”Sverige mår bättre med en allians i opposition”


Publicerat 2016-04-03
Köpt-politiker
Jag vill inledningsvis börja med att tydliggöra min positiva inställning till det svenska flerpartisystemet.
Utan det hade jag inget parti att ondgöra mig över – eller glädjas åt – ibland.
Något som oroat mig mycket är de rasistiska utfall  som bland annat –  kommunpolitikern Alexander Bengtsson (M) drabbats av och där han nu befaras vara död efter att en – ännu inte identifierad – kropp hittats i ett utbrunnet bilvrak söder om Ödeshög – enligt uppgift från berörd polismyndighet.
Visar det sig att han tagits av daga på grund av hans åsikter – tillika etniska bakgrund – är det ett allvarligt angrepp på hela vår demokrati och borde rendera ett polisiärt pådrag av sällan skådat slag för att finna den eller de som begått detta fruktansvärda brott.

SARA LOWSara Skyttedal – reaktionär ordförande för Kristdemokraternas ungdomsförbund – som i sin ungdomliga naivitet och totala frånvaro av politisk analys – tror sig vara den räddande ängeln för partiets svårigheter att ta sig över kamrat fyra genom att sluta Jimmie Åkesson till sin barm.
Hon är inte lite fräck den unga damen med ambitionen att försöka – enligt henne – undvika en total kollaps av den svenska nationen samt leda den rätt under de två återstående åren med erforderligt stöd av Sverigedemokraterna – visserligen säger hon inte det öppet – men underförstått är det vad hon menar då inga andra alternativ finns.
Dessa apokalyptiska teorier brukar återfinnas hos de politiker som har minst att säga till om och då brukar Expressen välvilligt ställa en helsida till förfogande så att de med minst sans och balans också får ge sin syn på saken.
Tidigare lät även Moderaternas ungdomsförbund presentera ett liknande förslag som snabbt tystades ner av partiledningen – så har dock inte skett vad avser Kristdemokraterna vilket kan tolkas som att partiledningen står bakom förslaget.

Ungdomsförbundens främsta uppgift torde vara att sparka på moderpartierna för att utveckla politiken i en riktning som också gynnar ungdomarna.
Men att inlåta sig med rasism, fascism och främlingsfientliga attityder eller för den delen – som ett annat ungdomsförbund föreslagit – göra nekrofili, pedofili, eller incest lagligt har åtminstone jag svårt att se någon utvecklingspotential i – Jan Björklund – den svenska skolans största trojan – kunde naturligtvis inget annat göra än att ta avstånd från sitt ungdomsförbunds bisarra förslag.

M sänk lönernaAnna Kinberg Batra – denne entoniga robotliknande moderatpolitiker som behöver en lektion i konsten att artikulera sig i fler tonarter än en, innan John Blund infinner sig – sällar sig nu tillsammans med hennes partikamrat Sofia Arkelsten till exklusiv nutida historierevisionism – något som brukar ske med jämna mellanrum – Moderaterna tycks ha ett behov av att förbättra sitt rykte inser dom själva – insiktsfullt – och ja det är jag den förste att hålla med om efter att ha följt detta parti i över 50 år.

L sänk lönernaOnsdag den 16 mars hölls en snabbt ihoprafsad riksdagsdebatt om den svenska modellen och arbetsmarknaden.
Den var påkallad av Liberalernas partiledare Jan Björklund som retat upp sig på Stefan Löfvéns uttalade försvar av den svenska modellen.
Björklund stod och ljög friskt om att Stefan Löfvén ljög om att Björklund ville sänka löner citat;

– Det är ett fattigdomsbevis att landets statsminister i en av de viktigaste debatter vi har måste ljuga. Det är ingen som föreslår sänkt lön.

C sänk lönernaDet torde stå utom alla tvivel vem och vilka som ljuger om sänka löner.
I AKB:s andra anförande ville hon hävda i replik mot Jonas Sjöstedt (V) att det är Alliansens förtjänst att vi nu ser en uppgång i ekonomin – hade jag kunnat tappa hakan så skulle det vara en lika stor medicinsk sensation som ABK:s insiktslösa lögn.

Ensidigt-ansvarAtt hon därutöver prisade en obefintlig integrationspolitik under Alliansens tid gör det hela ännu mer bisarrt.
Jag visste inte att man överhuvudtaget hade någon integrationspolitik.
Den enda integrationspolitik Alliansen och Moderaterna hade bestod mest av kritik mot Socialdemokraterna och Göran Perssons regeringar.
2002 adresserade en bekymrad medborgare ett brev till dåvarande riksdagsledamoten Christel Anderberg (M) som hon besvarade med att inledningsvis kritisera – som brukligt är – att citat ”Socialdemokraternas integrationspolitik var en katastrof”  samt anförde som moderat politisk ambition att en invandrad man borde citat ”sättas i arbete inom 48 timmar efter sin ankomst” samt därutöver citat ”tvingas till att delta i svenskundervisning”.
Det skall analogt med hennes uttalande sägas att hon ingick i diskrimineringskommittén – som tillsattes under Göran Perssons regeringsperiod – som ledamot.
I dag får det väl anses vara preskriberat – men hade den – numer före detta – riksdagsledamoten besvarat brevet år 2012 hade det med all säkerhet lett till att hon fått säga upp sig som riksdagsledamot och därutöver rullats i tjära och fjädrar av Reinfeldt personligen innan han kickade henne i arslet ut i kylan.
Jämför man med hur situationen såg ut när Reinfeldt smög som tjuven genom bakdörren och lämnade allt åt sitt vidare öde åt den nya regeringen är det säkert fler än jag som anser att någon integrationspolitik fanns inte under dessa Alliansens år – men kritisera regeringen går ju an i alla fall – kanske man vinner några partipolitiska poänger.

EBT sänk lönewrnaHela den debatten – blev efter Stefan Löfvéns inledningsanförande – en debatt som bestod av pajkastning – en illa regisserad buskisteaterföreställning helt utan insikt om verkligheten – inte minst vad avser grunden till debatten som skulle vara försvaret av den svenska modellen.
Björklund blev ledsen att AKB inte förstod det som han själv förstod att sänkta löner är bra för lönebildningen i landet – särskilt vad avser nyanlända invandrare, sjuksköterskor och sedan tidigare också ungdomar.

johan_forsell_migrationspolitik650Häromdagen hittade Moderaternas talesperson i migrationsfrågor Johan Forssell ett nytt ”problem” att angripa regeringen på.
Uppgiften om att Pensionsmyndighetens kostnader för efterlevandestöd väntas stiga kraftigt – vilket han ansåg borde kräva en omedelbar åtgärd av regeringen.
Det där med omedelbara åtgärder och Moderater går inte alltid – för att inte säga aldrig – hand i hand såvitt det inte handlar om att skruva åt – under taktfasta applåder – regelverk för sjukersättningar och andra ersättningar för medborgare som tvingas av omständigheterna förlita sig på möjligheten att överleva sin högst oönskade situation – välfärd skall enligt Moderaterna förtjänas inte tas för givet trots att vi avstår en rejäl slant i den gemensamma skattekistan.
Moderaternas besynnerliga behov av att sparka nedåt och sällan eller aldrig uppåt är väl dokumenterat.

Johan Forssell kanske inte är så bekant med vilket ansvar myndigheterna har vad avser återrapportering samt förslag på hur man kan komma till rätta med olägenheter i myndighetens handläggning.
Hur myndigheterna skall agera framgår av det regleringsbrev sittande regering i samråd med myndighetens ledning skall förhålla sig till.
Finner avsedd myndighet inget anmärkningsvärt finns heller inget att reagera över och såvitt mig bekant har Pensionsmyndigheten i detta fall inte återkopplat någon problembild varför det av den anledningen torde vara svårt för regeringen att vidta åtgärder – fast det kanske inte gällde Alliansregeringen.
Denna gång var det media som uppmärksammade det och jag vet sedan tidigare att socialförsäkringsministern redan tittar på detta sedan längre tillbaka.
Men det är ju bra att Johan Forsell tar sitt samhällsansvar och förlitar sig på mediernas uppgift snarare än myndighetens för att rikta erforderlig kritik mot regeringen – alltid får man väl några ytterligare poänger på den partipolitiska arenan.
Stefan Löfvéns citat: ”Sverige mår bättre med en allians i opposition” är en sanning utan förbehåll.

bloggarna

 

 

 

Annonser
Lämna en kommentar

2 kommentarer

 1. Hans Bodin

   /  4 april, 2016

  Hej Björn! När förståndet tar slut tar våldet vid och är det Alexander Bengtsson som är dödad så är som du säger ett stort angrepp på vår demokrati! Champagne Sara galopperar vidare mot SD:s högborg och mina låga tankar om KD har jag skrivit om förut! Lönesänkning
  kan vi gott införa men endast för höginkomsttagare! Det blir en motargumentation mot bakåtsträvarna!
  Mvh! Hans

  Liked by 1 person

  Svara

Välkommen att kommentera.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: