Besinningslöst!………………..


riksIdag – läs igår – gick årets första partiledardebatt av stapeln.
En avslagen debatt där man trodde att den skulle hålla en något högre nivå efter all ledighet ledamöterna unnat sig.
Sexövergreppen – både här hemma såväl som i Köln uppmärksammades givetvis och blev den förväntade inledningen på statsminister Stefan Löfvéns tal i plenisalen.
Talet var något som inte borde förekommit men dessvärre måste upprepas i all oändlighet.
Åkesson och SD har funnit ett nytt argument för sin invandrarfientliga inställning som anser att fenomenet med sexuella trakasserier är något nytt för vårt land – själv har jag hört talas om sexövergrepp av både grupper och enskilda i decennier – men det kanske är svårt för ett parti som säger sig vara ett parti som ser verkligheten i sin egen lilla inskränkta bubbla.
Förövrigt blir det lite patetiskt av Åkesson att just nu vurma för kvinnors rättigheter mot bakgrund av hans partikamraters uttalanden tidigare – allt annat än ett värnande om våra kvinnor och det de utsätts för – vissa företrädare anser till och med att det är kvinnornas eget fel att de blir sextrakasserade och slagna.
Björklund (L) säger sig vara trött på ”vänsterfeminism” sen när blev sexuella trakasserier och argument emot den avarten i samhället synonymt med vänsterpolitik? Jag tror inte feminism är partipolitisk bundet den spänner över alla normala partier med betoning på normal.
Björklund kanske skulle kunna berätta hur ”liberalfeminism” ser ut!

images (17)Anna Kinberg Batra är inte – och kommer inte att bli en ansvarstagande ledare för Sverige och med Sveriges intressen för ögonen.
Väljarnas naturliga ifrågasättande – valresultatet 2014 – av en inkompetent allians och med ett undermåligt ledarskap viftas ”enkelt” bort med nedsättande kommentarer om trångsynthet, hat och rasism för att inte säga oförstånd över deras politiska målsättningar.
Varje gång de självgoda Moderaternas parad ventilerar sina medmänniskors otaliga brister, – inte deras – slås man av hur många av dessa – de yttersta representanterna för de allra praktfullaste juvelerna i skapelsens krona – lider av teflonminne och ägnar sig åt att kasta sten i glashus…
Det enda rätta AKB sagt är att hon inte är nöjd med situationen i landet – det var väl ett bra betyg på åtta år med alliansstyre samt ett ytterligare år med en statsbudget ihopspikad av hennes partikamrat Anders Borg och hans dåvarande fögderi.

Replik på Lövéns tal begärdes av Anna Kinberg Batra som undrade vad regeringen gör för de integrationsutmaningar vi står inför.
Hon fick en rejäl dos med vad som görs och som de flesta av oss redan visste vilket placerar henne i samma verklighetsbubbla som hennes stödparti SD befinner sig i.
Man kan bara hoppas hon har uppdaterat sig efter Stefans redovisning till nästa gång hon skall stå i plenisalen.

sankt-skatt1Faktum är att dagens situation till stora delar är alliansen ansvarig för – dock inte andelen asylsökande som ingen kunnat förutspå och rätt skall vara rätt 😉
Det var alliansens inhumana politiska åtgärder – eller avsaknad av åtgärder som lade grunden för bostadskrisen och den höga arbetslösheten bland annat och inte minst skolraset som skett och som skulle åtgärdas med Björklunds liberala piskor mot eleverna – vi är pinsamt medvetna om hur det gick med det.
Det var alliansen som inledningsvis ignorerade kvinnornas situation där det nu uppdagas att polismyndigheten inte fick erforderliga resurser för att skapa den trygghet som de är satta att åtgärda.
Det var och är viktigare att sänka skatter.
Kristdemokraterna är Sveriges minsta parti – ett parti i kris som sjunker som en sten i opinionen och att korkade beslut då fattas kanske man får räkna med.
Problemet är att samtliga allianspartier –  däribland deras statsministerkandidat Anna Kinberg Batra inte gör något annat än att svamla.
Det får ses som anmärkningvärt att ledaren för oppositionen, statsministerkandidaten, inte ens vill utesluta möjligheten att kasta in landet i en kris en åsikt hon delar med både KD och SD.
Det – om något – är ansvarslöst och ovärdigt någon som aspirerar på att styra landet.
Moderaterna vill forma en ny politik säger de – frågan är bara vilken politik?

alliansensds-664x346Men som om det inte var nog med besinningslöst oansvar så uppmanar ABK:s ungdomsparti MUF sitt moderparti att göra allt vad som står i deras makt för att skapa regeringskris i landet och sällar sig därmed till KD:s lika oansvariga ungdomsförbund gemensamt med moderpartiet samt också SD.
Det är ju precis vad vi behöver i ett läge då vi har en akut bostadskris, en akut flyktingsituation samt en fortsatt hög arbetslöshet i landet som förvisso är på tillbakagång men trots det en för vårt land ovanlig situation.
Att de får klick från KD:s ungdomsförbund och Sverigedemokraterna förvånar mig inte det minsta.
Deras agerande är huvudlöst, omoget och fullständigt sanslöst och jag förstår att deras andre vice ordförande för MUF nu ser sig föranlåten att räta upp sin egen rygg och lämna de krökta ryggarnas företrädare och avgå från sin post.
Moderaterna och Kristdemokraterna dementerar hela tiden att något samarbete med Sverigedemokraterna inte är aktuellt – men det är en sak att säga en sak och en annan sak vad som kan ske – vi minns decemberöverenskommelsen och det avtalssveket.
Alliansen kan inte regera landet med mindre än att de har stöd av Sverigedemokraterna och hur de ställer sig till det är en fråga man inte ens vill ta i.
Jag har lärt mig sedan decennier att det som Moderater säger inte alltid är det de sedan gör.

Och nu till något helt annat nämligen utrikespolitiken.

Israels upprepade angrepp på de ockuperade palestinska områdena och särskilt Gaza är upprörande. De strider mot folkrätten i likhet med de fortsatta raketbeskjutningarna från palestinskt område. Utomrättsliga avrättningar och urskillningslöst dödande som drabbar civilbefolkningen måste upphöra.

Carl BildtNej det var inte Margot Wallström som deklarerade dessa ord utan det var en nybliven utrikesminister i alliansregeringen 2006 vid namn Carl Bildt som fällde detta uttalande.
Och för att tydliggöra den då förmälda kritiken betonade Carl Bildt Israels ”upprepade angrepp” samt klargjorde att dessa angrepp utgör ett brott mot folkrätten samt lyfte fram Israels ”utomrättsliga avrättningar” och ”urskillningslösa dödande” av civila.
Anna Kinberg Batra och alla övriga borgerliga riksdagsledamöter som kröker sina ryggar och håller Israels urskiljningslösa dödande av civilbefolkningen bakom ryggen kanske skulle granska edra egna företrädare INNAN man kritiserar Margot Wallström vår nuvarande utrikesminister.
Nå – vad var det då som fick Israel att portförbjuda Margot Wallström från att besöka landet?
Jo hon hade mage att efterlysa en grundlig och trovärdig undersökning av och om utomrättsligt dödande använts av Israel i samband med de senaste månadernas våldsdåd – knivattacker och sammandrabbningar mellan israeler och palestinier.
På onsdagskvällen kallades Sveriges ambassadör Carl Magnus Nesser upp till israeliska UD där han mottog en protestnot innehållande i princip följande status:
På grund av Margot Wallströms ovänliga attityd gentemot Israel är hon inte välkommen. Hon behandlar Israel som om vi vore skyldiga till brott vi inte begått – meddelar Emmanuel Nahshon – talesperson för israeliska UD.
Har man inte begått några brott varför inte bara tillåta en undersökning i så fall det är ju inte bara Margot som efterlyser en sådan utan en rad av folkrättsexperter!

IsraelAtt Israel reagerar över Margots efterlysning av en grundlig och trovärdig undersökning av Israels misstänkta brott mot folkrätten och Israels utomrättsliga avrättningar – som Carl Bildt i motsats till Margot Wallström betonade – kan jag förstå Israels ilska.

bjrklund_105136682Krökta ryggarnas obestridlige mästare – Jan Björklund – reagerade i ett interpellationssvar under tisdagens debatt där Margot Wallström sade att misstankarna om utomrättsligt dödande måste undersökas.
I en tidigare debatt i Riksdagen då Margot talade om utomrättsliga systematiska avrättningar utan att nämna Israel – men som Björklund uppfattade som att det var Israel hon talade om – kritiserar Björklund med flera allianspolitiker nu Margot Wallströms allmänna hållning till stackars Israel för att de inte får försvara sig mot terrororganisationen Hamas attacker – det handlar inte om rätten att få försvara sig.
Man har dessutom helt glömt bort Carl Bildts kritiska hållning mot Israels – inte förmodade – utan påstådda brott mot folkrätten.
Margot Wallström hänvisar dessutom och bland annat till FN:s högkommissarie för mänskliga rättigheter Zeid Ra´ad Al Hussein som så sent som i oktober 2015 framhöll att den ”……israeliska responsen varit oproportionerlig och att utomrättsligt dödande starkt kunde misstänkas”.
Vad är det som högern inte förstår?
Förutom att hyckla förstås.
135 länder har erkänt den Palestinska staten – observera Hamas företräder inte Palestina och är således ingen representant för Palestina – bara noterar detta för alla de som tror att Sverige erkänt en terrororganisation.
Den senaste i raden att erkänna Palestina var påven i namn av Vatikanstaten.
Han tycks vara klokare än de kristna fundamentalisterna i Sveriges regering.

Annonser
Lämna en kommentar

2 kommentarer

 1. Hans Bodin

   /  14 januari, 2016

  Hej och god fortsättning på nya året! Besinningslöst är en en mycket bra sammanfattning av
  alliansen och deras politik samt SD!Jag trodde att Björklund var rutinerad ända tills gamla majoren i honom kom fram igen och han pekade med hela handen mot ryssland med förslag om kanoner på Gotland,medlemsskap i Nato samt skicka stridsflyg till Syrien. Namnbytet tror jag knappast blir något lyft för liberalerna. Besinningslösa utspelet från Muf utan konsekvensanalys påvisar bara hur politiskt omogen den här moderatvalpen är!
  Mvh! Hans B

  Liked by 1 person

  Svara
  • Hej Hans!

   Omogna moderatvalpar blir till omogna riksdagsledamöter och så har det varit sedan Moderata samlingspartiet bildades med undantag av när dess ungdomsförbund radikaliserades och moderpartiet tvingades att koppla bort dem från moderpartiet främst för att det skadade moderpartiets legitimitet.
   Upprepningen ser vi inom Sverigedemokraterna med skillnaden att där handlar det mindre av radikalism och mer av gemensam våglängd – ett illa försök att utåt sett påvisa att partiet är ett normalt parti.

   Björklund blir jag inte riktigt klok på – ena sekunden antar han socialliberala värderingar för att i den andra sekunden tala som den värsta nyliberal.
   Ibland undrar jag om inte Björklund hamnat i fel parti – en undran som väcktes redan då han satt i stadshuset här i Stockholm.
   Han påvisade redan då ett ego som det inte fanns någon like hos och gjorde sig vinn om att vara den förste att meddela lokalpress om sina förträffliga förslag – det var då han fick smeknamnet ”Faxen” för han faxade alltid sina synpunkter på vad som var bäst enligt honom.
   Lokalpressen blev så småningom uttröttad.

   Önskar dig och hustrun en god fortsättning på det nya året och om vi inte ser särskilt ljust på politiken kan vi trots allt glädja oss med att dagarna blivit aningen ljusare – idag sedan vintersolståndets dag med hela 43 minuter 😉 🙂

   MVH//Björn

   Gilla

   Svara

Välkommen att kommentera.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: