Bryssel har blivit en spottkopp – citat Jan Björklund…………….


Publicerad 2016-07-04
BjörklundJan Björklund har hittat sin argumentationstekniska lösning för att förbättra sitt ”ståndaktiga” partis snubblande strax ovan kamrat fyra med att ständigt – så fort en journalist med kameraman finns i omgivningen – påtala att ”regeringen är handlingsförlamad”.
Björklund har gjort sig känd för att inte skräda orden – ofta impulsivt där förklaringarna i efterhand blir aningen kryptiska i avsikt att låta de impulsiva åsikterna – i någon mån – bibehållas.
Men han inledde inte med kritiska omdömen av den sittande regeringen men anlade tonen som sedan skulle genomsyra hela hans tal som i många stycken upplevdes som rent surrealistiskt.

Att använda Cementas skorsten – rökpelaren ingick –  i Slite i en jämförelse med frihetsgudinnan i New York för de balter som flydde mot Sverige undan det kommunistiska oket för att ge tyngd åt sin ständigt återkommande kritik och skrämselpropaganda riktad mot Putin med att han var det största hotet mot världsfreden – eller i varje fall Björklunds liberala värderingar – var retoriskt magstarkt – det är tur att Björklund inte var varken försvars- eller utrikesminister i Alliansregeringen för då hade kanske Björklunds chanser att stå där och orera i ”Palme”dalen idag varit ersatt av en krigsskådeplats istället för att – med hjälp av NATO – kväsa det röda skynket från Öster.
Att försvara Björklunds liberala värderingar står nämligen över allt annat som 200 år av fred och frihet och det skall ske med hjälp av bomber, stridsvagnar och granater.
Brexit nämndes som hastigast och Björklunds konklusioner avseende Brexit var inte som jag hade hoppats på – nämligen ett kritiskt omdöme av hur EU parlamentets politiker själva lagt grunden för det missnöje som resulterat i ett demokratiskt underskott och som existerar inom hela unionen.
Nej han ansåg att EU fått onödigt stor kritik – Bryssel har blivit en spottkopp som han uttryckte det och därför krävdes det ännu mer av samarbete.
Jo då – jag skulle önska mer av samarbete före ambitionerna om ett federalt EU, före ambitionerna om överstatlighet och minskad suveränitet för medlemsstaterna – men Björklund vill istället ge Bryssel mer makt både över de individuella staternas ekonomi och arbetsmarknad och därmed sälja ut alla enskilda individer i ett marknadskapitalistiskt system som inte fungerar – det är bara att titta på Grekland som på ett tydligt sätt fått erfara hur EU:s marknadskapitalistiska system fattiggjort grekerna.

Löna sig att arbetaNär så han började tala om arbetsmarknad och alla vackra ord om hur tillfredsställande det var med det första jobbet man fick så kunde jag inte låta bli att rekapitulera åtta år av borgerlig arbetsmarknadspolitik.
Björklund var en av aktörerna som i praktiskt handling och med erforderlig hjälp av Sverigedemokraterna mer eller mindre slog sönder hela arbetsmarknaden.
Det var ”sänkta trösklar” för företagen det var ”jobbskatteavdrag” och ”sänkta ingångslöner” och därutöver en idag omkullvält skola som var den pragmatiska politiska ambitionen – resultatet är vi alla pinsamt medvetna om – ja utom Björklund då förstås.
Det var därutöver ett liberalt jämställdhetsarbete som gav oss en ökad fattigdom – eller utanförskap som blivit det liberala uttryckssätt man användersundlaglonekonkurrens sig av – hundratusen utförsäkrade, en ökad arbetslöshet, och en ökad utslagning på grund av minskade möjligheter att skaffa sig erforderlig utbildning – något som hela näringslivet ropade sig hesa av – men som Björklund avfärdade med hans egenhändigt ihopknopade köksbordsvetenskapliga studier.
Att ordning och reda på arbetsmarknaden genom kollektivavtal ses som det nationella röda skynket för Liberaler – inte minst deras ungdomsförbund som vill helt avskaffa allt vad regleringar på arbetsmarknaden som finns.
LO och facklig föreningsverksamhet är för Björklund och hans Liberaler detsamma som han anser Ryssland är för fred och frihet – ”same ship same shit” som vi sjöfolk brukar uttrycka oss.
Liberalism talar vackert om frihet för individen – men omsatt i pragmatisk politisk handling blir den värre än Stalins sovjetstyrda politiska ambitioner.

arvet-efter-bjc3b6rklundNär sedan Björklund började tala om kunskapsskolan kunde jag inte låta bli att skratta.
Floskelparaden var så komisk mot bakgrund av hur Björklund som skol- och utbildningsminister gjorde allt precis tvärtom mot det han i talet framförde.
Två skäl angavs för Liberalen Björklunds skolambitioner.
”Oavsett hur tung ryggsäck du har när du börjar skolan så skall de lämna skolan med kunskaper som ger fler livschanser”.
Är det därför kunskapsnivån sjunkit drastiskt under hans tid som skol- och utbildningsminister?
Är det därför som drygt 30 procent av gymnasieeleverna lämnar skolan utan betyg?
Björklunds tal motsägs av hur det blev och det enda försvar han har är att reformerna måste sätta sig.
Björklund förteg i talet att det faktiskt var en folkpartistisk regering som avskaffade betygen i låg- och mellanstadierna 1979 – idag skall de tillbaka, och att det var borgerliga regeringar som beslöt om både 1980 och 1994 års läroplaner – Björklunds egen läroplan lär han väl knappast kunna skylla på någon annan – men fan vet.
Han sa heller inget om att det var Bildt-regeringen som marknadsutsatte skolan i början av 90-talet – den skolreform som påverkat skolan mest av alla.ledare (1)
Allt – precis allt – var ”flum” och givetvis var det Socialdemokraternas fel och för att bevisa det beställde Björklund en statlig utredning  – SOU 2012:09 – en utredning som hade sådana monumentala brister att den inte längre är användbar.
Pisaraset var som tydligast under åren 2009-2012 – det vill säga under Björklunds tid vid makten.
Ökade klyftor och sämre resultat – det blev effekten av Björklunds skolpolitik.
Den mörka bild av skolan som han tjatade om före 2006 är nu på väg att uppfyllas.
Den var fel för 20 år sedan när han blandade sig i skolpolitiken – den är ännu mörkare idag efter att Björklund fått sköta skolan under åtta år – det är sanningen.
Själv siktar han bortom stjärnorna och det blev så fel att Moderaterna såg sig föranledda att knipa åt sig skolfrågorna – möjligen till andra galaxer?
Låt oss slippa dra nya erfarenheter av de borgerligas experimenterande av skolfrågorna.

sankt-skatt1Låt oss också slippa de borgerliga charlatanernas experimenterande med Sveriges välfärd överhuvudtaget.
Godnatt Björklund – ta nu din semester och låt oss för all del slippa höra dina floskelparader i fortsättningen – aningen av en ödmjuk insikt om vad du och dina kompisar ställde till med bör du fundera på där i hängmattan fram till Riksdagens högtidliga öppnande i höst då det nya Riksdagsåret skall påbörjas.

bloggarna

Annonser
Lämna en kommentar

2 kommentarer

 1. Hans Bodin

   /  4 juli, 2016

  Hej Björn! Mycket bra dissikering du har gjort av Björklund. Hur kunde han tjata i 8 år om förstatligande av skolan men aldrigt helhjärtat kämpat för det! Han har ju fullständigt misslyckats som skolminister!
  Mvh! Hans B.

  Liked by 1 person

  Svara
  • Hej Hans!

   Ja jag har svårt för denne Björklund allt sedan han satt i Stadshuset och berömde sig själv för alla som ville lyssna på hans dravel.
   Dravlandet fortgår och jag känner igen det så väl.

   MVH//Björn

   Gilla

   Svara

Välkommen att kommentera.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: