Åkesson – du är synonymen för allt jag tar avstånd från….


åkessonDen sista partiledardebatten – för den som orkar traggla sig igenom den debatten – inför sommaruppehållet präglades mest av det vanliga käbblet mellan partierna.
Det fanns dock några höjdpunkter – nåja höjdpunkter är väl synd att säga om att det överhuvudtaget i en debatt i riksdagen skall behöva ta upp gamla försyndelser för att mäta varandra.
Nu blev det ändå så och anledningen är egentligen inte så svår att förstå.
Synd bara att det inte var jag själv som stod där istället för Stefan Löfvén för jag hade knäppt Åkesson på näsan så det hade hörts ända till Jimmie Åkessons hemstad.
Stefan redogjorde – helt riktigt – vad slags parti Åkesson företräder.
Mot den redovisningen kunde inte Åkesson svära sig fri mot och gjorde det heller aldrig.
Att han arbetat enträget för att förändra bilden av sitt parti motsäger jag heller inte.
Problemet för Åkesson är inte hans ambition utan snarare att hans parti är befolkad av en mängd figurer som – om än dolt eller ibland högljutt – fortfarande förespråkar rasistiska och främlingsfientliga värderingar och till och med ibland hyllar nazismen – den ideologi partiet är sprunget ur.
Och som sagt Åkesson förnekar inte detta faktum.
Något annat som följer av partiets ideologiska framtoning är den svans av rasister och allehanda sköns figurer som – kallas för fotsoldater en definition som självaste före detta riksdagsledamoten Thoralf Alfsson uppfann – florerar på allehanda hatsajter inklusive Avpixlat – en till partiet knuten hatsajt – och som Åkesson – trots sin idoga ambition – inte lyckats styra över.

nazister-och-sdMen nu var det inte detta som avhandlades i debatten utan en av Stefan väl beskriven historisk – om man nu i detta sammanhang kan kalla det historisk – ursprung.
Efter den redovisningen gick Åkesson i replik genom att påvisa Socialdemokraternas ursprung – ett tämligen vanligt sätt att angripa Socialdemokraterna när argumenten tryter.
Här slant det tyvärr för Åkesson och det slant rejält – som så ofta när det brister i historiekunskaperna.
Jag tänker inte – ännu en gång – beskriva ursprunget till det som Socialdemokratiska partiet ensam fått stå ansvariga för utan nöjer mig med att skicka de som så önskar att ta del av den historiska bakgrunden att klicka på den rödfärgade länken.
Att det brister i Åkessons historiekunskaper är något han ensam får ta ansvar för och gärna innan man använder sig av argument knutna till historien.

Frankenreins-monsterDet som skedde – med början för cirka 100 år sedan avseende rasbiologiska institutet samt de steriliseringslagar som blev en följd av den rasbiologiska vetenskapen – tar vi naturligtvis kraftigt avstånd från idag mot bakgrund av de kunskaper vi idag besitter.
Och jag kan lova Åkesson att ingen av de som då förordade rasbiologi eller sterilisering av människor av olika skäl – lever idag.
Jag kan också lova Åkesson att ingen nu levande människa i något av de etablerade partierna – som då beslutade sig för att upprätta denna vedervärdiga syn på vissa människor skulle ta några liknande beslut idag.
Och för att tydliggöra hela beslutsprocessen så var samtliga partier medverkande – således inte bara Socialdemokraterna.
Nog sagt om detta.

PK-samhällets-offer1Men du Jimmie Åkesson blev medlem i ett parti sprunget ur samt bildades 1988 av ett skönt gäng som dessförinnan hade rötter i fascism och rasism där man inte ens hälsade på varandra som normala människor i den västerländska kulturen utan med ett nazistiskt heil eller hell under naziflaggor.
1995 blev du – en av många vilsna ungdomar – medlem i Sverigedemokraterna.
Vid den tiden – vilket du knappast kunde vara omedveten om – var Anders Klarström partiledare för Sverigedemokraterna 1989–1995 och tidigare verksam i Nordiska rikspartiet ett klart nazistisk parti.
1996 – året efter att du blev medlem av Sverigedemokraterna – där din partikamrat Tina Hallgren iklädd naziuniform brände judiska böcker på bål i din grannkommun Höör.
Samma år förbjöds naziuniformer på möten arrangerade av Sverigedemokraterna.
Det kan näppeligen ha varit obekant för dig partiets starka band till fascism och främlingsfientlighet vid tiden då du blev medlem.
Skulle så vara fallet är du ovanligt naiv och lika okunnig som när du försökte dig på att replikväxla med Stefan Löfvén om ännu ett mörkt kapitel – inte bara i vårt partis historia utan samtliga partier exklusive Kristdemokrater, Miljöpartister och ditt eget parti som inte var verksam vid tiden.

Selektiv-perceptionOch nu kommer vi till något mycket väsentligt.
Som jag tidigare skrev finns ingen nu levande politiker som kan hållas ansvarig för de hemskheter som begick för nära hundra år sedan och därmed inte heller någon som skall avkrävas en ursäkt för de begångna vidrigheter som inte var några vidrigheter mot den tidens anda.
Men du Jimmie Åkesson dök rätt in i ett parti som under din tid – då som nu – bestod av nynazister och högerfascister med främlingsfientliga budskap på agendan.
Jag drar mig dessutom till minnes en intervju där du till och med höll med om att det politiska program som ni ursprungligen hade var det som fortfarande gäller i det stora hela.
Det är en viss skillnad mot historia och historia.

SD röstar mot sig självSverigedemokraternas historia har du personligen varit delaktig i 20 av 27 år av partiets livstid – undantaget tiden då partiet som organisation benämndes ”Bevara Sverige Svenskt” – vilket var en paroll för Sverigedemokraterna redan under den tid då du blev medlem i partiet.
Det är ganska smaklöst egentligen att motreplikera en historisk händelse som fick sitt ursprung från en helt annan tidsanda för att demonisera din egen historia som du varit delaktig i dessutom.
Den osmaklighet du anförde i debatten hade möjligen kunnat mildras en aning om du rakt av erkänt – framförallt din egen roll – i partiets historia.
Skillnad då mot nu är att vi har en annan tid av upplysta människor som tar avstånd från den tidens politiska och mörka historia.
När skall du Jimmie Åkesson ta avstånd från din delaktiga historiska bakgrund.
Du är inte bara dåligt bevandrad i den politiska historien utan försöker med den knapphändiga kunskapen också argumentera emot Stefan Löfvén vad avser hans eget parti.
Med ditt resonemang kan man uppenbarligen heila, vifta med hakkorsflaggor, visa uppenbara rasistiska argument, bränna judisk lektyr, därtill i naziuniform samt ta avstånd från judeförföljelser med mera samt låta det gå cirka 20 år och därefter förklara att det var en annan tid.
Denna tid Åkesson tog världen avstånd från – och gör så än idag – med början för cirka 70 år sedan i samband med att nazisterna förlorade kriget.
Fascism och främlingsfientlighet hör inte hemma – varken i vårt land eller någon annan stans i världen.
Sen kan du med allehanda förskönande argument försöka idolisera ditt parti som ett parti som står upp för ett folkhem.
Eller som flera av dina partikamrater säger ”Sverige åt svenskarna”.
För mig är du synonymen för allt som jag tar avstånd från.

Annonser
Lämna en kommentar

2 kommentarer

 1. Hans Bodin

   /  10 juni, 2015

  Nynazismen får mej alltid att tänka på Kenneth Johnsons tv serie V ”Visitors” 1983 som handlade om ödlor med människoöverdrag som invaderade jorden. Han inspirerades av nazismens uppgång och fall när han skrev serien! Tyvärr så har vi fått tillbaka ödlorna i form av Åkesson mfl!
  Mvh! Hans B.

  Liked by 1 person

  Svara
  • Hej Hans!

   Det var en bra jämförelse – en annan är reptilhjärnans uppkomst i form av en Sverigedemokratiskt fotsoldat.
   Man känner sig beklämd efter att ha konstaterat gång efter annan hur illa dessa beter sig.
   Hatet som sprids via alla dessa SD sympatisörer håller på att gå överstyr och något radikalt måste göras för att trycka tillbaka dessa dit där de hör hemma.

   MVH//Björn

   Gilla

   Svara

Välkommen att kommentera.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: