Moderaterna – satans hantlangare…………………


Publicerad 2016-07-10
AKBRubriken kan tyckas vara hård – allt för hård – men inte desto mindre sann.
Det förefaller vara ett ställningskrig mellan å ena sidan Moderater och Kristdemokrater och å andra sidan mellan Svärjedemåkrater och Moderater.
I det senare fallet åberopat av möjligheten att sno hem de väljare som flydde partiet under Reinfeldts tid.
Det gör man genom att ställa ytterligare krav på invandrare och asylsökande som i det allmänna påseendet kan förefalla i symbios med Svärjedemåkraternas ambitioner – i vart fall ser dom det som ett närmande.
Att Moderaterna dragit sig längre ut på högerskalan är otvetydigt – och där konkurrerar man med Kristdemokraterna.

moderathistoriaFortfarande ligger hon kvar i det träsk där Reinfeldt påstod att de som kan jobba skall jobba.
Är det någon som frågat henne varför en del inte kan jobba?
Talar Moderater någonsin om möjligheter att förbättra arbetsmiljö eller rehabilitering?
Det är mycket ”anstränga” sig mer och svenska ”värderingar” – inte bara hos Moderater utan hos hela högeretablissemanget – ett slags nationalistiska plattityder med en retorik som anammats av Svärjedemåkrater som ju talat om svenska värderingar allt sedan de tittade fram ur sina träskmarker.
Från att ha talat om och gått från ”öppna era hjärtan” har Moderaterna svängt högerut och närmast förorsakat hjärtstopp.
Att de som har för avsikt att etablera sig i Sverige kräver nu Moderaterna – delta i Svenskundervisning, delta i samhällsorientering samt att det skall ske med någon slags examination.
Jag kan tillstå de två första förslagen men vad händer om man inte klarar sin examen? Skall de då utvisas?
Och hur mycket svenska skall man kunna för att det skall passa Anna Kinberg Batra?
Hennes luddiga svar på den frågan är – ”efter bästa förmåga och utan språktest”.
Vem skall mäta förmåga?
Anstränga sig, efter bästa förmåga – luddig plakatpolitik i sin värsta prydno – och till råga på allt skall de mista sin försörjning och sätta sin trygghet på spel om man inte anstränger sig efter bästa förmåga.
Ett tredje förslag är att de som tvingas vara hemma med små barn skall tvingas delta i etableringsplanen – detta utan att föreslå hur barnpassning skall ske.

Anna Kinberg Batra våra svenska värderingar innebär krav på de lata och odugliga samt att sänka skatter och gynna skattefifflare.

Anna Kinberg Batra våra svenska värderingar innebär krav på de lata och odugliga samt att sänka skatter och gynna skattefifflare.

Uppfyller man inte Anna Kinberg Batras krav så ska ersättningen och möjligheterna att få ett permanent uppehållstillstånd påverkas – otrygghet före trygghet således – huruvida det är svenska värderingar eller ej vet nog bara Moderater.

Moderaternas förslag är ett otäckt – repressivt – slag i tomma intet och en smäll i solar plexus på alla dem som vill anstränga sig men inte får möjligheten på grund av avsaknad av omkringliggande infrastruktur – något som hon och hennes parti kraftigt reducerat till förmån för historiskt genomförda skattesänkningar.
Bara att förslaget lyfts ger det obehagliga intrycket av att flyktingar latar sig – Moderater har aldrig dragit sig för att stigmatisera människor – sedan länge har man stigmatiserat arbetslösa och sjuka – den senare kategorin med underförstådd mening om hypokondri.
Bara det ständiga talet om ”bidrag” har tillkommit i det moderata leden just för att stigmatisera människor som av en eller annan anledning tvingas leva på de resurser man själv varit med om att betala via skatterna.

Det-perfekta-brottetEn eventuell framtida moderatledd regering kan komma att inkludera Svärjedemokrater och Kristdemokrater – i alla fall om Åkesson får som han önskar – och om nära nog en majoritet av de moderata kommunalråden får som de vill och om Anna Kinberg Batra slutligen faller till föga genom sin svaghet som partiledare.
Då kan vi förvänta oss nya sanktioner mot de sämst ställda i samhället på bekostnad av skattesänkningar i mångmiljardklassen, minskad jämställdhet och ökat utanförskap.
Resultatet efter den förra borgerliga regeringen talar sitt eget tydliga språk – har vi inte sett någon systemkollaps tidigare så lär den bli ett faktum med en sådan regering ledd av Anna Kinberg Batra som mycket och gärna talae om att anstränga sig, minska bidragen och hennes skabrösa förklaringar om ett ytterligare luddigt begrepp som man kallar ”utanförskap” men glömmer gärna de värsta skattefifflet som förekommer i hennes egen närhet – nämligen välfärdsbedrägeriet och alla de som underlåter att betala skatt genom ett trixande med skatteparadisen som välvilliga gömställen.

Hederlig-skatteflyktSvenska värderingar talade hon mycket om – men vet Anna Kinberg Batra vad svenska värderingar är för något?
Inte ens hennes lojala partikamrater kan förtydliga vad svenska värderingar är för något.
Hon får därför berättigad kritik för att hon – medvetet – fiskar väljare från sin eventuella framtida koalitionspartner Svärjedemåkraterna.
Inte heller är skattefifflet något hon bevärdigar sig med att ta i sin mun – av förklarliga skäl – man kritiserar inte sina partilojala väljare.
Det är skillnad på värderingar och nyliberala och sekulära ideal i upplysningssyfte.
De bestämda värderingar som finns framgår av svensk lagstiftning – inte en fråga om vad Anna Kinberg Batra eller andra högerextremister tycker, tänker eller vill – värderingar är luddiga, lagstiftning skall vara tydlig.

Fanns det något jag attraherades av under hennes tal?
Ja faktiskt!
Hennes förslag om en ny sexualbrottslagstiftning som i alla väsentligheter skyddar offret på bekostnad av gärningsmännen tycker jag var godkänd även om hon inte är den som skall bestämma straffsatser utan lämna det till juridiskt kunniga som kan definiera detta i ett betänkande som man därefter får förelägga Riksdagen i sedvanlig ordning.
Hennes tvåtons staccato tal – upp och ned utan nyanser – gjorde mig väldigt trött på att lyssna på henne – hennes ideologiska värderingar var möjligen en grundläggande anledning och jag förvånas över att hon inte tar hjälp av en talpedagog för att förbättra sitt tvåtons talande.

Hon har inte bara svängt högerut – hon har också tagit satan i sin hand och vad detta kommer att leda till vet vi allt för väl.
Måtte hennes parti gemensamt med både KD och SD rasa i opinionen – annars lär vi ha all anledning att oroa oss inför valet 2018.
Sverige behöver inte varken högerextremister eller nyliberaler på den yttersta högerkanten.
bloggarna

Annonser
Lämna en kommentar

2 kommentarer

 1. Elisabeth Lennartsson

   /  10 juli, 2016

  Du är skarp som alltid. Undrar om SD:s svenska värderingar är att slå svagare med järnrör? Det är också en värdering, eller hur?

  Liked by 1 person

  Svara
  • Hej Elisabeth!

   Och tack för din kommentar!

   Ja de må vara så att slåss med järnrör är en typiskt SD värdering när vi nu talar om svenska värderingar.
   Möjligheten att få fortsatt använda sig av den värderingen framkom ju helt klart när Mats Knutsson SVT intervjuade Åkesson.
   Att det strider mot all gällande lagstiftning bekymrar knappast dessa extremister

   MVH//Björn

   Gilla

   Svara

Välkommen att kommentera.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: