppenbart ljuga och förvanska de rätta förhållandena. Å andra sidan är det oförsvarligt av pressen som utan vidare granskning släpper igenom i princip vilka påståenden som helst som spottas ut från SD – endast ett fåtal journalister redovisar de rätta uppgifterna i den press som lever ute på den yttersta marginalen av de största tidningsdrakarna och med ett i jämförelsen fåtal läsare.

Låt oss göra det enkelt. Under 2013 var den totala beviljade invandringen 116000. Under samma år utvandrade 50000. Av resterande andel 66000 bestod av sådana som hade arbetstillstånd det vill säga forskare, ingenjörer och företagsrekryterade, EU medborgare och nordiska medborgare, studenter och adoptivbarn till en sammanlagd andel av 47000. Återstoden – 116000-50000-47000=19000. I siffran 19000 ingår samtliga kategorier, som kvotflyktingar och skyddsbehövande samt anhöriga som tilldelats uppehållstillstånd. Vi har förvisso tagit ett större ansvar för andelen flykting och skyddsbehövande invandring än våra nordiska grannländer men att därvid tala om massinvandring är att töja påståendet intill bristningsgränsen.

sd-i-riksdagenSverigedemokraterna vill minska invandringen med 90%. Men det är oklart vilken invandring man vill minska. Är det återvändande svenska medborgare, forskare och ingenjörer, EU medborgare, företagsrekryterad arbetskraft med tillstånd, studenter och adoptivbarn? Eller är det bara flyktingar och skyddsbehövande eller månne det bara vara anhöriginvandringen som är direkt knuten till flyktingarna. I enlighet med Migrationsverket är det cirka 3500 anhöriga till flyktingar och skyddsbehövande som beviljas uppehållstillstånd årligen.  Är de dessa grupper man vill förhindra att komma hem? Eller kan det vara flyktingar och skyddsbehövande samt den anhöriginvandring som är kopplad till flyktingar och skyddsbehövande?

Låt oss ta den senare andelen det vill säga flyktingar, skyddsbehövande samt anhöriga till dessa två grupper som uppgår till en total konstant av cirka 19000 per år. Vissa år – beroende på krig och oro i världen – kan andelen bli högre men jämnas ut i ett längre perspektiv enligt Migrationsverket. 17100 av den konstanten vill således Sverigedemokraterna stoppa vid gränsen och förvisa till det land varifrån de ursprungligen kom – hur detta rimmar med våra internationellt antagna åtaganden bekymrar inte SD. Och får man inte som man vill är man beredd att sänka varje regering som inte tillfredsställer deras krav. Absurt? Ja i allra högsta grad. Och för att nå målet vill man hävda att invandrare är överrepresenterade i brottsstatistiken samt att invandrarna hotar tryggheten. Ingen del av dessa påståenden finns det någon bekräftelse på.

sd ideologiEn bärande balk för den idag delvis och till synes rumsrena ”invandringskritiken” är att invandringen kostar Sverige enorma summor pengar. Sverigedemokraterna har byggt upp hela sin ekonomiska politik kring detta. Reformer som skattesänkningar och ökad välfärd ska betalas med alla miljarder som tänkts sparas in på minskad invandring. Men det saknas vetenskapliga belägg för att invandringen kostar Sverige dessa miljarder. Nu pratar vi alltså om den totala invandringens nationalekonomiska effekter – med kostnader för asylmottagning och ett ökat antal elever i skolan som exempel på utgifter – och ökade skatteinbetalningar som exempel på inkomster – samt att fler människor som producerar och konsumerar är bra för samhällsekonomin. Påståendet som SD framfört att asylmottagningen kostar Sverige 40 miljarder kronor om året är absolut ingen officiell siffra från Migrationsverket – säger Johanna Måhlén som är pressansvarig på Migrationsverket. Således en lögn som inte en enda journalist ifrågasatte vid den presskonferens som SD anordnade för att berätta att man kommer att fälla regeringens budget. Det är nämligen allmänt accepterat i forskningssamfundet att det är svårt att mäta de samhällsekonomiska effekterna av migration.

OECD:s studie International Migration Outlook kom 2013 fram till att immigranter ger mer till det offentliga än de tar. Svenska ”invandringskritiker” menade att rapporten inte tog hänsyn till ökade kostnader för exempelvis rättsväsendet. Beläggen för kritiken är svaga. BRÅ-rapporten Brottslighet bland personer födda i Sverige och i utlandet från 2005 – visar att brott begångna av immigranter utgör en liten del av rikets totala antal brott. Immigranter är överrepresenterade i vissa brottskategorier – men 93 procent av dem som ingår i gruppen begår aldrig något brott – 96 procent för infödda.-  Kategorin ”Brottsbelastade utlänningar” innefattar förstås också EU-medborgare och turister. De mest brottsbelastade utlänningarna är finnar, danskar och norrmän.

Robert Rowthorn och David Colemans studie The Economic effects of Immigration in to the United Kingdom – Cambridge 2008 – kommer fram till att de nationalekonomiska nettoeffekterna av världens totala migration är försumbara. Från FN:s expertgrupp för internationell migration och utveckling, Världsbanken, Harvard Business School, samt University College London kommer också i sina studier och forskningsöversikter som alla landar i samma slutsats – invandring ger marginella nationalekonomiska effekter – oftast positiva.

SD reklamSverigedemokraterna har fått styra invandringsdebatten utan någon som helst ifrågasättande nationalekonomisk kritik. Att Björn Söder öppnar truten och vräker ur sig allehanda grodor är det man inriktar sig uteslutande på – förvisso med all rätt men det förändrar inte SD:s egentliga målsättning att minska invandringen – kosta vad det kosta vill. Man är beredd att till och med rösta emot sina egna förslag bara för att minska invandringen. Det är en fullständigt absurd politik man bedriver. Här vore det kanske på sin plats att göra ekonomiska analyser och jämföra dessa med vad Sverige egentligen förlorar på Sverigedemokraternas lekstuga i politiken. Hur mycket förlorar vi på reformer som inte kan genomföras. Hur mycket drabbar det alla enskilda för att inte tala om vad vi förlorar i anseende ute i världen. För mig är det obegripligt att Kristdemokraterna nu sänder en tanke på att ytterligare försämra de ekonomiska incitamenten för de som redan är drabbade bara för att möjligen öka på sina dåliga opinionssiffror. Det är en obehaglig utveckling vi ser och allt beroende på att Sverigedemokraterna allt för länge fått dominera invandringsfrågan. Det är i akt och mening dags att tala integration – på de områden där det brister – och inte assimilering. Vi borde därmed också dödförklara påståenden om att det pågår en massinvandring som kostar Sverige enorma summor pengar. Det är lögn och förbannad dikt som satt sig i människors medvetande allt för länge – tack vare okunniga journalister och politiker som har helt andra syften eller inte orkar se över kanten. Det är egentligen inte Sverigedemokraterna som är de farliga utan medier och politiker som inte vågar bemöta lögnerna. Det är minst sagt bedrövligt!

Nu tar jag julhelg!

 

Annonser
Följande inlägg
Lämna en kommentar

2 kommentarer

 1. Hans Bodin

   /  23 december, 2014

  Hej!Det är bara att konstatera att KD är s.a.s.Vilse i pannkakan,eller är det som Ian Wachtmeister sa att KD och SD har samma värderingar ang.invandringen ?!
  Hälsn!Hans B

  Gilla

  Svara
  • Hej Hans!

   Ja jag tror det kommer att kosta KD en hel del vilket jag tycker är bra. Har aldrig förstått meningen med det partiet överhuvudtaget. De har ju sitt starkaste fäste runt Jönköpingstrakten frikyrkor medan de knappast har någon representant ute i landets kommuner. Partiet kan med fördel avvecklas helt alternativt gotta sig i den frikyrkliga sörjan i bibelbältet där de hör hemma.

   MVH//Björn

   Gilla

   Svara

Välkommen att kommentera.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: