Tystnaden talar sitt eget språk………………….


Publicerad 2016-05-18
HBDet är anmärkningsvärda uppgifter som Aftonbladet avslöjar avseende den tidigare chefredaktören för Dagens Nyheter – ett avslöjande som stinker i all sin skitiga och bruna dynga.
Hans Bergström – tidigare chefredaktör på DN mellan 1995 och 2000 samt ansvarig utgivare mellan 2001-2003 som har mer lik i sin tjänsteutövning än vad som framgår av avslöjandet – har enligt Aftonbladets research fått del av en mailkonversation där Bergström uttryckligen uppmanat Sverigedemokraterna att fälla den Socialdemokratiskt ledda regeringskoalitionen – eller mer drastiskt uttryckt ”Det är dags att välta bordet” – vilket också skedde men fick andra följder som inte gick riktigt som planerat men fick ändå till följd en regeringskris som avslutades med en överenskommelse över blockgränsen och som därefter bröts av Kristdemokraterna – avtal till för att följas gäller inte riktigt för Kristdemokrater så vem kan lita på det partiet i framtiden.
Och hur många fler redaktörer bland de liberala och konservativa medieföretagen sitter idag och darrar av rädsla att bli avslöjade som konspiratörer?
Tidigare avslöjades av Dagens Industri – som nu följts upp av Expressen – hur täta kontakter mellan ett flertal näringslivsorganisationer och Sverigedemokraterna pågått och fortfarande pågår.

jimmie-akbDet är inte okänt att jag betraktar Sverigedemokraterna som ett neofascistiskt parti – ett parti på den allra yttersta högerkanten på den samlade politiska taburetten.
Trots ledningens otaliga försök att slipa ner de taggiga kanterna – med ett verktyg som alltigenom varit totalt misslyckat – för att framstå som betydlig mer normala så motarbetas det av en kader av förtroendevalda runt om i kommunerna.
Sverigedemokraternas ursprung för bara drygt 30 år sedan är inte heller det särskilt tilltalande – särskilt inte när man fortfarande drar till sig rasistiska och nazistiska och andra tveksamma  organisationer som lockas av partiets alltigenom främlingsfientliga attityder.
Alla försök att förbli Per Albin Hanssons folkhemsförespråkare är bara nonsens vilket jag också avslöjade i min krönika daterad 2015-08-20 –  ”Sverigedemokraterna ett motsägelsernas parti” .
Det är inte för inte man tar avstånd från Sverigedemokraternas politik – men av helt andra anledningar än det jag redogjort för i mina tidigare krönikor.
Det är heller inte konstigt att liberaler och konservativa allt mer normaliserar partiet med utgångspunkt av Sverigedemokraternas ledning och dess sätt att ta avstånd från rasism och nazism – och därutöver bedriver man utomparlamentariska aktioner.
Men som jag sagt tidigare – be en Sverigedemokrat förklara vad de menar med socialkonservatism med nationalistisk inriktning och med metaforer som folkhem, nationalism, trygghet och homogenitet och de lär bli uppenbart andfådda i den uppförsbacken – längre bort från Per Albin Hanssons ambitioner lär man knappast komma för att inte säga – en oursäktligt skymf mot vår landsfader.

Rättvisa, solidaritet och frihet. Tre ord som upprör många men älskas av desto fler.
Vi kan också lägga till jämlikhet, så är socialdemokratin i hamn och övriga förflyttade ut i periferin.
En politisk rörelse som baserar sig på dessa begrepp och fyller agendan med innehåll är en kraft som skrämmer den neokonservativa högern och dess anhängare.

riksVi har allt från den traditionella högern – till den neokonservativa – som med olika skrämselattacker försöker marginalisera den politiska kraft som ryms inom de tre orden samlade inom socialdemokratin – och för den delen även inom Vänsterpartiet.
Klasshat är en förkastlig grund att bygga politisk handling på – det förstår de flesta – och ändå vill man förneka att den finns trots att den existerar med allt sitt uppsåtliga förakt.
Jag vill gå ännu längre och beskriva dessa 4 värdegrunder som ett upphov -som inte bara skrämmer högern – utan föder ett spiralt hat mot vänstern.
Vi har sett det i många sammanhang – inte minst vad avser tiden under
Olov Palme då den eskalerade i en vansinnig spiral och slutade med ett statsministermord.

Fattiga o rikaI Sverige kan borgerliga politiker ha exakt samma omänskliga synsätt på arbetslösa som den neokonservativa högern genom att slå sönder det sociala skyddsnätet så mycket som möjligt och driva ut arbetslösa och sjuka till lågbetalda jobb och gärna fördriva människor ur sina sociala sammanhang – bland annat genom att kräva att man skall ta jobben över hela Sverige – detta är det systemskifte vi åsett allt sedan 2006 och de efterföljande åtta åren med den borgerliga regeringen.
Den välbetalda och socialt välmående överklassen lär klara sig ändå – med undanstoppade pengar i skatteparadisen understödda av Moderaterna – utan dessa reformer som därmed alltid kommer att vara riktad mot de fattiga och mindre välbeställda.
Borgerligheten anser att detta är ”förutsättningar” utan att ägna en tanke på vilka ytterligare sociala problem det medför – ofta till gagn för sådana som med förkärlek skyller problemen på andra grupper i samhället – företrädesvis invandrare.

SkatteplaneringBorgerlighetens politiska reformer föder och göder vänsterns klasshat – däri ligger skillnaden på borgerligt respektive vänsterns klasshat.
”- I ett civiliserat solidariskt samhälle byggd på tanken att man inte måste – utan vill dela med sig” – skriver Susanna Alakoski krönikör i Dagens Arbete och skriver vidare ”- Och det är den delen av den solidariska tanken som högern aldrig på djupet kan förstå”.
Och jag ställer mig helt bakom denna alldeles utmärkta analys.
Vore inte möjligheten att skatteplanera eller undandra sig de plikter som förutsätts av alla efter var och ens förmåga skulle det inte finnas något hat mellan de som har och de som inget har.
Överklassens självpåtagna privilegier drabbar alla i samhället – utom de själva.
Egentligen har jag svårt att förstå varför vi skall duka borden för alla samhällsmedborgare när det bara är ett fåtal som äter upp delikatesserna och lämnar knappt ens smulorna åt det stora flertalet.
Det finns borgerliga politiker som försvarar sådant – genom tystnad.
Ibland talar tystnaden mer än vad som är bekvämt – men det begriper inte de borgerliga charlatanerna – eller så gör man det men vill inte inlåta sig i några besvärliga motargument som man ändå kommer att förlora.

BjörklundNär Björklund – som partikamrat med Hans Bergström – får frågan om hur han ser på avslöjandet så är hans enda kommentar – ”-inga kommentarer” – mycket upplysande – och låter istället hans presschef Elin Boberg förklara vad han tycker enligt följande: ”-Hans Bergström har agerat som egen person. Det är välkänt att Liberalerna vill återta makten tillsammans med Alliansen, men inte med stöd av Sverigedemokraterna.”
Att individualisera är inget nytt sätt att bortförklara något som har ett betydligt mycket större perspektiv än relaterat till en enstaka individ – det har man lärt sig av inte minst Sverigedemokraterna.
Sammantaget är perspektiven så mycket större än knutet enbart till Hans Bergström.
Svenskt Näringsliv med ett flertal av dess medlemsföretag har i sann anda snkopulerat med Sverigedemokraterna – vilket gjort mig och många andra besvikna särskilt som man gjort sig vinn om att – i likhet med arbetarrörelsen – värnat den svenska modellen och de förhandlingsprocesser som gjort vårt land minst strejkdrabbat i hela den demokratiska världen.
Flertalet av Moderaternas kommunalråd sätter press på Anna Kinberg Batra att föra samtal med Sverigedemokraterna.
Ett flertal moderatstyrda kommuner har därutöver tagit Sverigedemokraterna till sin barm – inte minst vad avser ”projekt” Gävle – där man enligt obekräftade uppgifter avvaktar utgången av samröret med Sverigedemokraterna för att se hur man på riksplanet kan genomföra ett liknande samarbete.

Media indokrtrinerarMånga journalister på de liberala och konservativa medierna har därutöver gjort mycket för att normalisera Sverigedemokraterna – i vissa fall krävt att man skall tala med Sverigedemokraterna – till och med samarbeta.
Därutöver skedmatar man läsarna med allehanda smörja som om läsaren vore några intellektuellt försvagade individer man måste roa medan ledarskribenter talar om hur landet borde eller skall styras.
Det är inte oberoende politiska analyser det är opinionsbildande analyser man bedriver.
Hans Bergström må vara en individuell bricka i det totala sammanhanget men vidden av blåbrun stinkande dynga står helt klar när man sammanfattar det hela.
Det duger inte längre att låta tystnaden tala.
Jag håller med Stefan Löfvén – ”-detta är ett huvudproblem för den samlade borgerligheten”
Jag vill dock förstärka det genom att hävda vi är också inne på en mycket farlig väg.
Det handlar om att slå undan alla demokratiska spelregler för egen snöd vinnings skull.

bloggarna

Lämna en kommentar

4 kommentarer

 1. Tack Bjorn Alvenbrand du ger en skrämmande men ärlig beskrivning av hur alliansen med Sd och näringslivet går bakom ryggen på svenska folket, och sätter demokratin ur spel,allt för att gynna sig själva och sina väljare, men det håller inte. Sverige ska inte styras av kriminella. Dit hör tyvärr moderater,alliansen med Björklund och Sd som myglar med näringslivet. Svenska folket vi bör stödja sittande regering!

  Gillad av 1 person

  Svara
  • Hej Sonja vad roligt att hitta dig här!

   Och tack för att du tyckte om – eller vem kan egentligen tycka om den beskrivning jag ger – men det är tyvärr så det ser ut och jag oroar mig inför framtiden om väljarna inte ser vad som sker.
   Vinner de borgerliga regeringsmakten 2018 kan vi förvänta oss ytterligare 64 miljarder i skattesänkningar, ett återinförande av den så avskydda ”stupstocken” socialförsäkringarna åker rutschkana nedåt igen och de som får stå för notan är alla som inte ingår i deras skattesänkarhysteri – klyftorna fördjupas ytterligare och fattigdomen ökar.
   Marknadshyror kommer att införas och sjukhusen privatiseras.
   De enda som tjänar på detta systemskifte är företagen och överklassen dvs. de som lägger sina röster på de borgerliga samt en andel av väljarkåren som endast ser till tjockleken på sin plånbok – allt i samarbete alternativt stöd av det neofascistiska parti vi begåvats med som ett resultat av den förra regeringens åderlåtningar.
   Det är en skrämmande utveckling.

   Sonja kommentera gärna mer på mina krönikor – jag lär mig av mina läsare.

   MVH//Björn

   Gilla

   Svara
 2. Hej Hans!

  Ja det är synnerligen skrämmande att sådant här får hända – man sätter demokratin ur spel för egen vinnings skull.
  Det är rent ut sagt bedrövligt och tystnaden är monumental från det håll där det borde sägas något.
  Men som sagt även tystnad är talande och man skall inte vara allt för överraskad.

  MVH//Björn

  Gilla

  Svara
 3. Hans Bodin

   /  19 maj, 2016

  Hej Björn! Det är en skrämmande läsning som du serverar och vi har ju sett hur alliansregeringen gick över lik för att gynna sig själva genom bla.stupstocken, slaveriet Fas 3 och alla dessa privatiseringar. Vi ser idag hur sjukskrivningar har ökat pga. utbrändhet och det är konsekvensen av borgerlig politik.
  Mvh! Hans B.

  Gillad av 1 person

  Svara

Välkommen att kommentera.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: