Med kulor och vattenkanoner skall utanförskapet bekämpas……………..!!


Publicerat 2016-05-27
HusbyNågot av det mest patetiska
 – för att inte säga tragiska – jag tagit del av var hur medierna trummade ut hur ”ansvarsfulla” borgerliga partiledare tog sig tid att besöka det av dom definierade ”No go zoner” i detta fall förorten strax norr om Stockholm.
Man frågar sig i sammanhanget varför?
Vad gör det så intressant nu 2016 att besöka Husby som inte under deras regeringsperiod var ett dugg intressant?
Den enda förklaringen jag kan finna är rent populistiskt och känslan av hur dessa fyra charlataner som uppstod när dessa promenerade i bredd – omgiven av ivrigt fotograferande journalister, företrädare för det svenska våldsmonopolet – var att nu skall vi visa handlingskraft men gör det genom att ytterligare stigmatisera invånarna i förorterna.
En i alla avseenden makaber tillställning!

Låt mig först som sist ta avstånd från dessa utomparlamentariska aktiviteter ungdomarna ägnar sig åt.
Det finns inga försvar för att bränna ner bilar eller med stenar eller andra tillhyggen ge sig på de som har som uppgift i samhället att skydda oss – det är naturligtvis helt förkastligt – men där tar det slut – åtminstone för dessa galjonsfigurer som inte lever med insikten att söka orsak och samband att förstå varför det händer.
Fenomenet är sannerligen inte nytt – och de som nu vill relatera och måla upp en bild av våldsbenägna invandrare har en synnerligen kort historia inpräntad i deras begränsade tankeverksamhet och en ambition som följer målet – ett totalt främlingshat.
Skapa ytterligare stigmatisering och därmed ytterligare ett ökat främlingshat gör nu också dessa fyra borgerliga företrädare sig skyldiga till – så exklusivt så ovanligt 😉

ReinfeldtBesökte man Husby för att tala med invånarna?
Nej inte alls – helt ointressant!
Man gick dit för att tala med och hur polisen upplever situationen i ett av utanförskapsområdena – för det hade man sannerligen inte behövt sammankalla en pressinbjudan för att med buller och bång meddela sin avsikt – det hade räckt med att tala med aktuella poliser via telefon eller helt enkelt bjuda in polisen för att förhöra sig om situationen.
Det finns något djupt problematiskt i borgerligas politikers hantering av ”problemen i förorten”.
Man pratar inte med utan om människorna som bor där.
Det var ju väldigt modigt att ens besöka förorten – där nattvandrar mammor utan poliser i släptåg.
Så gjorde deras före detta överkucku också under alliansregeringen – men bara under skoltid och för att testa lite surfplattor för att därutöver generalisera över alla dessa utomparlamentariska aktioner – som skedde redan under hans tid – är begångna av ”arga unga män” – och i likhet med sina efterföljare konstatera samma sak – fler poliser och ännu fler poliser fast nu utrustade till tänderna med allehanda vapen.

bigOriginal (1)Gick Anna Kinberg Batra, Annie Lööf, Ebba Bush Thor och Jan Björklund i Husby centrum för att prata med ungdomarna eller människorna?
Nej det var ointressant!
Man upplever snarare att man vandrade omkring för att mäta hur mycket ”bomber och granater” som erfordras för att ge dessa ungdomar en smäll på käften och påvisa att samhället inte accepterar kriminella handlingar – utan att med ett enda ord nämna varför.
”– Vi är här för att träffa poliser och få en verklighetsbild av deras vardag” – sa Annie Lööf till de närvarande journalisterna.
Inte ungdomarnas vardag – inte heller ett ord om alla de eldsjälar som aktivt – utan lokalpolitikernas medverkan – försöker göra det som politikerna borde göra.
Inte ett ord om hur ungdomarna själva upplever sin situation, en maktlöshet ett liv utan framtid – förutsättningar som de borgerliga själva slog sönder och samman.
Björklunds enda kommentar var ”–Vi kan inte acceptera att man kastar sten på polisen bara för att man är arbetslös”
Nej det är oacceptabelt – så långt riktigt.
Men varför skröt och skryter ni om hur ni minskade ”utanförskapet” med 300 000 under ert – enligt mig – vanstyre av landet?
Varför hör jag inte dessa så kallade ”ansvarsfulla” politiker tala om trångboddhet, arbetslöshet och maktlöshet som är en del av orsakerna bakom det utanförskap som ni säger er vilja bekämpa?

ullenhag_ringer_reinfeldtBara tomma ord – ett makabert spektakel utan innehåll – populism – först skapa utanförskap för att därefter undvika tala om anledningar – istället föreslå ytliga åtgärder för att slå sönder det sista hopp som finns – en dröm som alla ungdomar har – ett liv med arbete, bostad och familjebildning – viljan att göra rätt för sig.
För borgerligheten var det viktigare att kritisera den nya regeringen som tog bort posten integrationsminister – fördelade integrationsfrågorna på fler departement – än att inse hur er så kallade integrationsminister – Ullenhag (L) – som förklarade vid sitt besök att det ”–helt enkelt är mer konstruktivt att diskutera lösningar när det är lugnt” för att därefter avsluta sitt besök med att be ungdomarna fantisera – ja det är sant kära läsare hur svårt det än är att förstå så är det ett sant uttalande – vad dessa ungdomar skulle vilja framföra till hans regering om de hade varit i integrationsministerns skor!!!!!!!!

skamtteckning177Anders Lindberg – ledarkrönikör på Aftonbladet – skriver träffande i sin krönika vilken ”usel idé att skjuta på unga i förorten” en reaktion på och förslag av Arin Karapet (M) i en debattartikel på Expressen.
Eller Andreas Carlson (KD) rättspolitiske talesperson för sitt parti som gemensamt med Ebba Bush Thor förordar gummikulor, vattenkanoner och skyddade fordon för att komma till rätta med ”utanförskapet”.
Det är dessa förslag man hade i bagaget när dessa makabra charlataner besökte Husby!
Med kulor och vattenkanoner skall utanförskapet bekämpas……………..!!
Brist på förmåga och insikt ersätts med vapen och skyddsutrustning – FY FAN!
Man blir med rätta skrämd av högerns bisarra förslag.

bloggarna

Annonser
Lämna en kommentar

4 kommentarer

 1. Hans Bodin

   /  29 maj, 2016

  Hej Björn! Sten Nordin tog bort alla fritidshus i Husby i sin skattesänkariver och det är en av konsekvenserna med oroligheterna. Denna vandring med massor av poliser tidigt en morgon visar ju tydligt borgelighetens ofullständiga förankring med verkligheten!
  Ha en fortsatt trevlig söndag!
  Mvh! Hans B

  Liked by 1 person

  Svara
  • Hej Hans!

   Ja riktigt – man verkade i princip för att flytta all samhällstjänst därifrån – fritidsgårdar som är så viktigt för ungdomarna lades ned av obegripliga skäl – sannolikt ekonomiska.
   Testosteronstinna ungdomar undersysselsatta utan arbete utan framtid därtill ingen som lyssnar på dem – resultatet visar sig genast och det bisarra är att det är inget ovanligt det har skett förr om åren – man har inte lärt av erfarenheterna istället är det bättre att kriminalisera ungarna och vaska fram gummikulor och andra vapen i akt och mening tysta ungarna.
   Våld föder våld – men sådant tycks inte högern förstå.

   MVH//Björn

   Gilla

   Svara
 2. Sten

   /  27 maj, 2016

  Mycket bra skrivet om denna ”promenad i Husby” Björn! Detta borde du sprida till en vidare krets av läsare. Varför inte börja med att lägga in detta i Pensionärsvänner? Du är väl medlem där? Eller i någon tidnings nätbilaga?
  Mvh Sten Jonsson trogen läsare av dina inlägg!

  Liked by 1 person

  Svara
  • Hej Sten!

   Tack för din uppskattning.

   Spridning sker på de flesta sociala medier inklusive Twitter där responsen är hög.
   Men jag når naturligtvis inte ut i samma utsträckning som rikstidningarna men bloggen gör sig allt mer känd efter att sedan 2006 ha arbetat tämligen intensivt med den.
   I dagsläget har jag cirka 1000 trofasta läsare som glädjer mig givetvis men då jag skriver om samhällsproblem och inte mode (ironi skadar aldrig) så blir läsekretsen därefter tyvärr.
   En del artiklar har jag förvisso fått igenom i papperstidningarna också men det ställs hårda krav på publicering dessvärre

   Jag tackar dig ändå för dina eminenta förslag för att nå en vidare läsekrets – glad när läsarna engagerar sig vilket sporrar mig ytterligare.

   Önskar dig en trevlig helg

   MVH//Björn

   Gilla

   Svara

Välkommen att kommentera.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: