Högerns selektiva minne……………………


skämtteckning20Just nu är det högtid bland borgerliga politiker och perspektivlösa medier som drar nytta av Kommunals lednings erbarmliga klavertramp – det skall här klargöras att det är just ledningen och inte alla duktiga kommunalare och deras företrädare lokalt som trampat i dyngan – dessa gör ett enastående arbete för att förbättra situationen för sina medlemmar.
Från högern gör man nu allt för att svartmåla och fördöma – inte bara Kommunals ledning – utan också vår utrikesminister Margot Wallström.
Det må vara hänt att man kritiserar Kommunals ledning – det förtjänar dem säkert men att sprida lögner med uppmaningar att lämna fackföreningsrörelsen har bara ett enda syfte nämligen något som man ivrat för i decennier – att försvaga arbetarrörelsen.
Svenskt Näringsliv lär gnugga händerna av tillfredsställelse för varje svart rubrik som dyker upp – främst i tabloidpressen – och ser möjligheterna att gå till de stundande förhandlingarna med en stukad förhandlingspart.
Kritiken är dessutom absurd ur ett borgerligt perspektiv då Kommunals ledning agerat precis så som de själva agerar.

samhallsansvarOm nu de borgerliga glömt Annie Lööfs glamourfest för centerpartister för några år sedan där man ville skyffla räkningen på skattebetalarna med en naiv förhoppning om att detta inte skulle falla i händerna på medierna.
Tyvärr gjorde de det och undanflykterna beskrevs som en administrativt felaktig rutin som givetvis skulle rättas till omgående och förklarade med eftertryck att skattebetalarnas pengar skulle hanteras med ansvar och försiktighet.
Lögner inför Konstitutionsutskottet och prickning som de borgerliga Allianspartierna reserverade sig mot säger en hel del om hur de ser på glamourfester och mångleriet med skattebetalarnas hårt ihopslitna skatter.

Vapen till diktaturerAtt någon har mage att kritisera högern för att de bröt mot grundlagen och bygger vapenfabriker också med en naiv förhoppning att svenska medborgare befinner sig i koma och därför kommer låta detta passera.
Tyvärr gjorde de inte det heller utan blev ett ärende för KU det också.
I KU skyllde man på alla andra.
Per Bill (M) – inte oväntat – menar att det är media och KU:s ordförande Peter Erikssons fel – beskrivet på hans blogg – som drivit frågan.
Moderaterna såg sig föranledda att kalla till en egen pressträff under vilken de presenterade en rapport som säger att KU är dåligt – fy på KU som hade mage att granska de borgerliga allianspartierna.
Kristdemokraterna i KU skyllde på media och Folkpartiet – sin vana trogen – skyllde på Socialdemokraterna.
Felet blev till sist och således Peter Erikssons (MP) och KU:s ordförande vid tiden, Ekots och Göran Perssons.
Det märkliga var att Sten Tolgfors (M) och utsedd försvarsminister i alliansregeringen såg sig kort därefter ”tvingad” att avgå – inte på grund av Saudiaffären utan för att hans barn blev skrämda av att se honom i TV – och de som av de borgerliga ledamöterna ansågs skyldiga slapp undan.

89-000-000-000-skäl-att-döda-ditt-intresseNuon-affären kräver nästan ett helt eget kapitel som ett av tidernas största bedrägeri i en omfattande miljardaffär som sket sig.
Uppgifter stod mot varandra och minnesbilderna blev av någon outgrundlig anledning väldigt diffusa och bortförklarades med att det var så länge sedan.
Maud Olofsson skyllde ifrån sig och på direkta frågor vägrade hon svara eller gled undan – trots det kritiserades hon i KU och Reinfeldt kunde smita undan med glorian aningen på sniskan.
Ulf Kristersson – tidigare socialborgarråd i Stockholm stad, socialförsäkringsminister i alliansregeringen och nuvarande ekonomisk politisk talesperson för Moderaterna – har varit föremål för flertalet skandaler i sin ämbetsutövning.
Det vi minns bäst är hans 4;a rumslägenhet som han hyrde av Ersta Diakonisällskap som förvaltade lägenheten – en lägenhet avsedd för svårt sjuka ock hemlösa i Stockholms stad.
Och på tal om lägenheter ansåg Kristersson att det var rätt naturligt att kompisar hjälper varandra i synnerhet som kompisen var den mycket oetiska prefekten Torbjörn Larsson – som för övrigt var folkhälsominister Maria Larssons (KD) expert på ”etiska” frågor i äldreomsorgen.
Torbjörn Larsson var dessutom högst ansvarig för Ersta vid tiden då Kristersson var socialborgarråd.
Nåja – Kristersson hade ju tillgång till sin hustrus lägenhet på Kungsholms torg också så han flyttade dit istället och trodde att liken därmed fick vara kvar undangömda i garderoben om det nu inte var så att även den lägenheten hade tillgripits utanför bostadskön med erforderlig hjälp av parets vänskap med VD:n för fastighetsbolaget Einar Mattsson Stefan Ränk som ägde fastigheten – återigen kompisar hjälper ju varandra, fast det gäller ju inte alla förstås – i synnerhet om man inte har den ”rätta” ideologiska uppfattningen.

Mot bakgrund av högerns indignation idag över Margot Wallströms lägenhet som hon fick låna mot vissa av henne ställda villkor – vilket också bekräftats av kommunpolitikern Christian Norlin (S) som var närvarande vid det aktuella tillfället tillsammans med Margots pressekreterare Erik Boman enligt lokaltidningen Värmlands Folkblad samt Hallandsposten med flera lokalmedier – något som naturligtvis inte redovisas av tabloidmedierna – intill dess hon kunde lösa bostadsfrågan på en överhettad bostadsmarknad – som Stockholms moderater får ta ansvar för – så blir det lite av patetisk och paradoxal kritik som bara kan uppfattas som att det är okay om borgerliga riksdagsledamöter kan nyttja kompisar för att gå förbi bostadskön – att icke boende riksdagsledamöter i Stockholm behöver en bostad utan att lämna sin hemort – som de representerar i Riksdagen har uppenbarligen förbigått de flesta – istället menar man att Margot skall köpa sig en lägenhet för några miljoner och inte veta därefter om hon kan komma att förlora alternativt vinna eller i bästa fall gå ”even keel” – det blir ju aningen av ett ekonomiskt risktagande särskilt om det blir ett regeringsskifte 2018 – ungefär vad gör man inte för att vara hudflängd politiker.
Att man samfälligt indignerat sig över Kommunals hantering av sina medlemmars avgifter som på intet sätt drabbar skattebetalarna till skillnad mot de festnotor och NUON skandalerna med mera kunde gjort och gör betyder inte så mycket bara man kan kritisera Socialdemokraterna.
Kasta sten i glashus får en ny dimension när moderatledaren AKB kräver utredning av Wallströms lägenhet då det minskar förtroendet för ”oss” politiker.
Hjälp mig att förstå denne moderatledare!

M kritiska mot Margot WallströmTolvtaggaren skall förgöras – stjärnorna i kanten saknas.
Medierna har gett sig fan på att Margot Wallström skall avsättas och under applåder av den borgerliga oppositionen med dess ledare AKB i spetsen.
Anledningen är att regeringen erkänt Palestina som suverän stat samt att Margot – i likhet med sin företrädare Carl Bildt kritiserat Israels utomrättsliga avrättningar och urskillningslösa dödande som drabbar civilbefolkningen.
Men Margots kritik var i det avseendet betydligt mildare där hon endast krävde en oberoende utredning något som bland annat FN:s högkommissarie för mänskliga rättigheter Zeid Ra´ad Al Hussein samt ett flertal professorer inom folkrätt håller med om samt ställer sig bakom ett sådant krav.
I Saudiaffären hyllas Margot av utländsk media – bland annat anrika Washington Post som skriver Äntligen står någon upp emot Saudi”.

Kränkt-diktaturMan blir aldrig profet i sitt eget land – säger ordspråket.
I synnerhet inte när högern och tabloidpressen vädrar möjligheter att störta och smutskasta vår utrikesminister med alla till buds stående medel som i valda delar kan betraktas som rent löjeväckande.
Att vår utrikesminister hyllas utomlands för sin konsekventa hållning passar inte borgerliga medier och politiker – inte om de inte själva får stå för samma konsekventa hållning.
Jag har fullt förtroende för vår utrikesminister – om högern inte har det struntar jag högaktningsfullt i.

Annonser
Lämna en kommentar

17 kommentarer

 1. erik öhman

   /  20 januari, 2016

  Jag känner bara för att flika in, Oavsett om det är ”mutbrott” eller i ”GOD tro” som hon har haft en 12000kr lägenhet i stockholm där hon betalat 34kr/ månaden.
  Är vårat system så jävla skevt att en politiker som enligt http://granskning.eu/post/80083608207/eu-tj%C3%A4nstem%C3%A4n-kr%C3%A4ver-och-beviljas-l%C3%B6nef%C3%B6rh%C3%B6jning
  tjänar mellan 43 122 (dagsvärde 403’565 sek) euro och 50 757 (dagsvärde 475’019 sek) euro per år, ska ha rätt till en ersättning för ”dubbla boenden” som dessutom överskrider vad en privatperson kan få ut för samma anledning.

  Gilla

  Svara
  • Hej Erik!

   Tack för din länk som jag som hastigast tittat igenom och som förefaller ytterst intressant varför jag kommer att detaljstudera densamme vid tillfälle.

   I övrigt håller jag med dig att hela systemet med dubbel bosättning för Riksdagsledamöter och de så kallade övernattningsbostäder ger upphov till både misstanke och reala mutbrott.
   Att ledamöter från våra olika landsändar behöver ha någonstans att bo under sin tjänstgöring i Riksdagen under mandatperioden torde vi nog vara överens om.
   Riksdagsförvaltningen har därför i anledning ett antal rum och lägenheter som erbjuds ledamöterna men antalet tycks inte täcka upp behovet varför man tvingas söka på annat sätt så som skett i Margot Wallströms fall och hon är långt ifrån den ende.
   Jag skulle hellre se att Riksdagsförvaltningen tillfredsställer behovet av övernattningslägenheter eller dito rum för det – oftast – konstanta behovet. Skulle behovet minska kan man säkert hyra ut dessa övernattningslägenheter/rum till andra på korttidskontrakt för att undvika de kostnader som uppstår av outhyrda lägenheter.
   Man kan tänka sig därutöver att ta bort de för ledamöterna frikostiga bostadsbidragen och låta ledamöterna – likt alla andra – betala den för var tid gällande hyra.
   Anser ledamoten att hyran är för hög i förhållande till dennes arvode så får man väl söka bostadsbidrag på samma premisser som står till buds för alla medborgare.
   Tillägget – som skall anses vara ersättning för dubbelt boende – kan däremot vara kvar men anpassas utifrån samma premisser som gäller för alla medborgare.
   De som anser att standarden för dessa lägenheter inte passar det egna behovet kan mycket väl söka sin bostad på den privata marknaden och betala den hyra som erbjuds.
   Därutöver borde regelverket ändras så att det aldrig uppstår ens en misstanke om korruption genom att – exempelvis – lagrådet med kunniga jurister först godkänner ett sådant kontrakt – särskilt viktigt för folkets valda företrädare för att undvika sådana skandaler – vare sig de är i god tro eller uppenbart uppsåt.
   Dagens system gör ju att graden av misstanke är hög och minskar politikernas redan dåliga förtroendekapital när det borde vara det omvända.

   Tack ännu en gång för din kommentar och länken jag fick som jag skall gå igenom grundligt för EU parlamentarikerna har så som jag kan bedöma det helt orimliga ersättningar som kostar de enskilda staterna mer än vad de får igen. Detta måste också uppmärksammas.

   MVH//Björn

   Liked by 1 person

   Svara
 2. Henry Wedberg

   /  19 januari, 2016

  Nu var det väl 2004-2005 som Leni Björklund, dåvarande försvarsminister (s) tecknade det famösa avtalet med Saudiarabien om vapenfabrikerna. Som borgarna sedan drev vidare…

  Gilla

  Svara
  • Hej Henry!

   Mycket riktigt och det var redan då synnerligen kontroversiellt mot bakgrund av motsatta mänskliga värderingar.
   Inte förty så uppdaterades detta befintliga vapenavtal av alliansregeringen 2010 – se Saudiavtalet och den uppmärksamhet den tilldrog sig – som fick sitt eftermäle i både KU och därefter alliansregeringens dåvarande försvarsminister Tolgfors meddelade avgång.
   Det fanns i Riksdagen redan då en majoritet för att avsluta vapenexporten till Saudi men att man befarade i det sammanhanget försämrade ickemilitära handelsförbindelser mellan länderna.
   Detta blev också fallet – högst temporärt – efter det att den nuvarande regeringen beslöt sig för att – inte så som framgått i medierna att avtalet sägs upp – utan att avtalet löper ut utan förhandling om en förlängning.
   2005 tecknades inga avtal om leverans av vapenfabriker inte heller 2010 utan vapenfabrikerna var en följd av vapenleveranserna som sedan utvecklades via bulvanföretag utan den dåvarande regeringens kännedom enligt Tolgfors själv – här råder det motsatta och delade meningar huruvida alliansregeringen var eller inte var informerad därav den uppblossade Saudi-skandalen.

   Tack Henry för att du engagerar dig.

   MVH//Björn

   Gilla

   Svara
 3. Jag håller helt klart med om det du säger Björn. Tyvärr är det alldeles för ofta folk börjar slänga floskler om att ”Facket är bara skit” eller ”Politiker bara myglar” men om man ser procentuellt sett så är det nog ganska få procent som faktiskt beter sig illa.
  Dock skall såklart alla oegentligheter undersökas och presenteras och de som är skyldiga till fel skall ställas till svars.

  Liked by 1 person

  Svara
 4. Mikael Hallberg

   /  19 januari, 2016

  Bra text! Men tänkte egentligen bara säga att jag älskar ditt foto på M/S Talarah. Jag seglade på henne 1976. En mycket vacker båt!

  Gilla

  Svara
  • Hej Mikael!

   Ja jag seglade på henne åren 69 till 71 en mycket bra båt var det.
   Gick på Australien den mesta av tiden med ett undantag då man ville att vi skulle gå på Västafrika – men det fungerade inte då så det blev några vändor till på Australien innan jag mönstrade på Mirrabooka istället.

   Kul att höras alltid trevlig att höra från skeppskamrater.

   MVH//Björn

   Gilla

   Svara
 5. Cecilia Pinzón

   /  19 januari, 2016

  vad trist att politikerna i Sverige är på väg att kopiera korrupta ledaren från tredje världen
  De tänker bara på de själva o struntar i folket som valde dem

  Gilla

  Svara
  • Hej Cecilia!

   Ja det är i allra högsta grad trist.
   Min erfarenhet är att de flesta politiker oavsett kommunal eller på riksnivå är engagerade och drivna av att göra rätt för sig – men vi skall inte för den skull tro att politiker skiljer sig från sina väljare.
   Det finns de som använder politiken som en språngbräda för att förbättra sina egna framtida möjligheter och dessvärre är de dessa som syns och hörs vilket kastar ett generellt mörker över alla de som är seriösa också.
   Det tycker jag är viktigt att komma ihåg.

   MVH//Björn

   Gilla

   Svara
 6. Henrik Vidin

   /  19 januari, 2016

  Så är det. Men de som påtalade det då högern gjorde det var ju vänstern. Man kastar skit på varandra.
  Det är ganska naturligt!
  Det selektiva minnet är ömsesidigt!
  När de slutar påtala varandras fel så blir det normaliserat och det är ju illa på riktigt!

  Gilla

  Svara
  • Hej Henrik!
   Jag har befunnit mig inom politiken sedan Palmes dagar och jag håller till viss del med i det du säger.
   Men jag har aldrig varit med om att man tar till misstroendeförklaringar som ett sätt att instabilisera riksdagsarbetet inte heller har det varit vanligt att vänsterpolitiker – så vitt det inte berört riksdagsarbetet – att man bedriver kritiska omdömen som inte berör skattebetalarna exempelvis.
   Tvärtom har man låtit medierna sköta dreven utan kommentarer från politikerna och det är just detta som är journalistikens uppgift.
   Att man utifrån sin politiska åskådning kritiserar varandra eller påtalar negativa följder av genomförda åtgärder är en sak och hör hemma i det politiska rummet.
   Vad Moderaterna har med Kommunal att göra exempelvis finns det goda skäl att fråga sig.

   MVH//Björn

   Gilla

   Svara
 7. Hans Bodin

   /  18 januari, 2016

  Hej! Tack för ”avhandlingen”! Misstroende,KU! Som sagt drevet går! Jag har också fortfarande fullt förtroende för Margot. Men med minst 90% av pressen så kan en snöboll bli en lavin!
  Mvh! Hans B

  Liked by 1 person

  Svara
  • Hej Hans!

   Ja jag säger ingenting om den granskning man gjort vad avser Kommunals ledning som hanterat sina positioner tvärt emot de värdegrunder vi förväntas stå upp för den granskningen välkomnar jag.
   Men………….så hittar drevet trådar att spinna vidare på och hitintills har dessa drevjournalister bara spekulerat medan för Margots del det finns bekräftade bevis för hennes påstående – något man undanhåller och skälen till det är rätt enkelt att förklara.
   Att de borgerliga selekterar sin egen minnesbank nu och gapar i högan sky över Margots lägenhetsaffär som inte är någon lägenhetsaffär är inget annat än ansvarslös pajkastning man inte finner sin like till.
   Skånedistriktets moderater gemensamt med Moderaternas ungdomsförbund vill nu sänka Margot genom riktat misstroende i Riksdagen något som Kristdemokraterna sällar sig till men istället anmält henne till KU.

   Jag måste säga det är en anskrämlig samling ansvarslösa oppositionspolitiker av sällan skådat slag som så öppet visar sin totala inkompetens och inte ens förstår själva hur de kastar sten i eget glashus.
   Normala människor skulle vara försiktiga med sådant men inte dessa svagsinta ledamöter som ser en möjlighet genom denna pajkastning att dölja sina egna tillkortakommanden.
   Totalt sanslöst när det finns betydligt angelägnare saker att diskutera!

   Har fått en smått otrolig respons på min artikel – över 25 000 har läst den på bara ett dygn med tusentalet delningar på sociala medier och 99 procent positiva kommentarer vilket jag tolkar som en bekräftelse på att svenska folket tycks vara betydligt klokare än sina politiker.

   MVH//Björn

   Gilla

   Svara
 8. Nej, nej, kommer ihåg det med!! Ja, allt oavsett parti!!

  Gilla

  Svara
 9. Sanna Karlsson

   /  18 januari, 2016

  Fast det här var ju osakligt? Artikeln kan säkert ha rätt i sakfrågor gällande de borgerliga, men… det spelar ju ingen roll? Att hälla skit över meningsmotståndare är ett väldigt dåligt försvar av någonting, ändå envisas folk med det till förbannelse. Och svårt för Margot W om hon skulle ta ett risktagande och köpa en lägenhet för miljoner om regeringen inte sitter kvar 2018? Ja, den situationen sitter vi väl alla i när vi tar ett jobb på en plats vi inte bor på. Dessutom är det väl få lägenhetsaffärer som inte lönar sig i Stockholm om man det nu är eventuellt utebliven vinst man skulle oroa sig för. Både jobb och bostad är ett risktagande. Margot W har goda ekonomiska förutsättningar för att klara av sagda risker. Högern tycker _helt säkert_ att det som har hänt är lajbans, men det är inte ens intressant. I det här fallet så är arbetarrörelsen sin egen fiende. För skit samma vad andra politiker tycker egentligen; frågan är väl om väljarna känner att Margot W med flera verkligen representerar dem eller inte. För min egen del så är jag besviken, för hon är en av få intressanta politiker som vi har idag, men för i helvete, Margot, se till att betala för dig, för fan, och skyll inte ifrån dig.

  Gilla

  Svara
  • Hej Sanna!

   Som princip stämmer jag in i din kritik dock med förbehållet ”osaklig”.
   Nu är det ju inte så att jag är den som kastar den första stenen i glashuset utan min artikel är just ett bevis över hur de borgerliga – med sin nu ”spelade” indignation förmäler kritik mot sina motståndare.
   Att det omvända också skett – dock i mindre omfattning enligt min erfarenhet sedan mer än 30 år av politiskt engagemang såväl i rikspolitiken som lokalt – och just av den orsak att sådan kritik riskerar att slå tillbaka mot en själv.
   Det är ju inte så att den ena parten är allt igenom oskyldig medan den andra är skyldig.

   ”Och svårt för Margot W om hon skulle ta ett risktagande och köpa en lägenhet för miljoner om regeringen inte sitter kvar 2018?”

   Replik;
   Det är alltid ett risktagande envar gör när det gäller köp av bostad eller då man antar ett jobberbjudande.
   Det tror jag var och en är väl medveten om.
   Just i detta speciella fall är det ett risktagande som skall spänna över en specificerad tid till skillnad mot vad den enskilde tar som normalt spänner över en avsevärt längre period förhoppningsvis.
   Margot har sin hemvist och sin familj i Värmland och jag tror ingen kräver av varken henne eller någon annan politiker som inte bor i Stockholm men tvingas genom sitt engagemang förätta detta i just Stockholm att de skall köpa sitt boende för den mandatperiod det avser.
   Hur många skulle då vara villiga att företräda just sin hembyggd som ledamot i Riksdagen?
   Det är ju inte för intet som Riksdagsförvaltningen är innehavare av ett antal lägenheter avsedda för just detta ändamål – men dessa lägenheter är inte i den omfattning att det täcker upp behovet.
   Då ordnar de ledamöter som inte får möjlighet sitt boende själva och har då rätt till ett så kallat bostadsbidrag med ett tilläggsbidrag för dubbel bosättning som gäller alla riksdagsledamöter som inte har sin fasta hemort i Stockholm.
   Sen kan man ju naturligtvis tycka att Margot har en så bra inkomst och i övrigt en privilegierad finansiell situation – som jag inte känner till då den är av privat angelägenhet – att hon därmed mycket väl kan bekosta sitt eget boende själv.
   Då uppstår genast frågan;
   Skall vissa av våra Riksdagsledamöter anses vara så ekonomiskt privilegierad att de därmed måste köpa sitt boende själva medan andra som inte når upp till samma status skall gynnas av de regelverk som Riksdagen gett Riksdagsförvaltningen i uppdrag att följa?
   Här handlar det om att stärka demokratin med engagerade människor som vill företräda sina väljare inte att dränera demokratin med ett regelverk som gynnar en del medan andra missgynnas.
   Vilka politiker kommer vi att få då som våra företrädare?

   ”I det här fallet så är arbetarrörelsen sin egen fiende.”

   Replik;

   Ja i just detta specifika fall har du alldeles rätt.
   Arbetarrörelsen har helt andra krav på sig än motsvarande borgerliga politiker och organisationer knutna till dem.
   När skilda företrädare inom arbetarrörelsen agerar på samma sätt som förutsätts av borgerligheten uppstår skandalerna ofrånkomligt.
   Jag försvarar inte – och kommer aldrig någonsin – försvara sådant beteende som strider mot de fackliga rättsprinciperna eller de etiskt moraliska principer som arbetarrörelsen skall leva upp till.
   Här har Kommunals ledning brustit totalt och den kritiken som förmälts har jag ingenting att säga om.
   Vad avser Margots lägenhet – som man gjort stor affär av – skall nu granskas av åklagarmyndigheten vilket är en självklar ordning – om man struntat i den granskningen spär man på den uppfattning som är genomgående att ”eliten” klarar sig alltid och vore förödande för just arbetarrörelsen specifikt.
   När jag – så sent som igår – samtalade med chefsåklagaren i ärendet Alf Johansson lät han mig förstå att utredningen handlar om en i sammanhanget lägsta misstankegrad och att ingen i detta skede är misstänkt för något.
   Det positiva är dock att det blir en juridisk prövning och sannolikheten för att det skulle leda till åtal är tämligen liten – med reservation givetvis.
   Sen kan man möjligen ha vissa diskussioner huruvida det var och är särskilt moraliskt.
   Samtidigt med detta är det viktigt också att ha i åminnelse att majoriteten av de fackliga företrädarna samt dess medlemmar likaväl som politikerna – oavsett politisk åskådning – arbetar seriöst utan att förfalla till oegentligheter.
   Tyvärr är det oegentligheterna som får störst uppmärksamhet och människor har en förmåga att generalisera utifrån detta.

   Jag vill tacka dig Sanna för ditt engagemang i frågan därav mitt långa svar till dig för att visa min respekt för dina synpunkter.

   MVH//Björn

   Gilla

   Svara

Välkommen att kommentera.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: