Bara den hjärtlösa jublar åt dagens verklighet…………..


jimmie-c3a5kesson-papegoja-sverigedemokraterna-satir-humor-2000aldrigÅkesson är inte helt tappad bakom en vagn – även om man gärna vill se honom i den ställningen.
För en notorisk lögnare är förmågan att spela på manipulationens strängar dess viktigaste redskap.
Åkesson och hans närmaste utgör inget undantag därvidlag.
Och att Åkesson kan beslås med lögner kan inte ifrågasättas – det har blivit en del under åren.
Det märkliga är att ingen reagerar – eller reagerar så sent.
Försök gjordes när han intervjuades i Skavlan – där han fritt kunde orera hur han – under hans uppväxt – formades till den han idag är och de han idag förespråkar – allt var en lögn.
I början av 90-talet visste jag själv med säkerhet vad Sverigedemokrater var för några.
Man gjorde på intet sätt det till någon hemlighet att de stod den nazistiska ideologin nära.
1995 när Åkesson själv – enligt egen utsago – valde att ansluta sig till detta parti var de fortfarande ett utpräglat nazistiskt parti – detta visste människor i allmänhet men inte Åkesson.

Lögnaren ÅkessonMan måste då ha varit både blind och döv för att under hela deras existens som parti fram till det år Åkesson valde att bli medlem inte sett hur de heilades och demonstrerades inte minst i Stockholm med rop och klagosånger över den i deras tycke fruktansvärda invandring som skett och skedde.
Hur de samlades årligen under tumultartade scener vid Karl den XII staty i Kungsträdgården för att hylla sin stora krigarkonung.
När Åkesson ljuger om sitt medlemsinträde i partiet uppdagas sanningen som borde vara synnerligen besvärande för honom – i synnerhet som han själv säger att han inget visste men erkänner att det funnits nazikopplingar – dock före hans tid.

slussenMen – Åkesson var väl medveten då han anslöt sig till Sverigedemokraterna då partiet leddes av en nazistiskt belastad partiledare.
Han har aldrig – tvärt emot hans egen historia – varit medlem av Moderaternas ungdomsförbund MUF.
Sanningen är att Åkesson blev medlem 1994 i Sverigedemokraterna – inte 1995 som han ljugit om – och i sammanhanget valde han och några till att bilda ett lokalt Sverigedemokratiskt ungdomsförbund i Sölvesborg.
Anders Klarström var då partiledare – en utpräglad nazist.
Tyvärr för Åkesson brukar sanningar ha en viss besvärande nackdel – nämligen att dyka upp efter ett tag.
Att ljuga gör vi kanske lite till mans var och en av oss med olika syften – men skillnaden är att när de flesta är väl medvetna om sanningens kraft i förhållandet till lögnen så väljer vi att vara försiktiga med lögner och inte minst när man blir avslöjad att man per omgående är ärlig och medger sin oärlighet.
Vi får se hur Åkesson hanterar detta – jag blir inte förvånad om han kommer att tiga ihjäl sanningen det brukar de manipulativa göra – de som ljuger så friskt att det till slut tror på sina egna lögner.

sd-toppen-vkwp-694Sverigedemokraterna har hållit sina landsdagar i ett av sina starkaste fästen i i landet i staden Lund under helgen som varit.
Vad som försiggått där – inom ett av taggtråd alá Ungern inhägnat område samt att luftrummet ovan är förbjudet område – är egentligen av ringa intresse om man bortser att det är vi skattebetalare som tvingas stå för notan.
Och bortser man också från hans långa  lika lögnaktiga tal kantad av hyllningar över sina egna gärningar som väl bara de trogna kan hålla med om – så överraskade han med att bjuda in till samarbete med Moderaterna och Kristdemokraterna då han anser att de närmat sig hans partis politiska ambitioner.
Det må vara så men med skillnaden att för både Moderater och Kristdemokrater är huvudanledningen fjärran från de Åkesson företräder.
Man kan säga vad man vill om både Anna Kinberg Batra eller Ebba Bush Thor men jag har aldrig hört dem uttrycka sig rasistiskt.
Synen på våra medmänniskor – de som dör på sin flykt från krigets alla fasor och de som till slut överlever – finns inte i Sverigedemokraternas argument.
För Åkesson och hans anhang är de alla lyxflyktingar – redo att stjäla våra tillgångar och urholka vår välfärd.

B53XWRKCEAEJv-dDe sex partier – för Sverigedemokraterna kallad sjuklövern inklusive Vänsterpartiet – som tvingats komma överens om ett flertal åtgärder som syftar till att dämpa den strida strömmen av flyktingar – har inte alltid haft den uppfattningen.
Men sedan det – under de senaste två månaderna – tillströmningen av
80 000 personer där Myndigheten för samhällsskydd och beredskap såg sig föranledda att varna för att vården och skolan nått sitt kapacitetstak och mer därtill i storstäderna – tvingades man temporärt dra åt nödbromsen.
För samtliga partier var det en dyster åtgärd – inte minst för många av oss som känner med hjärtat för alla de som flyr – men tvingande på många sätt för att kunna upprätthålla ett något så när värdigt mottagande för de som redan befinner sig i landet samt att få till stånd någon form av kontroll på asylsökanden.
För Sverigedemokraterna spelar det dock ingen roll om det så bara kommer en enda eller 80 000 – så är det alltid för många oavsett om det är flyktingar,  arbetskraftsinvandrare eller någon annan typ av nyanländ.
Och  Åkesson och hans parti spelar nu på ett kort – som knappast kommer att hålla – att både Moderater och Kristdemokrater närmat sig deras ursprungliga politik.
Därför – och i anledning – föreslår han helt fräckt att SD skall bilda ett regeringsalternativ tillsammans med M och KD.
Ett realistiskt förslag menar Åkesson.

sd_54cfceb19606ee18c3f2232cLika realistiskt som det är för Åkesson är det nog orealistiskt för både AKB och EBT.
Varför?
Att något parti utanför kretsen av Sverigedemokrater skulle inlåta sig i någon form av samarbete och därtill med en bibehållen självaktning får anses vara uteslutet – inte minst mot bakgrund av Sverigedemokraternas radikala politiska ambitioner – dess terrorsvans och framförallt Åkessons egen förljugenhet.
Bägge berörda partier har också snabbt avvisat Åkessons inviter – och bara det att Åkesson föreslagit en sådan koalition är pinsamt nog för både M och KD.
Men Åkesson är väl medveten om att berörda partier knappast är intresserad av något samarbete.
Slugt värre av Åkesson dock att väva in både M och KD i samma fålla med hans eget parti vilket kommer att tvinga både AKB och EBT att – för att bibehålla den anständighet de till äventyrs har – förkasta och anpassa förslagen så att de inte motsvarar Åkesson och hans partis absurda invandringspolitik.
Åkessons enda ambition är att försöka framstå som ansvarstagande – rent av statsmannamässig – trots att förslaget får betraktas av mig och många andra – såväl som han själv – som fullständigt orealistiskt.
Men – för att gardera sig – även det orealistiska kan bli realistiskt.
Att inleda samarbete med ett parti som gör allt för att göra det oseriösa till seriöst – ett gatans parlament – med en kader av partimedlemmar som gör det mesta och bästa för att vara rasistiska och därtill förneka att sådant finns.

SD flyersSverigedemokraterna kommer med stor sannolikhet att tappa väljare efter överenskommelsen mellan de övriga sex partierna – detta är de medvetna om.
I anledning därav försöker man dels radikalisera invandringspolitiken ytterligare för att fortsättningsvis behålla sin position – samtidigt som man vill bredda partiet med övriga mer så kallade mjuka frågor.
Det finns både ont och gott med den hårda flyktingpolitik som aviserats av de övriga partierna.
Det goda är att underlaget för Sverigedemokraterna kommer att minska – tyvärr på bekostnad av en inhuman flyktingpolitik.
Det är bara den hjärtlöse som jublar åt den verklighet vi åser idag.

För att vara Landsorganisationen LO behjälplig med deras korståg mot ett av vår politiska historias värsta fascistiska parti som mot alla odds lyckades använda demokratin för att nästla sig in i vårt högsta beslutande organ vill jag dela deras genomgång av partiet som med lögner och smutsiga kampanjer framställer vårt land i en obehaglig och mot verkligheten lögnaktig dager.
Se filmerna – ta ställning – fundera på om detta parti verkligen vill Sverige väl och framförallt är detta ett parti som står för samma mänskliga värderingar som du själv – eller är detta ett parti som du vill skall representera och företräda din åsikt?

Så säkrade SD miljardvinsterna ur välfärden åt Svenskt Näringliv

SD döljer sina nedskärningar i välfärden

Sverigedemokraterna – inte på din sida.

Avbryt kontakterna med Sverigedemokraterna

Sverigedemokraterna -Ett parti som alla andra?

 

 

 

Lämna en kommentar

16 kommentarer

 1. oerdoeg

   /  1 december, 2015

  Sosseadelns analyser blir alltmer krystade ju snabbare dess fuskbygge krackelerar.

  Gilla

  Svara
  • Oerdoeg!

   Intressant ordval du använder dig av ”……………..dess fuskbygge krackelerar.”
   Vilket fuskbygge avser du?
   För du menar väl inte de två mandatperioder de borgerliga genomförde århundradets största systemskifte?
   Hur fort går det på ett år jämfört med åtta tycker du?

   Kunde vara intressant att veta vad du menar med ”fuskbygget”

   MVH//Björn

   Gilla

   Svara
 2. Åkezzon har som taktik en förmåga att se frågande, påhoppad och/eller missförstådd ut – och den uppsynen går tydligen hem i stugorna.

  Kao

  Gillad av 1 person

  Svara
  • oerdoeg

    /  1 december, 2015

   Ja, när sosseadelns ledare Löfhögen försöker övertyga väljare genom samma taktik lyckas det inte alls. Märkunderligt.

   Gilla

   Svara
   • Inte alls märkligt.

    Kao

    Gilla

   • Återigen Oerdoeg skall du kommentera på min blogg vill jag att du undviker nedvärderande synonymer.
    Den du kallar ”löfhögen” Heter Stefan Löfvén och inget annat.
    Hyfsa till ditt språkbruk och du är mer än välkommen att kommentera oavsett du är kritisk eller ej!

    MVH//Björn

    Gilla

 3. Hans Bodin

   /  30 november, 2015

  Hej! Måtte folk börja förstå vad detta avgrundsparti håller på med! Jag såg även igår på Tv hur Sofia Mirjamsdotter inte skulle bli insläppt till kongressen men som på nåder till slut fick komma in. Pressfolket motades in som boskap i en inhängnad och fick stå hela tiden.
  Hur vanligt folk kan sympatisera med detta parti är för mej en gåta!
  Mvh! Hans B

  Gillad av 1 person

  Svara
  • Hej Hans!

   Ja man kan ju hoppas men allt tyder på att man bortser från alla skavanker detta parti gör sig skyldig till från den ena till den andra gången.
   SD är – tvärt emot all logik – ett pajasparti som uppenbarligen kan bete sig som svin i svinstian utan att det påverkar opinionen – tvärtom de till och med växer där alla andra skulle näst intill få slå igen butiken.

   MVH//Björn

   Gilla

   Svara
 4. TonyMalmqvist

   /  29 november, 2015
  Svara
  • Hej igen Tony!

   Läste ditt eminenta blogginlägg och delar det du skriver.
   Jag hoppas och önskar du har kraften att – på ditt håll – motverka lössens intrång i den kyrkliga världen.

   Önskar dig och hustrun ett trevligt avslut på denna första adventhelg

   MVH//Björn

   Gilla

   Svara
   • TonyMalmqvist

     /  29 november, 2015

    Jas, absolut! Men det är inte en sak lätt sak ska du veta, ser hur den här eländig smörjan breder ut sig allt mer, och när man försöker sätta ljus på det möts man av både likgiltighet och stundom en iskall tystnad. Ibland känns det tufft att hantera det ärligt talat. Ha en god avslutning på helgen du också 🙂

    Gillad av 1 person

 5. TonyMalmqvist

   /  29 november, 2015

  På senare tid, framförallt nu i höst har jag märkt och förstått att hur märkligt det än kan låta så har SD gjort stora landvinningar inom frikyrkliga kretsar, detta igenom att man har mycket då fått stor hjälp av från en viss predikant vid namn Tommy Dahlman som enligt honom själv så pågår det idag en häxjakt idag mot SD. Något som naturligtvis inte är sant och som jag vet inte vad han grundar det märkliga påståendet på. Hur som helst, det här har fått mig att bokstavligt gå i taket, men uppenbart har det fått starkare fäste än vad jag tidigare har trott och anat inom kristna kretsar, det märker jag inte minst när jag själv försöker lyfta den här problematiken på min blogg, men även när jag läser på en del andra kristna bloggar. Dessvärre tror jag att detta är ett växande problem, men som man från kyrkliga ledare bara nu måste ta tag i och visa sitt ansvar och visa vart skåpet ska stå, i annat fall riskerar man att förlora all trovärdighet som kyrkans förkunnare.

  Gillad av 2 personer

  Svara
  • Hej Tony!

   Ja det låter märkligt att ett sådan utpräglat fascistisk parti lyckas slå sig in i kyrkorummen – liksom du blir jag bekymrad och skrämd av den verkligheten.
   Jag är inte troende själv men har stor respekt för kyrkans roll i samhället och har alltid uppskattat dess insatser för de svaga grupperna i samhället.

   Jag tror du har en mission framför dig att bekämpa denna utveckling på den kant du är hemma och jag önskar av hela mitt hjärta att du gemensamt med andra troende förmår mota denne djävul i grind.

   Tack för att du informerade mig då jag inte visste att även kyrkans rum är drabbad av denna farsot.

   MVH//Björn

   Gilla

   Svara
   • TonyMalmqvist

     /  29 november, 2015

    Ja, och detta medger även SD: stjärnskott Julia Kronlid, att visst finns och förekommer det också ett motstånd från en del håll, men samtidigt, och det märker jag själv, vilket är nog så skrämmande, från vilka de idag får sitt stöd, och detta kan jag kämpa mig till blods för när det när det gäller att ta den här kampen.

    Gillad av 1 person

 1. Visst funderar man | Jag en kristen
 2. Taktiken som lurar så många | eaqhan

Välkommen att kommentera.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: