Hårdast förslag vinner jakten på flyktingarna…………….


ÖresundsbronSverige – vårt land – är ett av världens mest humana länder.
Vi är – tillsammans med Tyskland – det land som tar emot flest flyktingar räknat per capita.
Det gör mig stolt att kunna kalla mig svensk och säga att jag till hundra procent ställer mig bakom vårt lands humana inställning till våra medmänniskor – de människor som flyr kriget och terrorns förbannelser.
Numerären av flyktingar är dock av en sällan skådad magnitud – som gör att alla länder som gärna i ord säger sig vara humana men uppenbarligen inte i konkret handling – måste ta ett gemensamt ansvar.
Så länge det inte existerar ett gemensamt ansvar blir det till slut ett orimligt tryck på de som verkligen – inte bara i ord utan också i handling – tar ansvar.
Det är en olycklig åtgärd av flera skäl när vi nu tvingas införa inre gränskontroller för att ordna upp i leden.
Inte minst är det ett grundläggande misslyckande av den roll som EU-gemenskapen skulle bygga på och som vi som land och del av nu får ta konsekvenserna av.
Det skall därvid också understrykas att det är Migrationsverket – som nu ser att deras möjligheter att ordna resurser för alla de asylsökande nått sin gräns – varför man hemställt hos regeringen om att införa inre gränskontroller.
Jag vill gärna ha en fortsatt respekt för myndigheten och förstår – mot bakgrund av den debatt som förs på olika medier – att åtgärden som en följd av myndighetens framställan – verkligen varit svår, men också tvingande.
Åtgärden strider dock inte mot varken erforderlig konvention eller EU-rätten så länge beslutet inte permanentas.
Och det skall vidare understrykas att asylrätten inte påverkas av beslutet – rätten att söka asyl ingår i de mänskliga rättigheterna och ett brott mot den kan få allvarliga konsekvenser för oss som land.

KinbergSvantessonHäromdagen gjorde jag vissa antydningar om att kanske vi kommer att se en ny allians inom kort eller i vart fall i valet 2018 mellan M+SD+KD – det senare partiet tycks ha större svårigheter att ta sig över kamrat fyra än att hålla sig under densamme.
Den antydda alliansen har tagit ett ytterligare steg mot ett förverkligande.
Både Moderaterna och Kristdemokraterna gemensamt med Folkpartiet, Centern samt regeringspartierna kom för några veckor sedan överens om vår Migrationspolitik – man kan tycka vad man vill om den – själv är jag kritiskt inställd till vissa delar – vilket jag framfört tidigare – men regeringen är ställd under kniven på grund av det parlamentariskt osäkra läget och tvingas därför av det skälet att acceptera åtgärder som rimligtvis inte stämmer med den ideologiska färdriktning vi som parti har – samarbete är bra i svåra nationella krislägen och att olika lösningar på samma problem innebär att överge en del och acceptera andra är grunden för konstruktiva lösningar oavsett man nu inte tycker att vissa av förslagen faller inom ramen för den egna åsikten.
Den – i likhet med DÖ – håller dock redan på att brista i alla väsentliga delar.
Moderaternas förslag innebär att inga asylsökande skall få passera den svenska gränsen om de inte registrerats i något annat land tidigare – i sak en märklig konklusion då man ju måste passera gränsen för att överhuvudtaget kunna söka asyl.
Dublinförordningen är dock helt klar på den punkten – och konventionen om de mänskliga rättigheterna fråntar inte någon enda en rätten att söka asyl.
Det är det första landet man ankommer till och registreras i som också skall vara första asylland.
Men förordningen har kollapsat totalt.
Flyktingar undviker att registrera sig i enlighet med förordningen utan söker asyl först i det land man vill – ofta definierade som transitflyktingar och lika ofta beger sig till Tyskland eller Sverige – i sak skall vi vara stolta över att man väljer vårt land som tyder på att vi har ett särdeles gott rykte utomlands vilket nu Sverigedemokraterna gör allt för att förändra dessvärre.
Moderaterna vill därför skärpa reglerna så att fler flyktingar registrerar sig i det land de först anländer.
Ett sätt att sätta tryck på andra EU-länder att ta emot fler flyktingar anser Moderaterna – som ett understatement av ursäkter för sin nu aviserade kursändring.

sd_54cfceb19606ee18c3f2232cKristdemokraterna föreslår transitläger – eller fångläger om man så vill – ökade gränskontroller samt skärpta regler för anhöriginvandring samtidigt som man talar om kristen etik som enligt EBT innebär att vi ska ta hand om våra medmänniskor – hur dessa två motsägelsefulla teorier rimmar med varandra kanske man skall vara Guds tjänare för att förstå – jag gör det dock inte.
Lägren ska ligga i anslutning till Sveriges gränser och vara inhägnade och bevakade – främst av en upprättad beredskapspolis som skall bevaka att ingen lämnar fånglägren – intill dess asyl beviljats- det kanske är en alltför radikal tanke – men jag kan inte låta bli att förknippa förslaget med forna tiders koncentrationsläger.
Man vill också i likhet med Moderaterna skärpa regelverket för anhöriginvandringen.
Både Moderaternas och Kristdemokraternas förslag är ett direkt eko av Sverigedemokraternas  – sedan länge- aviserade förslag och det är inte förvånande att de nu sträcker ut en hand mot både Moderaterna och Kristdemokraterna med avsikt att komma överens om en ny Migrationsöverenskommelse samt fälla den rödgröna regeringen.
Är det inte ekonomi så är det flyktingar bara det går att fälla regeringen spelar det inte så stor roll vilket alternativ som kan nyttjas.

svag_oppositionDet är inte tal om ratificerade konventioner längre – nu är det tal om hårdast förslag vinner.
Och det är ytterst svårt att veta vilka förslag som kommer från vilket parti egentligen.
Man spär på domedagsprofetiorna och talar om systemkollaps från tre partier numer – M+SD och KD.
Att stänga gränserna för asylsökande – är helt i strid mot grundläggande mänskliga rättigheter.
Att Moderaterna får utstå en massiv kritik är inte förvånande – att kritiken kommer från de egna leden är ännu mer förvånande.
Till och med den moderata partiledningen var själva kritiska till att stänga gränserna bara veckan innan man nu kungjorde sina förslag.
Skånemoderaterna betonar upprört att det lär blir stora problem om poliserna ska börja kontrollera pass på alla de som kör över Öresundsbron – och jag tvingas instämma i den kritiken.
Det lär vara cirka 20 000 per dag som åker mellan Malmö och Köpenhamn.
Gregor Noll – professor i Folkrätt säger följande;

Har du rest in till Sverige, och det har du ju gjort om du står vid en svensk gränskontroll i Malmö eller Trelleborg, kan inte Sverige skicka tillbaka dig till ett annat land utan att pröva asylansökan i sak, eller falla tillbaka på ett mellanstatligt avtal, i det här fallet Dublinförordningen.
Man kan inte i god tro föra fram ett sådant förslag utan att få stora problem med andra medlemsstater i EU, och utan att Sverige skulle tvingas helt lägga om sin utrikespolitik.

Fel-fokusDet är lite av tjo och tjim på villa Villekulla över den moderata migrationspolitiken just nu.
Kristdemokraterna – som Gud glömde – brottas med en överlevnadsprocess i politiska sammanhang så det är aningen mer förstående att man nu frångår alla bibliska citat och försöker på sitt sätt sno SD-sympatisörer.
Varken Moderater eller Kristdemokrater presenterar några kostnader för dels fånglägren dels den utökade gränskontrollen – men talar gärna om systemkollaps i samma andetag som skattesänkningar RUT och ROT-avdrag.
Ursäkta mig – jag tror Sverige skall vara glada att vi har en finansminister idag som inte hoppar över skaklarna på ett så lättvindigt sätt som ABK och EBT tycks göra.
Förslagen tycks mer vara av populistiskt än rationellt genomtänkta – och att bryta – av Sverige som land och suverän stat – mot ratificerade konventioner är olyckligt.
Sådant kan bara Sverigedemokraterna kosta på sig i den irrationella värld de tycks leva i.

Annonser
Lämna en kommentar

3 kommentarer

 1. Att högern kommer gå samman med SD inom en snar framtid trodde jag redan för flera år sen. De har ju liknade politik….

  Kao

  Liked by 1 person

  Svara
  • Hej Kao!

   Ja när man analyserar och ser mellan raderna så ligger framförallt Moderaterna men också Kristdemokrater väldigt nära det som Sverigedemokraterna förespråkar.
   Det blir i anledning därav ett hyckleri av episk dignitet när framförallt KD säger sig stå långt från SD när man ju delar samma socialkonservativa idéer – SD med nationlaism och KD med kristen ideologi.
   Moderaterna behöver man inte ens sia om – minns bara apartheidregimen, Chile och inte minst Vietnam.
   Var de hör hemma någonstans i deras grundläggande filosofi torde vara utan tveksamheter eller som någon sa en gång till mig: I valet mellan demokratisk socialism och fascism tvekar inte en moderat – valet blir alltid fascismen.

   MVH//Björn

   Liked by 1 person

   Svara
 2. Hans Bodin

   /  13 november, 2015

  Hej! Vi måste ju på något sätt få övriga Europa förutom Tyskland att ta sitt ansvar för flyktingströmmen! Dags för Löfven att höja tonläget! EBT och AKB är som två vindflöjlar och
  inga att hålla i hand när det blåser!
  Mvh! Hans B.

  Liked by 1 person

  Svara

Välkommen att kommentera.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: