SD ett gatans parlament………………………..


SD flyersSverigedemokraterna har nu bevisat att de är ett gatans parlament.
Man återgår således från att vara ett riksdagsparti till att bli detsamma man ursprungligen var – en aktvistorganisation eller närmare beskrivet ett gatans parlament.
Att på ett demokratiskt sätt och genom vår parlamentarism få till stånd en invandringspolitik som gynnar deras ambitioner har man nu givit upp och återgår till gatan för att visa sitt missnöje över att alla övriga partier inser det huvudlösa galenskaper man vill genomföra och därav en uttrycklig ovilja att samarbeta med Sverigedemokraterna.
Att de därutöver nyttjar det parti- och kanslistöd för att genomföra sina högst tveksamma aktiviteter samt att de därvid också lyfter arvode på skattebetalarnas konto för att bedriva kampanjer på gator och torg istället för att driva de politiska frågor som deras väljare gett dom i uppdrag att driva i avsett plenum – har givit upphov till huruvida det skall betraktas som ansvarsfullt att använda skattemedel på det sättet under icke valtider.

InställtStödet från stat och riksdag är den största inkomstkällan för partier på riksnivå.
Partistödet utgår för att göra politiska partier oberoende av olika bidragsgivare som företräder särintressen – det finns tveksamheter därvidlag som man i omgångar försökt att justera för att externa bidragsgivare skall redovisas över ett visst bestämt belopp – för närvarande 20,000 kr.
Partistödet skall gå till partiernas allmänna verksamhet.
Kanslistödet utges av Riksdagen – skall ge stöd till partigruppernas och riksdagsledamöternas arbete i riksdagen.
Kommuner och Landsting kan också ge stöd till sina politiker men är frivilligt.
Partierna bestämmer till stor del själva vad bidragen ska användas till.
Stödet skall används exempelvis till valarbete, kampanjer och löner, på lokal eller central nivå.
Staten och riksdagen kontrollerar i dag inte hur partierna använder det offentliga partistödet.
Men det är inte bara partier som sitter i Riksdagen utan också partier som i det senaste valet lyckats nå ett valresultat lika med 2.5% upp till 4% som är gränsen för att representera sitt parti i Riksdagen.
Partistödet delas ut som ett bidrag per riksdagsplats.
Bidraget för 2015 uppgår till  333.300 kronor per riksdagsplats  – vilket för Sverigedemokraterna räkning uppgår till 16.331.700 kronor.
Partistödet uppgår till totalt 6.993.900 Kr och utgår med ett grundbidrag om 5.803.200 och ett tilläggsstöd på 16.350 Kr.
Sverigedemokraterna erhåller såldes från våra skattekonton en totalsumma av
23.325.600 Kronor för 2015.
Det är valresultatet som styr hur mycket pengar partierna får.

Med utgångspunkt av den lagstiftning som Partistödsnämnden har att följa vad avser riksdagspartiernas parti- och kanslistöd finns inget juridiskt incitament för att anklaga Sverigedemokraterna för att använda sitt partistöd på något oegentligt sätt.
Däremot kan det vara moraliskt tveksamt huruvida man skall använda partistödet för – de av partiet aviserade – kampanjer med syfte att förändra opinionen för folkomröstning vad avser invandringen eller annonsera i utländska medier om att invandrare inte skall komma till Sverige – med den eventuella motivering som kan ingå.
Kampanjen är meningslös av flera orsaker.
En folkomröstning för hela landet är det riksdagen som ska besluta om.
Det är bara genom ett riksdagsbeslut som det kan bli en folkomröstning – det vill säga en majoritet av riksdagens partier.
I Sverige finns det två typer av folkomröstningar – rådgivande folkomröstningar och folkomröstningar i en grundlagsfråga.
Dessa två skiljer sig åt på flera avgörande sätt.
Rådgivande folkomröstningar infördes 1922.
Sedan dess har den utnyttjats sex gånger – senast 2003 avseende sista steget i vårt medlemskap i valutaunionen och införandet av Euron i Sverige vilket väljarna sa nej till.
Folkomröstning i en grundlagsfråga har aldrig genomförts.

sd-ulvDet finns ingen majoritet för en folkomröstning emot invandring i riksdagen idag och sannolikt kommer inte en sådan heller att ske av flera orsaker.
Den i särklass viktigaste anledningen är vårt medlemskap i EU samt vårt medlemskap i FN.
Vårt medlemskap i EU förbinder oss att följa EU:s Skyddsgrundsdirektiv som grundar sig på Genèvekonventionens – som Sverige ratificerat – definition i den fjärde – av totalt fyra konventioner – som utgör grundstenen i det folkrättsliga systemet för skydd av flyktingar.
Skyddsgrundsdirektivet är implementerad i svensk lagstiftning – Utlänningslagen.
Det lär bli ett styvt jobb för Sverigedemokraterna att lyckas få till stånd en folkomröstning även om man – mot förmodan då en majoritet av svenska folket är positivt inställd till invandring – skulle lyckas vända folkopinionen för en sådan folkomröstning så är det sist Riksdagen som beslutar om en sådan – vilket inte kommer att ske.
Det enda man kan komma att lyckas med är att skapa kaos och förvirring samt oro i landet vilket uppenbarligen är det enda syftet för även den rasisttrojka som sitter i SD måste både veta och förstå – eller så är det en total okunskap – att en folkomröstning är fullständigt omöjlig då det kräver att vi begär ett utträde ur EU och då krävs det en folkomröstning om vår grundlag –  som förövrigt aldrig tidigare inträffat i vårt land.
Vårt medlemskap är inskriven i vår grundlag och för att rösta om en grundlagsförändring krävs två mandatperioder med ett riksdagsval däremellan.

Jag vänder mig särskilt emot den beskrivning som Paula Bieler – integrationspolitisk talesperson för SD vad det nu skall ha en sådan för då det inte finns några integrationspolitiska ambitioner – citerat;

– Vi kan inte passivt se på när Sverige skickar signaler att folk är välkomna hit och att det finns en bättre framtid här. Det är inte bättre. Det är tältläger, kallt, kyligt och ett snöigt Sverige med bristande resurser.

140320_1505133_10152186023337417_315015476_nNej enligt Sverigedemokraterna är det bättre att de stannar kvar i krigets helvete så vi skyddar våra egna resurser – det som till äventyrs finns kvar enligt partiet.
Deras beskrivning av vårt land är rena rama skräckbeskrivningen som det inte ens finns några belägg för.
Det är en – milt sagt – osmakligt rutten kampanj som dessutom skall verka i utländska medier.
Att smutskasta vårt land på det sätt de har för avsikt att göra – dessutom bekostad av svenska skattebetalare är orimligt om än inte lagstridigt.
Det är inget mindre än en paradox  att å ena sidan påstå att landet står inför en total bankrutt med kollapsad välfärd utan pengar och å andra sidan meddela att partiet kommer ta alla tillgängliga medel som de förfogar över för att bekosta en landsomfattande dyr kampanj som dessutom skall sträcka sig utanför våra gränser i form av miljontals flygblad, annonser i såväl svensk som internationell press och TV med information om den kollaps som de vill mena Sverige b­efinner sig i.
Politisk omognad kombinerat med mentala problem i en sekteristisk miljö utan verklighetsförankring är väl det närmaste jag kan beskriva dessa pajasartade konster med.
Inte heller på sociala medier undkommer de – där kampanjen förlöjligas med all rätt.

Lämna en kommentar

9 kommentarer

 1. Hej! Eftersom jag har lätt för accociationer så blev det ”satans” istället för gatans! Moderaterna ser ut att närma sig allt mer SD:s invandrarpolitik efter sin stämma i Karlstad!
  Ha en fortsatt trevlig helg!
  Mvh. Hans B.

  Gillad av 1 person

  Svara
  • Hej Hans!

   Ja ”satans” parlament är helt godkänt.

   Det är i allra högsta grad oroande det som sker just nu inom oppositionen – jag ser allvarliga glidningar både hos oppositionspartierna men också i medierna där man med allehanda metoder och med braskande rubriker skapar oro i landet – möjligen omedvetet men inte desto mindre.
   3 asylboenden nedbrunna inom loppet av lika många dagar är en konsekvens av oron där mörka krafter ser en möjlighet – med deras begränsade tankeverksamhet – tar till sådana metoder.
   Oppositionspartierna inser inte sitt ansvar utan traskar på som om det var den mest naturliga sak i världen att flyktingar flyr och en del av dem kommer till oss och ställer oss inför stora utmaningar – utmaningar som vi med all säkerhet kommer att klara utan tvekan – dock inte med oansvariga oppositionspolitiker och medier som omhuldar läget för att skapa ekonomiska incitament för större upplagor.

   Önskar dig en fortsatt trevlig söndag!

   MVH//Björn

   Gilla

   Svara
 2. Mycket bra inlägg. Också intressant att få veta vad vi betalar för.
  Behöver jag tillägga att jag håller med dig om det du tycker (illa) om SD?

  Twittrade och delade på vk.com. Tyvärr kan jag inte längre dela på fb. De kräver att jag skickar in en bild från ID-kort, pass eller liknade för att få tillgång till mitt konto. Inte fan får de mina fullständiga data av mig, de dj… !

  /Skvitt

  Gilla

  Svara
  • Ha ha ha har du varit oförskämd på Facebook?
   Nåja du är inte den ende som råkat illa ut med deras så kallade gemenskapsregler som jag finner fullständigt absurda.
   Facebook brukar tjata på mig att de vill ha mitt telefonnummer men jag vägrar konsekvent – jag vägrade länge att lämna mitt födelsenummer också men till slut föll jag till föga dock utan de sista fyra siffrorna.

   Ja jag avskyr SD och kan inte för mitt liv förlika mig med ett enda något vad avser det sluskpartiet.
   Jag gick igenom deras skuggbudget – den som de förutsätter kommer att falla i riksdagen och därav rösta på Moderaternas istället.
   Deras beräkningar lämna mycket i övrigt att önska.
   Jag har gått igenom både Moderaternas och Centerpartiets budgetpropositioner och de kan räkna åtminstone till skillnad mot SD trojkan även om jag anser att både M och C gör felprioriteringar i sina respektive budgetar.
   Rena rama pajaskonster med en enda avsikt att skapa kaos.
   Deras sista utspel – att uteslutande ägna sig åt utomparlamentarisk aktivitet – gjorde mig förbannad och det var häpnadsväckande förvisso helt inom ramen för detta pajasparti att agera på det sätt man nu aviserat.
   Precis som jag skrev är det nu upp till alla demokratiska krafter i samhället att möta deras skrämseltaktik både här hemma och utomlands. Vi har – ännu – ett gott rykte utomlands men det kan ju förändras snabbt beroende på vad dessa skamlösa pubertala hormonstinna idi…. tar sig för med!

   MVH//Björn

   Gillad av 1 person

   Svara
   • Nej, jag har inte varit oförskämd eller brutit mot några uppförandekoder. Men att vara kommunist kan ju störa en och annan som inte drar sig för att stoppa oliktänkande. Fascismen är ju känd för censur.
    Jag har huvudsakligen delat mina blogginlägg och andras inlägg, men även diskuterat en hel del.

    Om SD har vi samma syn.
    Kan ju tillägga att ska vi stoppa asylsökande krävs det en djävla massa miljoner. Att ta sig i landet illegalt, t.ex sjövägen, är ju lätt som en plätt med den bevakning vi ar i dag. Men SD har inte budgeterat för denna enorma kostnad det blir för att täppa till så det blir så vattentätt som de önskar sig.

    Men tar man den kostnader så inte fan sparar vi så mycket pengar som SD säger. De blundar för det.

    Åt helvete med detta fascistparti!

    /Skvitt

    Gillad av 1 person

   • Håller helt med dig avseende SD.
    Fast å andra sidan lär det väl inte bli så svårt för dem att rekrytera kulsprutekärringar som kan bevaka gränserna 😉
    Nej skämt åsido men det är riktigt de har inte en susning hur de skall leva upp till vad de begär än mindre hur det skall efterlevas

    MVH//Björn

    Gillad av 1 person

 3. Viveka

   /  16 oktober, 2015

  När kollade vad som krävdes för inkomst EFTER skatt för få invandra till Sverige , insåg att jag ej som en arbetslös FAS3:sedan.i 1.5 år, ännu , idag ej klarade det inkomstkravet på 11.700:-per månad efter skatt..
  .. Undrar vad jag ska ta vägen, ,,
  som ,Oönskad och hatad bidragstagande svensk av Sverigedemokraterna, och lat,bidragsfuskande enligt av fd Nya Alliansen..

  Gillad av 1 person

  Svara
  • Hej Viveka!

   Något inkomstkrav finns inte för att söka asyl – de flesta för att inte säga alla har nog ingen inkomst alls efter att de lämnat allt efter sig därmed inte sagt att många av dem har pengar med sig,

   11.700 kr är ingen inkomst att glädjas över det kan jag väl förstå.
   Nu vet jag inte om det är aktivitetsbidrag du har eller a-kassa – oavsett så kommer bägge dessa försäkringar att höjas från och med nästa år – men det vet du säkert själv.

   Om du är oönskad av SD och Allianspartierna ska du veta att du är inte oönskad av oss eller regeringen.
   Tvärtom vi inser den potential som gått förlorad under alldeles för lång tid och jag hoppas innerligt att det vänder – inte bara för dig – utan alla som befinner sig i det fängelse som kallas Fas3.

   Lycka till du behövs verkligen!

   MVH//Björn

   Gilla

   Svara
 1. Ett besök hos Alvebrand | eaqhan

Välkommen att kommentera.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: