Det är skillnad på politiker och politiker………………….


Publicerat den 2016-04-19
Media indokrtrinerarBostadsministern Memeth Kaplan fick silkessnöret efter en knapp vecka av feta tidningsrubriker där var och en skribent hade sin agenda klar för sig – allt från att det var islamofobi till vad det egentligen handlade om.
Samröre med högerextremistiska rörelser vilket så klart inte står i paritet med de värderingar den rödgröna regeringen står för.
Annars är det ju inte helt ovanligt att valda företrädare i riksdagen idkar samröre med både extremister såväl som nazister i all sköns samling utan att nämna vilket parti som avses.
Men medierna har ju gjort – inte på vad som på dom ankommer – utan snarare systematisk drivit på i akt och mening att normalisera detta högerextremistiska parti.
Det kan sannolikt vara anledningen till att drevet går när övriga partier uppdagas i samröre med tveksamma organisationer men noteras som i förbifarten hos medierna vad avser Sverigedemokraterna.
Underliga prioriteringar bortom mitt förstånd.
Även om man inte tror mig så har Kaplan faktiskt avgått nu – dags att gå vidare med väsentligheter.

jimmie-akbPå tal om hyckleri är det rent av skrattretande att höra ledaren för oppositionens största parti ondgöra sig över hur segdraget det var att avsätta Kaplan.
Det tog hela 4 dagar från det att Expressens helikopterjournalist avslöjade Kaplans samröre med högerextremister och 1 dag från det att Svenska dagbladet avslöjade hur Kaplan jämförde Israel med nazisternas utrotning under 30-talet – i ärlighetens namn var det inte ens Expressen som först kom med scoopet utan en bloggkollega – men även Expressen saknar etisk moral när det gäller att knipa medaljer att hänga runt halsen.
När Reinfeldt tillsatte Maria Borelius som handelsminister tog det 8 dagar innan hon fick silkessnöret på grund av anlitande av svart hemhjälp samt  inte betalat TV-avgift vilket hon hade gemensamt med de övriga moderata ministrarna som de senare blev polisanmälda för.
Maria Borelius blev även kritiserad för oegentligheter i två bolag som hon drivit – Maria Borelius AB och dotterbolaget Mammut Television.
2006 underlät Borelius att anmäla förändringar av aktieinnehav enligt Finansinspektionens regler.

Cecilia Stegö Chilò som utsågs till kulturminister hade inte betalat TV licens på hela 16 år och som av en händelse meddelade hennes make TV innehav bara en vecka innan hon utsågs till kulturminister.
Det tog hela 10 dagar för Reinfeldt att bevilja silkessnöret.
Tobias Billström – migrationsminister – väckte uppmärksamhet under sin första vecka i regeringen då han erkände att han medvetet avstått från att betala TV-avgift under tio år.
Hans ursäkt var att han inte tyckte att SVT levererade bra produktioner och gillade dessutom inte licenskonstruktionen.
Den ursäkten gick hem hos dåvarande statsministern och det krävdes två riksdagsval innan han fick avgå först 2014.
Anders Borg ertappades – liksom fler ministrar i den borgerliga alliansen – med att ha anlitat svart hemhjälp – mot den bakgrunden skall man förstå varför RUT kom till.
I Anders Borgs fall hade han underlåtit sig att betala arbetsgivaravgift men lyckades slingra sig ifrån åtal då summan beräknades understiga 10 000 kr.
Ulrica Schenström avgick som statssekreterare den 1 november 2007 några dagar efter att Aftonbladet publicerat bilder där hon dricker vin och hånglar med en av TV4:as ”expert”politiske reporter Anders Philblad på en restaurang.
Enligt Philblad var Schenström ”klart alkoholpåverkad” under sin tjänstgöringstid.
I en utfrågning i riksdagen bekräftade Reinfeldt att Schenström ingick i den jour som hade krisberedskap den kvällen.
Även hon blev ombedd att klippa banden med regeringen.
Anna Kinberg Batra gillar att kasta sten i glashus i tron att vi glömt de fadäser hennes parti medverkat till.
Nåväl – inget av detta ursäktar Kaplans samröre med högerextremister annat än att Moderaterna bör hålla tand för tunga innan man börjar kritisera andra för senfärdighet.

Löna sig att arbetaNågot annat som förskräcker – rent utav är upprörande – är hur Jan Björklund (L) med en arrogans och fräckhet utan motstycke negligerar samtliga invånare, underleverantörer och anställda hos Findus i Bjuv genom att på ett så förödmjukande sätt – i debatt med min partikollega Mikael Damberg den 17:e april ( se 27:02 in i programmet) – hävda att företagsklimatet försämrats under den rödgröna regeringens knappa 2 år samt att skatterna bör sänkas för företagen.
Björklund satt i alliansregeringen när den amerikanska läkemedelsjätten  Pfizer la ett bud på Astra Zeneca vilket skulle innebära att tusentals jobb både i Södertälje och Mölndal i Göteborg var direkt hotade – då ställde vi Socialdemokrater oss sida vid sida med alliansregeringen för att motverka hotet då det fanns betydande svenska intressen att värna om.
Men Bjuv är uppenbarligen inget som intresserar herr Björklund utan avfärdar helt Bjuvbornas oro med citat;

– Jag försvarar mig väl inte genom att gapa på ett torgmöte i Bjuv utan om politiken vi för i riksdagen.

ledarteckning-16_38988924Så uttrycker sig en folkvald politiker när tusentals medborgare i Bjuv oroar sig för hur det skall bli med den framtida försörjningen.
En av flera mörkermän inom liberalismen som genom Björklund vill sänka både löner och skatter samt därutöver ta bort alla bostadssubventioner och därmed sätta alla – utom välgödda liberaler – på gatan utan rimlig möjlighet att försörja sig.
Jan Björklund börjar mer och mer likna en politikens Caligula.
Mannen som skulle reformera hela skolväsendet och på köpet fick han 8.000 pedagoger, lärare, rektorer, professorer och docenter mot sig som mot bakgrund av decenniers skolstudier protesterar mot Björklunds skolpolitik som formerats utifrån den entydiga slutsatsen – att enbart krav och kaserngårdsdiciplin leder till bättre resultat i skolan – de årligen återkommande Pisa-studierna påvisar motsatsen dessvärre för Björklund.
Jan Björklund har en förmåga – då retorik och kunskap inte räcker till – att håna alla som kritiserar honom.
Själv ifrågasätter jag hans förmåga till ett intellektuellt samlat samtal överhuvudtaget – han vill bara ha ut sitt enkla populistiska budskap – inte helt okänt för mig sedan hans tid i Stockholms kommunpolitik.
Och budskapet för Bjuvborna frångår inte hans intellektuella oförmåga – de får sköta sitt så sköter jag mitt.
Problemet är att han inte ens sköter sitt.

bloggarna

Annonser
Lämna en kommentar

4 kommentarer

 1. Hans Bodin

   /  20 april, 2016

  Hej Björn! Björklunds gnäll är vi vana med och det känns som att bäst före har gått ut för länge sen för hans del.
  Mvh! Hans.

  Liked by 1 person

  Svara
  • Hej Hans!

   Ja det är väl rätt symptomatisk för liberaler att samtidigt som dess näringspolitiske talesperson Said Abdu har ertappats med att ha blåst sina anställda på deras löner.
   En sammanlagd skuld hos kronofogden på en halv miljon http://aktuelltfokus.se/liberalernas-naringspolitiske-talesperson-blaste-sina-anstallda/
   Skyller sina tillkortakomanden med att han haft för många styrelseuppdrag!!!!!!

   Man kan med rätta säga att Liberaler står för kriminella handlingar som kan omsättas i politiska reformer som ett sätt att minska kriminalitet – RUT avdraget var ju just en sådan reform genom att alla solidariskt skulle betala för att ett fåtal skulle få städat hemma så de slapp lida av dåligt samvete av att vara kriminella.
   Att man smet från sina skyldigheter beror alldeles säker på för höga skatter och arbetsgivaravgifter – sänk allt som går att sänka en slogan Björklund säkert skulle ställa sig bakom
   1800-tals politik som sagt!

   MVH//Björn

   Gilla

   Svara
 2. Sten Jonsson

   /  19 april, 2016

  Idag blev jag glad när jag läser din Krönika Björn! Jag retade mig också enormt på denne Jan Björklunds kommentarer i anslutning till Bjuv-historien. Denne Björklund som är partiledare för ett parti som knappt har näsan över vattenlinjen. Han borde vara lite mera ödmjuk och inte blåsa upp sig så enormt.
  Sten Jonsson

  Liked by 1 person

  Svara
  • Hej Sten!

   Jag blir glad när andra blir glada.
   Jag förstår dig fullständigt – det var både respektlöst, huvudlöst och mycket dumt att uttrycka sig på det sätt han gjorde.
   Sådant skall karln inte komma undan med så krönikan är också tillsänd honom för studium om han nu är intellektuellt mottaglig förstås – jag förbehåller mig vara tveksam dessvärre.

   MVH//Björn

   Gilla

   Svara

Välkommen att kommentera.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: