Åkessons Sverige är inte mitt Sverige……………………


nazister-och-sdDet är omöjligt att ens försöka föreställa sig nazi-Tyskland utan dess propaganda av lögner och desinformation.
Den nazistiska propagandan var egentligen ett ”maktbegär” som red på massornas impulser och formades efter vad som kunde ge störst psykologisk effekt i ett givet ögonblick.
Sanningen var knappast Joseph Goebbels – naziregimens propagandachef – starkaste kort.
Att i rätt ögonblick och utifrån människors givna impulser – efter enträget förarbete – kunde naziregimen adressera sina åsikter och de ”rätta” åtgärderna för att komma till rätta med problemen.
När jag hörde Åkessons sommartal i Sölvesborg kan jag dra jämförbara likheter med den propaganda som för nazismen var en förutsättning för dess existens.
Åkesson raljerade skamlöst i sitt tal om ett vanstyrt land som karaktäriseras av maktmissbruk och verklighetsfrånvända maktspelare som inte förstår att vi lever i ett land av våld och kaos.
Han drog sig inte ens för att förklara de etablerade partierna som skyldiga till död och förintelse orsakad av dessa scener av flyktingkatastrofer vi ser dels på Medelhavet dels de lidanden som förorsakas av människor som har som enda syfte att tjäna pengar på den katastrof vi ser – tänker främst på de 71 kvinnor, barn och fäder som fick betala dyrt för att dö invid en vägkant på ett lastbilsflak.
Ett magstarkt påstående – de andra partiernas politik skapar död genom att göra Sverige attraktivt ökar de flyktingströmmarna till Sverige.
Läs sista meningen ännu en gång!
Förstå innebörden!
Ett humant land skapar död – enligt Åkesson!!!!!

Personkult (1)Propagandan ger signaler åt de naiva!
De naiva ser – de naiva lyssnar – de naiva tror – de naiva ökar opinionen till Sverigedemokraternas fördel.
Inledningsvis skrev jag – propagandan ”maktbegär” som rider på massornas impulser och formas utifrån vad som kan ge störst psykologisk effekt i ett givet ögonblick.
I propagandan spelar sanning och statistik föga roll.
För Åkesson spelar sanning och statistik ingen roll – han spelar på människors rädsla och talar till dom för att få makten.
Makten för honom innebär ”folkomröstning” om humanitet!
Makten för honom är att göra Sverige mindre attraktivt.
Vad kommer att hända om Sverigedemokraterna ”erövrar” makten med hjälp av en ökande skara av naiva medborgare som börjar tro på Åkesson och hans partis propagandamaskineri?
Vilket statsskick erfordras för att genomföra deras ambitioner?

yttrandefrihetSom propagandaminister – med ämbetslokaler ett stenkast från rikskansliet på Wilhelmstrasse i Berlin – tog Goebbels kontrollen över press, radio, film, litteratur och konstlivet, som likriktades totalt för att passa de nya makthavarnas syften.
Judiska journalister och kulturpersonligheter rensades ut och fick yrkesförbud.
Alla konstnärliga alster måste godkännas av myndigheterna.
Väl medveten om radions genomslagskraft lät Goebbels tillverka billiga radioapparater – de så kallade ”folkmottagarna” – för att säkerställa att nazistpartiets budskap skulle nå in i vartenda hem.
Medvetet lät han filmverkstäderna enbart producera oförargliga komedier eller annan lättsmält underhållning för att hålla folk på gott humör.
Några av de få undantagen var de antisemitiska hetsfilmerna – bland annat  ”Der ewige Jude och Jud Süss”.

AvpixlatÅkessons parti gör anspråk på den verkliga sanningen via sin av Ekeroth finansierade nättidning Avpixlat.
Via deras andra sanningssägare Samtiden – gemensamt med podradiosändningar – utger man sig för att vara alternativet till den press som mörkar, ljuger och undanhåller verkligheten.
PK – politisk korrekt – är inte ett okänt fenomen i argumenten mot den etablerade pressen.
Flertalet ledande Sverigedemokrater har därutöver antytt att en förändring kommer att ske om ”vi får makten”.
Propagandafilmer av tveksam karaktär har redan producerats – dock stoppats.
Reklamkampanjer av lika stor tveksamhet har genomförts.
Allt med ett enda syfte – att öka opinionen – att öka möjligheten att erövra makten för att genomföra sina bisarra idéer om ett avhumaniserat Sverige.

Höjdpunkten i Goebbels karriär som propagandist var talet som han höll i Sportpalatset i Berlin den 18 februari 1943 med den retoriska frågan ”Vill ni ha det totala kriget?”.
Talet hölls några veckor efter den militära katastrofen vid Stalingrad och var avsett att mobilisera folket och samhället till en ännu större krigsinsats och inte låta sig slås ned av tillfälliga motgångar.
Även om tillställningen var välregisserad och ”påhejare” hade placerats ut i publiken kan talet betecknas som ett retoriskt mästerstycke.

fusklapp-2Åkesson är en skicklig talare – därom råder inga tvivel.
Också Sverigedemokraterna har väl utplacerade partimedlemmar ute bland publiken för att heja på publiken vid valda tillfällen.
Talet fylls knappast med sanningar utan snarare lögner som kopplar sammanhangen rätt på det sätt som publiken förväntar sig.
Det är människornas impulser som vägleder Åkesson och hans parti inte verkligheten.
Medborgarna upplever ett ökat våld – vad är mer passligt att knyta till invandringen?
Någon statistik som bekräftar hans påståenden finns inte.
Att därutöver påstå att Svenska folket har fått nog – är anspelningar på att verka statsmannamässig för att vinna förtroende hos massorna.
Och han ser ut att lyckas – dessvärre!

Goebbels var en i allra högsta grad resultatinriktad propagandist.
Ett citat av ett tal Goebbels höll för partitrogna där han berättar hur viktig propagandan är för framgången;

Den propaganda är bra som leder till framgång och den är dålig som misslyckas att uppnå det önskade resultatet, hur intelligent den än är, för det är inte propagandans uppgift att vara intelligent, dess uppgift är att leda till framgång. Därför kan man inte säga att propaganda är för oslipad, för elak. Detta är inte kriterier som den kan beskrivas med. Den bör inte vara anständig eller varsam, mjuk eller ödmjuk. Den bör leda till framgång. Om någon säger till mig;
Er propaganda ligger inte på någon väluppfostrad nivå är det ingen mening för mig att prata med honom alls. Strunt i huruvida propagandan alls är välartad. Det som spelar någon roll är att den uppnår sitt syfte.

Är Åkesson inspirerad av Goebbels?
Det vet jag inte – men Åkesson är definitivt inte obekant med propagandans betydelse för att uppnå sina syften.
Så länge den håller sig inom sanningens ramar på ett nyanserat språk kan den användas av envar.
Men det är inte Åkessons avsikt.
Det mest förnedrande för mig är att skriva följande – som jag aldrig tidigare trott mig behöva men som numer känns nödvändigt – Gud bevare mig för ett Sverige styrt av Åkesson och hans parti.

 

 

Annonser
Lämna en kommentar

8 kommentarer

 1. Tarmo Lindholm

   /  2 september, 2015

  Jag börjar fatta vad det var för folk, och hur det kom sig att Alliansen röstades fram i två hela Mandatperioder, som skickade Sveriges välfärd ungefär 20 år tillbaka i tiden. Antar att det är samma typ av folk, som gör att SD ökar idag, folk som har blivit ”lovade” en sak och skiter i resten,,,sorgligt….

  Liked by 1 person

  Svara
  • Hej Tarmo!

   Ja det är en bedrövlig utveckling som skett under de 8 år Alliansen fick sitta och gräva i grytorna.
   Att SD växer i spåren av detta är minsann inget konstigt – snarare hade det motsatta varit det konstiga.

   MVH//Björn

   Gilla

   Svara
 2. Hans Bodin

   /  30 augusti, 2015

  Hej! Empatilösa världsfrånvända människor är en stor fara för mänsklighetens överlevnad.
  Att svensk politik skulle påverka tragedin på medelhavet är det värsta jag hört på mycket länge!
  Mvh! Hans B

  Liked by 1 person

  Svara
  • Ja Hans kan inte annat än att hålla med dig.
   Något av det värsta jag hört – att anklaga svenska politiker för flyktingkatastrofen är ju tämligen sinnesförvirrat – i förlängningen är det allas vårt fel då vi byggt detta samhälle som är alldeles för attraktivt uppenbarligen och därför – enligt Åkessons teori – är det också vårt fel.
   Skönt att få vara ”mordanklagad”

   MVH//Björn

   Gilla

   Svara
   • Arne Nilsson

     /  31 augusti, 2015

    Bra svar Björn men det jag efterlyser är ”VARFÖR” finns det bara pensionsbromsen, VARFÖR finns det inte överhuvudet taget någon broms eller restriktioner för invandringskostnaderna, det verkar som det finns oändligt med pengar för detta, det måste DU väl förstå att det är ett ”HÅN” emot pensionärerna som jobbat o slitet i hela sitt liv o sedan kommer det hit folk o får det bättre än svenska pensionären. Dessa pengar måste väl ändå komma från stadskassan, att man omfördelar o vänder o vrider på allt för att göra det svårförståligt för gemene man, men varför Björn finns det ingen ingen broms på invandringskostnaderna? Skall Sverige gå under såsmåningom på grund av att det inte finns några restrektioner för invandringskostnaderna?? 😦 😦
    MVH/Arne Nilsson

    Gilla

 3. Arne Nilsson

   /  30 augusti, 2015

  Hej Björn, vilket parti skulle du själv rekommendera då jag o min fru är pensionärer o knappast har näsan över vattenytan. Skall säga det också att vi två har alltid röstat S. men då vi läser om att invandrarna som kommer hit i minut o parti får tilldelning av svenska kassakistan utan att ha bidragit med en enda krona, medan vi får pensionärsbromsen på oss ”för att pengarna inte räcker till” varför finns det oändligt o åter oändligt med pengar till invandringen,medan pensinärsutbetalningarna är begränsade? Tycker DU Björn att vi ”svenska pensionärer som alltid gjort rätt för oss skall bli klassade som andra klassens medborgare o bli precis som i Amerika ”den svenska vita negern” som skall passa upp invandrarna med att betala högre skatt än arbetande folket? 😦 och få ut mindre än en invandrare, var finns rättvisan o var finns det ett parti som vill pensionärernas ”BÄSTA” Björn. Var finns det parti som tänker i först hand på de svenska pensionärerna att de skall ha det bra?? Tänk nu noga igenom vad du svarar Björn.
  MVH
  Arne Nilsson

  Gilla

  Svara
  • Hej Arne!

   Ja du skall få ett svar av mig – ett tydligt svar som inte går att missförstå såvitt man inte redan föresatt sig att missförstå.

   Ett – jag brukar inte rekommendera någon vilket parti man skall rösta på.
   Det måste var och en finna själv.
   Under valtider försöker jag övertyga vilket parti man bör rösta på – fortfarande är det den enskildes uppgift att ta ställning.

   Två – du gör en jämförelse – ekonomiskt – mellan pensionärer och den invandring som sker.
   Det är precis vad Sverigedemokraterna vill – trots att de vet att det finns inga kopplingar mellan de olika budgeterade områden som avser pensioner kontra invandring.
   Jag är dock överens med dig om att många pensionärer lever i en besvärlig ekonomisk situation – en i alla väsentliga delar oacceptabel utveckling som dels förorsakats av balanseringssystemet – den så kallade bromsen – dels och till största delen av de riktade skattesänkningar som den förra regeringen genomförde i åtgärden jobbskatteavdrag.
   Eftersom inflationen därutöver varit låg och viss tid också haft en negativ inflation som ytterligare försämrat köpkraften för pensionärerna – nu skriver jag om ålderspensionerna då det är dessa som politikerna kan göra något åt – övriga pensionsformer såsom premiepensionen och tjänstepensionen kan man påverka själv – vilket dessvärre inte sker utan det blir upp och nedgångar på börsen som väljer utvecklingen istället.
   Jag föreslår att du studerar denna länk https://bjornalvebrand.wordpress.com/2015/06/02/politiska-vandringssagner/
   som jag skrev i huvudsak att ta död på alla dessa myter som figurerar runt pensionerna.
   Pensionerna kommer att höjas från och med nästa år då – dels bromsens effekter avtar dels kommer de lägsta pensionerna upp till 120.000 kr/år bli befriad från den så kallade straffskatten som uppstod som en skillnad då Alliansen genomförde sina jobbskatteavdrag.
   Pensionsinkomster upp till 170.000 kr/år kommer på en progressiv skala minska skillnaden i skatt mellan pension och motsvarande lön.
   Mitt parti har ambitionen att helt jämna ut denna skatteskillnad.
   Pensionerna ligger inom socialförsäkringssystemet och är lagstadgad – det vill säga ingen regering kan ta dessa inkommande medel för att förstärka andra delar i en budget.
   Den budget som skall finansiera asylsökande flyktingar tas ur biståndsbudgeten och berör således inga pensioner överhuvudtaget.
   Jag kan försäkra dig – att ingen betraktar pensionärerna som en andra klassens medborgare – tvärtom det är högst angeläget att våra pensionärer får ett både ekonomiskt såväl som socialt bättre liv.

   Jag kanske skall påminna dig om hur höstbudgeten 2014 – den som skulle gälla för 2015 – sänktes av Alliansen med stöd av Sverigedemokraterna.
   Detta trots att det sistnämnda partiet ”vurmade” kanske mer än något annat parti explicit för pensionärerna – men när det kom till kritan betydde det ingenting.
   En statsbudget skall godkännas av Riksdagen och ramarna skall gälla för hela budgetåret.
   Konkret innebar det att för 2015 gäller Alliansens budget och där fanns inga aviserade skattesänkningar för pensionärerna.
   Nu kan man göra omfördelningar i en av Riksdagen beslutad statsbudget – den så kallade vårändringsbudgeten – men då avsatta medel inte var tillräckliga för att sänka skatten för pensionerna så blev denna sänkning förskjuten ett helt år.

   Det var synd och skam att vår budget blev nedröstad då flertalet reformer – inte bara för pensionärerna – fick anstå på grund av detta.
   Vi inom Socialdemokraterna prioriterar pensionärerna krav på att pensionerna skall beskattas lika med motsvarande lön samt att skillnaden i skatt skall tas bort helt.
   Det är ovärdigt att behandla pensionärerna på det sätt som Alliansen gjorde genom att utesluta pensionsinkomsterna från de skattesänkningar man gjort.
   Man sänkte skatterna för löntagarna med 140 miljarder – pensionärerna fick nöja sig med 16 miljarder under samma period – helt oacceptabelt och vi röstade nej varje gång till jobbskatteavdragen mot bakgrund av de socioekonomiska skillnader detta skulle ge upphov till och som nu visar sig – inte minst för många pensionärer med låga pensionsinkomster.

   Sist – men inte minst – det finns inga som helst kopplingar mellan flyktingfrågan och pensioner.
   Det är två av varandra vitt skilda budgetar varav den ene inte kan påverkas alls av politikerna så länge pensionsgruppen inte föreslår sådana förändringar till riksdagen – och det har man således inte gjort annat än det jag beskriver i min länk här ovan.

   Jag hoppas du fått de svar du efterlyser – om inte står jag mer än gärna till din tjänst för att besvara ytterligare frågor du kan tänkas ha.

   MVH//Björn

   Gilla

   Svara
  • Hej igen Arne!

   Jag förstår din frustration som du delar med många – allt för många – pensionärer.
   Det upplever jag inte minst då jag föreläser hos många lokala pensionärsföreningar.

   Återigen vill jag förtydliga det faktum att pensionärerna drabbas på intet sätt av de kostnader som de asylsökande genererar.
   Jag vill också göra tydligt att balanseringssystemet – eller allmänt kallat bromsen – tillkom på initiativ av pensionsgruppen 1998 vars förslag under samma år godkändes av riksdagen.
   Pensionsgruppen representeras av samtliga riksdagspartier utom Miljöpartiet och Vänsterpartiet.
   Förslaget bygger på tillväxt på arbetsmarknaden – ju mindre arbetslöshet desto bättre tillväxt i pensionskassan och det motsatta om arbetslösheten är hög.
   1998 fanns det en liten opposition – däribland jag själv samt ett flertal partikamrater inklusive Göran Persson – som insåg att det tänkta balanseringssystemet skulle urholka pensionerna vid en framtida lågkonjunktur.
   Den oron visade sig befogad 10 år efter att balanseringssystemet infördes då vi drabbades av lågkonjunkturen 2008 varför den dåvarande borgerliga regeringen försökte dämpa effekterna av bromsen genom att föreslå en skattesänkning för pensionärerna vilket vi av förklarliga skäl röstade ja till.
   Skattesänkningen då och de efterföljande skattesänkningarna var dock inte tillräckliga utan pensionerna urholkades ytterligare även trots att lågkonjunkturen planade ut 2010.
   Efter regeringsskiftet 2014 insåg vi att pensionärernas utfall på grund av bromsen var akut och pensionsgruppen fick i uppdrag att föreslå en akut förändring för att mildra effekterna av bromsen.
   Utöver det skall man se över systemet med balanseringssystemet för att undvika framtida försämringar av pensionerna – hur det förslaget kan komma att se ut har jag dessvärre ingen kunskap om i dag.
   Förslaget nu dock innefattar dels en skattesänkning 2016 samt en höjning av bostadstillägget.
   Effekten av bromsen upphör under 2016 vilket innebär en förbättring av pensionerna med cirka 4% under 2016 samt 2017 och därefter med cirka 3%.
   Utöver detta – som jag tidigare skrev – kommer vi verka för att skatteskillnaden helt upphör mellan löntagare och pensionerna.
   Detta om pensionerna.

   Kostnaderna för asylsökande intill dess de beviljats uppehållstillstånd bekostas genom anslag till Migrationsverket.
   Under förra året 2014 beviljades totalt 35. 500 flyktingar – av totalt 81.000 asylsökande.
   En del inbegriper personer som sökt asyl föregående år – 2013 – men ej fått beviljad asyl på grund av en fördröjd handläggningstid.
   Cirka 12.600 var anhöriginvandring knuten till flyktingar.
   Nettoinvandringen – som var under året totalt 110.000 – var cirka 59.000 personer.
   De flesta helt andra kategorier än flyktingar således.

   De som väntar på beslut om asyl och bor på ett asylboende där maten är fri får 24 kr/dag för vuxna ensamstående, 19 kr/dag per person för vuxna som delar hushåll.
   12 kr/dag för barn t.o.m. 17 år (fr.o.m. tredje barnet halveras bidraget).

   Har den sökande eget hushåll och sköter matinköpen själv är dagersättningen
   71 kr/dag för vuxna ensamstående, 61 kr/dag och person för vuxna som delar hushåll.
   37 kr/dag för barn upp till 3 år, 43 kr/dag för barn 4–10 år samt 50 kr/dag för barn 11–17 år (fr.o.m. tredje barnet halveras bidraget).

   Har den sökande beviljats uppehållstillstånd är han/hon underställd samma krav som gäller för arbetslösa som uppbär ekonomiskt bistånd – eller i dagligt tal socialbidrag.
   Etableringspengen som Alliansen införde mot krav på begränsad period för studier i svenska språket är numer borttaget.
   Och som du ser är det inga skyhöga kostnader eller pengar man får som asylsökande.
   För de asylboende där maten är fri är för en ensamstående 480 kronor och månad.
   För ensamstående med eget boende är kostnaden 1.420 kronor och månad.
   Dagpenning betalas ut för 5 av veckans 7 dagar och det förutsätts att man bekostar kläder och övriga hygienartiklar med de pengar man får samt de med eget boende får betala sin egen mat och eventuell hyra med de pengar man erhåller.
   De stora kostnaderna är de privata asylboenden som Alliansen tillät.
   Här kommer vi att helt avskaffa – alternativt begränsa dessa privata asylboende som har tenderat ökat kostnaderna på ett anmärkningsvärt sätt.
   Det varken kan – eller ska – ligga i statens intresse att förgylla privata ägare av asylboende som genererar stora vinster för ägarna.
   Här kommer ske en förändring så snart det är möjligt.

   Något mycket viktigt att tänka på vad avser flyktinginvandringen är följande;
   Vi kan inte bestämma hur många flyktingar som kommer – vi har accepterat vårt medlemskap i den Europeiska Unionen och är därmed också ålagda i enlighet med EU:s Skyddsgrundsdirektiv som grundar sig på Genèvekonventionens definition i den fjärde – av totalt fyra konventioner – som utgör grundstenen i det folkrättsliga systemet för skydd av flyktingar.
   De som har flyktingskäl i enlighet med Skyddsgrundsdirektivet – som är implementerad i svensk lagstiftning – Utlänningslagen – kan inte ansöka och beviljas asyl i fler länder i enlighet med Dublin-förordningen utan skall flyktingen därmed utvisas till det första land flyktingen sökt asyl.
   Vi har således internationell laglig skyldighet att ta emot samt värdera varje asylsökande samt bedöma varje individs skäl för att stanna.
   Anledningen till att så många söker sig till Sverige – jämfört med våra nordiska länder – tros bestå av att Sverige är välkänt som ett land med humana regler även om våra nordiska grannländer har liknande regelverk för varje asylsökande.
   Just nu är det – som du säkert både läst och hört – en bedrövlig våg av flyktingar från länder som Syrien, Libyen och Irak – som riskerar sina liv på sin väg över Medelhavet och inte minst utsatta för allehanda smugglarligor vars enda syfte är att tjäna pengar på flyktingkatastrofen.
   Det är högst nödvändigt med omedelbara åtgärder som främst måste initieras av EU för att förhindra att människor får plikta med sina liv för sin flykt undan den terror och förföljelse som sker i de angivna länderna.

   Arne jag vill avsluta med att låta dig förstå att både jag och mitt parti mycket väl förstår din frustration såväl som många pensionärers frustration.
   Det som skett är ovärdigt – inte minst mot bakgrund av hur din – och förövrigt min – generation byggt landet med hårt slit och betalat våra skatter på ett föredömligt sätt skall behöva se sitt värv genom att få det tveksamma nöjet att betala en högre skatt än man gjorde som löntagare.
   Så skall staten inte tacka sina medborgare.
   Jag hoppas innerligt att du och din hustru redan nästa år kan se ekonomiska förbättringar och därefter ytterligare förbättringar.
   Pensionärerna är på intet sätt bortglömda i vår politiska ambition.
   Och givetvis står jag till ditt förfogande om du har fler frågor som jag kan besvara.

   MVH//Björn

   Gilla

   Svara

Välkommen att kommentera.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: