Det skall löna sig att arbeta då sänker vi lönerna……….


Publicerat 2016-02-24

Löna sig att arbetaDet är sannerligen mycket förvirrande politiska förslag som numer står som spön i backen bland de borgerliga lönesänkarcharlatanerna.
Vi vill att det skall löna sig att arbeta så vi måste sänka lönerna!
Sug på den ett tag och försök få ihop sambanden.
Den som får ihop den formeln bör nomineras till Sveriges Riksbanks pris i ekonomisk vetenskap till Alfred Nobels minne.
Lägg sedan på det (snö)mos  Liberalerna står för avseende marknadsanpassade hyror och ungdomsliberalernas framtida visioner om att skända lik med samlag samt tillåta sexuell samvaro mellan syskon – så blir det ett under av visionär framtidspolitik – i vems anda är dock oklart.
I Moderaternas Sverige skall du därutöver förtjäna välfärden och det skall du göra genom ett samhällsorienterat prov som du måste klara annars blir det en halvering av de bidrag man erhåller som flykting för att kunna leva på en för Moderaterna acceptabel miniminivå.
Moderaternas miniminivå vet vi sedan tidigare är exakt noll kronor – det är skillnad mellan arbetstagare och arbetsgivare.
Klarar du inte provet får du stå ditt kast och försöka överleva på något sätt ändå.
Och parterna på arbetsmarknaden har fått ultimatum av maktfullkomlighetens Kristdemokrater samt Ayn Rand-kopian – eller Thatcher den yngre – understödd av major Björklund – gör man inte som de säger blir det lagstiftning – basta!
Dom är mycket för folkvilja och demokratiskt fattade beslut dessa fyra partier om man är rejält blygsam i sin uppfattning.

JobbcastingOch där lagstiftning i borgerlig tappning tycks vara vägen mot ”demokratiskt” fattade beslut med ett minimum av tilldelade mandat i Riksdagen så är några till och med beredda att bryta mot folkrättskonventioner – som Sverige ratificerat utan undantag samt implementerat i vår egen nationella lagstiftning – för att tjäna partiernas egna syften.
Och jag som trodde det var bara Sverigedemokrater som var villiga till folkrättsbrott.
Moderaterna vill ha paus – det är tungt och tärande att se människor fly för sina liv så Anna Kinberg Batra och Elisabeth ”livets ord” Svantesson anser att vi måste pausa asylrätten.
Inte för att jag har något emot om dessa två – i sinom tid och om deras bisarra förslag genomförs – dras inför Folkrättsdomstolen i Haag för att där dra skam över Sverige världen över – synd bara att Sverige som land skall dras med denna skam.
Naturligtvis ser Moderaterna att denna paus till största delen kommer alla de moderatstyrda kommuner – som anser att mottagning av flyktingar i deras hemkommuner tär på villapriserna och deras självgoda reputation – kommer bäst till del.
Sen skall man – det handlar inte längre om förslag utan man skall i diktatorisk anda – införa ett samhällstest med ett antal frågor hur vårt samhälle fungerar och skall fungera – ivrigt understödda av systerpartiet Sverigedemokraterna.
Samhällsinformation är bra för alla våra nyanlända – det förordar jag med varm hand – men i typisk moderat anda skall det ställas motkrav – om man inte klarar detta test så blir det rejält kraftigt sänkta bidrag.
Framtiden blir – om man inte kopplar negativt resultat av samhällstest till ett negativt besked i asylfrågan och sparkar ut dessa – att få städa i de burgnas villor under förutsättning att man – efter en sedan tidigare mall proklamerad rengöringsprocedur av tokmoderaten Hanif Bali – duschat och i övrigt klätt sig i enlighet med någon burgen standard – en standard som mycket väl kan knåpas ihop av Sverigedemokrater som ju vet hur det var förr och som säger att de kan det där med hur det skall vara – så förr blir nu – det har något med folkhem att göra sägs det.

loof-nato-makiI kommunistiska stater som i det forna Sovjet kontrollerade staten arbetarens löner.
Även den fascistiska korporativismen är känd för sin stelbenta planekonomi med staten som löneregulator.
Annie Lööfs och Centerpartiets fanatiska förslag om att sänka löner – dessutom och i likhet med de övriga borgerliga partierna – med tvingande lagstiftning – som dessutom baseras på etnicitet eller ursprung –  stämmer fruktansvärt illa överens med den liberalism till ideologi de annars säger sig stå för – men stämmer bra med Sverigedemokraternas irrationella idéer.

bjrklund_105136682Frihet är för liberaler ett tillstånd där var och en kan göra vad hon vill – förtydligat i LUF Stockholms bisarra värderingar – utan också en samhällsåskådning som betonar vikten av personlig och ekonomisk frihet i samhället.
Men i vad består ekonomisk frihet när man vill fjättra en del människor i fattigdomens bojor?
Det sägs också att liberaler aldrig tänkt färdigt!
Oroande mot bakgrund av alla de bisarra förslag vi nu åser – visioner har man dock.

sd_54cfceb19606ee18c3f2232cKristdemokrater då?
Hur sammanfattar man deras ideologiska bas?
Lewi Pethrus – den gamle arbetarsonen – skulle aldrig känna igen sitt parti idag. När han bildade partiet gav han följande besked under ett sammanträde: ”Angående vår politiska inriktning i detta nya parti ska vi göra så här. Vi ska ta den socialdemokratiska ekonomiska politiken i sin helhet, och tillägga kristna värderingar. Så får det bli.”
Ebba Busch Thor kan förknippas med mycket – men knappast med socialdemokratisk politik.
KD har blivit ett konservativt högerparti som släppt den sociala medvetenheten till förmån för nyliberala preferenser även om man ibland kan hitta fragment av socialliberalism i partiet.
Man kommer att tvingas konkurrera med Sverigedemokraterna om de mer konservativas röster.
Samtidigt som medborgarna i stort rör sig bort från konservativa värderingar när det gäller familje- och sexualpolitik.
Hur partiet skall överleva är en fråga för statsvetenskapen som så diametralt förändrat sin kristna bas till förmån för konservatismen – fast Ebba Bush Thor gör det mesta för att både sänka sig själv som sitt parti med sina virriga och obetänkta politiska förslag som ofta tycks alliera med Sverigedemokraterna.
Den kristdemokratiska ideologin är en av de svåraste att tydligt sammanfatta eftersom den till skillnad inte har några givna grunddokument att se tillbaka på och oftast formeras av individuella irrläror – typ Ebba Bush Thor – som av och till blir till en gemensam lära.

Köpt-politikerLite tillspetsat kan man säga att borgerligheten har ägnat de senaste 80 åren åt att –  i olika grad och med olika syften – agera motkraft mot socialdemokraterna.
Efter valet 2010 behövde borgerligheten komplettera detta motstånd med en tydligare egen framtidsagenda.
2016 ser vi nu den agendan krypa fram i all sin bisarra framtoning.
Det spelar ingen roll bara förslagen liknar varandra för att bibehålla alliansen men ändå ett litet försök att profilera sig – man kan säga att de gemensamma målen helgar medlen.
Historiskt sett var också udden riktad mot det aristokratiska
överhetssamhället och det skråprivilegierade borgerskapet – där börd och ställning gick före skicklighet och flit samt att de underprivilegierade skulle veta sin plats – fragment av det kan vi se även i våra dagar även om man gör det mesta för att dölja detta.
Framtidsagendan åskådliggörs idag på ett mycket tydligt sätt med förslag om sänkta löner, välfärd som skall förtjänas där morötterna skall vara riktad mot marknaden – och kraven mot individen – belöningar och sanktioner som i sann liberal anda utgår från att människan inte är änglalik utan medveten om kortsiktighetens frestelse där fusket med bidragen anses utgöra ett större hot än skattefusket.
Marknadens krafter anses av borgerligheten som den kraft som garanterar människans välstånd – man varken räds eller förmår insiktsfullt erkänna ens sina egna misstag – än mindre skämmas.
Måtte de uteslutas från Rosenbad 2018.

bloggarna

 

 

 

 

Annonser
Lämna en kommentar

4 kommentarer

 1. Sänkta löner och kraftigt höjda hyror är vad borgarna vill ha. Helt i Djävulens hantlangare nationalekonomen Marian Radetzkis anda. Han tycker att folk får väl tränga ihop sej i mindre lägenheter, om de inte har råd med annat. Han vill ha tillbaks rikemans-/underklasstjänarnas tid – och detta är borgarnas mål.
  Liberalernas s.k frihet gäller enbart de som har pengar. För övriga är bristen på pengar det som gör människor ofria, så det är ju lätt att förstå till vilka (L) riktar sej!

  Sen kan ju liberalerna ligga med sina barn och sin mammas lik. Men för Guds skull: fråga först! (Ett medgivande var ju förutsättningen för att få till det…….).
  ———
  Ja, Lewi Pethrus hade snurrat ordentligt i sin grav om han visste hur nära fascismen hans skapelse KDS nu befinner sej. Jag har faktiskt träffat honom som hastigast, då jag som liten var med mina föräldrar på Filadelfia-möte i Sthlm 😉

  Kao

  Liked by 1 person

  Svara
  • Hej Kao!

   Ja det var ett sammanträffande när du nämner nationalekonomen Marian Radetzki – hade honom i tankarna när jag skrev om minnet av Olof Palme – ännu ej publicerad.
   Det han ger uttryck för är samma resonemang som det viskas tisslas och tasslas om vid middagsbjudningarna under kristallkronorna bland överklassen på Östermalm och andra överklassetablerade områden.

   Återväxten i Folkpartiet numer Liberalerna visar på en skrämmande vision såvitt de nu inte växer till sig vad avser sans och balans – det är bara att bida tiden och våra barn och barnbarn får kanske uppleva Sodom och Gomorra i framtiden om dessa bisarra förslag vinner genomslag i framtiden.

   KD är så långt från det forna parti det en gång var och de har hängt på gärdsgårn ett flertal gånger.
   Den som lyfte partiet var ”badpojken” Alf Svensson som till och med lyckades komma in i Riksdagen på egna valsedlar 1991.
   Men därefter har kurvan pekat nedåt för att numer signifikativt ligga under kamrat fyra.
   Vad man framleds kan hoppas på är att Moderaterna inte växer till sig så vi slipper dessa stödröster för att lotsa KD in i Riksdagen 2018 – det vore en välsignelse i all nyliberal anda och slippa dessa djävulens förkunnare i svensk politik .

   MVH//Björn

   Liked by 1 person

   Svara
   • Jag bara hoppas att ‘vanligt’ folk tar sitt
    förnuft till fånga och inte bara förblindas av en enda politisk fråga. När jag frågar en väninna till mej varför, förutom invandringspolitiken som (SD) har, som gör att hon gillar det partiet. Vilka ytterligare frågor hon tycker att de har bra svar på och att hon därför röstar på dem så kan hon inte svara. Om jag propsar på ett svar blir hon bara upprörd (jag är en rätt besvärlig person ibland 😉 ). Då är det lika bra att sluta diskutera saken, för det blir egentligen ingen riktig diskussion…..Jag misstänker att det är så här tongångarna går bland SD-väljarna.
    ——-
    I övrigt tycker jag att främst SD, KD och C ska krypa tillbaks under den sten de kom ifrån. Ja, egentligen hela borgerligheten.
    Och (S) måste sluta vara så mjäkiga och ängsliga. De måste stå upp för en politik som är helt motsatt Alliansens – och visa det inte bara i ord utan även i handling och liera sej med (V). (MP) orkar jag inte ens nämna just här och nu…..av många olika anledningar.

    Kao

    Gilla

 2. Hans Bodin

   /  24 februari, 2016

  Hej Björn! Jag hörde en företagare igår på ring P1som berättade att hon får 80% av lönen om hon tar in en lärling. När den var färdigutbildad så var det avtalsenlig lön som gällde . Hon tyckte att det här med sänkta löner var helt fel! Jag tycker att vi måste ha ett nytt skattesystem, istället för lönesänkning , med en hård progressiv beskattning för höga inkomster och det kan användas till bla.lärlingslöner och nya bostäder! Vårt nuvarande har ju alliansen nästan helt slaktat!
  Mvh! Hans B.

  Liked by 1 person

  Svara

Välkommen att kommentera.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: