Den borgerliga Pandoras ask står nu på vid gavel…………..


Publicerad 2016-02-13

LönesänkarnaHögerpartierna har nu funnit en gemensam nämnare!
Gör fattigare ännu mer fattiga!
Som jag skrivit tidigare så är högerns gemensamma nämnare inte en integrationsfråga utan skall ses ur ett helt annat perspektiv – nämligen konkurrens.
Sänker vi löner för vissa grupper så tvingas andra arbetslösa acceptera de låga lönerna för att överhuvudtaget ha en chans på arbetsmarknaden.
Det är inget annat än ett djävulskt uträknat förslag där man idag tar hjälp av invandrarna i sin lönesänkarstrategi.
Man kan tycka att både Centerpartiet och Liberalerna – som tidigare hyllat den svenska modellen och kollektivavtalsförhandlade löner mellan arbetsmarknadens parter – skulle vara förståndiga nog att inte inlåta sig i lönebildningen – jag hade fel – så fruktansvärt fel.

alliansenJag har svårt att förstå Centerns totala ideologiska kursändring.
Fälldin, Olof Johansson, Sven Bergström, Birgitta Hambreus med flera
centerpartister –  modiga politiker som byggde vidare på en genuin folkrörelse med aktiviteter runtom i landet – var tog de vägen?
Antimilitarister, idoga kärnkraftsmotståndare och inte minst landsbygdens vänner.
Kom förändringen när ”rörelsen” sålde sina tidningar och blev Sveriges rikaste parti som libertarianer – likt Annie Lööf och Federley från Stureplan – lockades in i partiet för att försöka göra om det till en borgerlig tankesmedja?
Centern som var ett folkrörelsebaserat mittenparti har halat ner sin fana från landet och anammat den formel som PR-maskineriet i Stockholm utgör – inte minst för Moderaterna.
Centerpartiet har egentligen inget nytt att komma med – eftersom man redan gjort sin metamorfos – och verkar nöjda och lyckliga – och nota bene tidningarnas hjälte-dyrkan av Annie Lööf.

loof-nato-makiNyliberala Centerpartiet saknar svar – att sänka lönen skall på pappret ge ”nya” låglönejobb – och med sinnlig ödmjukhet och spelad emfas tillägnade våra nysvenskar – när det i slutänden egentligen handlar om undersköterskor, lärare med flera samhällsbärare – som de utifrån en sedan decennier angiven mall från Svenskt Näringsliv alltid plockas fram när lönerörelsen kommer igång – till löner finns det aldrig några pengar.
Svenskt Näringsliv litar inte riktigt på ett av Reinfeldt skapat ambivalent parti som förpassade näringslivet ut i särintressets träskmarker och ser därför Centerpartiet som en säkrare bundsförvant – i vissa avseenden också Sverigedemokraterna.
Annie Lööf har inga svårigheter med att formulera politiska visioner men när man väljer att fördjupa sig i vad formuleringarna innebär så ekar det tomt – det är väl inte formuleringar och floskler som väljarna skall köpa.

UllenhagDet finns några viktiga faktorer att tänka på vid integration och introduktion av invandrarna – upplysningsvis och främst riktad till Allianspartierna.
Dessa faktorer måste vara anslutna till rättighetsstandarder och skyldigheter, Inte utövad diskriminering och segregering – utan delaktighet och en känsla av tillhörighet i sitt nya samhälle med visad solidaritet och tolerans.
Istället gör allianspartierna tvärtom – man pekar ut grupper i bästa Sverigedemokratisk stil och föreslår särlösningar som bara har ett enda syfte för att därefter skriva debattartiklar som förnekas.

Ni som var med på 90-talet minns säkert det ihärdiga trumvirvlarna kring försämrad arbetsrätt och en krympt välfärdsstat som ett frihetsprojekt myntad av framförallt Moderaterna.
Vi stackars svenskar dignade under en sorts ”välfärdsdiktatur” som gjorde oss passiva och dessutom världens mest friska och sjuka folk – ett så kallat allt i ett.
Under 2000-talet med en moderat alliansdominans tonades kritiken mot arbetsrätten ned – betyder inte att frågan släpptes den skulle väckas vid lämpligt tillfälle bara.
Via skattesänkningar som kallades avdrag skalade man ner välfärden och genom kraftigt försämrade socialförsäkringar där A-kasseförsämringen slog mot facken kallades nu samma politik i stället för arbetslinjen.
Det misslyckades kapitalt – även om Reinfeldt i sin nya gärning som ”sanningskonsult” åker land och rike runt för att övertyga de ofrälse vilken förträfflig politik han förde under sina 8 år – tänk er hur man kan tjäna pengar på uppenbar falsk information – pengar som föder och göder hans konsultverksamhet medan vi skattebetalare föder och göder hans privatliv – kära läsare kom ihåg detta nu mot bakgrund av hans aversion mot den så kallade ”bidragspolitiken”.

gratis-jobbDet av Anders Borg designade låglönesamhället dök inte upp och slukade arbetslösheten.
Så det var förstås väntat att exempelvis Jan Björklund och främst Annie Lööf efter valnederlaget skulle slita i alliansbojorna – särskilt som Moderaterna vinglade runt som en berusad lyktstolpskramare utan formell styrning efter Reinfeldts plötsliga avgång – och hugga tag i sin nyliberala hjärtefråga – avreglerad arbetsmarknad och för Björklund marknadsanpassade hyror – och moderaterna följde strax efter. Fast nu är det invandrare/nyanlända som ska exploateras för att pumpa liv i den traditionella högerpolitiken.
Den borgerliga Pandoras ask har öppnats och ut flyger gammal skåpmat men nya objekt.
Uttalanden från troende samhällsdebattörer och borgerliga politiker där invandringen ska ­motivera varför vi måste bredda den redan upptrampade vägen mot osäkra lågavlönade anställningar och magrare välfärd.
Måttstocken är Sverigedemokraterna som utsett Moderaterna som vinnare genom att föreslå samarbete – Annie Lööf och Jan Björklund har där en liten bit att gå men gör allt för att också de skall falla Sverigedemokraterna på läppen.
Invandringen är ett problem därför att många människor tycker det är ett problem med arbetslöshet, dålig skola, försämrad sjukvård och etnisk segregering.
Det enda bra med Sverigedemokraterna är den spark där bak som deras framgångar inneburit för övriga partier att fixa integrationen.
Men måste missriktad högerpolitik verkligen göras till invandrarnas fel?

stava till invandrareDen här gången har allianspartierna agnat med mänskligt bete för att fiska röster för samma gamla vanliga politik.
Synd är det om alla etniska svenska medborgare – det är invandrarnas fel att era löner nu skall sänkas, arbetsrätten luckras upp och nivån på bidrag och försäkringar störtdyka för att inte bli högre än de lägsta lönerna.
Konfliktnivån ökar i samhället – men mellan fel grupper – inte undra på att Sverigedemokraterna jublar i det tysta över allianspartiernas korkade förslag.

bloggarna

Annonser
Lämna en kommentar

2 kommentarer

 1. Hans Bodin

   /  15 februari, 2016

  Hej Björn! Under 8 år skapade alliansen gratis arbetskraft genom slaveriet Fas 3. Nu kommer man igen med nya dumheter med lönesänkning och förslag till 6:e jobbskatteavdrag. Allt det här ska ner i soptunnan! Jag saknar gamla socialliberala Centern som vi kunde samarbeta med!
  Mvh! Hans B

  Liked by 1 person

  Svara
  • Hej Hans!

   Ja det fanns ju en baktanke – en djävulsk sådan med Reinfeldt.
   Hela de borgerliga etablissemanget är helt bindgalna men understödda av alla tankesmedjor tillhörig Svenskt Näringsliv och hela det mediatåg med journalister som står det nyliberala bi.
   Ja dessa bisarra förslag hör bara hemma i soptunnan som en ytterligare skamfläck på den borgerliga tavlan.

   MVH//Björn

   Gilla

   Svara

Välkommen att kommentera.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: