Verklighetens kranka blekhet har nu drabbat politikerna!


Guds-heliga-massmord1Rekryteringen av jihadister pågår och har pågått under lång tid i många europeiska länder, där stora grupper lever i utanförskap och i områden där extremism florerar. Enligt internationella beräkningar strider omkring 1500 – 2000 européer för al-Qaida-inspirerade grupper i Syrien. Aktiva rekryteringsinsatser pågår över hela Västeuropa. De flesta instämmer i att Sverige har ett ansvar att inte bli en bas för terrorism. Men samtidigt hör desperata föräldrar av sig till handfallna myndigheter för att få hjälp med att stoppa sina söner från att ansluta sig till terrororganisationer. Någon sådan hjälp finns dock inte att få. Den skarpaste signal det offentliga Sverige i dag kan skicka till en potentiell jihadist är att markera att han utsätter sig för fara genom att åka och att staten har svårt att bistå på plats. Det är – och har varit – hög tid att diskutera fler och mer handfasta lösningar. Det handlar mycket om att bryta utanförskapet i förorterna och samordna offentliga insatser så färre personer hamnar mellan stolarna. Men staten behöver också markera rent juridiskt, det är rimligt att den som väljer att resa för att strida med al-Qaida-inspirerade grupper får betala ett högt pris. Här finns flera exempel från andra länder i Europa, som i vissa fall drar in socialbidrag – Belgien, Nederländerna – i andra fall pass – Tyskland – och i tredje fall medborgarskapet för dubbla medborgare –  Storbritannien. Så…………………….

Frankenreins-monsterGodmorgon! och återigen godmorgon Jan Björklund, Göran Hägglund och övriga politiska företrädare. Händelserna i Paris härförleden tog en del på sängen. Plötsligt efter åtta år – trots Sverigedemokraternas energiska invandrings- och främlingsfientliga retorik – inser de borgerliga vad de missat under sin regeringsperiod – nu är det dags att vakna efter att ha sovit i någon slags törnrosasömn av jobbskatteavdrag. Förslagen haglar och inte allt ligger inom ramen för en human flyktingpolitik. Pastor Hägglund vill dra in – eller dra ner på redan låg etableringsersättning som inte förändrats sedan 1994. Och så vitt jag kan förstå är Hägglunds andemening att det inte skall vara ett självändamål att statens kostnader för flyktingpolitiken får vara för hög. Detta är direkt ett flörtande med Sverigedemokraterna. Att det finns vissa synnerligen tveksamma entreprenörer som gör miljoninkomster månadsvis på just statens kassakista berör inte Hägglund. Marknadsfundamentalismens ideologi får inte röras eller ens nämnas hos varken Hägglund eller Björklund. Det är alltid de som har det sämst som ska ha det ännu sämre. Att Hägglund fortsätter på den inslagna borgerliga skattepolitiken även i detta avseende – genom att föreslå andra skattesatser för de med tillfälliga uppehållstillstånd –  förvånar mig inte det minsta. Att slå sönder hela skattesystemet genom att sänka skatterna för vissa grupper i samhället har vi sett prov på under Alliansens härjningar – olika skattesystem för olika grupper i samhället. Detta ger högern en lustfylld erektion och lägger grunden för en uppluckring av hela vårt skattesystem.

Asocial-normaliseringJan Björklund laddar om artilleripjäserna och skjuter nu skarpt mot migrationsproblemen – och ett snabbt inträde i Nato – efter att han lagt skolan i aska. Jag förstår honom. Folkpartiets dalande opinionssiffror har en koppling och nu vill Björklund komma ifrån skolpolitiken som bara gett – inte bara honom och hans parti – utan hela skolvärlden bekymmer. För första gången under efterkrigstiden står vi inför ett faktum där samhällets normer är avhumaniserade och bakåtsträvande i sin utveckling. Folkpartiet har under de senaste 8 åren misslyckats att vara den tydliga motkraften till denna utveckling. Även om det inom partiet finns krafter som hållit dom socialliberala värderingarna högt så har dom hållits tillbaka till förmån för en smalare, hårdare och ”flexiblare” politik. ”- Sverige har visat en alldeles för stor flathet” säger Björklund insiktsfullt. Ja – godmorgon Jan Björklund – den flatheten kan tillskrivas dig och Alliansen som under de åtta åren hade beröringsskräck vad avser integrationspolitiken – men i ärlighetens namn så är samtliga partier skyldiga. Att rättsväsendet i dag inte ens försöker bevisa att brott begåtts när personer stridit för IS sägs uppröra Björklund. Om Björklund behöver påminnas så var Beatrice Ask (M) ansvarig för frågor inom rättsväsendet och fenomenet med terrorresor har ju inte varit dolt precis.

terroriststampelRegeringen har nu tillsatt en utredning som skyndsamt ska visa hur man kan kriminalisera deltagande i strider för terrorstämplade organisationer – en strafflagstiftning som också skall verka förebyggande. Enligt Säpo finns det 130 bekräftade fall där svenskar åkt till Syrien och Irak för att strida – men obekräftat kan det handla om uppemot 300 – mörkertalet är stort uppenbarligen. Att kriminalisera sådan legoverksamhet för terrorstämplade organisationer torde vara en självklarhet. Det märkliga är att detta inte skett för flera år sedan – men det är klart jobbskatteavdragen samt andra destruktiva politiska åtgärder har tagit en stor andel av tiden för Alliansen så att också tänka på terrorhot har uppenbarligen varit för mycket ansträngning. För redan svenska medborgare kan befintlig lagstiftning samt den eventuella lagstiftning som utredningen kan tänkas implementera i den befintliga lagstiftningen ingå rehabilitering och avprogrammering under strafftiden. Även rekrytering till terrorstämplade organisationer bör förbjudas i lagstiftningen. Att ”tramsa” med jobberbjudanden och lägenheter som ett så kallat avhopparprogram efter utförd massaker i terrororganisationens tjänst lämnar ett löjes skimmer över förslaget. Ärligt talat funderar jag över vad som ligger bakom en sådan strategi. Jag håller med Morgan Johansson – som tycks ha hela bilden klar både vad gäller att kriminalisera dessa rekryteringsresor samt också det förebyggande – via en sådan lagstiftning – som klart och förhoppningsvis kommer att visa det är förenat med långa fängelsestraff om man ens vågar tänka tanken. På sikt handlar det om att utöka tilliten, gemenskapen samt återupprätta välfärden i landet. Det är kombinationen av alla dessa insatser som den våldsbejakande extremismen kan bekämpas – de som kommer till vårt land flydde från terrorn en gång inte att för att återvända till den. För unga människor som borde ha hela livet framför sig borde det aldrig behöva vara ett alternativ att dö någons slags martyrdöd i öknarna i Mellanöstern. Men – och det förtjänas att sägas – Moderaterna har ännu inte kommit med några utspel liknande Björklund och Hägglund. Det skall bli intressant att se vad de kan tänkas tillföra debatten – måhända ett sjätte och sjunde jobbskatteavdrag procentuellt riktat mot de svaga samhällsgrupperna!!

Annonser
Lämna en kommentar

4 kommentarer

 1. Hans Bodin

   /  22 januari, 2015

  Hej! Nu har Björklund skjutit sig själv i båda fötterna! Först skolbetygen där alla experter säger nej till tidigare betyg och nu ger sig en desperat Björklund tillsammans med Hägglund som också har 4% spärren flåsande i nacken in i migrationpolitiken! Jag hoppas detta blir stupstocken för dom!!!
  Mvh! Hans B.

  Liked by 1 person

  Svara
  • Hej Hans!

   Ja Björklund – militärt utbildad till trots – men sikta rätt klarar han definitivt inte. Han är som den som skjuter först och frågar sedan. Pastorn däremot är medveten om sina dåliga siffror i opinionen och anser i anledning av det att – för att jämföra sig med SD och dess ständiga framgångar i opinionen – han kan göra likadant. Hans ungdomsförbund har ju varit radikalare än moderpartiet så kanske han lyssnat på dom i ett sista försök att rädda det som räddas kan. Björklund lär bli ifrågasatt också om opinionssiffrorna visar på ett resultat runt 4% i flera mätningar. Jag personligen skulle gärna se att både SD och KD åker ur riksdagen. Om Björklund lyckas göra detsamma så skulle jag knappast gråta även om jag egentligen tycker det vore synd för FP – då det före Björklund kunde betraktas som socialliberala och kunde vara en bra samarbetspartner eller ett värdig oppositionsparti. Nu är det mest gnäll och skylla ifrån sig mestadels.

   MVH//Björn

   Gilla

   Svara
 2. Danne

   /  22 januari, 2015

  Jag blir imponerad för i dina bilder och texter finns en medvetenhet och djupsinnighet som inte lämnar någon oberörd. Gör du dina bilder själv? Det går inte att vända ryggen åt det som händer i världen, som den högnivåkriminella finanseliten tycks göra. Med högnivåkriminell menar jag de som har den ”verkliga” makten och som står över mänskliga lagar och till och med av naturen givna lagar. Dessa transhumanister har inte någon vilja att ge människor en dräglig tillvaro så länge de själv inte har någon vinst på det.

  Liked by 1 person

  Svara
  • Hej Danne!

   Nej jag är definitivt inte en så duktig tecknare som Max Gustafsson vars teckningar jag använder. Han är en satirtecknare av rang och hans förmåga att hitta rätt i texten gör honom näst intill oumbärlig. Hans teckningar förstärker texterna på ett satiriskt sätt som gör det seriösa mer intressant.

   Du har helt rätt – det går inte att blunda för det som händer i vår omgivning. Den tid då vi var ett något så när skyddat land är för länge sedan förbi – men naiviteten tycks fortfarande vila på gamla lagrar tyvärr.

   MVH//Björn

   Gilla

   Svara

Välkommen att kommentera.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: