”- De har rensat det dukade bordet, de har tömt skafferi och visthusbodar………………..


Publicerad 2016-03-17
Citat Olof Pame;

”- De har rensat det dukade bordet, de har tömt skafferi och visthusbodar, de har lagt åkern i träda och ätit sig igenom de internationella bankpalatsens matsalar på svenska folkets kontokort.”

DebattDen som såg onsdagens riksdagsdebatt – 2016-03-16 – som aviserats av Liberalernas Jan Björklund i anledning av Stefan Löfvéns tidigare under veckan uttalade ambition att ta strid för den svenska modellen.
Björklund blev mäkta upprörd och ville därför också han ”ta strid för den svenska modellen” genom att slå hål på lönebildningen som ett första steg!
Bortsett från ogrundade anklagelser från både Jan Björklund och Anna Kinberg Batra om att Stefan Löfvén ljuger om deras ambitioner samt i anförande av Björklund där han cyniskt ansåg att Stefan kunde hålla sitt tal på första maj istället – ett sätt av högern att chikanera Stefan Löfvén och hela arbetarrörelsen – sammanfattningsvis i sammanhanget kunde man kanske förväntat sig lite annorlunda ordval i kammaren av respekt för sina väljare.

Fattiga o rikaDe förslag som högerpartierna föreslår är så kallad ”särlönebildning” – som jag tidigare skrivit om – och är mycket illa underbyggda.
Moderaternas AKB gjorde klart i debatten att hon i en moderatledd regering inte kommer att medverka genom någon lagstiftning att sänka de så kallade ingångslönerna – till Jan Björklunds förtret – utan vill istället laborera med arbetstider genom att lagreglera anställningsformer som innebär arbetstid till någonstans mellan 60 och 75 procent av full arbetstid.
Moderaternas förslag innebär naturligtvis också försämrade möjligheter att leva på en anständig lön samt också ett brott mot EU:s konvention om skydd för de mänskliga rättigheterna och de grundläggande friheterna som vi ratificerat samt upphöjt till svensk lag i artikel 11 vari framgår tydligt att man godtar inte inskränkningar i den fackliga förenings- och förhandlingsrätten i ett demokratiskt samhälle.
Jag kunde inte hitta några hållbara argument i debatten för deras bisarra förslag som i slutänden kommer att slå sönder den svenska modellen – utan vidhåller exakt så som Stefan Löfvén redogjorde i sitt anförande – sänk lönenivåerna för en grupp i samhället och andra grupper tvingas acceptera dessa nya ingångslöner för att överhuvudtaget få ett arbete – i slutänden påverkar det hela lönebildningen på arbetsmarknaden och det som varit förbehållet parterna på arbetsmarknaden föreslås nu ryckas ifrån dom genom en statlig inblandning i lönebildningen – ett första steg i att avveckla den svenska modellen.

3438595_1200_675Vidare – med något insiktslöst medvetande – skanderade moderatledaren att den uppgång vi nu ser i ekonomin är den tidigare moderatledda alliansens förtjänst!!!!!!!!
Vad hon ”glömde” – i sitt insiktslösa påstående – var att under alliansens regeringsperiod lyckades de äta upp totalt 152 miljarder av de offentliga finanserna.
De stal pengar ur socialförsäkringarna – löntagarnas avstådda löneutrymme – för att finansiera jobbskatteavdragen med 140 miljarder – en historisk resursfördelning som slank – till största delen – ner i fickorna på de högst betalda i samhället.
De såg till – genom införandet av lagen om valfrihet (LOV) 2008 – att kommunerna genom denna lag skulle acceptera lägsta anbud vilket innebar att existerande vårdjättar kunde lägga sig på en låg nivå och därmed konkurrera bort småskaligheten.
Vinsterna skulle genom aktiv skatteplanering och med hjälp av de så kallade räntesubventionerna föras ut ur landet till skatteparadisen samtidigt som de på vissa ställen serverades bröd och vatten till valfrihetens förlorare.
En rejäl stöld av hårt arbetande svenska skattebetalares blod, svett och tårar i formen av inbetalda skatter som enbart gagnade samhällseliten.

sankt-skatt1Ännu mer och håll i hatten nu!
De stora skattesänkningarna genomfördes under en period med låg ekonomisk tillväxt.
Resultatet blev att skatteintäkterna – de som finansierar den offentliga välfärden – mätt i fasta priser minskade med 5 000 kronor per person mellan 2006 och 2014.
Resurserna till välfärden har alltså minskat Anna Kinberg Batra – inte ökat.
Ett annat resultat är – i enlighet med regeringens budgetproposition 2014 – att antalet anställda inom den kommunfinansierade sektorn som andel av befolkningen har minskat med 4,3 procent sedan 2006.
Sedan alliansregeringen tillträdde 2006 har bidragen till den kommunala sektorn krympt genom minskade statsbidrag till både kommunerna som sekundärkommunerna.
Statsbidragen till kommunerna betalar bara en femtedel av den kommunala välfärden – sett till nettokostnaden.
Den allra största delen står kommunalskatten för – inte undra på att många kommuner stod inför beslutet att höja kommunalskatterna.
Resultatet av den utarmningen har medfört en hård press på dem som arbetar inom den offentliga verksamheten.

p18iomm7lc13qlmns11bj13ng9c68Och nu blåste hatten av!
När jag konstaterar att stora skattesänkningar också genomfördes under år med underskott i statens budget.
De har därför lånefinansierats vilket ökat på statsskulden under de år man har kritiserat alliansregeringen för att låna till sänkta skatter – Anders Borgs skryt om minskad statsskuld var bara en lögn och förbannad dikt som jag tidigt försökte påvisa – men överröstades av den borgerliga mediala maktkoncentrationen och då drunknar alla kritiska samhällsdebattörer och bloggare som försökte och försökte belysa lögnerna.
Det är just det som hänt i alliansens Sverige – Anna Kinberg Batra och hennes allians skulle ställas i skamvrån med en struthatt – men det är sannolikt ett alldeles för milt straff.

Frank belfrageFör att ytterligare accentuera rovgirigheten bland den så kallade ”ansvarsfulla” samhällseliten som gynnats av högern under många många år – inkluderat Socialdemokratiska regeringar men som givits mest guldkant av högern – är skatteflyktingarna som avslöjats på ett hedervärt och på ett mycket avslöjande sätt i Uppdrag Gransknings reportage.
Tomas Fensby – jurist som i många år rest jorden runt och fört förhandlingar med olika skatteparadis och genom avtal sett till att täppa till möjligheterna till skatteflykt och öppna upp banksekretessen – borde utses av staten som dess ständige hjälte alla kategorier – jag skänker hellre mina skattepengar till Tomas Fensbys hedervärda arbete än till dessa rovgiriga gulaschbaroner som bara sett skatt som stöld av egendom – välfärden i övrigt drar man nytta av ändå – den betalar ju andra.
Skatteflyktingar – till och med valda representanter i riksdagen, företrädare för Svenskt Näringsliv, godsherrar och annat ”löskefolk” – allmänt kallad gulaschbaroner – som undanhållit skattepliktiga belopp, momsfibblat, och på allehanda sätt – genom skickliga juridiska rådgivare som själva tjänat enorma summor för sin tjänstvillighet – gjort det mesta som går för att slippa betala skatt på sina undangömda och skattepliktiga förmögenheter.
Jag vill inte berätta vad kommentarerna blev efter det programmet – men om jag ska återge det snällaste av alla tusentals kommentarer på detta bedrägeri så får det bli detta – de andra kommentarerna lämpar sig inte för tryck;

Mina herrar som räknar profiter
Parasiter som styr detta land
Ni ska få sopa i våra fabriker
Ett förbannade rövarband.

Gulaschbaronernas ursäkter och bortförklaringar är sämre än ett litet barn som ertappats med något i sammanhanget oskyldigt litet hyss.
Det är den samhällseliten som tjänat bäst och mest av högern – det är den samhällseliten som rånar och bestjäl de fattigaste på deras smulor – det är dessa gulaschbaroner som har tömt skafferi och visthusbodar och låter de sämst ställda stå för notan.

PalmeJag instämmer till hundra procent i Stefan Löfvéns slutanförande i riksdagsdebatten om sänkta ingångslöner och attacken på den svenska modellen – eller bättre uttryckt – den svenska välfärden.
”Sverige mår bäst om högern får sitta i opposition!”
Aldrig har väl Olof Palmes citat i sitt tal första maj 1979 på Norra Bantorget i Stockholm – jag var där – ägt en större sanning idag än någonsin tidigare.

bloggarna

Lämna en kommentar

2 kommentarer

 1. Hans Bodin

   /  18 mars, 2016

  Hej Björn! Kostnaden för sociala sektorn i kommunerna ökade lavinartat under allianstiden pga. bla.stupstocken!
  Önskar dej en trevlig helg!
  Mvh! Hans

  Gillad av 1 person

  Svara
  • Hej Hans!

   Ja det är sant som du säger – folk var ju tvungna att försörja sig så när sjukförsäkringen inte kunde ge dem den skärv det betalat premier för via skatterna så fick de bli socialkontoren och därmed kommunerna som fick bära bördan.

   Önskar också dig och familjen en trevlig helg!

   MVH//Björn

   Gilla

   Svara

Välkommen att kommentera.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: