DÖ skall DÖ skallar nu allt fler moderater efter…….


Frankenreins-monster”En socialistisk budget går emot folkets vilja”  klagar Finn Bengtsson, riksdagsledamot för Moderaterna.
Låt mig påminna om valresultatet Finn Bengtsson – och inte bara han utan samtliga alla andra som fortfarande lever i något slags nyliberal dröm eller rus efter valsegern 2006.
De rödgröna vann valet med 43.5%  Och för att inte göra det allt för svårt – Finn Bengtsson med flera – så är detta den siffra som avser valet 2014 – inte 2006.
Visst – det är beklagligt att vi fick ett svårt parlamentarisk läge – men så kan det bli i en demokrati.
Klagosångerna nu från vissa Moderater vill inte inse att det är väljarna som väljer – inte Finn Bengtsson eller alla övriga han nu utropat sig till ledare för.
Och hur var det nu Reinfeldt sa innan valet?
Störst block vinner valet, upprepade Reinfeldt ett flertal gånger.
Men – Finn Bengtsson och flertalet andra borgerliga riksdagsledamöter såväl som borgerliga kommunala ledamöter där inte minst Finn Bengtsson påtagit sig rollen att företräda den kår av nyliberaler som inte accepterar valresultatet utan hellre talar om svek – har glömt vad Reinfeldt sa.
Störst block vinner regeringsmakten – ingick Sverigedemokraterna i Alliansblocket?
Att man inte vill respektera ett demokratiskt val kan bara tydas på att Moderaterna hellre väljer fascismens väg hellre än demokratin. Det ser vi – inte minst i flertalet moderatstyrda kommuner.
Att väljarna helt enkelt var trötta på den nyliberala politik som Alliansen – med författaren till den dystopiska fiktionen ”Det sovande folket” – bjudit svenska folket på under de 8 år man regerade landet tycks helt ha förbigått alla förespråkare för att DÖ skall DÖ.
Från Moderaterna talar man om svek!
Det finns mycket att säga om Reinfeldts som person och hans debut som författare – men återkommer till det lite längre ned.

sundlaglonekonkurrens”En socialistisk budget går emot folkets vilja” och ångar vidare med att man inte kan tänka sig att släppa igenom en ”galen socialism” och känner varmt för ett överordnat ansvar gentemot sina egna väljare snarare än mot hans egen partiledningen att agera rättrådigt.
Jag kallar det splittring!
Eller möjligen en mental eftersläpning mellan dåtid och nutid.
Att dessa borgerliga ledamöter – i sin blinda tro och uppfattning – ser valresultatet som ett svek kan jag förstå med det snäva perspektiv man lever i.
Att det dessutom är ett svek mot alla de borgerliga som mer än gärna ser att klyftorna växer, att arbetslösa skall leva i interneringslägret Fas3, att sjuka skall piskas upp efter teoretiska bedömningar när de skall anses vara friska – utförsäkra kallas det för, att privatiseringar med åtföljande vinster skall via riskkapitalbolag slussas ut ur landet – företrädesvis till skatteparadisen, att man ville komma tillrätta med den skriande brist på bostäder – främst moderat välfärdhyresrätter som vanliga enkla människor och ungdomar kan få – ersättas med Attefallshus, eller envist stå fast vid skolreformer som i allt väsentligt bygger mer på ägarnas vinstpotential snarare än våra barns framtid, eller den svenska järnvägens uppsplittring i olika bolagsformer och ovilja att komma till rätta med debaclet som gör de resande – med all rätt – frustrerade, eller ………………..ja – listan kan göras lång – långt längre än vad jag har ork och vilja att beskriva.
Och visst är det ett svek – ett svek mot de 43.5% som ville komma till rätta med de privilegierade gulaschbaronernas förlovade tid.

ValtvångDet är ju förfärligt att vi fick en Socialdemokratiskt ledd regering – och ännu värre att Vänsterpartiet fått visst genomslag i den vårändringsbudget som i allt väsentligt bygger på Alliansens budget och som vi tvingats underkasta oss just för att fascismens röst tillsammans med högerns skapade ett kaos utan motstycke i vår politiska historia.
Vad vi fick höra i den politiska debatten därefter är så motbjudande att man inte trodde att det ens skulle få förekomma överhuvudtaget – än mindre av politiker som kräver respekt men som väljer det motsatta gentemot väljarna.
Ett axplock presenteras – bara så att vi inte glömmer bort hur högern kan bete sig i besvikelsen av valresultatet;

Det här är ren och skär statssocialism och det har en doft av 1970-talet”.
Du är inte värdig att leda landet.”
Vi får en valfrihet motsvarande DDR.”

DDR-kortet – intressant retorik – som ofta används för att bevisa hur bra högerns ställningstaganden är med avknoppningar med mera – och inte vill vi väl att Sverige ska bli som Östtyskland – vilket skulle bli fallet om Socialdemokraterna vinner val.
Hur kan det bli?
Men framförallt – hur blev det under alla de år Socialdemokraterna regerade landet?
Blev det ett kargt, regnigt och grått land där folk står i ringlande kommunala köer med mössan i hand – lika ringlande köer till brödbutikerna?
Köerna till spritbutikerna var dock inte ringlande.
Spriten var ju billig då det var DDR-staten som bestämde priset på DDR-vodkan kan jag förtälja – och syftet var naturligtvis att göra dess medborgare oförmögna att tänka klart.
Det glömde skattesänkarpartiet nummer ett bort i sin avknoppningsiver och skattesänkarfilosofi för det räckte – som bekant – inte att förklara majoriteten som ”mentalt handikappade”.
Alliansen förlorade valet!
Verkligheten sprang ifatt Moderaterna – men det har man ännu inte upptäckt då man saknar insikt om verkligheten.

Alliansen och SDDecemberöverenskommelsens syfte var att motverka att ett fascistiskt, främlingsfientligt parti skulle få en oproportionellt stor makt.
Att minska Sverigedemokraternas inflytande och verka för ett fortsatt demokratiskt och öppet samhälle måste vara en gemensam drivkraft.
Sverigedemokraterna röstade faktiskt inte aktivt för Alliansens budget i syfte att stödja den.
De röstade ner regeringens och kommer att rösta emot varje budget som inte är så flykting- och invandrarfientlig som de önskar.
Men nu är det mer en fråga hur den ena parten skall lyckas fälla regeringens budget på pin kiv i en vårändringsproposition 2015.
Motståndet mot Decemberöverenskommelsen anses vara ett undantag från allt vad demokrati innebär – trots att samtliga partier exklusive Sverigedemokraterna var och är överens om huvudsyftet med överenskommelsen.
Att riva upp den – som vissa moderata riksdagsledamöter vill – är bara ett ytterligare tecken på hur man inte alls drar sig för att samarbeta med fascistiska strömningar.
Det har skett förr – det kan hända igen.

M flörtar med SD”Det sovande folket” återigen – Fredrik Reinfeldts dystopi som han skrev långt innan han blev statsminister.
Att han inte var det när han skrev boken är av mindre betydelse.
Det betyder bara att det fanns en chans för svenska folket att avgöra om han var kompetent eller inte – men boken försvann från bokdiskarna av en händelse som knappast kan beskrivas som märklig.
I två val har dock väljarna uppenbarligen ansett att en man som kallar majoriteten för ”mentalt handikappade” är stabil nog att leda vårt land.
Dystopin ligger till grund för de ideologiska uttrycken och genomförda reformer som sedan skedde.
Hans teoretiska idé och utopiska drömmar lyckades han implementera i hela den borgerliga svansen för att kunna gå till val på idén om människors passivitet – utrymme för människors vilja, ambition och potential doldes av det förakt han kände – och känner – för arbetarkollektivet.
Föraktet består medan huvudpersonen flydde fältet i valet 2014.
Det blev en sport för Reinfeldt och hans borgerliga medlöpare att pulvrisera välfärden och den offentliga sektorn så till den grad att människor började tappa förtroendet för den.
Målet – med erforderligt stöd av den övriga allianstrojkan och Svenskt Näringslivs företrädare – att människor ska främja sig från det offentliga och gemensamt ägda – det som garanterade alla en trygghet oberoende av ekonomisk status.
Moderater äger ett djupt förakt för det kollektiva insatserna och drar svepande med sig människor som behöver detta ”omhändertagande” ner i sina fördomar.
Nyliberaler menar också att den socialdemokratiska ideologin skapat en lättja och bekvämlighetsnorm hos det svenska folket.
Vi är inte bara mentalt handikappade – vi är lata och odugliga också.
Boken blev den bibel högern behövde för att skapa det samhälle vi nu åser.
Varför var det så få av oss som såg igenom denna filosofi?

Annonser
Lämna en kommentar

2 kommentarer

 1. Hans Bodin

   /  8 maj, 2015

  Hej! Jag såg ”Debatt” igår och där debatterades DÖK. Dessa virrpannor som vill riva överenskommelsen tänker inte längre än vad näsan räcker! Tror dom att ett nyval ska ge dem majoritet! Jag tvivlar! Jag såg även ”Dokument innefrån” med Tomas Piketty som blev kallad marxist när han vill att marginalskatter och förmögenhetskatter ska införas.Tomas är ett geni som inte är rädd att trampa gulachbaronerna på tårna. Sen blir jag förb. på pressen som hela tiden försöker hitta negativa rubriker om Stefan Löfven och andra i regeringen. Jag
  har inte sett ett enda positivt ord i borgarpressen och TV efter valet!
  Jag önskar dej och din familj en trevlig helg!
  Mvh! Hans B

  Liked by 1 person

  Svara
  • Hej Hans!

   Nej jag gjorde samma reflektion så sent som idag faktiskt.
   Någon hade gjort en enkel research avseende mediernas opinionsmätningar där man numer rubricerar regeringens fall i mätningarna som katastrofsiffror eller chocksiffror eller stort ras för regeringen.
   Samma skedde under Alliansen med undantaget att inga chocksiffror eller andra liknade rubriker kunde konstateras.

   Alliansen valet 2006 – 6,9% i valet 2010 -1,9%
   S+MP idag – 1,6% ! Enligt Sifo.
   Rubriken och förklaringarna då var att det var rätt så normalt.

   Enligt Demoskop/Expressen idag:
   Alliansen. = 41,5%
   Rödgröna. S Mp och V 40,4% = -1,1. Katastrofsiffror ras chocksiffror mm. ?? 😉

   Önskar också dig och familjen en trevlig helg

   MVH//Björn

   Gilla

   Svara

Välkommen att kommentera.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: