Att vara muslim är ingen säkerhetsrisk. Att vara fascist är en säkerhetsrisk…………..


sd-toppen-vkwp-694Sverigedemokraterna är snart sagt det enda parti som knappast gör en besviken.
Det senaste – utöver alla andra fascistoida uttalanden man gjort och gör – är att man vill kartlägga muslimer – det kallas åsiktsregistrering.
Det minner mig om rena gestapometoder där man registrerade alla judar samt såg till att synliggöra dem i samhället med en gul stjärna med ett – för att undvika eventuella missförstånd – insytt J i stjärnan.
När kommer kravet på en fastsydd gul månskära med ett stort M i – för alla muslimer?
Att Sverigedemokraterna tycker illa om invandrare i allmänhet och muslimer i synnerhet är väl bekant – åtminstone för oss som inte bortser från deras unkna uttalanden i tid och otid.
Nu är det ju inte bara muslimer som Åkesson vill åsiktsregistrera – även svenska journalister vill man ha ett upprättat åsiktsregister som berättar vilken politisk tillhörighet dessa har – i vilket syfte har aldrig klargjorts.
Dessutom ljuger han – något som inte är ovanligt – när man påstår att flertalet länder har genomfört sådana åsiktsregistreringar – bland annat skulle det ha förekommit i England.
Förslag har väckts – främst av högerextrema nationalistiska partier men aldrig blivit en verklighet – senast i Norge för ett par år sedan av Fremskrittspartiet – Sverigedemokraternas systerparti.
Att man genomför olika åsiktsundersökningar är däremot vanligen förekommande men att jämföra sådana med åsiktsregistrering är att dra allt för långtgående slutsatser.

fusklapp-2Man har gjort lögner och desinformation – ej överensstämmande mot verkligheten – till en argumentationsform för att vinna politiska poänger.
Man drar sig heller inte i sina absurda och groteska kampanjer att dra hela svenska folket ner i det ”dyngträsk” där Åkesson och hans anhang lever sina liv.
Och som en följd av Åkessons absurda förslag borde det inte vara än mer angeläget att åsiktsregistrera folk som hotar att döda statsministern eller spränga Globen och bränna ner människoboningar?
Det Åkesson föreslår strider mot ett av våra mest grundläggande lagstiftningar i regeringsformen samt därutöver också Europakonventionen – vilket ytterligare torde vara ytterst besvärande för Åkesson när han försöker ljuga och beslå människor med allehanda påståenden om att vissa länder däribland England skulle bedriva en sådan åsiktsregistrering.
Personer som innebär ett hot mot samhället – exempelvis genom terrorism eller annan samhällsfarlig brottslighet – får dock föras in i ett så kallat spaningsregister – men det är för polis och Säpos räkning och knappast för politikerna att använda sig av.

mordbrännareDet partiet är ett ur alla aspekter ett remarkabelt fascistiskt parti utan tvekan.
Har jag någonsin varit tveksam tidigare så finns inte ett uns av tveksamhet längre – Sverigedemokraterna är ett odemokratiskt fascistiskt parti som om det någonsin fick komma till makten i Sverige skulle försätta en stor andel medborgare i fullständig livsfara.
Bara för en månad sedan sa Jimmie Åkesson i anledning av att människor i hög grad dör på Medelhavet för att de lockas till Sverige med fri vård och fri tandvård.
I deras nya reklamfilm och annonser som just nu sprids i Europa och Mellanöstern är budskapet emellertid det rakt motsatta – Inga pengar, inga jobb, inga hem, ingen välfärd.
Man undrar hur skall de ha det?

Att vara muslim är ingen säkerhetsrisk.
Att vara fascist med rasism är däremot en säkerhetsrisk.
Att med lögner köpa sig röster istället för att bekämpa terrorism säger en hel del om Åkesson och hans anhang.

Landsorganisationen LO publicerar en ny film om Sverigedemokraterna ”Sverigedemokraterna -Ett parti som alla andra?” Se den gärna – ta därefter ställning till om detta är ett parti värd att lägga sin dyrbara röst på.

Annonser
Lämna en kommentar

8 kommentarer

 1. Åkezzon har en förmåga att se missförstådd och påhoppad ut, men övriga partier (och massmedia) ger honom allt för stort spelrum genom att demonstrativt vända SD ryggen i de flesta sammanhang. Vilket tyvärr bara stärker deras position. Politiskt och historiskt okunniga gillar bara SD ännu mer och man gillar underdogs.

  Kao

  Gilla

  Svara
 2. Hans Bodin

   /  27 november, 2015

  Hej! För mej är det skit samma om det är muslimer,livets ord,jehovas,scientlogi och SD! Det
  är sekter! Att det var så mycket som 24 bränder som SD sekten orsakat hade jag ”ingen aning om”!
  Önskar dej en trevlig 1:a advent helg
  Mvh! Hans B

  Liked by 1 person

  Svara
 3. Jimmy Edman

   /  27 november, 2015

  Du menar alltså att det Sifo, Yougov, Novus, SCB, SOM-institutet m.fl sysslar med är åsiktsregistrering?

  Gilla

  Svara
  • Åsiktsregistrering och opinionsundersökningar är två olika saker.
   I vilken opinionsundersökning måste du ange ditt namn?
   Det strider mot Personuppgiftslagen (PuL).
   Och var i min text ser du att jag gör jämförelse med de opinionsinstitut du räknar upp och registrerade åsikter?

   MVH//Björn

   Gilla

   Svara
   • Jimmy Edman

     /  27 november, 2015

    Var har Åkesson sagt att de muslimer som deltar i undersökningen ska vara tvungna att uppge sina namn?

    Gilla

   • Jimmy Edman!

    Sverigedemokraterna vill utreda hur attityder i den svenska muslimska befolkningen kan kartläggas.
    Förslaget kallas både kränkande och kontraproduktivt och är dessutom inte förenligt med varken regeringsformen eller EU-konventionen.
    Det är en remarkabel typ av åsiktsregistrering i syfte att kartlägga attityder hos en grupp bestående av muslimer i Sverige – för att se hur utbrett det är med – som Åkesson själv uppgav – ”strömningar som är mer radikala”.
    Även om man gör en enkätundersökning som visar att folk har olika grad av stark tro på islam – vad har det att göra med terrordåd i Stockholm eller Paris?
    Att man därutöver riskerar att marginalisera och stämpla vissa grupper mer än andra skapar ett vi och dom i samhället.
    Är det dit vi skall gå anser du?
    Man kan enkelt fråga sig varför ska just muslimers åsikter kartläggas?
    Är det för att distansera en grupp samt spä på redan befintliga fördomar.
    I så fall varför inte också åsiktsregistrera fler grupper i samhället – SD har ju redan både föreslagit och motionerat i riksdagen om att varje journalist skall registreras med sin politiska hemvist – fler grupper i samhället skulle ju kunna bli aktuella.
    Opinionsundersökningar vänder sig inte till några utpekade grupper som bekant – så att jämföra kartläggning av en enskild grupp med en opinionsundersökning är orimlig.
    En kartläggning – med det syfte herr Åkesson har – innebär naturligtvis att både namn, hemvist och övriga åsikter som fyller hans syfte registreras som ett led att hålla vissa opassande element inom gruppen under tillsyn.
    Du måste vara betänkligt naiv om du inte inser vad förslaget åsyftar.

    MVH//Björn

    Liked by 1 person

Välkommen att kommentera.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: