Domedagsprofeterna vilseleder folket………………….


0Svensk ekonomi växer och detta trots domedagsprofeternas kaosinriktade målsättningar.
Arbetslösheten sjunker i Sverige vilket ökar skatteintäkterna.
Bortser vi från de kostnader som är förbundna med den senaste tidens ökade asylsökanden – görs bedömningen att vi kommer att få ett överskott i ekonomin – vilket konkret innebär att lånebehovet minskar rejält.
Riksgäldskontoret höjer dock de direkta utgifterna för migration och integration med 31 miljarder för 2016 till en summa om totalt cirka 58 miljarder – mot 26 miljarder för 2015.
För 2017 blir utgifterna 71 miljarder totalt – detta kan alltså finansieras via den ekonomiska tillväxten och redan annonserade höjda skatter.
Riksgälden räknar dock inte med kommunernas ekonomiska lånebehov allt utifrån hur man hanterar asylkrisen och kostnader förbundna med den.
Det gäller rekrytering av personal, utbyggnad av infrastruktur samt huruvida myndigheterna klarar av ordinarie skattefinansierad verksamhet – vi vet att Polismyndigheten tar sina kostnader inom ram men behöver kompenseras för brottsbekämpningen.
Dock har regeringen för avsikt att höja statsbidragen för de kommuner – för att täcka behoven av de ytterligare kostnader – de ökande antal asylsökanden som det medför

En annan förutsättning är att man tar från biståndspengarna och använder till asylkrisen – hur den avräkningen kommer att hanteras praktiskt är i slutändan en politisk prioritering.
Ökningen av utgifterna för migrationen gör däremot att det inte längre finns någon marginal till utgiftstaket för varken 2016 eller 2017.
Skulle avräkningen mot biståndet inte genomföras som antagits – kommer det att behövas besparingar inom andra områden i minst samma omfattning.
Riksgälden anser således att det inte föreligger någon fara för de statliga finanserna och att asylkrisen går att finansiera inom ram och utan ytterligare väsentliga åtgärder – detta till trots mot domedagsprofeternas överdrivna påståenden. 

mordbrännareSverigedemokraterna gör dock allt för att piska upp stämningar i landet och syftet är naturligtvis att skapa oro.
Man påstår felaktigt att invandringen kommer att öka med en halv miljon om året vilket de nu – genom annonskampanjer – försöker få både lokal som riksmedia att acceptera.
Detta strider helt med vad Migrationsverket har prognostiserat som antal asylsökande till någonstans mellan 165 000 till 190 000.
Prognoser brukar dock sällan stämma med verkligheten – men skillnaden mellan påståendet och MV:s prognos är milt sagt radikal och man bör fråga sig vad SD hämtat sina uppgifter som de baserar sina påståenden med.
Låt oss använda oss av statistiskt vedertagna siffror baserade över tid så visar det sig att MV beviljar genomsnittligt cirka 56 procent av det totala antalet asylsökande.
Detta skulle  – utifrån Migrationsverket prognos – innebära beviljat uppehållstillstånd för allt mellan
92 000 till som mest 106 000 – fortfarande många – men långt från de siffror som Sverigedemokraterna vill påstå.

Kostnader som det spekulerats om –  200 miljarder – är helt gripna ur luften – här vill jag – återigen – hänvisa till Riksgäldens beräknat ökade kostnader för asylhanteringen vilka skiljer sig lika radikalt som SD:s beräkningar vad avser deras påstådda halva miljon invandrare om året.
Mot bakgrund av deras budgetproposition – som inte är något annat än ett absurt köksbordsarbete – så är det inte så konstigt att man – tvärtemot Riksgäldens beräkningar – hanterar siffror på ett i alla avseenden uppenbart slarvigt sätt.
Vi skall också komma ihåg att det är en mänsklig rättighet – se FN:s flyktingkonvention – att söka asyl oavsett vilket land man hamnar i.

Dublinförordningen är redan satt ur spel och Stefan Löfvén och hans regering kan knappast lastas för det.
Tyskland, Frankrike och Sverige tar emot flest asylsökande.
Hade alla EU-länder respekterat ingångna avtal och regler hade Migrationsverket knappast behövt prognostiserat upp emot 190 000 asylsökande till Sverige.
Sist men inte minst borde man rikta sin aggression mot de som ytterst bär ansvaret.

refugees welcomeKonflikten i Syrien har nu pågått i 5 år!
Är det ens någon som överhuvudtaget förvånar sig över konsekvenserna av 5 års krig?
”Folkvandringen” från de krigsdrabbade länderna har pågått i flera år och frågan man bör ställa sig är hur länge orkar civilbefolkningen utstå den terror och de krigshändelser som de som är minst skyldiga till men är de som drabbas mest och nu tröttnat och flyr från vansinnigheterna.
Att regeringen nu tvingas ta medel från biståndsbudgeten beror uteslutande på den uppkomma situationen med alla på flykt.
Herrarna Borg och Reinfeldt – Alliansen – slösade bort 140 miljarder kronor under sina 8 år vid makten.
Resultatet torde – om inte förr så nu – ha framgått med all önskvärd tydlighet.
Det enorma underskottet i de offentliga finanserna har en ny regering – oavsett partifärg – att förhålla sig till och påverkar självklart migrationen och dess omkostnader.
Att lånebehovet minskat kan vi dock tacka den svaga återhämtningen i konjunkturen för – och att det finns orosmoment skall heller inte underskattas.

inavel och idiotiDet är dock viktigt att nyansera debatten – i synnerhet som Sverigedemokraterna – genom sin kommande kampanj – har för avsikt att skapa oro och falsk propaganda om invandringens effekter för samhällsekonomin.
Flertalet tidningar runt om i landet har också – insiktsfullt – tackat nej till den kommande annonskampanjen just med hänvisning till osakliga icke bekräftade uppgifter samt att man definierar svensk ekonomi med domedagsprofetior som ”katastroftillstånd” och ”systemkollaps”.
Det är ett aggressivt och ensidigt polemiserande tonfall som avser berörda och utsatta människor på flykt – undan våld, krig och död – i många fall med svåra traumatiska upplevelser bakom sig.
Det är oseriöst!
Det är också min förhoppning att ingen – i enlighet med de pressetiska regelverk – som legitimerar nyhetsmedia i landet – till skillnad mot alternativmedier – överhuvudtaget accepterar en sådan kampanj.
Vad avser deras kampanjande om en folkomröstning faller den på sinSD flyers egen orimlighet.
Att tro att Riksdagen skulle acceptera en folkomröstning mot bakgrund av de ratificeringar av tillämpliga konventioner vi gjort allt sedan början av 50-talet samt vårt inträde i den Europeiska Unionen kan bara betecknas som huvudlöst – eller sanslöst.
Dessutom kommer inte Sverigedemokraterna ens att samla en majoritet av svenska folket bakom ett sådant krav – möjligen av sina egna adepter – om ens det.

Lämna en kommentar

4 kommentarer

 1. Bra inlägg!

  /Skvitt

  Gillad av 1 person

  Svara
 2. Hans Bodin

   /  4 november, 2015

  Ps. Glömde skriva att det är 1000 miljarder euro! Ds.

  Gillad av 1 person

  Svara
 3. Hans Bodin

   /  4 november, 2015

  Hej! Orsaken till dom goda siffrorna är Magdalena Andersson! Hon har börjat bryta detta skattesänkargolv som Borg byggde! Jag har haft många diskussioner med sådana som tyckt att Borg var så förträfflig,men vad åstadkom han under sina 8 år förutom att sänka skatterna?!Jag kommer bla. aldrig att glömma hur han och Reinfeldt satt och ljög om Nuonaffären! För min del är det skit samma vad det kostar att hjälpa medmänniskor i nöd! SD:s siffertrixande har ingen revelans med verkligheten! Flyktingkostnaden är bara en hundradel av skatteflykten i Europa(1000 miljarder)! Peter Norman och Borg skulle ju stoppa räntesnurrorna!
  Mvh! Hans B.

  Gillad av 1 person

  Svara
  • Hej Hans!

   Anders Borg var och är en tämligen medioker ekonom vilket jag konstaterade redan året efter hans ekvilibristiska finanspolitik – senare fick han ju också erforderlig och rättmätig kritik.
   Plånboksfrågor har ett stort genmäle hos många som röstar borgerligt – ofta utan att se konsekvenser utanför sin egen finansiella status.
   För mig var det både häpnadsväckande och obegripligt hur denne mediokra finansminister – kan jämföras med Anne Wibble på sin tid och något av det sämsta borgerligheten har uppvisat – kunde tillmätas mer eller mindre kultstatus i medierna.
   Magdalena Andersson är i jämförelse med Borg en gigant både vad avser utbildning och erfarenhet inom den finansiella sektorn – närmast en skymf att bli jämförd ens en gång med Borg.
   Jo att prioritera rätt saker ligger inte för borgerligheten och jag tänker närmast på det du pekar på – skattejongleringen och räntesnurrorna visavi det av Svenskt Näringslivs upphaussade fusket med sjukersättningarna.
   För Borg och Reinfeldt var det viktigare att åtgärda ett luftslott som det så kallade fusket med sjukersättningarna sedermera visade sig vara – att utflödet av ersättningarna berodde på myndighetens egna dåliga rutiner tog man ingen hänsyn till och frågan om skattsvindleriet i den jämförelsen – som i verkligheten urholkar statsfinanserna – ansågs vara obetydlig.

   MVH//Björn

   Gilla

   Svara

Välkommen att kommentera.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: