Krokodiltårar och offerkoftor…………………….


Sist ut och efter lång tid kommenterade Åkesson (SD) bränderna på alla asylboenden på sin Facebooksida.
Det jag reagerar starkt emot är det paradoxala i hans uttryck;

”Vad anser man sig vinna på att använda ett språkbruk som ytterligare förråar debatten?”.

sd-toppen-vkwp-694Om Åkesson varit lite smart hade han först som sist tagit båda sina partikamrater i örat just vad avser en förråande retorik – och återigen den nu så berömda ”nollvisionen” vart tog den vägen?
En uppenbart selekterad nollvision.
Vi vet hur Kent Ekeroth – underförstått – i sitt tal i Trelleborg härförleden manade till en total konfrontation mot alla de som nu inte råkar sympatisera med hans parti.
Det var ett uppviglande tal som innehöll uppmaningar riktade mot de hundratalet åskådare – varav ett flertal identifierades som nazister – att stoppa fler asylboenden, att stoppa massinvandringen.
Det ska ske med överklaganden och manifestationer och – i den mån man tjänstgör i Riksdagen – rikta ständiga misstroendeförklaringar anmälningar till KU med mera med mera.
Flyktingarna har inte här att göra var hans budskap.
Retoriken innehöll flertalet uppviglande invektiv såsom ”Sveriges undergång” eller ”det kommer att smälla” riktade mot invandrarna – utan att specificera vilka som ”bokstavligen invaderar landet” och fortsätter i samma uppviglande manifestation.
”Vi har ingen tid att spara längre, ingen tid att spara. Inte om vi vill bo i ett Sverige som är svenskt inte om vi vill bo i vårt land där vi kan känna oss hemma.”
Ted Ekeroth – bror och partikamrat med Kent – tog bror sin på ordet och spred en karta med planerade asylboenden utsatta i områdena runt Lund.
På natten brann det första asylboende – i just Lund – en tanke som av en händelse att den bröt ut just i Lund!
Det blir aningen av en märklig analys där man vill hävda spekulativt att det är flyktingarna själva som tänder eld på sina boenden.
I så fall stämmer inte sambanden och det är just vad man vill uppnå med sin balansgång mellan laglig och olaglig.
De flesta bränder är rubricerade som mordbränder och utan några misstänkta så blir det fritt att spekulera och göra spekulationerna till en sanning.

ted ekerothHur kan man undgå att inte se detta som något annat än ett stöd till de bränder och attacker som har ägt rum mot flyktingboenden och tiggarna – den senare kategorin har den senaste tiden undgått uppmärksamhet i medierna.
Att Kent Ekeroths tal dessutom hyllades på allehanda tveksamma sajter, bloggar och de så kallade alternativmedierna var bara förväntat – de deltar och samlar sympatisörer som rör sig i den undervegetation som präglas av hat, rasism och våldsamma attityder på dess kommentarsfält.
Nu tar således Åkesson avstånd från den förråande retoriken med något som närmast kan förklaras med krokodiltårar.
Det är ju ”gulligt” av honom kan man tycka – och jag förutsätter att han också påtalar detta för sina partikamrater som har en fallenhet för uppvigling parat med rasistiska invektiv allt från vanliga medlemmar till kommunpolitiker och inte minst riksdagsledamöter.
Men talet var riktad mot den svans som ringlar som en orm efter Sverigedemokraterna – existensen av den svansen förnekar man ihärdigt något samband med – överhuvudtaget ser man inget samband mellan den förråande retoriken och bränderna på asylboenden tvärt emot vad erfarenhet och vetenskapliga undersökningar säger – paradoxerna blir uppenbara.
Nej Åkesson – det är ju bra att du engagerar dig emot denna förråande retorik och all sköns  smädelse, glåpord, förolämpande ord riktade mot invandrare – men det borde du ta upp med dina partikamrater främst.
Själv tror jag din reaktion var för sen – den borde du ha tagit tag i per omgående – nu är det en etablerad rörelse som triggar sig själva via sociala medier alldeles oavsett vilka krokodiltårar du fäller.

mordbrännareDen utomparlamentariska manifestationen kan vi se har påbörjats.
Riksdagen fungerade inte för Sverigedemokraterna och det är inte så konstigt egentligen.
Med den människosyn det partiet har i grunden blir det en total konfrontation mot alla de partier som på samma grund värnar människors okränkbara värde oavsett etnicitet.
Sverigedemokraterna målar istället upp en krisretorik som klingar falsk i alla sammanhang.
De apokalyptiska tongångarna dras till sin spets när Åkesson med darr i rösten hävdar att ”vi står inför den största ekonomiska katastrof Sverige har befunnit sig i under modern tid.”
Deras akilleshäl är just ekonomin – ”Vi har inte resurser till dem som finns i Sverige, och definitivt inte till fler.” säger Åkesson samtidigt som man vill minska statsbidragen med 53 miljarder fram till 2019.
Någon som uppfattat den paradoxen?

Liknande tongångar hörs från moderater och övriga borgerliga partier om än i något mer nyanserad form.
Det är kris – ibland funderar man på perspektiven – är det flyktingkris eller en kris för det svenska samhället och dess medborgare.
Att det är en flyktingkris kan vi utan knot klart konstatera.
Men är det en kris för det svenska samhället?
Ja – i valda delar kan man kategorisera det som en kris i vad avser bostadsfrågan, arbetslösheten, vården och omsorgen och kanske också infrastrukturen samt skolan, integrationen med mera – men en kris i termer av total kollaps kan jag definitivt inte skriva under på.
Men – och det är viktigt att göra tydligt – den ena krisen har inget med den andra att göra men den ena krisen förvärras av den andra i vissa avseenden.
Det är liksom inte flyktingarna som har privatiserat och avreglerat det mesta så att dessa företag numer gör vinster på våra behov och urholkar statsfinanserna – det var inte flyktingarna som sänkte skatter för löntagarna med 140 miljarder som skapade stora underskott i de offentliga finanserna – det var inte flyktingarna som sänkte skatter för företagen.
Det var en högst medveten högerpolitik som dränerade det offentliga på stora resurser.
Men i den Sverigedemokratiska sinnevärlden är allt flyktingarnas fel – före det var det tiggarnas fel och innan dess var det invandrarnas fel och före det………………………

Riksgälden har nu delgivit oss en ny prognos vad avser statens upplåningsbehov – och den är synnerligen intressant läsning.
Intressant är att jämföra Alliansregeringens upplåningsbehov för 2013 – då lånade man 131 miljarder och i jämförelse med lånebehovet för 2016 är bedömningen att staten behöva låna 33 miljarder.
2013 var det en klok och ansvarsfull ekonomisk politik fick vi veta genom medierna men nu när det sitter en Socialdemokratisk ledd regering är 33 miljarder i upplåning närmast att beskriva som en statsfinansiell kollaps.
Var finns nyanserna egentligen?
Ett sådant missbruk av statsfinanserna kunde ju inte bara passera gå utan att någon tog ansvar – och vem tror ni såg sig föranledd att ta detta ansvar?Sverigedemokraterna genom att förelägga Riksdagen en riktad misstroendeförklaring – den andra under loppet av endast 10 månader – denna gång mot vår finansminister – men som röstades ner som väntat.
Bara ännu ett uttryck för hur Sverigedemokraterna missbrukar sina mandat i Riksdagen.
Och ännu ett sätt att skapa rubriker i medierna som välvilligt och med klatschiga rubriker tillfredsställer Sverigedemokraternas omättliga behov av att synas – att misstroendet skulle röstas ner visste de lika väl som alla andra och var i sammanhanget av underordnad betydelse – kritik blev det och offerkoftan har en förunderlig kraft i den svenska opinionen.

SD flyersSverigedemokraternas ökade maktlöshet i samband med först decemberöverenskommelsen och sedan allianssplittringen i samband med de borgerliga partiernas separata höstbudgetar har tryckt in partiet i ett hörn.
I ren desperation väljer man nu istället att bränna sin valbudget i utomparlamentariska aktiviteter – partiet som gång på gång upprepat sin överhet gentemot de utomparlamentariska vänsteraktivisterna där de poängterat sin egen parlamentariska politik och inte en aktivistisk sådan – som nu ska få det svenska folket att vilja folkomrösta om invandringen – som nu skall rädda landet från total undergång.
Samtidigt som det kaos man säger att Sverige befinner sig i – egentligen är en självuppfyllande profetia.
Man hävdar att Sveriges välfärd är på bristningsgränsen – samtidigt som man vill spara in över 53 miljarder på de svenska kommunerna om man hade suttit vid makten.
Sverigedemokraten Kent Ekeroth beskriver flyktingströmmen som ”Sveriges undergång” och just undergång är ett ord med särskild laddning – inte minst i den politiska debatten.
Teorier om undergång är stor inom den högerextrema undervegetationen.
Vilket Sverige tänker man sig att skapa?
Bröderna Ekeroth med flera kommunpolitiker står för den opolerade fasaden.
Åkesson, Jomshof och Karlsson står för den polerade fasaden.
Vilken fasad är det som slutligen skall gälla?

Lämna en kommentar

2 kommentarer

 1. Hans Bodin

   /  30 oktober, 2015

  Hej! Vad dessa SD herrar sysslar med är uppvigling och uppmaning till terroism genom mordbränder och hot! Tror Åkesson och SD att dom är några slags övermänniskor! Alla människor har rätt att leva och vi kan bara hoppas att polisen snabbt kan lösa det här!
  Ha en trevlig helg!
  Mvh! Hans B

  Gillad av 1 person

  Svara
  • Hej Hans!

   Javisst har du rätt – det kan inte tolkas på något annat sätt och den tolkningen gör de flesta sansade bedömare.

   Läste en lustig men väldigt klokt sätt att bli av med SD.
   Den utgår från att alla som avskyr deras politiska ambitioner blir medlemmar.
   Sedan röstar medlemmarna för att lägga ner partiet samt avveckla partikassan – allt på demokratisk väg 😉
   Kanske lite långsökt men inte desto mindre en god ide.
   Nåja de minskar ju i opinionen nu så vi lär kanske få se ett utträde tidigare än vad som vi hoppas på.

   Önskar dig och hustrun en trevlig helg lika så

   MVH//Björn

   Gilla

   Svara

Välkommen att kommentera.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: