Rävsaxen…………………


Regeringen sitter i en rävsax färdig att slå igen när som helst.
Den som styr rävsaxen är de som sitter och filar på naglarna färdig att dra i repet när som helst.
Ja – jag talar om Anna K Batra och hennes allians med marginalpartierna.
Idag tycks Folkpartiet vara det enda sansade partiet inom denna allians.
ABK säger sig inte vilja skapa en regeringskris men drar sig inte för att påtala möjligheten – en möjlighet som hon utan tvekan använder sig av för att få igenom en politik som hon kan ställa sig bakom.
Vi har redan sett det!
Tillfälliga uppehållstillstånd är ett – RUT och ROT är ett ytterligare, regeringens avsteg från kravet på privatfinansierad vård och omsorg är ännu ett exempel på den synnerligen svaga position regeringen har i parlamentet.
ABK vet vad hon kan kräva och hon behöver sannerligen inte upplysa om att om regeringen inte tillmötesgår hennes krav så står – partiet som ingen vill samarbeta med – bakom henne med yxan färdig att hugga av repet.

Samarbete ja – men bara på våra villkor – tydliggjort i den migrationsuppgörelse som kom till stånd för någon vecka sedan.
Nu blir regeringen – främst Socialdemokraterna – betraktade som en allierad med den blåbruna oppositionssmörja som bara väntar på rätt tillfälle ivrigt understödda av en samling hyenor som gläfser och dräglar i ren och skär upphetsning.
Inte på något sätt underligt att väljarna tröttnar och till och med ger uttryck för rena galenskaper som normalt sansade och begåvade människor vanligtvis aldrig skulle uttrycka sig.
Det ”väller” in flyktingar!
Hur skall vi klara oss?
Vi måste tänka på oss själva i första hand!
Kollapsen är över oss!
Bara några av de mest vanvettiga analyser jag både ser och hör just nu.
Det är ett ”hackande” utan like och allt handlar om varför – varför sker det inget och vad i h***vete var det inte redan sjösatt innan den rödgröna regeringen ens satte sig i regeringsställning.

Vi har en flyktingkris på halsen. 
Vi har en mandatfördelning i riksdagen som i alla väsentlig stycken är oönskad – men valresultatet blev som det blev och inget som går att göra ogjort.
Alla beslut som tas är inte hemma hos alla.
En del anser att det borde gjorts så andra si – och visst misstag förekommer.
Men i det stora hela gör man vad som ankommer på regeringen och i synnerhet som det parlamentariska läget är som det är gemensamt med 8 år av alliansstyre med stora underskott i finanserna som den nuvarande regeringen fick överta och göra något åt – i vanlig ordning – så undviker inte oppositionen att tydliggöra för alla de som behagar lyssna – att här slipar vi knivarna.
Egentligen är det lätt för alla de domedagsprofeter som ondgör sig över regeringen.
Se till att få till ett nyval.
Om någon till äventyrs tror sig veta att en borgerlig regering skulle hantera situationen bättre – så why not!
Om man tror sig veta att vi behöver ett ännu större kaos så varför inte beställa en regeringskris – det är lätt – det är bara att högern samarbetar med parian i riksdagen och domedagsprofetiorna kommer att slå in obevekligt.

Vem bryr sig om arbetslösheten?
Vem bryr sig om pensionärerna?
Vem bryr sig om sjukhuskrisen, vården och omsorgen?
Förbättringarna vad avser a-kassan, sjukersättningen?
Här gäller det att se till så flyktingarna inte ”väller” in över gränserna för att skydda oss själva i första hand.
Vem fan bryr sig om hur andra har det – det är ju inte vårt fel att det råder krig i andra länder och att människor flyr för sina liv för att undslippa sig bli slaktade av terrorister eller slippa bli sönderbombade gemensamt med sina barn – vi måste ju först ta hand om oss själva!!!!

Jag hör kanske till det fåtal svenskar som upplevt de fasor krig utgör men tänker inte bli någon talesperson för andra med annorlunda åsikter som själva inte upplevt det – bara att de som nu förespråkar att vi måste ta hand om oss själva behöver besinna sig en aning.
Människor flyr inte för att det är kul.
Människor är inte beredda att överge allt bara för att där finns ett land långt borta i norr – med en massa vitt skit på backen under en stor del av året – som hägrar mer än där man har sina rötter.

Hur många är det som svälter i Sverige?
Hur många får leva utomhus i Sverige – visst de finns och det är förbanne mig varje kommuns skyldighet att dessa får tak över sina huvuden – inte regeringen – staten betalar ut statsbidrag till kommunerna för att kommunerna skall säkerställa en välfärd värd namnet och gör man inte det då är det kommunerna som felprioriterar.
Hur många i vårt land behöver betala vad vården egentligen kostar?
Kort sagt – och trots åtta års urlakning av välfärden och trots åtta år då man inte tog bostadsbyggandet på allvar och trots åtta år av utförsäljningar och privatiserandet av en stor del av vår offentliga sektor – och trots gigantiska skattesänkningar som gett många mer pengar i sina arma plånböcker så gnälls det.
Men vi lever!
Ett samhällsbygge blir aldrig färdigt – och samhällsbygget tillfredsställer inte alla individer.
Men vi har ta mig fan råd att hjälpa de som flyr för sina liv – vi har råd att avstå en krona eller två för att ge de som flyr ett mänskligt och värdigt mottagande – de är människor som flyr, barn som flyr.
Kanske vi behöver uppleva det själva för att förstå magnituden!
Din plånbok blir inte tunnare av att de ”väller in av dom dära” som inte är svenskar!
Till de som fortfarande vill gnälla och beklaga sig vill jag bara säga – rösta då på högerextremistiska partier – vi har ett redan färdigt som redan står med yxan i handen för att få stopp på ”invällningen”
Då tar vi hand om oss själva först – såvitt du inte är rotsatt i ett annat land förstås!

Jag kan inte låta bli att dela med mig av Nicklas Strömstedts svenska tolkning av ”Happy Nation” som Nicklas döpte om till ”Lyckolandet”.
Han inte bara vred stölden av definitionen ”Sverigevänner” ur handen på dessa extremister som förbrukat rätten att använda det – utan du gav oss tillbaka definitionen till oss riktiga Sverigevänner vi som delar din åsikt och tron på att vi är alla människor oavsett etnicitet oavsett var du kommer ifrån.

Några satirteckningar blir det inte denna gång – jag skämtar inte om något så allvarligt som människor som flyr för sina liv.
Däremot är det ett stort skämt både opposition och regering samt alla de som oroar sig för sin egen plånbok.

Lämna en kommentar

3 kommentarer

 1. Hans Bodin

   /  9 november, 2015

  Ps! Felskrivning! Ska vara SD/nynasister inte facister!

  Gilla

  Svara
 2. Hans Bodin

   /  8 november, 2015

  Hej! Det mycket lätt att hänga med i Nicklas refräng om dessa nyfacister som även anser att
  samer ska räknas som ickesvenskar! Jag håller fullständigt med om att FP det enda stabila partiet i alliansen och den överenskommelse om invandringen som blev klar förra veckan kan bli uppsagd nästa vecka av EBT och AKB! Är dom överhuvudtaget torra bakom öronen
  dom två kan jag fundera på ibland!
  Mvh! Hans B

  Gilla

  Svara
  • Hej Hans!

   Ja det var så befriande att höra den efter allt vad man läser på nätet och allt hat, mordbränder och allsköns skit.

   ABK och EBT är definitivt inte torra bakom öronen – i vart fall inte färdiga att ta ansvar och jag tvivlar om de någonsin blir det.
   ABK röner dessutom en hel del intern kritik som hon lär få svårt att hantera framdeles om hon inte börjar fundera på vad ansvar är.
   Idag går det inte att lita på någon av dem.

   MVH//Björn

   Gilla

   Svara

Välkommen att kommentera.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: