Att göra en myt av en verklighet…………………………….


Sverigedemokraterna försöker göra om verkligheten till en myt av den lille pojkens död där på stranden i Bodrum Turkiet.
Det känns stötande och ovärdigt att tvingas motarbeta de som på alla sätt försöker förminska den verklighet – som förvisso en del andra medier också gjort – av denna tragiska händelse som man nu – från Sverigedemokraterna – försöker reducera till en bild som bättre stämmer överens med de främlingsfientliga krafterna i samhället – där inte bara Alan Kurdi – 3 år – fick plikta med sitt liv utan flertalet andra både vuxna och barn – men sanningen väger över min avsky och det vidriga sätt varpå man försöker anpassa händelsen till sin egen ”verklighet”.
Man vill hävda att – dels har kroppen flyttats dels skall pojkens far haft som huvudsaklig målsättning för sin flykt att få nya tänder – och givetvis skulle de – som de nationalister de är – ta sig till Sverige för att få gratis tandvård och implantat.
Som bevis för sina påståenden visas två bilder där foto nr: 1 visar en polis som hukar över en barnkropp liggande bland klippor och på bild nr:2 ligger Alan Kurdi med ansiktet neråt i vattenbrynet.

Patric-Silfverklinga-FejkPatric Silverklinga är gruppledare för Sverigedemokraterna i Borås.
Han är en av flera Sverigedemokratiska politiker som spridit bilden tillsammans med lögnaktiga texter på bland annat Twitter och Facebook.
Lögnen har publicerats på nästan alla så kallade alternativmedier såsom – av Sverigedemokraterna närstående Avpixlat och Samtiden – Exponerat, Fria tider, Realisten med flera.
Det skall tilläggas att man tog ner fejkartikeln från Avpixlat senare.
Det är ovärdigt, förnedrande och vidrigt det man gör och visar på ett genuint sätt dess egentliga syfte.
Att få allmänheten att tro på deras alternativ istället för den verklighet som de flesta seriösa medier i världen rapporterat om.
Vem säger nu att alternativmedierna presenterar sanningen?

Barnet på den övre bilden – foto nr 1 – är Alan Kurdis bror Galip Kurdi – 5 år gammal – som också visas på den nedre bilden efter denna text.
Den nedre bilden på Galip Kurdi är tagen innan den skymdes av en av två poliser som därefter tog hand om bägge pojkar.
Det har också rapporterats att de två poliser som tog hand om bägge pojkar drabbats hårt av händelsen – av tämligen förklarliga skäl.

Alan Kurdis bror
Som synes har Galip andra skor samt en blå tröja på sig till skillnad mot sin yngre bror som hade en röd tröja samt andra skor.
Metro Nyheter Stockholm meddelar följande;

Vi frågade en nyhetsredaktör på den turkiska nyhetsbyrån DHA som äger rättigheterna till bilden av pojken i den blåa tröjan om det är Galip, den äldre brodern: – Ja, det stämmer. Pojken i den röda tröjan är Alan Kurdi och pojken i den blåa tröjan är Galip.

Många världen över har förfasats över den lille pojkens tragiska död – den har inte bara påverkat oss utan gått direkt in i hjärtat på oss – så även på ledande politiker ute i Europa såväl som här hemma.
Bilderna väckte oss alla – till ett nymornat empatisk och medmänskligt engagemang av sällan skådat slag när verkligheten kablades ut i världens medierna.
Viljan – i Sverige såväl som i  Europa – att hjälpa flyktingarna blev monumentalt överväldigande – det blev en nödvändighet.
På bara några timmar förändrades hela flyktingsituationen till något påtagligt mänskligt, katastrofalt.
Symbolen blev den lille pojken – Alan Kurdi.

Men – som en rasistiskt desperat åtgärd – försöker Sverigedemokraterna vända på den bilden – och inte bara dom utan också den Moderatvänliga sajten ”Politikfakta” som drivs av den tidigare moderata kommunalpolitikern Olah Örtengren  en politiker som jag har haft ett flertal – fruktlösa – debatter med och som senare fick sparken som kommunalpolitiker för Moderaterna.
Tidningen Expo har även de källkritiskt granskat Sverigedemokraternas försök att göra en verklighet till en myt.
Det vore också önskvärt att våra stora dagstidningar gjorde sig vinn om att avslöja lögnerna som sprids och inte bara medier och bloggar med en begränsad läsekrets.

Här kan du se en video som är upplagd på Youtube av den turkiska nyhetsbyrån Dogan Haber Ajansi (DHA) – som berättar sanningen.
Och jag vill uttryckligen varna de som är känsliga för att se videon.
BBC har intervjuat Alan Kurdis faster som bor i Kanada där hon i intervjun berättar vad som föregick flykten.

rasistbild-550x328-550x328Sammanfattningsvis kan man inte nog fördöma Sverigedemokraternas – i sammanhanget vidriga – försök att revidera verkligheten genom påhittade falsarier, döljande av vissa uppgifter som har betydelse för den sanna bilden för att därefter publicera hela den uppdiktade lögnen på de alternativa nyhetssajter som står till Sverigedemokraternas förfogande och som – ur ett pressetiskt perspektiv – har en hel del i övrigt att önska.
Man försvarar sin egen existens med att man inte vill dölja verkligheten i motsats till vad de kallar PK-media.
Om inte förr – så nu – vet vi vilken ”sanning” det vill publicera.Avpixlat
Därutöver lär det väl knappast råda någon ytterligare tveksamhet längre vad Sverigedemokraternas verkliga ambition är.
De är allt annat än det seriösa parti man utger sig för att vara när alla övriga frågor – exklusive invandringen – bara är en kuliss för att låtsas framstå som ett seriöst parti med en bredd i sin politiska ambition.
Den som ger sitt förtroende och lägger sin röst på detta parti måste vara medvetna om vad slags parti detta är – om inte kanske det är hög tid att omvärdera sina sympatier och inse vilken verklighet de vill fömedla.

OBS: Det är tillåtet att dela denna krönika eller delar av den men källan skall alltid anges vid delning.

Annonser
Lämna en kommentar

2 kommentarer

 1. Hans Bodin

   /  9 september, 2015

  Hej! Susanne Sjöstedt skrev även igår i sin ledare om hur Mattis Karlsson sprider denna intrikata historia om pappan och tandvård! Det är skrämmande om dom som röstat på detta avgrundsparti inte börjar att fundera!
  Mvh! Hans B

  Liked by 1 person

  Svara
  • Hej

   Ja desperationen når nya höjder.
   Dom tappar mark och oroar sig nu förstår.
   Ska bli intressant att se nästa opinionsundersökning – inte för att jag lägger så stor vikt vid den men bara för att näpsa Åkessons storsinta sommartal då han nära på trodde han var statsminister till och med.

   MVH//Björn

   Gilla

   Svara

Välkommen att kommentera.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: