Skam går på torra land…………………………….


Publicerad 2016-04-29
M-loveKlappjakt är moderaterna nygamla 
ansträngningar till att modernisera partiet och dess politiska ambitioner.
Och inte oväntat har nu alla de som lever på försörjningsstöd kommit i skottgluggen för Moderaternas modernisering.
Det lustiga är att de förslag som nu annonserats av ABK inte är ett nytt förslag.
Ute i kommunerna – främst moderatstyrda – har man ruvat på detta länge och i ett flertal fall har man också genomfört  förslaget.

760För mig ekar det 1800-tal det förslag som nu aviseras av moderatledaren.
Moderaterna anser att det nya utanförskapet behöver brytas och fler människor behöver ett första jobb.
Men vem och vilka var det som åsamkade detta ”nya” utanförskap?
Först införde man den nu historiska ”stupstocken” som drev människor från sjukersättning till kommunernas socialnämnder som såg sig föranledda utifrån Socialtjänstlagstiftningen – som betonar integritetsskyddet samt barnperspektivet – se till att de utförsäkrade hade någon form av möjlighet att överleva – många gjorde det inte utan tröttnade på att hasa fram och tillbaka mellan sjukersättning och försörjningsstöd med allt av oro och förnedring det gav upphov till.

Man hänvisar till FUT-utredningen som delgavs Alliansregeringen 2008 och som påvisade i huvudsak felaktiga utbetalningar av administrativ karaktär förorsakade av Försäkringskassan själva.
Utredningen slog också fast ett viktigt skäl till felaktiga utbetalningar som bestod av att myndigheterna inte längre hade möjlighet att med hjälp av Skatteverket kontrollera av den sökande angivna inkomster och förmögenheter.
Den som har pengar på banken har inte rätt till försörjningsstöd enligt Socialtjänstlagen.
Men vilka var det då som avskaffade förmögenhetsskatten och samtidigt fråntog Skatteverket rätten att hålla koll på hur mycket pengar folk har på banken?
Det var en av de första åtgärder den moderatledda regeringen vidtog redan 2007 innan de ens hade blivit varma i regeringskostymen – och hör och häpna – man gjorde det av integritetsskäl!!!!!!!!!!!!
Först avskaffar man möjligheten för myndigheten att kontrollera människors sparmedel för att därefter beklaga sig över att Försäkringskassan inte kan kontrollera huruvida den sökande för försörjningsstöd verkligen talar sanning.
Man bet av den gren man satt på – skulle man i all enkelhet kunna uttrycka det som.

Anna Kinberg Batra, ordf i finansutskottet, moderat gruppledare.

Anna Kinberg Batra Moderat skövlare!

Men Anna Kinberg Batra (M) anser inte att det är integritetskränkande att opåkallat göra husrannsakningar hos medborgare i akt och mening att kontrollera att de som uppbär försörjningsstöd verkligen lever i enlighet med livets nödtorft ur ett moderat perspektiv.
Det får naturligtvis inte vara ett välfyllt kylskåp eller andra detaljer som av ”dörrknackaren” anser går att omsätta i reda pengar på någon ”loppis” någonstans.
Skulle medborgaren anse att rannsakningen är integritetskränkande och skamlös och därför inte släpper in husrannsakaren av den anledningen avfärdas försörjningsstödet per omgående – då det i enlighet med lagen om integritetsskydd måste vara en ömsesidig överenskommelse i enlighet med följande;

Lag (2010:1408)
6 § Var och en är gentemot det allmänna skyddad mot påtvingat kroppsligt ingrepp även i andra fall än som avses i 4 och 5 §§. Var och en är dessutom skyddad mot kroppsvisitation, husrannsakan och liknande intrång samt mot undersökning av brev eller annan förtrolig försändelse och mot hemlig avlyssning eller upptagning av telefonsamtal eller annat förtroligt meddelande.
Utöver vad som föreskrivs i första stycket är var och en gentemot det allmänna skyddad mot betydande intrång i den personliga integriteten, om det sker utan samtycke och innebär övervakning eller kartläggning av den enskildes personliga förhållanden. Lag (2010:1408).

Fattiga o rikaNu är det ju inte så att Anna Kinberg Batra är helt omedveten om krockarna mellan hennes och Moderaternas förslag mot gällande lagstiftning.
Men eftersom Moderaterna är fast beslutna att införa detta förslag så är hon heller inte främmande för att ändra lagstiftningen i likhet med vad man gjorde i Socialtjänstlagen för att den så kallade Landskronamodellen skulle bli nationellt laglig.
Men vad säger FN:s konvention om mänskliga rättigheter och lagstadgat skydd mot den egna integriteten och hemmets frid?
Uppenbart är att – efter att ha studerat konventionen – Moderaterna bör ta sig en rejäl funderare på i vilka artiklar hon tvingas begära ändring för att hennes människorättsvidriga förslag skall kunna bli verklighet.
Att detta genomförts i vissa kommuner och inte prövats mot erforderlig lagstiftning och konventioner får anses vara obegripligt slött av främst oppositionen.

Dumheten i förslaget överträffas bara av elakheten.
Personlig integritet är en grundläggande mänsklig rättighet och spelar en central roll i ett demokratiskt samhälle.
Integriteten är avgörande för människans värdighet och den förstärker andra rättigheter som yttrande- och informationsfrihet samt föreningsfrihet.
Den erkänns också av internationell människorättslagstiftning som vi anslutit oss till genom ratificering.
Därutöver finns det knappast pengar att hämta på att försöka plundra de allra fattigaste människornas hem – normalt är det ytterst förnedrande för en människa att tvingas inse att den sista möjligheten är att be om hjälp – redan då är alla andra möjligheter uttömda.
Visitationsrundorna kommer dessutom kosta massor med pengar att genomföra – eftersom de tar massor av tid för socialarbetarna som redan idag är hårt ansträngda.
Tänk om Moderaterna lade tid och ambition på att låta de – man bedriver klappjakt på – istället verkar för att de återfår sin värdighet inom ramen för den personliga integriteten.
En tanke som aldrig slår en Moderat.

arga symbolenFörslaget är helt baserat på populistiska känslor – utan att någon har tittat det minsta på siffrorna.
De som har det sämre än jag kan gott få det ännu sämre – även om det kostar kommunerna mångmiljonbelopp i ökad administration.
Inga metoder verkar för extrema när det gäller att bedriva klappjakt på de fattigaste i samhället men blir oerhört extremt – om det ens finns i Moderaternas tankevärld – att bedriva klappjakt på alla de som saknar heder, etik och moral och med hjälp av den tveksamma karaktären betalar för experthjälp med avsikt att utnyttja alla svarta hål i erforderlig lagstiftning för att undslippa sig en skyldighet som de fattiga knappast kan undslippa sig.
Moderaterna har visat vilket människoföraktande parti de är och konkurrerar med Sverigedemokraterna om titeln ”skitstövlar” alla kategorier.

bloggarna

 

 

 

Annonser
Lämna en kommentar

4 kommentarer

 1. Hans Bodin

   /  29 april, 2016

  Hej Björn! Gamla feodaltakterna sitter djupt rotat i högerpartiet/moderaterna så för mej var det ingen överraskning av detta utspel! Till sist en liten limerik från Jacke Sjödins kåseri i dagens TÅ. ” Om Björklund stoppar loggan i sin ficka och sedan går på dans endera dan, så lär han säkert få frågan av flickan: -Vad har du i fickan Jan”!!!
  Ha en trevlig Valborg och 1: maj
  Mvh! Hans B.

  Liked by 1 person

  Svara
  • Ha ha ha den var helt underbar Hans den skall jag komma ihåg 🙂

   Jo feodalinstinkten är djupt rotad hos Moderaterna och själv är jag lika överraskad som dig.
   Det är ju så uppenbart – jag de mindre bemedlade och stoppa huvudet i sanden vad avser skatteflyktingarna vilka en stor del huserar under Moderaternas paraply även i den högsta ledningen.

   Önskar dig detsamma

   MVH//Björn

   Gilla

   Svara
 2. Tarmo Lindholm

   /  29 april, 2016

  Moderaterna ger inte upp att jaga Bidragsfuskare, och detta har dom gjort förr, medan den omfattande Skattesmitning som nästan blivit en norm i Sverige, märkligt nog inte alls är så viktigt för Moderaterna, som e.x.v kostar Staten lika mycket som hela Försvaret kostar..

  ”Räknar man pengar i Bidragsfusket, är det än mer klackarna i taket. Kontrollerna ledde till återkrav på 317 miljoner. Det låter förstås mycket. Men det är kring 0,15 procent av de kring 200 miljarder som Försäkringskassan betalar ut varje år. En struntsumma.

  Och då ska man väl dessutom, i ärlighetens namn, dra av kostnaden för de 150 handläggare som jobbat med kontrollerna.

  Det ser ungefär likadant ut, år efter år. Vilket rätt effektivt omkullkastar Moderaternas retorik om hur fuskande bidragstagare äter det arbetande folket ur huset.” AB

  Liked by 2 people

  Svara
  • Hej Tarmo!

   Ja under alla år som jag följt Moderaterna har de aldrig någonsin förnekat sig – allt som gynnar de svaga i samhället protesterar man emot och har så gjort i alla tider men när det blir aktuellt att beskatta företag och bättre bemedlade då blir det svårare.
   Märkligt i sammanhanget är att Moderaterna – trots att de har åtgärden på sin politiska reformagenda – inte under de 8 år man vanstyrde landet inte klarade att avskaffa värnskatten.
   Men det lär väl bli nästa vända anar jag så det är bara att hoppas det inte blir någon ny session för högern.

   Ha en trevlig valborg och 1:a maj Tarmo

   MVH//Björn

   Gilla

   Svara

Välkommen att kommentera.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: