Pajaseri på en oanad nivå……………….


Publicerat 2016-04-27
lofvenKrisen inom miljöpartiet fortgår
 till stor förnöjelse för medier och opinionsinstitut och – nej – det handlar inte om samröre med nazister eller uttalanden om vilka som är svenskar och vilka som inte är det – ej heller om mytomaniskt skryt om 30 års FN tjänst där man gör processen kort mot och av partiet så förhatliga muslimer – samt därutöver presterar ständiga klavertramp som de – under avslöjad anonymitet – gärna skyltar med för att därefter skylla på dataintrång – i något fall också husdjuret – sådant accepteras av alla de med dubbla y-kromosomer samtidigt som ledningen tar försiktigt avstånd så att man inte minskar i väljaropinionen.
Eller skatteflykten som man skrev om under någon dag men som överglänstes av bostadsminister Kaplans (MP) meddelade avgång.
Sådana händelser är inte intressant för medierna.

hqdefaultOch mitt i allt manar Liberalernas partiledare i en presskonferens framför – inte bara en utan hundratals – ”stånds”mässiga nya logotyper som osökt för tankarna till gamla manliga djungelritualer ackompanjerad av nyliberala  – gamla och misslyckade reformer som sänk skatterna, sänk taket i A-kassan, återinför stupstocken i sjukförsäkringen, likvidera skatt på kärnkraften, ta bort värnskatten – mer poliser och mycket mycket mer till försvaret –  något som inte nämndes under den tid Björklund satt i alliansregeringen.
Då glänste man gemensamt med allianskollegerna i ett bländvitt leende i valkupén för att övertyga väljarna hur samspelt man var.
Sammantaget behöver vi knappast tveka om hur illa sedd arbetslösa och sjuka är hos de högre Liberala ”ståndet” – de skall bekosta de som redan har ett överflöd – ojämn resursfördelning mellan rik och fattig mellan kvinna och man är för Liberalerna ståndsmässigt och manligt.
Dom förstår inte ens att deras ambitioner har prövats under alliansåren med ett resultat som inte kan betraktas som något annat än ett totalt misslyckat fiasko.

jimmie-akbNär vi nu är inne på fiasko så kan inte Sverigedemokraternas skuggbudget definieras på något annat sätt samt att deras ambitioner är vilseledande.
Granskar man deras utspel är det tagna direkt och utan omsvep av Timbro.
Man har låtit Riksdagens utredningstjänst genomföra en utredning av hur mycket staten skulle tjäna på att införa enhetlig moms på 25% som ett i deras skuggbudget föreslagen reform samt hur mycket dagens jobbskatteavdrag kostar i uteblivna skatteintäkter.
Går man igenom utredningen – som ligger till grund för deras skuggbudget – framgår det med all tydlighet att det Sverigedemokraterna låtit utreda och som kommer att kosta ofinansierat 180 miljarder inget annat är än ett avdrag riktad till de med inkomst av arbete samt att de exkluderar alla cirka 2 miljoner pensionärer, alla sjuka, alla arbetslösa och alla övriga som saknar löneinkomst.
”Ingen” skall betala skatt på inkomst upp till 150 000 kronor”
Det mina vänner låter väldigt bra – men som vi lärt oss – i synnerhet vad avser Sverigedemokraterna – att det som låter bra finns alla skäl till en genomgående granskning och det visar sig mycket riktigt att förslaget – om det överhuvudtaget blir någon verklighet – kommer att slå hårt – mycket hårt – mot de allra fattigaste i samhället – pensionärer får en ökad skatteklyfta, sjuka, arbetslösa, deltidsarbetslösa och alla de som inte har någon löneinkomst överhuvudtaget ingår inte i detta förhöjda jobbskatteavdrag.

sankt-skatt1Går man igenom Rut-utredningen framgår det tydligt att förslaget definieras som “förändrat jobbskatteavdrag” och avser bara gälla arbetsinkomster.
Man presenterar det som med ett kraftigt förhöjt grundavdrag när det i själva verket är ett förhöjt jobbskatteavdrag vilket man erkänner i replik då – dels från högern menar att det låser fast de som lever på ersättningar från socialförsäkringarna – dels erkänner att det avser endast löneinkomster.
Effekterna av deras förslag blir cirka 500 kronor per år till de lågavlönade och
cirka 16 500 kronor per år till de med höga inkomster – det blir drygt 30 gånger mer till de välsituerade i samhället.

sdOch finansieringen skall ske dels med att slopa Arbetsförmedlingens arbetsmarknadsinsatser för alla, höjd moms på redan lägre momssatser såsom på livsmedel, kollektivtrafik samt en utfasning av ränteavdragen.
Var och en kan säkert själva förstå att nettot blir mindre genom detta förslag.
Man sätter kniven i ryggen på alla de som missgynnades av Alliansens jobbskatteavdrag genom att med en lögn påstå att man gynnar de sämst ställda i samhället genom att jämföra grundavdrag med jobbskatteavdrag inkomst med löneinkomst – kan det bli mer oärligt.
Jobbskatteavdragen som till och med Moderaterna förstått kommit till vägs ände.
Jag håller med en del nationalekonomer som anser att skuggbudgeten bygger på mycket vaga förutsättningar och själva vill man att regeringen tillsätter en utredning om förhållandet.
En sådan – hypotetisk – utredning skulle med all sannolikhet komma fram till ökade samhällsklyftor i likhet med vad jobbskatteavdragen resulterat i och kommer att fördjupas.

bloggarna

Annonser
Lämna en kommentar

1 kommentar

 1. Hans Bodin

   /  28 april, 2016

  Hej Björn! Tyvärr så har vissa MP:are varit allt för ”gröna”för att vara regeringsdugliga. Kaplan utlöste rörkrisen och nu kanske blir det nya rör! Hur som helst är det väldigt ”rörigt”i
  MP för närvarande! Skattesänkningar har haft i åtta år och det har enbart dragit isär samhället!
  Mvh! Hans B

  Gilla

  Svara

Välkommen att kommentera.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: