Det sprider sig ett mörker……………..


Fascismen växer i Europa – det har den gjort nu i några år.
Många funderar på anledningen – få talar om det.
Den enklaste av förklaringar är fattigdom – då skulle den isolationistiske kunna luta sig tillbaka och dra slutsatsen att det är bara ett problem för Grekland eller Ungern.
Vi i Sverige som drabbats förhållandevis lindrigt av lågkonjunktur – och med starka demokratiska traditioner – kommer naturligtvis inte att smittas.
Men vi är redan smittade – djupt smittade.
Danmark inför den hårt kritiserade smyckeslagen där myndigheten – främst företrädd av våldsmonopolet – kan beslagta asylsökandens personliga tillhörigheter med syfte att omvandla dessa till statens bidrag för den kostnad som uppstår för asylsökandens överlevnad.
Varför flyr du?
Krig, summariska avrättningar, tortyr, misshandel och förföljelser i det egna landet är ju förfärligt och vi förstår om du vill rädda dig och dina barn men kom inte hit om du inte har värdesaker såsom smycken, pengar och varför inte guldtänder.
Fascismen har vunnit en delseger i Danmark!

Välfärd för vissa baraInte förvånande – och helt utan skam – hyllar Sverigedemokraterna denna konventionsstridiga åtgärd.
Fascismen lyser likt neon i ögonen på denne figur med sin egoistiska hyllning av fascistoida förslag som skall – inte bara begränsa – utan hindra människor att ta sig i säkerhet undan krig, tortyr och förföljelser.
Men det är numer inte bara Sverigedemokraterna som tänker – om de tänker – med egoistiska argument.
Anna Kinberg Batra och Ulf Kristersson föreslår att de vill ha en principiell diskussion om sjukvård för asylsökande.
De beskriver vård som en ”förmån” för människor – och den förmånen ska man kvalificera sig för genom arbete – snarare än att anse det som en grundläggande mänsklig rättighet.
Att förslaget är kontroversiellt råder det knappast någon tvekan om men är knappast förvånande därifrån de kommer.
Att Moderaterna hotar välfärden i sig är inget som väcker särskilt mycket uppseende.
Det uppseendeväckande är att man nu tar asylsökande till sin hjälp för att nå de framgångar man tidigare inte lyckats med.

lega nordLega Nord – Italiens fascistiska parlamentariker påstår ur deras perspektiv att Italien inte har några flyktingproblem.
Deras förslag att bedriva jakt på de överfulla flyktingbåtarna intill dess bränslet tar slut samt bogsera tillbaka dem varifrån de kommer.
Några asylsökande kommer således aldrig till Italiens kust – levande enligt dom.
Det fascistiska partiet Jobbik i Ungern som med sina dryga 20 mandat och det nationalkonservativa Fidesz med premiärminister Viktor Orbán vid makten – garanterar fascismens utveckling där man med lätthet driver en inhuman människoföraktande politik med taggtråd, vattenkanoner och tårgas under stort stöd av skattefifflande Sverigedemokrater.
Fidesz och Viktor Orbán har de senaste åren ändrat viktiga punkter i Ungerns valsystem och infört betydligt tuffare medielagar i landet – vilket enligt flera politiska bedömare de gjort för att gynna sig själva.
Men det är inte bara Ungern……………

Det som har hänt på medieområdet i Ungern händer nu i Polen.
Strax före julhelgen röstade det polska parlamentet – med den polske presidenten Adrzej Duda – igenom flera kontroversiella lagförslag – däribland en ny medielag.
Lagförslagen röstades igenom mindre än två månader efter att nationalkonservativa Prawo i Sprawiedliwość (Lag och rättvisa) vunnit valet i Polen.
Lagen medger regeringen möjlighet att både utse och avskeda cheferna på de statliga radio- och tv-kanalerna om de är allt för kritiska mot regeringen.
Men det stannar inte med detta –  regeringen vill kunna avskeda och byta ut alla journalister och redaktörer på det statliga tv-bolaget TVP, den polska radion, nyhetsbyrån PAP och 17 lokala kanaler.
Uppgifterna har bekräftats av den polske kulturministern i en intervju i Dagens Nyheter.

cdsvdfgMen även Sverigedemokraterna vill begränsa det svenska medielandskapet.
I Sverige kan vi i år se tillbaka på 250 år med tryckfrihet och 100 år med pressetik – pressetiken kan säker diskuteras utifrån journalisternas ibland tydliga utveckling från sin tidigare roll mot dagens opinionsroll.
Men – trots det – ska vi vara både nöjda och stolta över tryckfriheten – det är dessutom en grundlagsskyddad rättighet att fritt få utöva sin åsikt och en förutsättning för bibehållandet av vår demokrati.

Sverigedemokraterna har motionerat om att politiken ska kunna styra och kontrollera medierna mer – journalisterna ska censureras och vara mindre fria att själva avgöra vad de bedömer som relevant – förslaget innebär att presstödet kan dras in för de medier som inte tar det ansvar som Sverigedemokraterna anser skall vara relevant.
Sverigedemokraternas egen tidning Samtiden – som står partiet nära – så håller den sig allt som oftast med artiklar i stilen – Sverige är under belägring – Traditionella värderingar slits sönder – Ideologiska vänsterjournalister och liberaler kontrollerar innehållet i mångkulturförespråkarnas medier med mera.
Några exempel;

Häromåret motionerades det på partiets landsdagar om att kräva en avveckling av samtliga public service företag med följande motivering – ”Vi Sverigedemokrater har genom åren bevittnat hur den fria, opolitiska och okommersiella televisionen och radion går ut och misskrediterar, förlöjligar, förtalar, förvränger eller rent av ljuger i sina nyheter och program och att denna ”konspiration” måste förbjudas”.
Mikael Strandman SD ordförande i Norrtälje ville därför att public service skulle ställas om till ett nämndemannasystem där journalister anställs genom ett kvoteringssystem efter sina politiska sympatier.
SD:s Presschef Henrik Vinge tyckte att detta inte bara skulle gälla public service företag – Enligt honom bör alla journalister åsiktsregistreras.
Mattias Karlsson föreslog 2010 att begränsa möjligheterna vad gäller enskilda ansvariga utgivares rätt att bestämma innehållet i de annonser som ska publiceras och att Riksdagen skulle besluta att inga medier i en framtid ska kunna neka att sända reklamfilmer med politiska budskap – En motion som tillkom därför att SD av TV 4 nekats att publicera sin reklamfilm.

Många fler exempel finns på hur SD anser sig förföljda av alla journalister och därför vill se en lagstiftning som tvingar journalister och media att publicera det som SD ledningen vill att de ska publicera.
Om de får som de vill kommer pressens och journalisternas situation i Sverige att bli densamma som den som råder i Ungern och Polen.
Vi minns hur man begränsade ackrediteringar till deras Landsdagar för några år sedan där Expressens samtliga journalister portades samt enstaka dito från Aftonbladet.
Var och en kan ju tänka själva hur rapporteringen kan komma att se ut där bara Dispatch International, Avpixlat, Exponerat och Nyheter Idag ackrediteras.
Det skulle naturligtvis tillfredsställa och garantera en rätt okritisk rapportering om Sverigedemokraternas agerande och beslut.
Vi är inte långt från detta – symboliskt bara ett hjärtslag!

saraKristdemokraternas ungdomsförbund vill gemensamt med Alliansen störta regeringen.
Den av Champagne inspirerad – eller möjligen berusad – Sara Skyttedal vill nu ”fälla lite regering” twittrade hon ansvarsfullt.
Under sin semester har hon formaterat planerna på en statskupp som enligt uppgift inte skall ske med något extraval utan en samlad borgerlig skuggbudget.
Hon känner sig ha stöd för en sådan statskupp genom att – inte bara hennes eget ungdomsförbund – utan flera moderata länsförbund krävt att partiet ska agera för att tvinga fram en regeringskris.
Pressen är därmed stor på en av de mest menlösa partiledare vi sett i modernABK tid – Anna Kinberg Batra – som vid ett flertal tillfällen gett uttryck för hur och med vilka medel man kan tänkas fälla regeringen.
Vi kan därmed förvänta oss en hel del tid av turbulens med ett resultat som vi nog aldrig kunnat förutse eller åtminstone inte önskat oss.

”Fascismen kan komma att bli vårt straff i morgon om vi låter socialismens timme gå oss förbi”

Annonser
Lämna en kommentar

1 kommentar

 1. Hans Bodin

   /  30 januari, 2016

  Hej! Hämska tanke att inskränka på tryckfriheten! Vi har en besvärlig situation med alla dessa ensamkommande flyktingbarn och mordet i Mölndal,övergreppen under festivalen i Stockholm och Köln m.m spär på främlingshatet. Jag tror att vi måste ha en åldersbestämning på papperslösa barn som kommer hit. Jag har själv sett exempel på sådana som äldre än vad dom påstår. Att gömma fakta med hemliga koder undergräver trovärdigheten!
  Ha en fortsatt trevlig helg!
  Mvh. Hans B

  Gilla

  Svara

Välkommen att kommentera.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: