KD vill skapa regeringskris – vill regera med Sverigedemokraterna………….


Publicerad 2016-06-13
adaktusson2Lars Adaktusson skriver i en debattartikel – väldigt högtravande – i Dagens Nyheter med den storstilade rubriken att det är ”Hög tid för alliansen att fälla den rödgröna regeringen”.
Att jag inte är ensam om att ha lite – för att inte säga inget – förtroende för Kristdemokraterna är inget understatement och baseras på ett otal märkliga utspel.
Opinionssiffrorna talar därvid ett tydligt språk – en opinion som för KD har blivit signifikativ allt sedan valet 2014 där man med nöd och näppe samt lite stödröster från Moderaterna kravlade sig upp över – den numer svåra bergsrygg – som kamrat fyra utgör för partiet.
Stor i orden men liten på jorden – kan man väl enklast beskriva Adaktussons utspel!
Vad är det Lars Adaktusson inte förstår som vi alla andra förstår?

kristdemokraternaEtt parti som gladeligen till och med tar initiativ för ett blocköverskridande avtal – efter att dessförinnan gemensamt med sina borgerliga charlataner och med stöd av Sverigedemokraterna skapat århundradets regeringskris – vilket resulterade i Decemberöverenskommelsen.
Att detta avtal uteslutande speglade alliansens oförmåga att hantera de frågor som fanns på framtidsagendan begrep alla utom KD och Lars Adaktusson – alliansen hade inget regeringsalternativ vilket framgått med all önskvärd tydlighet då de övriga inom alliansen sagt sig inte vilja ha varken nyval eller regeringsansvar förrän man kokat ihop nya korkade förslag fram till 2018.
Man sluter dessutom inte avtal i samförstånd för att därefter i ensamt majestät och ensidigt bryta detsamma dryga halvåret därefter.
Alldeles oavsett man gillar eller ogillar ett avtal så är det brukligt att man kallar samman parterna för en omförhandling – KD:s beteende kan knappast skapa förtroende hos väljarna – men Lars Adaktusson anser tvärtom att det var ansvarsfullt utan att redovisa på vilket sätt.

färre jobbMen detta är inte det mest skrämmande i det han skriver.
Att han raljerar över sina politiska motståndare kan man förstå – men att han utelämnar alla fakta vad avser arbetslöshet, bostadsbyggandet. tillväxtfaktorn med mera är i allra högsta grad anmärkningsvärt.
Det är alldeles uppenbart att han inte tagit del av SCB:s siffror vad avser arbetslösheten inte heller den ekonomiska situation som förmäls av Riksgälden – svensk ekonomi går som tåget – arbetslösheten sjunker – företagen väljer att flytta hem med mera.
Han utelämnar dessutom det kaos han och hans kolleger inom alliansen efterlämnade i valet 2014 inom de områden jag nämnt samt ett rejält underskott i de offentliga finanserna.
Det enda hans parti tillika kollega Attefall ägnade sig åt var att med förbundna ögon projektera en vidareutveckling av den gamla utnötta ”Friggeboden” i hopp om att den skulle lösa en monumental bostadskris och ge honom en plats i historieböckerna.
I historieböckerna lär man så småningom hamna – men knappast av de anledningar man önskar.

Men det blir nästan roligt – gränsande till skrattretande – när man undersöker vad Kristdemokraterna lovade inför valet 2010 – detta som en replik på Adaktussons raljerande om regeringens brutna vallöften som enligt skribenten skulle gå som en röd tråd genom regeringen.
Att KD ingående i en regering som bildligt talat misshandlade landet under åtta års tid var avgörande för valet 2014 – det insåg väljarna – men för vissa tar det tid innan valresultat sjunker in.

Läs nu Adaktusson;

KD lovar:
Vårdnadsbidraget skulle höjas till 6 000 kr och görass beskattningsbart.
KD bröt sitt löfte:
Vårdnadsbidraget ligger kvar på en nivå om 3 000 kr 2016.
Beskattningen på de 3 000 kr var dessutom redan gällande inför valet 2010.

KD lovar:
Alla skolbarn ska få gratis busskort och en god utbildning i alla kommuner.
KD bröt vallöftet:
De elever som behöver skolskjuts och åker vanlig kollektivtrafik till skolan får busskort, dock inga andra såsom gymnasieelever.
En god utbildning ges till många barn i kommunerna – men cirka en tredjedel av eleverna lämnar gymnasiet utan godkända betyg i alla ämnen – detta gäller dessutom i grundskolorna i flertalet kommuner.

KD lovar:
Lagen om valfrihet (LOV) skulle införas under nästa mandatperiod 2010/2014.
KD bröt vallöftet:
LOV:en är ännu inte sjösatt (tack och lov: skribentens anm.)

KD lovar:
Barngrupperna på förskolan och fritids skall minskas.
KD bröt vallöftet:
Fortfarande är barngrupperna lika eller större i förskolan och på fritids.

KD lovar:
All mat ska tillagas av närproducerade råvaror av utmärkt kvalitet ute i kommunerna.
KD bröt vallöftet:
Andelen närproducerade råvaror är i stort försumbart.

KD lovar:
Kommunen ska ha medborgarkontor som samlar kommunal och statlig service
KD bröt vallöftet
Kommentar lämnas därhän.

KD lovar:
Att sluta skattegapet mellan pension och motsvarande lön.
KD bröt vallöftet:
Kommentar lämnas därhän.

KD lovar:
Antalet vårdplatser på sjukhusen skall öka.
KD bröt vallöftet:
Antalet vårdplatser har minskat – inte ökat.

Hej dåVad avser det sist angivna vallöftet tvingades den dåvarande partiledaren Hägglund definiera om betydelsen av vallöftet med att vallöften inte alltid behöver vara ett ”hedersord”
Nej vi vet det – men vet Lars Adaktusson det när han raljerar kopiöst över Socialdemokraternas ”brutna” vallöften utan att vid tidpunkten veta hur ens valresultatet skulle se ut och inte minst hans eget partis brutna vallöften.
Men han antyder regeringens svaghet som en svaghet i besluten – trots att svagheten är förutsatt av valresultatet med en minoritet av mandat i Riksdagen – samma svaghet som KD och resten av alliansen fick i valresultatet 2010 – men till skillnad mot denna regering valde man fortsätta regera med stöd av Sverigedemokraterna.
Migrationsuppgörelsen var dessutom också den på ett initiativ från de borgerliga – antar att KD deltog i den uppgörelsen – en uppgörelse som strider i alla meningar mot mitt partis värderingar – men i samråden får man ge och ta och för KD så tar man bara och skyller på regeringen istället.
Inte undra på att det ser ut som det gör i landet.

Jag rekommenderar Lars Adaktusson att han ägnar större intresse åt sitt eget parti om han vill öka i opinionen istället för att raljera med lögner och ovederhäftig – icke konstruktiv – kritik mot regeringens förehavanden.
När man läser hans debattartikel förvånas man över bristen på kunskap och insikt – saknas det kontakter och information om inrikespolitiken i Bryssell möjligen – det sistnämnda är dock inget ovanligt när man får möjlighet att ägna en helsida i landets största morgontidning för att sprida lögner.
Vad är populism för KD och Lars Adaktusson?
Nu vill han vara den som förordar regeringskris och överta makten med sina forna allianskolleger samt – underförstått – gemensamt med Sverigedemokraterna.
Ansvarslösa virrpanna!!!!

bloggarna

 

 

Annonser
Lämna en kommentar

2 kommentarer

 1. Hej Hans!

  Ja utspelet är lika makabert så som man uppfattar det – och detta från ett parti som säger sig stå för kristna värderingar.
  Nu har jag förvisso inte så mycket till övers för dessa värderingar men inte desto mindre makabert.
  Den här diskussionen fördes av KD för snart ett år sedan och fick då mycket kritik – att LA återigen luftar samma argument får mig att fundera över hur det står till i det partiet och framförallt hos den som skrivit den här skiten – det är knappast att ta ansvar för landet så som de av och till uttrycker sig.
  Det finns ju ett understatement i hela argumentet som sist och inte minst visar att man kan tänka sig alliera sig med Sverigedemokraterna – det vore ärligare att säga det direkt istället för att svamla på det sätt man gör.
  Ibland tänker jag att de kan iscensätta sina planer två år före det ordinarie valet och återgå till den politik man förde under åtta år vilket med all säkerhet skulle innebära att Alliansens dagar var räknade för tid och evighet – men å andra sidan är det inget önskvärt mot bakgrund av hur många fler som kommer att bli misshandlade av den borgerliga politiken.

  MVH//Björn

  Gilla

  Svara
 2. Hans Bodin

   /  14 juni, 2016

  Hej Björn! Politiskt självmord av KD att alliera sig med SD och det är bara att glädjas åt. Varken KD eller SD behövs i svensk politik!
  Mvh! Hans B.

  Liked by 1 person

  Svara

Välkommen att kommentera.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: