Björklund har sannolikt drabbats av solsting………………..


images (3)Invandring, invandring och åter invandring är det uppenbart stora problemet vi idag har om man läser nyhetsmedierna och en del bloggar.
Visst är det ett problem om vi mot bakgrund av befintliga resurser inte har möjlighet att ta emot alla dessa – av krig och förföljelser skadade människor – alldeles självklart.
Men finns det någon som i sammanhanget och i klartext talar om obefintliga resurser?
Man talar om den höga flyktingskaran istället – en flyktingskara som tär på den återstående välfärd vi trots allt har kvar efter åtta år av borgerlig destruktion.

1348779Vi måste tänka på oss själva i första hand – så låter det främst från ett parti som har allt i övrigt att önska vad avser mänskliga värdegrunder.
Bostäder och arbete är placerad på en lägre skala – uppenbart inte något som knyts till resurser för att ta emot de flyktingar som letar sig till våra regioner.
Det mest skrämmande – skrämmande för att det kommer från mitt eget parti – är att det höjs röster för att införa fysiska analyser för att åldersbestämma ensamkommande flyktingbarn.
Kanske vi skall återgå till att mäta skallbaser på flyktingar också för att artbestämma det etniska ursprunget för att därefter analysera huruvida det kollationerar med den svenska genuina arvsmassan för att bibehålla den svenska rasen?
Det måste väl vara bättre än att skapa resurser för att ta emot dessa flyktingar – eller?
Frågan som bör ställas – är det egentligen ett så stort problem att det erfordras medicinska studier med syfte att åldersbestämma flyende människors ålder för att bestämma huruvida de skall räknas som barn eller vuxna?
Blir skälen mindre angelägna om vi fastställer den faktiska åldern på de som ”fuskar”?

BjörklundI dagarna inledde Björklund (FP) sin politiska höst med att förklara att det byggs alldeles för lite bostäder i landet.
Så långt fick han rätt!
Dessvärre fortsatte han med att svamla om hur det skulle gå till och det som blev rätt inledningsvis drunknade helt i de förslag till åtgärder han därefter adresserade.
Björklund tar upp ett krav – ett krav som med jämna intervaller dyker upp hos de borgerliga – på marknadsanpassade hyror.
Bostadsmarknaden skall avregleras – föreslår han.
Förvånad?
Nej inte ett dugg!
Låt mig först börja med ett konstaterande – ett konstaterande som framförallt Björklund borde beskåda, ta lärdom av samt fundera på om hans förslag egentligen var så kloka;

Bostad är en social rättighet både i FN-deklarationen (artikel 25) och i regeringsformen 1 kap. 2 § första stycket, som anger följande:
”Särskilt ska det allmänna trygga rätten till arbete, bostad och utbildning samt verka för social omsorg och trygghet och för goda förutsättningar för hälsa.”

skamtteckning177Mot bakgrund av vad som stadgas i FN-deklarationen samt enligt angiven regeringsform (grundlag) där Sverige ratificerat FN-deklarationen – vilket binder staten till att följa hela deklarationen om mänskliga rättigheter.
Björklunds ”svammel” om marknadsfria hyror på en avreglerad bostadsmarknad och konsekvenserna av en sådan åtgärd med socioekonomisk utslagning av svaga grupper i samhället strider mot både grundlag och FN-deklarationen.
Det har förövrigt det mesta som Alliansregeringen åstadkommit gjort så att man fortsätter på den inslagna vägen är egentligen inte så konstigt.
Det gäller ju för Björklund – såväl som de flesta andra partier – att förnya sin politiska ambition och om sakpolitiska frågor råkar kollidera med gällande lagstiftning må det vara hänt – såvitt jag kan förstå på Björklund och de övriga borgerliga etablissemanget.

besokt-en-hyresrattNåväl – hur kolliderar förslaget om en totalt avreglerad bostadsmarknad mot både regeringsformen och FN-deklarationen om allas rätt till bostad till att börja med.
Det har genomförts ett antal utredningar genom åren som samtliga pekar på att högerns förslag om en helt avreglerad hyresmarknad inte fungerar på bostadsmarknaden.
Ännu en utredning – som initierats av Hyresgästföreningen betraktad som särintresse för högern – fastslår samma resultat som de flesta andra utredningar kommit fram till.
Det övergripande resultatet visar att de privata fastighetsägarna vinner cirka 10 miljarder på en sådan avreglering medan hyresgästerna förlorar cirka 17 miljarder – vilket får allvarliga socioekonomiska konsekvenser väl beskrivna i utredningen.

Rent samhällsekonomiskt får Björklunds förslag en katastrofal följd med ökade avvisningar, ökade antal vräkningar, ökad andel som blir beroende av ekonomiskt bistånd, ökade bostadsbidrag – där målsättningen borde vara tvärtom.
De som drabbas är de svaga grupperna – invandrare, ungdomar, barnfamiljer med små inkomster, arbetslösa och sjuka samt pensionärer som ställs på gatan.
Genomför åtgärden Björklund och det behöver inte byggas något överhuvudtaget då andelen lägenheter som blir lediga kommer att öka markant då de uppräknade grupperna inte kommer att ha råd att betala de hyror som blir följden av förslaget.
Fyra huvudsakliga konsekvenser av fria marknadshyror sticker ut i rapporten.
Kraftiga hyresökningar, antalet bidragstagare ökar markant och vinnarna är uteslutande dagens fastighetsägare och hyresgästerna de stora förlorarna.
Hur väl stämmer detta enligt regeringsformen och FN-deklarationen om allas rätt till egen bostad?
Landets invånare består inte bara av högavlönade och rika Björklund!
Bara för att ta ett exempel som utredningen konstaterat – citeras följande;

Inom Stockholms stad skulle hyressättningen öka med 63%.
Länet i övrigt och som helhet med 40%.
I Stockholms stad beräknas hyran för en lägenhet på 65 kvm höjas från 7 886 kr/mån till 12 942 kr/mån.

Fattigdom1Ock – sist men knappast minst – hur anpassad är förslaget om fri hyressättning på marknaden mot bakgrund av de otaliga utredningar – inte minst den senaste initierad av Hyresgästföreningen – som alla visar på socioekonomiskt katastrofala följder.
Vilka som drabbas kan till och med de som inte har en hjärna att tänka med – räkna ut.
Invandrarna, ungdomar, arbetslösa, sjuka, pensionärer, kort sagt de mindre bemedlade och svaga grupper i samhället drabbas ofelbart av Björklunds idiotförslag – för att inte tala om vilka förluster det blir för samhället i övrigt.
Alla politiska förslag skall värderas – en del skall beaktas oavsett varifrån de kommer – andra förslag bör kastas i papperskorgen.
Björklunds förslag är dock ett förslag som inte ens duger på muggen.

Annonser
Lämna en kommentar

2 kommentarer

 1. Hans Bodin

   /  25 augusti, 2015

  Hej! Solsting okunnigt med all rätt! Har det gått Björklund helt förbi att studenter skrikit efter bostäder senaste åren! Han stod i 8 år och talade om för lärarna hur dom skulle undervisa!
  Katederundervisning löste problemen i skolan och nu ska han lära byggmästarna hur dom ska bygga hus! Hur trovärdigt är FP egentligen!
  Mvh! Hans B

  Gilla

  Svara
  • Hej Hans!

   Enklast kan väl Björklund beskrivas som mannen som rör vid allt också lämnar allt i spillror.
   Jag säger som de flesta – till och med några av hans partikamrater fast i en mer nyanserad form – håll Björklund borta från allt vad politik är och i synnerhet gäller det skolan och nu bostadsmarknaden.
   Björklund som enskild politiker har jag inget förtroende för alls och det är märkligt att ingen annan – eller fler opponerar sig inom hans parti – då det Björklund till trots – finns folkpartister som kan anses vara förnuftiga också.

   MVH//Björn

   Gilla

   Svara

Välkommen att kommentera.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: