När får nöden en lag Beatrice Ask och Thomas Tobé?


alliansensds-664x346Det här är det yttersta beviset för hur EU – som styrts och styrs av nyliberala lakejer – accentuerar sitt stora misslyckande som ett projekt för Europeisk gemenskap.
När jag läser Tomas Tobé (M) partisekreterare och Beatrice Ask (M), ordförande i justitieutskottet – artikel på DN-debatt idag valborgsmässoafton 2015 – kan jag inte låta bli att dra öronen åt mig – vilket svenska folket också borde göra.
Det förvånar mig föga att ett högerextremt parti med kopplingar till ännu mer radikala rörelser i samhället ropar på förbud som en ytlig åtgärd för att stoppa tiggeriet som en följd av en utpräglad fattigdom som indirekt godkänts av EU – då man inte ställer ärliga och uppriktiga krav på de länder som ansöker om ett medlemskap.
Det som oroar är att Moderaterna nu ansluter sig till dessa ytliga åtgärder och allierar sig med nyfascistiska rörelser i landet och nu föreslår ett förbud mot ”organiserat” tiggeri.
Beatrice Ask och Tomas Tobé borde i anständighetens namn först påvisa att tiggeriet verkligen är organiserat innan man ”gapar” likt fascisterna – såväl i Europa som i vårt land – om ett förbud mot tiggeriet.

Anna Kinberg BatraDet blir allt mer patetiskt ju mer jag  fortsätter läsa i debattartikeln.
Man beskriver nöden och fattigdomen på ett korrekt sätt och därmed skall vi förstå dessa två moderata företrädares djupa engagemang över den ömkliga situation dessa Rumänska och bulgariska Romers bevisligen förfärliga situation är i deras egna hemländer som driver – kanske det mest diskriminerade folkslaget i historien – Romerna på flykt.
Man tydliggör sitt ställningstagande med att det är alldeles förfärligt att ”utnyttja” dessa människors situation!!!!!
På vilket sätt utnyttjas de?
Det är väl i saklighetens namn vi som utnyttjas för EU:s totala oförmåga att ställa adekvata krav på en stat som både förnekar och fördriver sitt eget folk genom fattigdom.
Eller är det vi som försöker förstå den huvudlösa situation de befinner sig i och som en omedelbar åtgärd av omtanke och medlidande skänker en slant som en hjälp för dom att överleva?
Ja – jag instämmer i påståendet att alla dessa tiggare lever under ovärdiga omständigheter – inte bara i sina hemländer utan också i Sverige och alla andra länder de tagit sig till i sina försök att överleva en påtvingad fattigdom. Jag är också överens om att spåren efter dessa människor lämnar mycket i övrigt att önska.
Att sätta sig på gatan för att tigga är en otänkbar tanke för mig och många andra som i jämförelsen levt ett förhållandevis gott liv.
Tänk – en minut eller två – tanken!
När är du själv beredd att kränka dig och din stolthet för att överleva.
Jo – när alla andra möjligheter är uttömda – när barnen där hemma gråter sig till söms hungriga – ännu en dag – i ett utkylt hus utan de moderniteter som vi själva betraktar som självklara.
Fast i Sverige går vi till socialen och förnedrar oss förstås och tigger en slant.
De som spottar och i förekommande fall handgripligt misshandlar den kvinna eller man som sitter där på gatan och tigger – vet ni att det kan vara en mamma eller pappa eller ett äldre syskon – som inget hellre önskar än att ge sina barn ett mål mat någon gång under dagen?
Det som vi betraktar som självklart är en lyx för andra.
Sanning och verklighet är hjälplöst förlorad när pengarna talar!
Det man inte vill se eller förstå finns inte!
Problemet är inte knutet endast till Sverige utan det finns i en rad av Europeiska länder.
Spanien, Grekland och Italien var tidigare drabbat.
Man lämnade dessa Beatrice Ask - minikarikatyrländer då den ekonomiska krisen slog hårt mot dessa länder och drog sig mot de länder som bättre klarat krisen varvid Sverige också blev drabbat.
Det är naturligtvis en upprörande syn att år 2015 åse hur fattigdomen på ett så påfallande sätt visar sitt fula tryne i vår närhet.
Det är en förfärlig syn att se dessa fullständigt utblottade människor söka stöd för sin överlevnad genom att vädja till vårt samvete
I spåren föds konspirationer – likt det nazisterna presenterade, inte olikt det som Sverigedemokraternas svans av rasister hänger sig åt och som nu dessa moderata riksdagsledamöter tycks alliera sig med – trots att några bevis inte finns på att tiggeriet skulle vara organiserat.
Man lutar sig på en undersökning som Länsstyrelsen genomfört – och offentliggjort under 2014 – där det obekräftat anar att 400 till 500 av ett uppskattat antal av mellan 4 till 6000 Romer skulle befinna sig i landet och likt Sverigedemokraterna spekulerar hypotetiskt över dessa obekräftade antydningar och siffror.
Det är en bedrövlig syn dessa två Moderater förmedlar.
Förbud hjälper inte dessa utsatta människor  – de flyttar bara utsattheten någon annan stans för att till sist omringas av förbud och än mer minskad möjlighet att överleva.
GRATTIS det parti som nu befrämjar ytligheten genom förslag att förbjuda hellre än att aktivt motverka Romernas situation i sina egna hemländer.

bildt och fruganVarför ställer inte de moderata EU-parlamentarikerna Anna Maria Corazza Bildt, Christofer Fjellner samt Gunnar Hökmark – som sitter i samma grupp som EPP där även Kristdemokrater sitter – krav på en radikal förändring?
Varför ställer inte EU-parlamentet hårdare krav på den rumänska staten?
Man skyfflar in pengar som en åtgärd för att bekämpa den upprörande fattigdom i landet som rumänska politiker förnekar och använder endast 20% av dessa tilldelade medel till de behövande.
Jag skulle skämmas ögonen ur mig att som rumänsk politiker tillåta att den fattigdom – som är väl bekräftad – sprida denna fattigdom över hela Europa.
Jag skulle skämmas ögonen ur mig som EU-parlamentariker att sitta på sina arslen och lyfta oerhörda ”apanage” månadsvis utan att – uppenbarligen  – göra ett vitten för dessa pengar.
Istället för kan sådana som Anna-Maria Corazza Bildt stå och laga mat i TV4 ivrigt påhejad av dess programledare i spänd förväntan att kunna fylla sina egna krås – samtidigt som tiggeriet pågår strax utanför inspelningsstudion. Visst är det en fullständig paradox.

Alliansen och SDNu vill således Moderaterna – i gemenskap med Sverigedemokraterna – lösa tiggeriet och fattigdomen genom att förbjuda det i Sverige.
Samtidigt som man uppmanar alla andra att ta initiativ mot den bedrövliga fattigdom som existerar i dessa två berörda EU-länder.
Knivskarpt Ask och Tobé!!!
Och allt detta på grund av en obekräftat tes om att tiggeriet är organiserat och förfular vår närmiljö!!!!
När får vi höra samma argument för att stoppa tiggeriet som förekom under det nazianstrukna Tyskland under 30- och 40-talet?
Samma argument som framförs av de ”knäppgökar” som företräds av allehanda rasistiska och nyfascistiska partier och organisationer i landet.
Ytlighetens och insiktslöshetens parti utmärker sig på ett påfallande sätt.
Det tiggeri som är organiserat av Röda Korsets kampanjer eller alla övriga hjälporganisationer som samlar in pengar till behövande världen runt och inte minst Moderaterna själva – i likhet med alla övriga politiska partier – som tigger pengar för att kunna skriva debattartiklar om att förbjuda organiserat tiggeri – hur skall detta hanteras? Tiggeri som tiggeri – fast skillnaden är ju att dessa organisationer ju inte förfular närmiljön förstås.
SKÄRP ER!!!!

Moderaterna drar nu med sitt förslag in landet i en nyfascistisk riktning.
En ytlig inriktning som inte kommer att hjälpa alla dessa människor ur en situation som varit känd sedan decennier.
Men för att dölja sin fascistiska syn skriver man på följande sätt i DN-debatt citerat.

För att bryta utanförskapet hos de människor det handlar om måste de få möjlighet till utbildning och hållbar försörjning för sig själva och sina familjer. Vi vill ställa skarpare krav på de EU-medlemsstater vars medborgare inte ser någon bättre lösning än att tigga på gatorna långt hemifrån och vi kommer aldrig att acceptera att utsatta människor utnyttjas.

hokmark_5381ece82a6b22bb2712fa66Varför har man inte agerat tidigare? Har problemet varit okänt för Ask och Tobé?
Eller har inte kommunikationen varit tydlig mellan partiledning och dess egna EU-parlamentariker?
Det är bara 7 månader som Moderaterna var det kitt som marginaliserade alla övriga partier inom Alliansen i den regering man suttit i de föregående åtta åren.
Inte hörde jag något annat än sänkta skatter, sänkta trösklar, skapa drivkrafter, minska utanförskapet – detta hörde man till leda.
Man drev sina egna medborgare in i en relativ fattigdom istället.
Detta samtidigt som det reala tiggeriet runt om oss ökade och blev allt mer påtagligt.
Inte hörde jag någon annan än Jimmie Åkesson ropa på ett förbud – samma förbud man nu föreslår från Moderaterna.
Kanske Ask och Tobé nu kan göra gemensam sak med Sverigedemokraterna och affischera i kollektivtrafiken om att stoppa det ”organiserade tiggeriet” med pengar man har tiggt ihop av medlemmar och väljare – samtidigt som man kritiserar den rödgröna regeringen för att göra för lite.
Ebba Bush Thor – nybliven partiledare för Kristdemokraterna – sa i sitt inledningsanförande att hon ville ”bekämpa likgiltighet och ondska i samhället”. En slags moralisk ”gråzon” buren av religiös värdekonservatism i total avsaknad av sammanhållen verklighetsbaserad politik.
Mitt råd till henne är att börja i sina egna led för att därefter bekämpa Moderaterna.
Tiggeriet skaver mot vår känsla för trygghet men skall för den skull inte göras till en olaglig handling. Det finns andra vägar att bekämpa den – vägar man struntat i.
När får nöden en lag?

Läs gärna vad Åsa Regnér (S), barn- äldre- och jämställdhetsminister skriver på DN-debatt i replik till Moderaterna utspel om att kriminalisera tiggeriet.


Annonser
Lämna en kommentar

2 kommentarer

 1. Hans Bodin

   /  30 april, 2015

  Hej! Nazismens fula tryne syns alltmer bland borgerliga företrädare! Jag kom att tänka på Stefan Jarls film Godheten där en knorr kom fram! Här kommer trynet fram!
  Ha en trevlig Valborg med din familj!
  Mvh! Hans B.

  Liked by 1 person

  Svara
  • Hej Hans!

   Ja tyvärr tror jag du får rätt. Att det är borgerliga partier som skapar livsrummet för nazismen vet vi sedan förr och det ser ut som att de troget följer den linjen även idag.

   Önskar också dig och din familj en trevlig valborg och första maj

   MVH//Björn

   Gilla

   Svara

Välkommen att kommentera.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: