Julskinkans bevarande eller terrorns problem!!!!!…………….


Asocial-normaliseringFlyktingfrågan, invandring och terror har stått på den politiska scenen och slagit ut nästan all annan debatt.
Just nu ligger fokus på externa hot och medierna – rent generellt – gottar sig i apokalyptiska rubriker som var och en kan likställas med Sveriges undergång.
Det här gillar Sverigedemokraterna och dess hatsvans som till och med ger uttryck för vilka som borde och inte borde vara julvärd under ”vår svenska genuina och traditionsrika julhelg” där man till och med befarar att julskinkan kan bli ett minne blott beroende på vem som är julvärd.
Absurt?
Ja i allra högsta grad!
När en del Sverigedemokrater oroar sig för julskinkor oroar sig andra över det högst allvarliga läge landet befinner sig i – man kan säga det finns skillnader mellan icke realism och realism.

Media indokrtrinerarEn del framstående krönikörer i högermedierna anser i sin mest ödmjuka attityd att det är synd om Stefan Löfvén för att därefter raljera ohejdat över regeringen Löfvén – några funderade vart han är och framhöll inrikesminister Ygeman som den som just nu regerade landet – ja jag har stort förtroende för Ygeman men han ingår i en regering med specifika uppgifter såväl som alla andra och gemensamt regerar man landet.
Själv skulle jag inte nedvärdera någon med slika attribut med pekpinnen riktad mot vår välkände ers borgerlige förståsigpåare KG Bergström.
Lena Mellin är en annan självutnämnd expert som man bara måste ha förtroende för – åtminstone om ledningen för Aftonbladet får bestämma.
Det lustiga är att när man höjde hotnivån i landet ett steg då slets alla fördämningar sönder och samman.
När regeringen i ett antal presskonferenser och debatter manade till lugn med en ökad vaksamhet satte mediernas egna ”underrättelseverksamheter” i krigstillstånd och ökade på oron i landet med att leverera den ena konspiratoriska teorin efter den andra.
Alldeles oavsett vilka hot vi utsätts för eller vilka hot vår omvärld utsätts för måste landet regeras.

Högern är avkläddaOppositionspolitikerna allt från Moderater till det självförstörande Kristdemokraterna – de champagneberusade ungdomspartiets unga företrädare som strålar i kapp med stjärnglansens drottning EBT runt hennes tron som med manipulativa metoder i avsaknad av kontroll – gör det mesta för att vinna statsmannamässigt förtroende på populismens altare.
Det går väl sisådär ärligt talat.
Terrorattacken i Paris har utlöst panikartade politiska förslag.
KD vill skicka Jasplan för att attackera terrorgruppens fästen i både Syrien och Irak – att bombliberala Björklund strax därefter anslöt sig till EBT:s fullständigt populistiska nonsens förslag samtidigt som Moderaternas AKB försöker inta en ”statsmannamässig” hållning genom att föreslå en lag om införandet av en decemberöverenskommelse för att kort därefter förneka att hon sagt detta och fick erforderligt stöd av den i alla lägen lojala moderata rikspajasen Hanif Bali som menade – på storstilat SD-maner- att uttalandet var taget ur sitt sammanhang.
Tidigare föreslog Moderaten – och en av mina starkaste motdebattörer ur oppositionen tillika ledamot i riksdagen för Moderaterna – Jan Ericson som i bästa SD stil vill kasta alla internationella konventioner i sopsäcken och knyta ihop den så ingen jävel slipper in via landets gränser.
Lika lite som AKB har kontroll på sig själv tycks hon ha kontroll över sina egna riksdagsledamöter och inte minst på hennes bröder och systrar inom den för landet så destruktiva alliansen – det är moderat definition på statsmannamässigt uppförande.
Den förre statsministern och utrikesministern Carl Bildt myntade en gång uttrycket ”rödgrön röra” det skulle han inte gjort då sådant ofta brukar falla tillbaka på dem själva – fast nu utbytt mot ”blåbrun sörja”

terroriststampelSverige har varit naiva sa Stefan Löfvén i en arrangerad presskommuniké.
Ja visst har vi varit naiva och detta inbegriper även mitt eget parti.
Det är ju inte så att vi inte har utsatts för terrorhot tidigare.
Terror brukar delas in i följande kategorier: Demonstrativ terror, destruktiv terrorism och självmordsterrorism.
Exempel på sådan demonstrativ terror är de omfattande bränderna riktade mot asylsökande.
Och vi som är lite äldre minns flygkapningen på Bulltofta som utfördes av tre högerextrema kroater under september månad 1972 på Bulltofta flygplats i Malmö.
Vi fick efter den händelsen vår första terroristlag som antogs av riksdagen 1973.
Inte att förglömma 90-talets nazistiska mord på poliser och fackföreningsledare som kan sorteras in under definitionen demonstrativ terror.
Många fler exempel kan räknas upp och att säga vi inte haft utstuderad terror i vårt land är de som är både blinda och döva för historien.
Destruktiv terrorism är mer aggressiv och har ett starkare tvingande element. Destruktiva terrorister försöker orsaka verkliga skador på målgruppen – med risk för förlorade sympatier.
Balansen mellan skada och sympatier beror på den politiska frågan där  handlingen riktas mot mål som inte väcker alltför stort motstånd bland potentiella sympatisörer – läs gärna Sverigedemokraterna och deras måttfulla avståndstaganden – för att inte säga argument för deras ambitioner att stänga ute invandrare.
Bränderna på asylboenden kan säkert sorteras in även här.
Självmordsterrorism är den mest aggressiva formen och inte heller det har vi varit förskonade från.
Så sent som 2010 sprängde en man sig själv i luften på Bryggargatan där avsikten med stor sannolikhet var att döda så många som det var möjligt.
Dessbättre kom ingen annan till skada vid det dådet.

Tack för att du hjälpte ossSverige har varit naivt skall ses mot den bakgrund av terror som jag redovisat ovan.
Och visst mins vi riksdagspolitiker som gråtande av övertygelse stod i riksdagen och ansåg att FRA-lagen skulle inskränka på medborgarnas integritet men som efter partipiskan röstade emot sin egen övertygelse.
Stureplansideologi!
Det är ju inte så att Socialdemokraterna varit undfallande naiva vad avser
att regeringen nu tänker vidta åtgärder för att minska missbruket av svenska pass – det är ingen nyhet.
Inte heller förslaget att kriminalisera terrorresor är någon nyhet sprungen ur den terrorattack som nu i Paris eller Säpos jakt på svenska misstänkta terrorister.
Redan 2005 fanns det ett färdigt förslag från den dåvarande Socialdemokratiska regeringen  avseende hemlig dataavläsning och buggning av datorer.
Men den efterträdande högerregeringen valde att slänga allt i papperskorgen och satsa på skattesänkningar och förslavande av de arbetslösa samt stjäla pengar ur socialförsäkringarna för att finansiera skattesänkningar.
Kort sagt man struntade i hela utredningen då.

mordbrännareNu jublar de som då var emot förslaget – inte minst Säpo – när inrikesminister Ygeman talar om just möjligheten att – bland annat – genomföra hemliga dataavläsningar och buggning till skydd mot terrorhot och terrorbrott.
Datalagringsdirektivet – formellt Europaparlamentets och rådets direktiv som trädde i kraft redan 2006 men som numera befunnits vara ogiltigt.
Alliansregeringen gav blanka f*n i att implementera direktivet i den nationella lagstiftningen det vill säga senast den 15 september 2007 varför EG-kommissionen inledde en rättsprocess mot Sverige den 26 maj 2009.
Så visst Stefan har rätt – vi har varit naiva och det inbegriper även Moderaterna som nu anser att man skall skyndsamt införa alla slag av förslag till förhindrande av terror.
Men när AKB anser att vi inte skall tillåta oss kritik när regeringen ifrågasätter den förra Alliansregeringens handlingsförlamning så kritiserar hon gärna regeringen för att inte snabbt nog införa alla förslagen – exempel på statsmannamässigt uppförande var det någon som undrade över.
Regeringen har suttit i ett år.
Alliansen satt i åtta år!


Annonser
Lämna en kommentar

2 kommentarer

 1. Hans Bodin

   /  23 november, 2015

  Hej! Det har varit ganska tyst senaste tiden från SD- leden i Tv,radio och tidningar! Är det så
  att dom i skuggan av terrodåden tillfälligt vill tona ner sin egen skumma verksamhet! Nakenheten är en bra symbol för borgelig brist på hållbar politik. Det är väl endast Björklunds skatteförslag som är förhandlingsbart! EBT och Björklunds förslag att skicka Jas och vapen till Kurder får mej att fundera om det också är naket mellan öronen!
  Mvh! Hans B

  Liked by 1 person

  Svara
  • Hej Hans!

   Ja – tystnaden kanske är ett uttryck om vad som skall hända i deras smutskastningskampanj framdeles.
   Att deras avsikt är någon form av nedtoning tror jag mer är en formering av styrkorna för att bedriva hatkampanjer i en än större omfattning än vad vi sett hitintills.
   Nåväl de stora utländska tidningarna beskriver väl deras smutsiga agenda så ärligt talat förefaller deras ambitioner vara mer av att kasta skattebetalarnas pengar rakt ner i sjön.

   Vad avser borgerligheten är det ytterst svårt att sätta sig in i deras perspektiv på samhällsbygge.
   Just i detta nu förefaller Folkpartiet vara det parti som är närmast insikt om vad de ställt till med i sin Allians med M, KD och C.
   Naket mellan öronen tycker jag var en mycket bra beskrivning allmänt vad avser hela högern.

   MVH//Björn

   Gilla

   Svara

Välkommen att kommentera.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: