Lika barn leka bäst……………


images (3)De senaste dagarna har media med stora rubriker annonserat både Anders Borgs och Reinfeldts nya förhållanden. Inte för att jag förstår vari det kan finnas något intresse i vad dessa två herrar har för sig på sin fritid men media har väl några reservplaner för att öka upplagorna då det tycks i övrigt råda någon form av politisk torka på den mediala fronten – inte ens Lena Mellin är på hugget. Det intressanta dock är Reinfeldts val av partner. Vill minnas att Roberta Alenius – som nu uppges ha löst av Filippa Reinfeldt på kärleksfronten – arbetade som presschef tillsammans med Reinfeldt och som sådan skulle försvara Reinfeldt med alla till buds stående medel. Försvarade Reinfeldt gjorde hon också med en verbal konst som skulle göra vilken Flashbackdemokrat som helst avundsjuk när det upptäcktes att Reinfeldt inte betalade TV-licens för TV-innehavet i Sagerska palatset – inget ovanligt vad avser moderata riksdagsledamöter förvisso. Upptäckten föranledde dock Roberta Alenius att adressera mordhot mot Radiotjänsts tjänstemän. Men dessförinnan skulle hon ”skära ballarna” av någon för att därefter mörda någon på Radiotjänst. Snyggt jobbat av en presschef för Moderaterna som förväntas kunna föra en sund dialog. Jag förstår att Reinfeldt föll i farstun för en kvinna som visade sådana psykopatiska drag. Man brukar säga att lika barn leka bäst. Nåväl – jag önskar både Reinfeldt och Borg lycka till med sina nyvunna förhållanden. Något skall väl även de lyckas med. Och media kan mycket väl bespara oss vidare kåserier om deras privatliv.

diktatur_2Vad som dock är mer intressant att konstatera är  Moderaternas allt igenom genuina – närmast löjeväckande – kärleksförhållande till USA – landet som vill hävda demokratins vagga. Hur demokratisk USA verkligen är kan säkert diskuteras i all oändlighet.
I den borgerliga världen är det nästan enbart Vänsterpartiet – och i någon mån Socialdemokraterna då argumenten tryter – som ständigt måste dras med sin ”Kalla kriget-historia”. Moderaternas och folkpartiets stöd till apartheid på sin tid samt diverse högerdiktaturer nämns dock aldrig. Till skillnad från Vänsterpartiet har inte högerpartierna i Sverige lärt sig av sin historia utan fortfarande stödjer diktaturer och dessutom helhjärtat försvarar USA-imperialismens massmord och krig varhelst i världen dessa pågår – dess främste förespråkare idag är som bekant den förre utrikesministern Carl Bildt.hämta Moderata ungdomsförbundet har till och med en förening som enbart går ut på att stödja och försvara USA.
Det som är mest uppseendeväckande är det öppna försvar av USA-imperialismen från våra högerpartier och dess unghöger ännu idag. Där är inte bara historien full av miljontals döda och lemlästade människor på grund av USA – utan fortfarande härjar USA:s imperialistiska korståg världen runt. Och fortfarande ser vi högern försvara USA:s invasioner av Irak och Afghanistan.

moderaterna-o-apartheidAldrig har högern fått stå till svars i TV, radio eller tidningar i Sverige för sin historiska och samtida stöd till diktaturer, terrororganisationer och krig. Till skillnad från Vänsterpartiet har varken Moderaterna, Folkpartiet eller Kristdemokraterna behövt genomgå någon självkritik eller skrivit någon vitbok.
Medan världen firade Berlinmurens fall stödjer västvärlden i tystnad staten Israels mur gentemot palestinierna. En mur som både är högre och längre än den som fanns i Berlin. Perspektiven lyser med sin frånvaro.
Att hela borgerligheten stödjer Israels så kallade frihetskrig förvånar mig föga och god hjälp har det fått av Kristdemokraterna som kanske är det parti som minst av alla behöver skriva någon vitbok – den får möjligen författas lite längre fram i tiden – åtminstone om Ebba Bush Tor lyckas knipa partiledarposten.
Att Socialdemokraterna var emot det grymma Vietnamkriget baserades inte på något försvar av den kommunistiska regimen i Nordvietnam utan snarare på grund av de grymheter USA ägnade sig åt och som slutligen fick Olof Palme att i sitt berömda tal
fördöma USA och dess grymheter – Bohman och högern rasade naturligtvis och ansåg att Palme hade uttryckt sig synnerligen omdömeslöst.
Moderaterna ansåg istället att USA skulle bomba ännu mer i Vietnam.
Jag lyssnade på Palmes tal då vi just lämnade Nha Trang i Sydvietnam för Sydney på min kortvågsradio – ett i sanning mästerligt tal som föranledde frostiga relationer under ett antal år med USA.
Moderaterna fortsatte dock på den sedan decennier inslagna vägen. Man försvarade militärkuppen i Chile 1973 och ingick dessutom i samma högerinternational som Pinochet och en rad andra diktatorer som ingen i dag vill kännas vid. Tänk när man hittade Allendes sönderskjutna kropp – några hundra kulor i ryggen – där Pinochetkramarna inklusive den svenska högern på fullaste allvar hävdade att det var självmord. Ungefär som när nazisterna förnekade judeutrotningen.
Det var högern som hade kontakt med de europeiska militärjuntorna på 70-talet – Portugal, Spanien, Grekland för att nämna några.
När skall de göra avbön i likhet med vad Vänsterpartiet tvingades göra?

Moderata partiledare lowReinfeldt var en av alla posörer med truten full av demokrati och som med jämna mellanrum krävde att Vänsterpartiet –för femtioelfte gången – ska göra upp med sitt förflutna. Hur vore det om de riktar kravet mot sig själva och sitt eget parti.
Det räcker knappast att lägga huvudet på sned inför en reporter och säga att man kanske gjort sig skyldig till en
”otydlig formulering” när man försökte sig på en historierevision utan motstycke  i nutid genom att hävda man var det parti som införde rösträtten eller att man var aktiv motståndare till apartheid. Majoriteten av oss som växt upp i det här landet är uppfostrade och lärda att det är fult att ljuga. Lögner blir nästan alltid genomskådade – den som ljuger får i slutändan ofta gå hem med svansen mellan benen. Men av någon outgrundlig anledning så kan man som politiker tydligen ljuga, skönmåla och förvanska verkligheten helt utan att ställas till svars för detta. Moderatstämmorna är till synes en orgie av ryggdunkande – där twittrande sympatisörer går för högtryck livligt uppvaktad av hela mediekåren. Budskapet är som oftast att man projicerar problemen över till andra för att få den egna politiken att framstå i bättre dager. Det är patetiskt att se hur man kan få uppenbara lögner och falsarier att framstå som
något positivt och eftersträvansvärt!
Trots att förmodligen fler än hälften av åhörarna vet hur fakta ser ut applåderar man partiprostituerat och ler medan partipiskan viner i bänkraderna! 

reinfeldt-hemligstc3a4mplarHögern har varit duktiga på att mörklägga. Säger en sak och gör tvärt om. Uppfinner nya ord som inte är så värdeladdade och istället upplevs positiva men betyder något helt annat i realiteten. Att man också varit mycket flitiga på att vägra lämna ut offentliga handlingar och/eller förhalat att offentliga handlingar kommer till pressens kännedom när de begärt att få den. Till sist har Moderaterna varit synnerligen duktiga på historieförvanskning av sin tidigare politik. Demokrati och Moderat är två diametrala motsatser.

 

 

Och nu till något mycket bättre!

 

600Till sist vill jag gratulera allas vår egen Charlotte Kalla som så totalt krossade sina motståndare  – klippet kan ses hur många gånger som helst – och erövrade den åtråvärda guldmedaljen samt titeln VÄRLDSMÄSTARE  på VM i Falun. För de som inte vet var Falun ligger så är det i de svenska fjällen – har jag från säkra källor 😉   Vilken GULD tjej!!!!!

Annonser
Lämna en kommentar

9 kommentarer

 1. Jag blir bara trött… 😥

  Liked by 1 person

  Svara
  • Hej Josef!

   Det farligaste av allt är att bli trött. Det du kämpar för läggs ner av andra då du minst anar det. Alldeles oavsett vi har gemensamma åsikter eller för all del olika åsikter ser jag det som viktigt att du inte tröttnar. Jag har studerat din blogg och där finns det som jag tycker om och en del jag inte gillar särskilt mycket. Men tillhopa är det värt en debatt med ömsesidig respekt för varandra. Så därför tröttna aldrig dina åsikter och synpunkter är lika mycket värda som mina egna.

   MVH//Björn

   Liked by 1 person

   Svara
 2. Hans Bodin

   /  25 februari, 2015

  Hej! Stridshingsten hoppade över hagen! Gräset var grönare på andra sidan! Finanshingsten Anders Borg klippte svansen och gjorde sitt snedsprång! Jämnförelsevis så har Ryssland endast ett eländigt krig igång medans USA håller på med flera där det finns råvarutillgångar att hämta livligt påhejad av bla.Carl Bildt.
  Idag fick vi glädjas igen genom Johan Olsson som jag även känner! Vilka kämpar han och Kalla är och nu är det bara att hoppas på mera! Bästa chanser är väl damstafetten och Johan på 5 milen.
  Mvh! Hans B

  Liked by 1 person

  Svara
  • Hej Hans!

   Helt riktigt – gräset tycks vara grönare på andra sidan 😀 😀 😀 åtminstone om man är Moderat 😀

   Ja – jag såg Johan Olssons fantastiska åk – han är så värd sitt guld efter sina skador, så roligt att det lyckades denna gång – det får du hälsa honom Hans. Kalla vilken tjej! Nu blir det mer guld på stafetten och femmilen – sanna mina ord – alldeles oavsett så har dom verkligen kämpat väl. Synd att Hellner inte kom på medaljplats hoppas stafetten ger honom revansch. Det blir tydligen Sofia Bleckur, Charlotte Kalla, Maria Rydqvist och Stina Nilsson som kör damstafetten – klart guldlag och hoppas Kalla kör fjärdesträckan – spännande blir det i alla fall.

   MVH//Björn

   Gilla

   Svara
 3. Lars Karlsson

   /  25 februari, 2015

  Plus Kalla, vilken insats Bragdguldet är redan i hamn.

  Liked by 1 person

  Svara
  • Ja vilken ”kallas” tjej. Visst ska hon ha bragdguldet också det är ju självklart nu när hon formligen krossade världseliten och lämnade dom bakom sig i ett snömoln.

   MVH//Björn

   Gilla

   Svara
 4. Lars Karlsson

   /  25 februari, 2015

  Jo Flashbackarna önskade sig nog lite av Roberta Alenius språkbruk, men dom meddelade såg jag för ett par månader sedan att Reinfeldt hade en affär med sagde Alenius redan i slutet av 2011, och det kan ju förklara Filippas avslut. Alltså Flashback hade en tråd redan 2011. Att Lena Mellin håller tyst tycker jag inte är konstigt hon tänder ju bara till när det gäller Socialdemokrater.

  Och det roliga är ju att den enligt alla partier utom S och V samt kanske MP anser att media är så vänstervridet det kan bli. Jag läste en del om hur kommentarerna ramlade in med indignation undrade varför media hade fräckheten att granska regeringen mer än oppositionen under de 8 senaste skrala åren. Jag försökte förklara att om S bildar regering så kommer media att granska dom hårdare. Det trodde dom ju inte på.

  Hade S gjort en sådan massiv historierevision som M gjorde hade media i framkant med Lena Mellin aldrig vilat innan S hade bet på sina bara knän om ursäkt!

  Liked by 1 person

  Svara
  • Hej Lars!

   Ja där ser man – kanske Roberta Alenius brädade Filippa rent av. Det gick ju några romansrykten mellan Folkpartiets Nyamko Sabuni och Reinfeldt ett tag också – vem vet han kanske är en riktig stridshingst allt till trots 😉

   I övrigt instämmer jag med dig – när högern inte får tillräckligt med positivt genmäle i media då är dom styrda av kommunisterna.

   MVH//Björn

   Gilla

   Svara

Välkommen att kommentera.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: